標題: 燕王都走埋,TVB还剩几多好戏又看得之人呢? [打印本頁]

作者: 38219998    時間: 2011-4-11 03:44 PM     標題: 燕王都走埋,TVB还剩几多好戏又看得之人呢?

阿佘走,马又走。够班的又没几个。
/ r% m5 h! F0 l1 ]. |唉,TVB似乎青黄不接了。
作者: i[C]    時間: 2011-4-11 07:07 PM

唉~
: R; ^( N7 m: V9 Ztvb now,tvbnow,bttvb看来TVB就快完蛋了~
作者: 卡拿薩斯    時間: 2011-4-11 09:05 PM

馬德鐘都好戲? 無言.....
! F% j0 \5 W/ Q公仔箱論壇今集: 「農工商」、「投閒擱置」都講得出
5 Y" K+ s: g! ]- j2 o' r( \3 Iwww1.tvboxnow.com
作者: swzxm    時間: 2011-4-11 09:32 PM

走完了算了
作者: chriscyj    時間: 2011-4-11 10:30 PM

虽然5觉得马德钟好戏,但马德钟禁5好戏的都走,TVB一身蚁咯~
作者: hing19    時間: 2011-4-12 12:14 AM

马德钟 is ok tvb now,tvbnow,bttvb' K; c& @! o( M, ]
but tvb..............................so bad
作者: heinous    時間: 2011-4-12 01:44 AM

TVB的艺人都上大陆拍戏了
( A6 P0 }3 n) x. L9 [( d. Jwww1.tvboxnow.com综艺节目的导演又比人挖角
* E- T5 k* P( O5 ^4 uTVB真系越来越少人才了
作者: qpig3388    時間: 2011-4-12 06:19 AM

一雞死一雞鳴口者..........
作者: chinonn    時間: 2011-4-12 08:02 AM

马德钟好戏之演员。。难道是峰峰?(笑)
作者: sandrajames    時間: 2011-4-12 08:55 AM

9 \$ [; u1 Z$ q: B. ]www1.tvboxnow.com今集: 「土農工商」、「投閒擱置」都講得出TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. n$ b; U1 l4 Q' V8 k4 G/ H# q
tvb now,tvbnow,bttvb7 N8 ]* O6 D0 Q" j7 U
卡拿薩斯 發表於 2011-4-11 09:05 PM
4 K3 D% a- u' Q, n* o+ y
# J2 ~8 {! H0 G8 C  \) ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我仲以為我聽錯, 原來真的係佢講
作者: Benny_master    時間: 2011-4-12 09:17 AM

正所谓10年河东,10年河西...走咗,未必唔喺壹件好事!
作者: ZLRS    時間: 2011-4-12 09:54 PM

tvb有的是钱,应该可以外娉一些实力演员的。。。
作者: midoriKazama    時間: 2011-4-13 10:53 AM

tvb:林峰1个顶10个
作者: jeffsky88    時間: 2011-4-13 11:45 AM

作者: lgyou168168    時間: 2011-4-13 02:29 PM

tvb有钱可以外娉一些实力演员的。。。
作者: jeffchan928    時間: 2011-4-13 09:39 PM

They are leaving because actors/actresses do not feel the respect from TVB.  So sad!
作者: estellacheng    時間: 2011-4-14 02:43 PM

曰後都唔知還有边個好,小生所餘無幾,花旦又走。
作者: 3999849    時間: 2011-4-14 03:10 PM

作者: okwap2002    時間: 2011-4-14 03:33 PM

可能要签翻D实力演员回来先得
作者: kings1    時間: 2011-4-14 04:43 PM

曾經拍了那麼多好片,TVB請多多加油
作者: a2233    時間: 2011-4-14 07:53 PM

时代不一样了
作者: fenggong    時間: 2011-4-14 08:09 PM

working for tvb太辛苦
作者: heinous    時間: 2011-4-15 12:37 AM

刚刚才知道
2 y% }) ]9 n2 l) H5 N2 `8 ^- N3 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。燕王和部下三保都离开TVB了~!!!
作者: twl5137    時間: 2011-4-15 12:20 PM

tvb仲有很多演员啦....怕什么....
作者: WiDJanWoo    時間: 2011-4-15 01:50 PM

此時不走更待何時
作者: harima    時間: 2011-4-17 03:02 PM

佢地走去邊? ATV?
作者: jnpf    時間: 2011-4-17 05:15 PM

阿佘 is leaving? When did this happen?
作者: mrfusion    時間: 2011-4-19 11:01 AM

go time for TVB to promote new stars. It is not  a bad thing, I love 阿佘, but I want to see some new face.
作者: huit    時間: 2011-4-19 12:07 PM

/ P$ U, {; }4 ^( V* \4 Y' U6 Rwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com+ w! D, n+ d/ U: B
算罷啦, 不如轉型,炒哂班演員,改為齋拍動畫啦tvb now,tvbnow,bttvb1 g9 J; R  D- w2 E  W5 \) f/ @4 x# k

8 l% m# M. w" _3 n% pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有好處㗎:# z3 ^' ]: i" y2 [- x# w

! N( d$ ?3 [6 C% awww1.tvboxnow.com大幅降低成本公仔箱論壇: v) E  |, R) {9 v- H
演技完全受導演控制TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# ~4 T/ Q! K/ H
唔使配合實景,CGI唔使咁逼真
* e9 M. ^: V2 N: z2 i# Z4 W公仔箱論壇演員唔會被緋聞影響,唔使靠整容
' @; o" r4 l  O4 z! ?% z% iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可以隨時改劇本,加廣告,客戶要見到一街人全部飲喜力啤個個張招紙對正鏡頭,或全體演員同時用Tempo紙巾抹鼻涕,即刻出街都冇問題
& Y, r7 s/ m/ F. I' _, U# d慣性收視,觀眾一日開住個電視都未必會發覺有唔同,發覺咗到冇選擇公仔箱論壇1 J: c0 K6 b% j) I7 R- I0 s
反正低能篇劇寫劇本寫得似卡通片情節
! f- R+ X3 T2 |3 P* [tvb now,tvbnow,bttvb9 Q" d3 {% R* G6 X! R/ f- g
諗得過㗎
作者: y2jj    時間: 2011-4-19 03:33 PM

人才流失啊
作者: shuangyu    時間: 2011-4-19 04:15 PM

too bad, no good actor at all.. so sad
作者: santangmi    時間: 2011-4-19 05:11 PM

整个香港的娱乐业都在走下坡了,不单是tvb.
作者: cow1021    時間: 2011-4-19 07:23 PM

看来TVB就快完蛋了~
作者: 中醫師    時間: 2011-4-19 08:09 PM

近期一堆港星
3 X9 X8 |, [$ [! W% Y  l都跑去內地賺人民幣了
- Q4 q' K5 s$ \: K5 C$ Q- N誰叫港幣貶的不像話4 C  R: o# y" r7 U$ r, `: V
但是tvbs還是可以期待的
( R0 p, s* Z/ m1 O, [' \) v) ^, f最好找些老牌藝人回來
8 T( \: T5 F+ H/ N0 H8 H# [; O" Jwww1.tvboxnow.com向劉松仁鄭少秋都很會演戲的
作者: hm_lim    時間: 2011-4-19 08:16 PM

好紧张。。。好想快快看完。
作者: ssaa    時間: 2011-4-19 08:29 PM

1 E, ~* ~/ o+ x# Q今集: 「土農工商」、「投閒擱置」都講得出
作者: kybonnie    時間: 2011-4-19 08:52 PM

一d都唔好睇~
作者: ooappleoosm    時間: 2011-4-19 09:55 PM

马德钟是好戲之人,TVB必挽留人才
作者: Frinson    時間: 2011-4-19 09:58 PM

TVB老板都换咯得闲要关注下友台啊
作者: 心愛著你    時間: 2011-4-25 11:59 PM

馬德鐘都叫到見得下人啦..
3 d. A; l5 U% e  t, |" l9 B5 {tvb now,tvbnow,bttvb就算唔係最一流一人頂一旗果種..
; _0 Y0 f; I5 Z, o都叫可以做第一第二男主角果類..tvb now,tvbnow,bttvb/ D& G& j/ I+ m
第日靠林峰..tvb可能唔再存在啦-..-
作者: 15137335081    時間: 2011-4-26 12:36 AM

TVB的艺人都上大陆拍戏了
7 `+ y4 N# m& I- D' TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。综艺节目的导演又比人挖角
: b* t9 t' x2 g+ |( [公仔箱論壇TVB真系越来越少人才了
作者: me_me_me    時間: 2011-4-26 03:19 AM

土農工商 xDDDDDDDDD
作者: tup1103    時間: 2011-4-26 10:04 AM

新人好唔掂
作者: dayfly    時間: 2011-4-27 10:13 PM

This is a lost for TVB...
作者: csseng88    時間: 2011-5-2 09:27 AM

久的不去,新的不来。
作者: kapono    時間: 2011-5-2 11:18 AM

大陸揾錢又可以建立名氣,好過 TVB 多多聲www1.tvboxnow.com/ J# T0 `* A9 C& n

1 y1 M& s3 u* b% s2 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得新人馬賽同陳法拉都好好
5 v/ b! T/ H. u7 u) g; q( t8 h公仔箱論壇睇得又做得戲
作者: johnny0807    時間: 2011-5-2 02:55 PM

thxxxxxxxxxxxxxxx
作者: cheungshum    時間: 2011-5-2 05:58 PM

tvb d劇真係比下去 ...我已經好少看tvb劇了
作者: gn00651302    時間: 2011-5-2 07:53 PM

TOO BAD...唉
作者: xzeonhow    時間: 2011-5-8 07:02 AM

多数演员说 TVB 的合约 很刻薄
作者: vincentlao    時間: 2011-5-8 08:11 AM

真的很慘...
作者: andyqcc    時間: 2011-5-8 03:50 PM

tvb到最后为有找中国演员来拍了!
8 T; t1 N( y( |9 w6 ~哈哈。。。。
作者: 6edward6    時間: 2011-5-8 04:23 PM

馬德鐘走去邊...?
作者: ilovetvb_27    時間: 2011-5-8 05:28 PM

1 J. c9 A7 {7 h, c0 H8 l
www1.tvboxnow.com  J8 v! M! G& W9 s6 J  i0 q$ M: p1 R
林峰。。搞掂他的性爱光碟先啦。www1.tvboxnow.com) I  }9 [6 u0 ~" x+ n; u
jeffsky88 發表於 2011-4-13 11:45 AM
( W3 |; K" Q! M# H4 s. Utvb now,tvbnow,bttvb有point XD
作者: 8317392    時間: 2011-5-8 09:52 PM

没错说的对!
作者: anhla123    時間: 2011-5-8 11:06 PM

tvb 自誇是大台,可能是合約條件太苛,公仔箱論壇2 z. r; n3 @! D
有实力的演员當然走啦!
作者: zhyyxdd234    時間: 2011-5-8 11:31 PM

楼主说的在理呀.
作者: alfinixxx    時間: 2011-5-9 09:56 AM

换了主子,留不住实力派演员?
作者: rogerchan1975    時間: 2011-5-9 10:43 AM

走咗都系好事,或者是一个整合的新时代来临,ATV冇钱冇人都可以有咁多创意,对比起有钱的TVB,一但有创意方案,就一定可以搞得有声有色。
作者: gamelover124    時間: 2011-5-9 10:58 AM

很多新星不是被发掘了吗?
作者: clwhkjc    時間: 2011-5-9 11:16 AM

唉~www1.tvboxnow.com* |# f8 e) z6 H9 X7 x0 g
看来TVB就快完蛋了~
作者: ginnyhoong    時間: 2011-5-9 01:51 PM

燕王很会做戏哦~
作者: denchow    時間: 2011-5-10 12:10 AM

可能之後入番幾個國內演員返黎呢。
作者: cxz27149    時間: 2011-5-10 09:01 PM

3 t9 z, ^' Z1 ^9 Y9 Lwww1.tvboxnow.com
1 b" W- a: c# _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。林峰。。搞掂他的性爱光碟先啦。' q9 q" G) b# H' S1 }( k0 T3 R
jeffsky88 發表於 2011-4-13 11:45 AM
1 k/ H8 E+ H/ bwww1.tvboxnow.com4 Z' j5 S  s' R, k

5 _# a( I5 a2 ?/ ]/ B8 C
' S2 V2 g2 Y& ?. \. r7 e5 r& c公仔箱論壇www1.tvboxnow.com1 ~& \, I& B' {" v* S" _0 G$ q
真是說得太好了  哈哈哈哈哈
2 v# z/ n+ Z4 F: C; C* sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* v7 A# E' `* H5 {+ d& D4 T
林峰都不知道是在紅什麼; _- g5 X9 k) z$ P/ Q  ]+ o$ ~! h
& |5 u2 E" l8 h4 }. W0 P$ E

作者: diaz    時間: 2011-5-10 09:19 PM

老马要走,TVB还好仲有两马( 马国明&马骏伟)
作者: CJWei    時間: 2011-5-10 11:36 PM

洪武三十二是马德钟和陈键锋的别离TVB之作
作者: ohno9413    時間: 2011-5-11 12:54 AM

agreeeeeeeeeee
作者: ohno9413    時間: 2011-5-11 05:27 AM

有钱可以外娉一些实力演员的
作者: ohno9413    時間: 2011-5-12 04:14 AM

too bad
作者: ohno9413    時間: 2011-5-12 11:32 AM

*-*-*-*-*-*-*-*-*-
作者: ohno9413    時間: 2011-5-12 11:32 AM

*-*-*-*-*-*-*-*-*-
作者: kimgundam    時間: 2011-5-12 05:22 PM

而家咪系度力捧D新人啦,无论歌星还是花旦,自从同无线决裂后,无线开始稳D亲生仔囡来捧
作者: applecobi    時間: 2011-5-12 07:25 PM

乜馬德鐘都走咩???
作者: boukenkabuto    時間: 2011-5-12 10:38 PM

仲有林保怡又走呢, 冇架喇, 我地準備由朝都晚都林峰啦, 5 f5 i/ b0 _4 H, M0 S2 r
林峰早晨, 林峰新聞報導, 林峰VIP, 宣峰易, 瞬間看林峰, 林峰報告......
作者: zzz4750458    時間: 2011-5-13 12:20 PM

看来TVB就快完蛋了
作者: 38219998    時間: 2011-5-13 12:28 PM

仲有林保怡又走呢, 冇架喇, 我地準備由朝都晚都林峰啦,
& G3 @5 A' V6 x  ~5 J/ `www1.tvboxnow.com林峰早晨, 林峰新聞報導, 林峰VIP, 宣峰易, 瞬間看林峰, 林峰報告......
  t* ]: ]) }" mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。boukenkabuto 發表於 2011-5-12 10:38 PM
公仔箱論壇2 ~2 i6 G5 M3 Q
哈哈。。。。。。。
作者: applecobi    時間: 2011-5-13 12:45 PM

仲有林保怡又走呢, 冇架喇, 我地準備由朝都晚都林峰啦,
/ J$ @# u8 g5 |, U. q5 n0 x公仔箱論壇林峰早晨, 林峰新聞報導, 林峰VIP, 宣峰易, 瞬間看林峰, 林峰報告......tvb now,tvbnow,bttvb1 T3 L+ G3 f1 K5 B7 e  h
boukenkabuto 發表於 2011-5-12 10:38 PM
) }) Q5 f+ d& F, Z' [
& y6 c. e. }0 D+ P  t8 l! S唔係啩??
# h$ V/ A( [# p/ }1 Pwww1.tvboxnow.com林保怡都走埋,咁就真係 too bad 啦!!!!
, h5 _: _9 u/ L- U0 ^$ Y
作者: vinlisy    時間: 2011-5-13 03:05 PM

希望留住好戏之人tvb now,tvbnow,bttvb$ T( Y. q8 p$ h5 n2 r" _, m$ U. J
不希望TVB成为Totally VeryBad
作者: uhappy54    時間: 2011-5-13 03:14 PM

only 1
作者: EN宾    時間: 2011-5-13 03:50 PM

有钱就可以买晒翻黎拉!!!!!!!!!1
作者: ball2036    時間: 2011-5-14 04:28 AM

5# chriscyj
* Z' M4 N. D1 b, G. ?. S2 Dtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,你都好中肯,咁唔好戲都走,tvb 唔需要好戲之人
作者: zuyok    時間: 2011-5-15 12:57 AM

还有新人,tvb  名字在那,
作者: hahaapple    時間: 2011-5-22 09:32 PM

唔係拍沖上雲霄續集嗎? 好似會原班人碼. 可能林鍵峰會返來拍呢?
作者: blackjack1111    時間: 2011-5-30 02:34 AM

作者: keyiwen    時間: 2011-5-31 07:42 PM

马德钟有无转弯o既余地啊。。洪武三十二的确唔错喔。。www1.tvboxnow.com+ x6 T# p* d! ~5 K8 m: i3 s
可以接呢次机会继续上位。
作者: zk7155    時間: 2011-6-3 10:03 AM

是咯请人啦
作者: 苦丁茶    時間: 2011-6-4 11:41 PM

馬德鐘好戲之人,演技比謝天華好很多
作者: a8710799    時間: 2011-6-14 12:55 AM

旧的走了还会有新的来~~

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0