標題: 唔睇版規後果自負! [打印本頁]

作者: nitz    時間: 2007-10-23 01:21 PM     標題: 唔睇版規後果自負!

雖然近日少左d灌水怪
但係都仲有少量屢勸不聽o既灌水怪keep住灌水
上頭都pm左各版主如果警告過再犯o既話就會將灌水怪禁言
所以呢...
如果灌水怪灌水一次我會發warning (每post扣10分)
warning發出三次仍未改善就會禁言一星期
由2007年10月23日起生效

您地可以揀唔o係tvbnow.com download節目
但如果要o係度download節目就請遵守哩度o既版規
多謝合作!
本版版規已清楚列於本版首頁頂部!

5). 禁止灌水(例如:cccccccc,xxxxxxxxxx或只打smilies作回帖)

禁言列表: (已有第78個禁言)

littlefish80 (10月份發出32次pm警告依然繼續灌水) <===已ban ip 30天,用不同acc灌水
scyin (10月份發出23次pm警告依然繼續灌水)
fish80 (已經警告左好多次仲係keep住灌水)
Hokei (警告10次以上仍然努力灌水)
scyin (之前禁過言,再犯,禁言2個weeks)
little80 (已經警告左好多次仲係keep住灌水)
tommy81 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
wellmx (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
cassy (已ban左一次,仍keep住灌水) <===禁言一個月
little70 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
sonyericsson2 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
Bunnybert8818 (洗版+灌水 )
sonyericsson3 (係sonyericsson2 開新acc灌水,所以ban id + ip)
kellychu (ban完仲係keep住灌水 )
2helena (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
liondog (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
SausageAu (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
fbi007tvb (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
petlee (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

fbi007tvb007 (係fbi007tvb 開新acc灌水,所以ban id + ip)
ericbrian888  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
007007fbi  (係fbi007tvb 開新acc灌水,所以ban id + ip)

tamama108  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
cassyy (係cassy 開新acc灌水,所以ban id + ip)
se_duo  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

nhpzfat (洗版+灌水 )
mabeld  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

dubby (連續5個灌水 )
gackt王子  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
lumcc  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
alex_lkk  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
gackt王子2  (係gackt王子,開新acc灌水 )
yummytvb  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

sandytong85 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
iamondiet  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

gakei  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
scottmac  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
ywlaw123456  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
ywlaw1234567 (ywlaw123456開新acc灌水,所以ban ip)
gakeileung (係gakei開新acc灌水)

kaka9525  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
dfsedw  (洗版+推舊post+灌水 )
cvxxvcds (係dfsedw即ban即開新acc洗版+推舊post+灌水 )

petlee  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
eq2005  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

skywinter29  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
ka0316  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
kysung12 (多次灌水 )
kb0316 (係ka0316開新acc灌水,所以ban ip)

Bertin8818 (ban過acc,放左再灌水,所以ban一個月)
kingdddd  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
wow_reeve
(多次灌水 )
lazygrl513  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
muttaus  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
lausum
(多次灌水 )
nokia11 (多次灌水 )
特擊隊 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
macoqq (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

sonyericsson4 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
lilacarmen (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

tc724 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
rock84hk (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
11111129 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
lolandto_lee (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
joseph123
(已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
qwertasd_123  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
avrilkim
(多次灌水 )
kellychu
(多次灌水 )
haloworld (多次灌水 )
happybboo  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
buoo  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
lolandto_lee  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
bwu  (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
nbh00d (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
pigmaul (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
sandytong85 (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

petlee (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )
pakai (已經警告左好多次仲係keep住灌水 )

作者: 凍檸樂    時間: 2007-10-23 05:00 PM

回回回回回回回回回回回回回回回回回回:014:

咁樣算唔算啊

我不嬲都係咁回文
作者: dfsltd    時間: 2007-10-23 09:57 PM

不好意思,何謂灌水?
作者: nitz    時間: 2007-10-24 07:44 AM

原帖由 凍檸樂 於 2007-10-23 05:00 PM 發表
回回回回回回回回回回回回回回回回回回:014:

咁樣算唔算啊

我不嬲都係咁回文
你都無收過我pm... haha
作者: nitz    時間: 2007-10-24 07:45 AM

原帖由 dfsltd 於 2007-10-23 09:57 PM 發表
不好意思,何謂灌水?
本版首頁頂
作者: baby3001    時間: 2007-10-28 06:59 PM

点先算灌水?
作者: heiter89    時間: 2007-10-29 10:43 AM

Just type something with some sort of meaning la. Like 'thank you' is ok ga la !!
作者: nitz    時間: 2007-10-29 12:45 PM

版規咪有寫lor
作者: nitz    時間: 2007-10-30 11:57 AM

呢個人多翻回我個post果陣攻擊我... 終於我咁回左佢: (真係激死人呀!!)

nitz
發送到:zinongso
時間:2007-10-29 11:53 AM
內容:這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的回復被 nitz 執行 刪除 操作。

QUOTE:
咩文不对题啊,我话你啊,小气啊,成日同少部分人计较得失对错。
大人物唔应该是感做嘎嘛~!!

發表時間: 2007-10-27 02:25 PM
所在論壇: 電台節目分享

操作理由: 您的發帖內容違規啊!

如果您對本管理操作有異議,請與我取得聯繫。
返回 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除

這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的帖子被 nitz 評分。

QUOTE:
喂,你宜家点先~~
讲其他乜都唔得,是米一定要多谢你啊,辛苦晒啊,讲晒D你岩听的野感先得啊??

發表時間: 2007-10-30 01:34 AM
所在主題: 903 在晴朗的一天出發 29-oct-2007

評分分數: 功勳 +2 點
操作理由: 唔係講其他野唔得
係您出言攻擊就唔得
您可以揀唔o係哩度download lor
但唔好攻擊出post o既人
個個都upload得好辛苦
講句唔該有幾難? 唔係我地post您都無得聽啦係咪? 我地903個account要俾年費ga,您都唔駛俾$就有得聽,只係要求您講句唔該有幾難? 況且我好似無得罪您wor!

轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

作者: 鬼鬼    時間: 2007-10-30 03:11 PM     標題: 講得岩呀nitz~

我支持你!!!!!!!!!
作者: heiter89    時間: 2007-10-30 06:59 PM

Band la ... say thank you when someone open the door for you... give your seat to a senior.... I make myself a happy day...  我支持你 too!!
作者: heiter89    時間: 2007-10-30 07:01 PM

I sometime give point to those people who reply to a post even it is not hided yet.....
作者: fanny5656    時間: 2007-10-31 01:19 AM

有o的人係咁架啦...
不但唔守個遊戲規則...
又係度多多歪理~

唔好咁激氣~大家都會支持你架....
作者: hkcsl    時間: 2007-10-31 10:15 AM

好心d人啦!版主甘無私奉獻都中啊芝啊佐
作者: nitz    時間: 2007-10-31 11:53 AM

=.= 有個禁左言
放返出黎又係繼續灌水
嘔血
作者: nitz    時間: 2007-10-31 04:27 PM     標題: 再黎:

QUOTE:
這是由論壇系統自動發送的通知短消息。8c2h*L9Q%t7E&K
以下您所發表的帖子被 nitz 評分。+~+S:?$v1d"M#W

3`:N z-Q4h/O*Gtvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download發表時間: 2007-10-30 01:34 AMTVBNOW 論壇*|%^,^3X$Y(B
所在論壇: 電台節目分享www.tvbnow.com(\-_,a3`#U1?&C
所在主題: 903 在晴朗的一天出發 29-oct-2007
/t3o8c$s:\2N6s"B6_!X Y'w%[tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download評分分數: 功勳 +2 點
#u2e-k;h6B!P5d0}tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download操作理由: 唔係講其他野唔得www.tvbnow.com1@5h:a5g4k8q1\+n
係您出言攻擊就唔得'^$Z-A)J&s9P7c:G
您可以揀唔o係哩度download lortvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download5G5a.|;H/O1m$R
但唔好攻擊出post o既人)E0T F7U!z
個個都upload得好辛苦
4B#k#^$o0r4w&T%C7_&I講句唔該有幾難? 唔係我地post您都無得聽啦係咪? 我地903個account要俾年費ga,您都唔駛俾$就有得聽,只係要求您講句唔該有幾難? 況且我好似無得罪您wor!

&}+?1G5@;F:|)t'[5y%_tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download
7@5{+d5s1`0VTVBNOW 論壇(c*K6r"U;P5`%Q1T
呐,多谢你就梗的,是响个心度讲的嘛。
7n*O6q3z*c&y5T v!t5R-j要对自己所做的事情有信心,就会知道有几多人会支持你。唔一定要靠睇回复的数量,回复D人讲咩嘎嘛~tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download9u+g(J6E-D#s)A;D+m
讲句老实,我见有时候响标题度你都会留几个字透露今日节目的内容,我都好感动你是真是听完个节目先摆上来。有心有力。www.tvbnow.com,A+f4n1Q0x5k7F*J-^
但是有时候又真是觉得你做的野又唔是好成熟。我就唔知道内幕D野,但是呐,好似uwants果边,我净是知道你为左意气之争,搞到好多uwants果边D人没以前甘方便可以捧倒你场。而今次你又大大只字去同其他人计较。
3N9a4g$^5D1?在全球每一個角落  都可以睇到TVB劇集树大招风,所有人讲你的,关你事的你都要计较,做大事的大人物唔应该是感嘎嘛。TVBNOW 論壇.I/u7H7w)]
你的所作所为的确是非常帮到大家,有左你的帮助大家都觉得非常方便,大家都感谢你,爱戴你,但是当你例如响$B*G)E t2\$l4V!y!O
要求回复先可以下载
5d2T&k7d1e;V/X9{要求输入你的名字作为密码先可以解压
"?5I0m ~9H'V:E/vTVBNOW 論壇的时候,的确会增加大家的麻烦,减少左你对大家的帮助,减弱左大家对你的感谢,分薄左那份感情。
!n/f#v.P3E5M-Htvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download我都是你的善举下面的一个受益者出于对你的爱戴而好心讲的几句。如果你可以做得更好,大家都会更中意你。
!r:G-~3Q;t'L+S'h在全球每一個角落  都可以睇到TVB劇集都是想你好,提下意见嗟,唔中意,唔岩听,米算罗~~
作者: fanny5656    時間: 2007-11-1 01:00 AM     標題: 回復 #16 nitz 的帖子

其實我覺得佢都講得有o的角度...

不過我又覺得nitz有自己的執著...又無咩錯喎...

各有自己的諗法...我覺得~
作者: nitz    時間: 2007-11-1 03:24 PM

haha 我有reply ga
不過尋日佢好似無留言
作者: lvemoe    時間: 2007-11-2 11:49 PM

TVBNOW 有你呢位版主真有褔囉
作者: heiter89    時間: 2007-11-4 06:14 AM

nitz, you are right... 講句唔該有幾難???

"多谢你就梗的,是响个心度讲的嘛。" >>> next time 响个心度 upload 好唔好...
作者: 33986143    時間: 2007-11-4 11:57 PM

作者: theo-dora    時間: 2007-11-5 10:04 AM

type in a simple "thank you" or "support you for your work" then add a smiliey; how hard is that???  Obviously they never upload anything before, if they did they will know how to appreciate what others did for them.  Good point Nitz, they asked for the punishment!!!:onion31:
作者: heiter89    時間: 2007-11-5 11:06 AM

原帖由 theo-dora 於 2007-11-5 10:04 AM 發表
type in a simple "thank you" or "support you for your work" then add a smiliey; how hard is that???  Obviously they never upload anything before, if they did they will know how to appreciate what othe ...
Thank you !!
作者: nitz    時間: 2007-11-5 11:28 AM

原帖由 33986143 於 2007-11-4 11:57 PM 發表
:onion31: 我就觉得版主好搞嘢咯....
边有咁多感想吖??
我哋一日睇几百个网页噶!!!!
灌水都有分好多种噶! 大佬!
e+有人要求你個個post都要打唔同感想o羊??
你o係邊度睇到?
作者: nitz    時間: 2007-11-5 11:30 AM

原帖由 theo-dora 於 2007-11-5 10:04 AM 發表
type in a simple "thank you" or "support you for your work" then add a smiliey; how hard is that???  Obviously they never upload anything before, if they did they will know how to appreciate what othe ...
多謝你o既體諒
作者: nitz    時間: 2007-11-5 11:31 AM

原帖由 heiter89 於 2007-11-4 06:14 AM 發表
nitz, you are right... 講句唔該有幾難???

"多谢你就梗的,是响个心度讲的嘛。" >>> next time 响个心度 upload 好唔好...
haha好中2你果句响个心度 upload 好唔好 kakaaa
作者: rodman1234    時間: 2007-11-5 07:51 PM

請問灌水灌到佢地咁有咩好處?
作者: fanny5656    時間: 2007-11-6 01:40 AM

很多人覺得講句多謝係好辛t苦架嘛...=.="
作者: nitz    時間: 2007-11-6 08:54 AM

有d係咁打ccccccccccccccccccccccccccccc
打咁多個c不如打thanks =.=
作者: 凍檸樂    時間: 2007-11-6 04:32 PM

灌水人好多:onion18:

要你日日睇留言真係辛苦哂:019:

加油:014: 努力:014:

多謝你日日咁辛苦為我地:onion14:
作者: tok    時間: 2007-11-6 08:42 PM

understand!
作者: nitz    時間: 2007-11-7 11:11 AM

原帖由 凍檸樂 於 2007-11-6 04:32 PM 發表

haha
睇下都好ge
有d會員真係o係reply度同我傾計ga
作者: heiter89    時間: 2007-11-8 10:00 AM

原帖由 凍檸樂 於 2007-11-6 04:32 PM 發表

真係好辛苦.....
作者: cheecheong88    時間: 2007-11-8 06:55 PM

wah is cant support how get功勳 to update dont know how do to ,pls tell me ok ?
作者: zinongso    時間: 2007-11-11 05:11 AM

為我開嘎呢篇野??
我又真是宜傢先睇倒喔!!!
ps:如果你響個心度upload,而我又可以收到的話,我唔介意嘎。
作者: benlu119    時間: 2007-11-11 12:57 PM

everyone just try to get wut they want and do wut they want je.....no need to make the forum like a school...

好似森美曾經係架勢堂講過你可以在地鐵叫人不要大聲講野﹐ 但無理由要立規定人搭地鐵唔可以講野阿??? 咩世界阿。 又話言論自由﹐ 唔係應該中意講咩就講咩咩﹐ 沒有傷害人就好啦。

D人dl the file you post, of course they will say thank you to you, but it is pretty tired to type it every time and everyday. u know most of people won't just dl one thing per day. 回復已經是支持表現啦。。。點解還要那麼執著於內容是什麼﹐ 難道要每天新鮮﹐ 作首詩先叫尊重你﹐ 先叫支持咩。 如果每次每個人都回復thanks, 有意思咩? 看到會開心好多架。 成版都係咁﹐ 同洗版差不多者。 大家都係機器化地打呢D字﹐ 又代表什麼呢。

我當然尊重也感謝你們每天upload files比我地dl la. 但大家退一步﹐ 開開心心咪好囉。 日日去看去捉人又要send pm﹐ 你唔覺得好累咩﹐ 有意思咩。 :onion18:
作者: nitz    時間: 2007-11-12 03:29 PM

原帖由 benlu119 於 2007-11-11 12:57 PM 發表
everyone just try to get wut they want and do wut they want je.....no need to make the forum like a school...

好似森美曾經係架勢堂講過你可以在地鐵叫人不要大聲講野﹐ 但無理由要立規定人搭地鐵唔可以講野 ...
唔... 每個地方都有唔同o既規矩
您 都有選擇o既自由
如果唔中2果個國家o既法律
可以移民.....

我呢度多節目又準時
您想第1手有得聽
當然要付出啦...
同埋我地無迫人留低ga嘛...係咪?
作者: nitz    時間: 2007-11-12 03:30 PM

原帖由 zinongso 於 2007-11-11 05:11 AM 發表
為我開嘎呢篇野??
ps:如果你響個心度upload,而我又可以收到的話,我唔介意嘎。
得鬼閑為您開呀...
呢個topic係俾灌水怪睇ga =.=
作者: fanny5656    時間: 2007-11-13 02:28 AM

其實我地行hide制...
係因為唔想大家聲都唔聲咁攞o左人地辛苦咁up的post...
既然要回覆...點解要打d無意思的東西呢...

打CCCCCCC /    同打thx差很遠嗎 ?

我知有些論壇連只打 THX...都唔得架...
因為我都試過比人DELETE過回覆...

作者: zinongso    時間: 2007-11-13 07:00 AM

嘿,我見你死咁講我,搞到鬼唔好意思添!
作者: nitz    時間: 2007-11-13 10:02 AM

原帖由 zinongso 於 2007-11-13 07:00 AM 發表
嘿,我見你死咁講我,搞到鬼唔好意思添!
e+您d回覆都唔係咁啦
所以我都無del您d post
仲加返您分啦

講您果個post都好耐之前 =.=
作者: nitz    時間: 2007-11-13 10:02 AM

原帖由 fanny5656 於 2007-11-13 02:28 AM 發表
其實我地行hide制...
係因為唔想大家聲都唔聲咁攞o左人地辛苦咁up的post...
既然要回覆...點解要打d無意思的東西呢...

打CCCCCCC /    同打thx差很遠嗎 ?

我知有些論壇連只打 THX...都唔得架...
因為我都試過 ...
kaka 我都試過呀
作者: heiter89    時間: 2007-11-14 02:16 AM

原帖由 zinongso 於 2007-11-11 05:11 AM 發表
為我開嘎呢篇野??
thank you zinongso la... 我地宜傢真upload 講句唔該....

作者: heiter89    時間: 2007-11-14 02:30 AM

原帖由 benlu119 於 2007-11-11 12:57 PM 發表

好似森美曾經係架勢堂講過你可以在地鐵叫人不要大聲講野﹐ 但無理由要立規定人搭地鐵唔可以講野 ...
benlu, you have time to download...so many files everyday.... you must be very tire, get more rest la....

BTW, we didn't make those rules.. we just make sure they are followed...
作者: faith_in_heart    時間: 2007-11-14 02:36 AM

Nitz﹐你身為版主﹐你有份upload﹐你便有權利去要求與及定下一些規則﹐DL的人想取自己所需便有義務去守這些規則。很簡單的道理﹐為什麼仍然有人不明白﹖請堅持原則﹐你沒有錯﹐不用理會什麼幫不幫人﹐這個世界根本沒有免費午餐﹐你已非常慷慨的了。
作者: heiter89    時間: 2007-11-14 07:33 AM

原帖由 faith_in_heart 於 2007-11-14 02:36 AM 發表
Nitz﹐你身為版主﹐你有份upload﹐你便有權利去要求與及定下一些規則﹐DL的人想取自己所需便有義務去守這些規則。很簡單的道理﹐為什麼仍然有人不明白﹖請堅持原則﹐你沒有錯﹐不用理會什麼幫不幫人﹐這個世界根本沒有免費午餐﹐你已非常 ...
thank you very much faith !!
hope all ppl understand....
作者: nitz    時間: 2007-11-14 10:13 AM

原帖由 faith_in_heart 於 2007-11-14 02:36 AM 發表
Nitz﹐你身為版主﹐你有份upload﹐你便有權利去要求與及定下一些規則﹐DL的人想取自己所需便有義務去守這些規則。很簡單的道理﹐為什麼仍然有人不明白﹖請堅持原則﹐你沒有錯﹐不用理會什麼幫不幫人﹐這個世界根本沒有免費午餐﹐你已非常 ...
多謝您明白我地o既辛苦
作者: iamsimon    時間: 2007-11-14 10:54 AM

以下您所發表的帖子被 heiter89 評分。

QUOTE:

發表時間: 2007-9-20 10:50 AM
所在主題: 903 萬世巨星 2007-09-19 + 五天精華遊 2007-09-19

評分分數: 功勳 -4 點
操作理由: 版規 :
5). 禁止灌水(例如:cccccccc,xxxxxxxxxx或只打smilies作回帖)

THE DATE OF MY POST WAS ON SEP 19 AND THE RULE CHANGE WAS ON OCT 23, THEN WHY DID YOU GAVE ME A PENALTY? WHY DON'T YOU FIND SOME OF MY POST FROM 1 YEAR AGO AND DEDUCT MY MARKS?
作者: heiter89    時間: 2007-11-14 11:13 AM

原帖由 iamsimon 於 2007-11-14 10:54 AM 發表

以下您所發表的帖子被 heiter89 評分。

QUOTE:

發表時間: 2007-9-20 10:50 AM
所在主題: 903 萬世巨星 2007-09-19 + 五天精華遊 2007-09-19

評分 ...
This post is nicer that the message I got from you ! Thank you for your information, I am sorry about the wrong point deductions. All the point deductions (撤銷評分) on that post has been reversed.
作者: faith_in_heart    時間: 2007-11-15 12:03 AM

Heiter and Nitz,

不用客氣﹐你們所付出的﹐眾人有目共睹﹐我身在外國﹐坦白說﹐倘若沒有你們upload﹐我便不能免費聽到香港的電台節目﹐那便一定會悶壞﹐自問根本沒有付出過甚麼便已得到很多﹐可以做到的便是每一次都寫一句Thank You以表謝意﹐根本不麻煩﹐為了要回覆才可DL而覺得麻煩的人﹐有本事索性不DL吧﹐那便可省卻了這些麻煩。須知道﹐DL的人正在取一些根本無須付出便可得到的利益﹐難道少許的規則也太煩了﹖有沒有那麼貪得無厭﹖
作者: fanny5656    時間: 2007-11-15 01:26 AM

我都要同你講聲謝謝....
作者: heiter89    時間: 2007-11-15 08:27 AM

原帖由 faith_in_heart 於 2007-11-15 12:03 AM 發表
Heiter and Nitz,

不用客氣﹐你們所付出的﹐眾人有目共睹﹐我身在外國﹐坦白說﹐倘若沒有你們upload﹐我便不能免費聽到香港的電台節目﹐那便一定會悶壞﹐自問根本沒有付出過甚麼便已得到很多﹐可以做到的便是每一次都寫一句Thank You ...
thank you faith...
I usually working 10+ hours a day average.... It does not hurt that much to say something to someone who really did a favour for you ... as long as the reply is follow the 版規, not really need a 'thank you'

作者: nitz    時間: 2007-11-15 12:08 PM

咪係..
如果連唔該都唔想講
咁唔好o係度dl啦
去果d可以咩都唔駛講o既forum吧啦
作者: nitz    時間: 2007-11-15 05:45 PM

我頂丫!!
祝左個灌水怪
佢send d咁o既野俾我

Re: [系統消息] 您發表的回復被執行管理操作
發送到:nitz
時間:2007-11-15 05:12 PM
內容:你玩晒啦!咩都係你講,得你呢度有得dl啊,反省下啦
原始短消息: [系統消息] 您發表的回復被執行管理操作

QUOTE:

版規寫得好清楚o羊係灌水
你唔中2可以唔o係哩度dl

返回 - 回復 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除

作者: nitz    時間: 2007-11-15 05:45 PM

我再覆佢

QUOTE:
你玩晒啦!咩都係你講,得你呢度有得dl啊,反省下啦

我唔覺得我有野要反省wor!
每個國家都有law,您犯左法唔會唔駛坐監lor!
您無貢獻過d咩
淨係回句thanks已經有得dl
仲想點?
回句thanks係咪真係好難為您先?
呢度個個post都係用心去ul咁多條link您您dl
唔駛時間ga?
人地903 d account要俾年費ga!您有無俾過$?
我唔覺得付出咁多去post一個節目連得到一句thanks o既資格都無wor!
轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉
作者: nitz    時間: 2007-11-15 10:57 PM

Re: [系統消息] 您發表的回復被執行管理操作
發送到:nitz
時間:2007-11-15 06:32 PM
內容:you are right, but remind one thing
10. 不得轉售此服務
閣下同意不得為了任何公共或商業目的複製、重製、拷貝、銷售、轉售或以任何其他方式利用本網站所提供之所有或部分服務/內容、閣下使用本網站之服務權或登入權謀利。

88,希望永遠見唔到你

QUOTE:

我唔覺得我有野要反省wor!
每個國家都有law,您犯左法唔會唔駛坐監lor!
您無貢獻過d咩
淨係回句thanks已經有得dl
仲想點?
回句thanks係咪真係好難為您先?
呢度個個post都係用心去ul咁多條link您您dl
唔駛時間ga?
人地903 d account要俾年費ga!您有無俾過$?
我唔覺得付出咁多去post一個節目連得到一句thanks o既資格都無wor!

返回 - 回復 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除

都唔知佢up乜
作者: fanny5656    時間: 2007-11-16 12:27 AM

原帖由 nitz 於 2007-11-15 10:57 PM 發表
Re: [系統消息] 您發表的回復被執行管理操作來自:aababba 發送到:nitz時間:2007-11-15 06:32 PM內容:you are right, but remind one thing
10. 不得轉售此服務
閣下同意不得為了任何公共或商業目的複製、重製、拷貝 ...
可能佢想話節目版權問題卦...不過如果佢有呢方面的原則...
就唔好去dl其他人up的節目啦...
作者: nitz    時間: 2007-11-16 10:10 AM

原帖由 fanny5656 於 2007-11-16 12:27 AM 發表

可能佢想話節目版權問題卦...不過如果佢有呢方面的原則...
就唔好去dl其他人up的節目啦...
咪係lor
真係唔明d人
打句thanks好似仲慘過死咁
自己又咩貢獻都無
作者: heiter89    時間: 2007-11-16 10:18 AM

原帖由 nitz 於 2007-11-15 10:57 PM 發表
Re: [系統消息] 您發表的回復被執行管理操作來自:aababba 發送到:nitz時間:2007-11-15 06:32 PM內容:you are right, but remind one thing
10. 不得轉售此服務
閣下同意不得為了任何公共或商業目的複製、重製、拷貝 ...
when they want it.. they'll just download it. when u tell them to follow a rule, they give u another rule to shoot you.... if we broken one rule. that ppl broken 2 rulesssss.....

作者: nitz    時間: 2007-11-16 04:34 PM

原帖由 heiter89 於 2007-11-16 10:18 AM 發表

when they want it.. they'll just download it. when u tell them to follow a rule, they give u another rule to shoot you.... if we broken one rule. that ppl broken 2 rulesssss.....
haha   總之佢地中2就講咩都得
作者: 2helena    時間: 2007-11-18 02:52 PM

oh my god... I don't even know only typing the "smiles" will be named 灌水
I found those are very cute, that is why I used... anyways...
作者: 2helena    時間: 2007-11-18 02:57 PM

a bit don't understand... what will ppl get benifit for being 灌水
typing Thank you isn't 灌水
using smiles is 灌水

however, both have to type/click the icon.. still the same effort.
作者: kingjames    時間: 2007-11-18 03:04 PM     標題: 回復 #62 2helena 的帖子

support

i think TVBNOW should not BAN "thank you" as 灌水

otherwise, ...
作者: 2helena    時間: 2007-11-19 12:02 AM     標題: 回復 #63 kingjames 的帖子 and more comment...

thanks for supporting me.... however, "Thank You" isn't 灌水... Thank you is alright under TVBNOW ruls.
if u are using those cute icon (similes) is 灌水....

Anyways, I like TVBNOW before, right now they are having too many rules.  Whoever posting the link for others to share shouldn't ASK for reply in order to get the link.  Hope they really understand what "share" means.  If ppl asking "something" in order to "share", that isn't "share"... that is "trading"... we should reply "Thanks for trading" instead of "Thanks for sharing"... hehe
作者: nitz    時間: 2007-11-19 11:38 AM

都係果句啦
我地post得咁辛苦
唔覺得連一句thank you 都唔值得收lor
作者: 2helena    時間: 2007-11-19 12:47 PM

totally agree, what you have posted is worth at least a "Thank You" and even more.

but as I said before, 都係果句, without asking for "posting reply", those who did reply with THANK YOU are the one doing from their heart and are the one you should pay attention to.

Anyhow... THANK YOU.. q(^^)p
作者: heiter89    時間: 2007-11-21 09:21 AM

原帖由 2helena 於 2007-11-19 12:47 PM 發表
totally agree, what you have posted is worth at least a "Thank You" and even more.

but as I said before, 都係果句, without asking for "posting reply", those who did reply with THANK YOU are the one d ...
I don't really expect "thank you' for a reply... one ppl said something like "I finished my lunch, now download.."(in chinese). It is a good reply, too....

me 都係果句.. we didn't made those rules.... we just try to make sure the rules were followed... and it is not easyyyy...

作者: nitz    時間: 2007-11-21 11:31 AM

原帖由 heiter89 於 2007-11-21 09:21 AM 發表

I don't really expect "thank you' for a reply... one ppl said something like "I finished my lunch, now download.."(in chinese). It is a good reply, too....

me 都係果句.. we didn't made those rules ...
算ba la..
我地都唔係share haha
作者: fanny5656    時間: 2007-11-22 01:20 AM

都係個句...
我們只係不想大家打太多灌水的post...而一個post的最低的限度係'THX'...
並不是強迫大家要講多謝...大家可以打篇文都得...

而icon係灌水呢個問題...係因為icon只是加強大家文字上的表達...
咁...大家都無打文字...打一個icon又有咩意思..
作者: nitz    時間: 2007-11-22 10:46 AM

原帖由 fanny5656 於 2007-11-22 01:20 AM 發表
都係個句...
我們只係不想大家打太多灌水的post...而一個post的最低的限度係'THX'...

而icon係灌水呢個問題...係因為icon只是加強大家文字上的表達...
咁...大家都 ...
haha 我地e+要係咁打"都係果句..."
都係果句啦.. 如果有品o既,拎完人地d野都應該講句thank you
無品o既我地同佢討論都無謂...
我地無迫佢地一定要o係度dl....
作者: fanny5656    時間: 2007-11-23 02:00 AM     標題: 回復 #70 nitz 的帖子

我發覺過一段時間...就會有人講相同的歪理...
點解要講多謝...=.="

都係果句...唔悶架咩~

作者: heiter89    時間: 2007-11-24 11:44 PM

原帖由 fanny5656 於 2007-11-22 01:20 AM 發表
都係個句...

咁...大家都 ...
yes totally agreeeeee fanny !!
作者: nitz    時間: 2007-11-26 12:15 AM

我地講都講到口臭...
如果我地真係有問題o既
就唔會咁多人都肯打thank you
而得果少數人走出黎嘈
作者: heiter89    時間: 2007-11-27 10:22 AM

five more ban in one day..... I already put the rule in my post just above the links.... but there are still ppl doing it.... sad !!

作者: nitz    時間: 2007-11-27 10:34 AM

您最好加左ban左果d名o係呢個post o既第1個post度 (edit我個post)
咁如果我見到個list有名再犯o既我會ban ip
作者: heiter89    時間: 2007-11-27 11:00 AM

see see 明星貼圖分享 ban list:
http://www.tvbnow.com/thread-202421-1-1.html

even more 版规... than we have.. and looks like no-one say a word.....
http://www.tvbnow.com/thread-199740-1-1.html
作者: nitz    時間: 2007-11-27 05:12 PM

kaka
真係好多wor
作者: heiter89    時間: 2007-12-2 10:35 AM

wow !! more than 10 禁言 this week la..... still don't get it ??
作者: nitz    時間: 2007-12-4 10:29 AM

haha
我開始扣10分一個post
作者: heiter89    時間: 2007-12-4 10:48 AM

me only 扣 8 points on other's post and 10 points on my post because I already gave them the warnig la
作者: fanny5656    時間: 2007-12-12 01:19 AM

我發覺有人唔怕比人扣分呢...=.="
作者: heiter89    時間: 2007-12-12 10:25 AM

原帖由 fanny5656 於 2007-12-12 01:19 AM 發表
我發覺有人唔怕比人扣分呢...=.="
some have negative 分... no need to 怕 la hehehe....
作者: nitz    時間: 2007-12-13 11:28 AM

係呀... 我扣到佢地負晒
再一次過search晒佢地d post出黎
連扣多post之後先ban
等佢地無分
再係咁落去,不如我地sell post... hehe
作者: fanny5656    時間: 2007-12-14 12:57 AM

唔...都係好方法喎...

nitz好利害~
有時記名都比佢地玩死我....
作者: nitz    時間: 2007-12-14 12:16 PM

係呀,您click佢地個名入左佢地個page就會show晒佢地re過d咩post ga喇 :onion05:
作者: heiter89    時間: 2007-12-14 08:00 PM

原帖由 fanny5656 於 2007-12-14 12:57 AM 發表
唔...都係好方法喎...

nitz好利害~
有時記名都比佢地玩死我....
利害~利害~
作者: knny    時間: 2007-12-21 09:45 AM     標題: 回復 #1 nitz 的帖子

灌水?:onion14: :onion14: :onion14:
作者: heiter89    時間: 2007-12-21 10:27 AM

原帖由 knny 於 2007-12-21 09:45 AM 發表
灌水?:onion14: :onion14: :onion14:
that kind of reply is not consider as 灌水:

作者: heiter89    時間: 2007-12-21 10:32 AM

This kind of reply is 灌水:

1.  :onion14: :onion14: :onion14:

2.  cccccccccccccccccccc

3.  fdfdfdfdfdfd

4.   .........

作者: heiter89    時間: 2008-1-7 12:22 AM

a ppl (jeffchan61) send me 4 message with "F","U","C","K" as title.... I reply with

"
thank you for your message ! Wish you have a happy new year ! Come back here and reply if you like the post. A simple reply like "THX" is good enough. Please take some times to read the 版規 on the top of the page.  I just doing my job to make sure the 版規 are followed ! Reply does not follow the 版規 will be 扣10分. Special reply will be rewarded.
"
作者: nitz    時間: 2008-1-7 05:37 PM

咁o既人都有?
點解唔block佢呀?
俾我見到佢實block呀:024:
作者: nitz    時間: 2008-1-7 05:39 PM

您睇下佢
http://www.tvbnow.com/space.php?427680/myreplies
咸蟲一名!!
作者: fanny5656    時間: 2008-1-8 12:15 AM

係囉...block佢啦...咁都得....
作者: heiter89    時間: 2008-1-8 09:36 AM

原帖由 nitz 於 2008-1-7 05:39 PM 發表
您睇下佢
http://www.tvbnow.com/space.php?427680/myreplies
咸蟲一名!!
I saw that ... I sometimes watch that too.... hehehe...

I reply all four email in the same order.... I hope he is smart enough to know what it's mean...
作者: Kenwine    時間: 2008-1-13 08:48 AM     標題: 回復 #1 nitz 的帖子

i see,thanks
作者: inachuclub    時間: 2008-2-25 08:42 PM

呢度d post咁精彩你班友仔點可以求求其其回帖架????真係天理不容呀!!!人地發帖既係發帖前好辛苦搵資源架,...回多幾隻都唔緊要啦!!!再向度多謝亞nitz平時同我地分享咁多好野(尤其係架勢堂).A thousand thanks !!!!!!!!!!!!!!!!

作者: heiter89    時間: 2008-2-26 10:20 AM

原帖由 inachuclub 於 2008-2-25 08:42 PM 發表
呢度d post咁精彩你班友仔點可以求求其其回帖架????真係天理不容呀!!!人地發帖既係發帖前好辛苦搵資源架,...回多幾隻都唔緊要啦!!!再向度多謝亞nitz平時同我地分享咁多好野(尤其係架勢堂).A thousand thanks !!!!!!! ...
support !!
作者: nitz    時間: 2008-2-26 01:05 PM

:014:  yeah~~~
好彩都仲有d明事理o既member
作者: 80382469    時間: 2008-4-5 01:22 AM     標題: 回復 #1 nitz 的帖子

undefined undefined
作者: Hikouseki    時間: 2008-4-18 05:48 PM

ok let's see the steps for uploading things for us:
dl (from 903 so have to pay for it tim) -> zip -> upload to 5 different websites -> open posts
about...30 min for each show i guess (altho i've never upload anything...T.T)
and the forum hosts post about...2 to 3 shows for us each day? or more?

all they ask is just a thank you...after all the time wasted for pretty much nothing

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0