返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
/ M, _) U) }. c& C8 {www1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
4 z  a4 n8 Y# j% F+ [
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
: ~: `9 h5 t) u! u( F公仔箱論壇hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
3 s4 G4 o) v+ X$ b公仔箱論壇我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
% C: s* ~& K( b0 x2 o' \/ L公仔箱論壇www1.tvboxnow.com& `; p- U1 M% O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ r. g7 L; \& g% L5 h" [8 i
www1.tvboxnow.com0 y1 \5 K2 n) b: Y7 q! h
同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
9 F$ B% x9 T/ V, Y) ctvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" ]* K  N0 \0 q, b, X6 I
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
& A8 E: r- ~, v; htvb now,tvbnow,bttvb唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......' f) a0 L+ ?. Y
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
6 e& c6 [( m6 X* ?: ^6 i2 [; v公仔箱論壇+ ?$ S: F) g3 v5 d9 `
比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 www1.tvboxnow.com7 s  s; d) j- L! Z/ r/ }: G$ @' K

6 Z! O/ R) J8 Z. S* oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
% T4 K' P2 z  J4 Q1 I' o& |0 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
: O) y: N3 H' B1 J6 b

5 t* E) W+ Y, K& @! |# K4 _0 q! }! UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
2 b" [! n9 n# r$ L  y7 R' [$ Twww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb4 p/ M) z3 m' f
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
+ z' w; M% L+ ]7 F大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
) n; ~) G; v* g/ I8 n9 g
# `3 H+ ~( s3 G8 e* c
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
) Y" C6 k. i* L6 ]8 m哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?
$ k8 U$ l3 S/ }; L1 |5 Z; ?
2 D+ A/ i5 ^; t0 D# s$ x3 w6 E* Q7 zwww1.tvboxnow.com, |1 o: p$ i5 }+ {
劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
- E1 M  E' N0 I2 v% K而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......! `( B" F8 [, w, ^+ F4 g
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

0 @5 Q* Q% a' S3 k. ]7 S' Y細佬好嘢 9 V4 G9 V. P1 D4 Z' k0 a
香香瘦咗好多www1.tvboxnow.com% W& v' y, K8 m( u
chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
公仔箱論壇3 g  w0 S; Q: h% |
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
$ K- T& [2 I/ |0 e% M香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
' S7 B' R8 e) N6 V3 jleekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
( d/ x" \% A" g- l9 D9 ]) \tvb now,tvbnow,bttvb有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~* E) k+ b, b6 _* E
公仔箱論壇1 Q, i0 Y! g# V6 }6 ^0 s. N
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
* d) J' `  w& k" g4 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇* r" w3 }; y3 j" q6 g4 v& p
另 ...$ f' @: W6 ?/ H1 j4 {
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
; U, ?$ a5 A( O% `% z' rwww1.tvboxnow.com啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
8 j7 a. x% }# |; j( ptvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com" n) j7 L( b' V
1# leekwoklam & V! M# c- W( E' X8 `  D
thank you very much,

評分次數