返回列表 回復 發帖

香港D樓真係貴到痴哂線> <

好耐之前係第2個壇見到個post, 話要儲錢買凱旋門真係要由法國大革命開始儲先得…個陣覺得好好笑!依家我真係笑唔出…仲諗住同男朋友買樓結婚…如果要買樓先結得…應該可以唔使嫁…
好耐之前係第2個壇見到個post, 話要儲錢買凱旋門真係要由法國大革命開始儲先得…個陣覺得好好笑!依家我真係笑唔出…仲諗住同男朋友買樓結婚…如果要買樓先結得…應該可以唔使嫁… ...
蔡薇薇 發表於 2013-12-30 11:28 AM
sad but true…之前有朋友下年去oldahm讀書, 係中原買左個單位, 真係平過香港好多好多…同一樣既價錢可以買到差唔多大三倍嘅新樓…
sad but true…之前有朋友下年去oldahm讀書, 係中原買左個單位, 真係平過香港好多好多…同一樣既價錢可以買到差唔多大三倍嘅新樓…
uggoos 發表於 2013-12-30 03:43 PM
我細佬都去個面讀書喎, 咩樓盤黎嫁?
好耐之前係第2個壇見到個post, 話要儲錢買凱旋門真係要由法國大革命開始儲先得…個陣覺得好好笑!依家我真係笑唔出…仲諗住同男朋友買樓結婚…如果要買樓先結得…應該可以唔使嫁… ...
蔡薇薇 發表於 2013-12-30 11:28 AM
我之前都係學校附近同同學租左個單位, 平過住hall同埋free好多~去到外國真係無人管住, 真心試左好多唔同既野, 我自己都係諗住過去碌個學位返黎!
sigh ... 响香港真係一樓難求
以前阿媽果個時代,就話勤力點工作,點都有番間小房,或者有間公屋....
但而家就...
我細佬都去個面讀書喎, 咩樓盤黎嫁?
蔡薇薇 發表於 2013-12-31 11:13 AM
好似叫“G-suite Manchester”,我朋友話近學校又近車站, 周圍又唔會太嘈, 等佢可以專心讀書, 放sem break 去玩又方便!
我之前都係學校附近同同學租左個單位, 平過住hall同埋free好多~去到外國真係無人管住, 真心試左好多唔同既野, 我自己都係諗住過去碌個學位返黎! ...
teabobo 發表於 2013-12-31 03:47 PM
如果可以, 我都想可以去外國讀書…去玩下試下體驗下~
sigh ... 响香港真係一樓難求
以前阿媽果個時代,就話勤力點工作,點都有番間小房,或者有間公屋....
但而家就...
user2003 發表於 2014-1-1 06:22 PM
今時唔同往日
现在香港几钱一尺啊?
10000+
比較體面一點的樓都要四百萬以上。樓按七成最少要有百四萬現金。
什麼都要限,限到窮人買不起。
以前以為97既樓價好癲啦
點知高處未算高,依家比97時更高出一兩成....
真係痴晒線...
有強大既祖國支持。
香港樓市只會升唔會跌,
但係強大既祖國何來有用唔完既錢。
個個都係億萬富翁,有自動印鈔機?
有強大既祖國支持。
香港樓市只會升唔會跌,
但係強大既祖國何來有用唔完既錢。
個個都係億萬富翁,有自動印鈔機?
luklukluk 發表於 2014-10-8 10:59 PM
佢地仲要一人買幾間果下先衰