標題: 女仔最憎男仔講嘅10句嘢 [打印本頁]

作者: ssqzxx    時間: 2007-12-11 05:50 PM     標題: 女仔最憎男仔講嘅10句嘢

1.你咪咁小器啦! : p, I* E) p9 B, G
女人點解憎: TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 r4 ]4 p5 a" g7 a3 y& s  Y
小器係女人擁有但又不想認擁有嘅特質,你明寸佢?等開拖吧!
8 U+ n. O& Q' G: j公仔箱論壇男人說呢句話時通常笑笑口,點解?因為知女人唔啱聽?明知不應說但堅持說出來,就是撩交嗌?
) w, {! f" g- X' jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。男人說這話前通常已說完「嬲完未呀?」、「唔好嬲啦?」之類的話,但游說不果;唔識tum人就賴人小器,屙屎唔出賴地硬!
! j" s" m& t6 c0 v; Y/ s0 w9 U- t即係話我唔應該嬲者?女人發嬲一定有佢道理,男人駁嘴即係話我螿不講理,作死! www1.tvboxnow.com6 ?- H, [1 h  e9 g. z' R
建議: tvb now,tvbnow,bttvb! w6 F3 E  Y# `5 s- o. E) `
要女人唔嬲,真的惟有等她自己嬲完,但不等於什麼都不做,男人最好做點事來縮短過程,愈拖只會愈難TUM.基本上連個嬲字都不能提,女人好憎呢 個字,唔嬲都變嬲!告訴你,叫女人唔好嬲,佢嬲得仲勁!女人在小器、嬲爆爆,男人TUM佢盞晒;氣!要軟化女人從身體入手,抱抱或緊握她手吧! tvb now,tvbnow,bttvb0 d# V6 d# K0 J
www1.tvboxnow.com7 _6 `* l+ R8 [2 h; I# x2 @
講真,要tum女仔都等佢條氣順翻啲先好tum,唔喺你講嘅嘢,凈係等于一樣嘢,咩嘢?空氣囖~抱下佢(就算佢推開你wor~)啦!受咖啦~
* @3 m3 s/ O2 t* T公仔箱論壇
& e% N* m0 S4 s# o; ~, Z% N& ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2.對唔住囉!(同類說話:我唔岩;囉、我衰囉、我錯囉) 公仔箱論壇/ I( C0 w8 x9 M2 g
女人點解憎: 公仔箱論壇) v1 F3 {; w" ^: @
「囉」什麼?晦氣到死! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ?: }) [& v2 C. A
最討厭是加個「咁」字在前頭,「咁對唔住囉?」,一個「」咁字包含了「我唔覺得自己錯但買你怕囉」這十二個字的意思,明激我啦! - C$ o6 ?5 ?$ R- _0 Y% ]  J% L
男人說時通常皺眉頭、眼神厭倦,擺明在說「你又來了」,乜我好難頂咩?
1 G$ N$ F' p. `" nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。建議
! N0 A2 b) k1 X) ]www1.tvboxnow.com用口去表示歉意是低層次的做法,倒不如用行動表示。
2 f9 J7 g7 z1 Wwww1.tvboxnow.com唔該比D性格,唔覺得自己錯的話,老虎蟹都唔認錯!唔該比D風範,道欺最緊要誠意。 公仔箱論壇; G0 _+ Z! g% N1 i+ g7 g4 [
其實囖呢個字,幾時聽都係..咁冇誠意.認錯就係認錯.囖囖聲.咩意思啊你? tvb now,tvbnow,bttvb8 c- E. D1 H9 p& t) W# a5 r, B

* y0 p# v- _7 E8 xtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇: ?  m# e8 P2 S3 a2 k
3.鍾意嗎?我送比你丫!
/ u5 h0 o3 m3 ptvb now,tvbnow,bttvb女人點解憎 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ^8 i6 i4 P. ?2 K% q. |. F8 w
因為得個講字,男人總以為講左就等於買左,毋需真的買!
8 l& m+ b2 J# z, v+ Y( ]見我雙眼發晒光仲問,你盲架?
3 g% l0 i& R# b  {% S% k要我用把口去講我鍾意,即係要我認貪心! $ o/ |. i% p! l6 U2 t
建議
8 ]" h5 Q" N) \; S8 o講得出就要做得到!一定要趁熱買,一拖,女人又話你無誠意!
3 R& L- L$ Z7 `) ~* T& pwww1.tvboxnow.com立即在她面前付款是最方便的做法,但女人最憎呢種方便,唔浪漫。 % X. _" ]& K% G6 ?0 @
男人總係唔識送禮物,以為買左然後交過去就大功告成!其實送禮物最重要是點樣交到對方手上,即係心思、驚喜。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 L! J5 u. z$ ^* Z
男生們,平時出街留意下你哋嘅女朋友中意啲乜,自己偷偷哋買定,下次見佢果陣俾佢.好過你哋咁問啦~(咁問法,想要都凈係可以say no啦~)
: a1 ~8 L: h% h7 d+ p9 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: s* w8 N! Z& E) u  N5 \

: `0 [. o) U% [8 h7 c4 h# u9 Swww1.tvboxnow.com4.使唔使幫你?(同類說話:使唔使車你、使唔使幫你拎? )
0 d) `4 _9 A- ^: Owww1.tvboxnow.com女人點解憎 tvb now,tvbnow,bttvb6 ?: S' P) |9 d0 [5 W0 l
廢話!
5 k# h4 K$ o/ K6 v$ s8 e% V公仔箱論壇問來幹麼?答得你我都做完! tvb now,tvbnow,bttvb7 t* o5 E1 o9 O1 ?8 j% p
建議
1 N1 m  R/ @, i' u, @, bwww1.tvboxnow.com女人最憎男人「齋TALKING 」,唔聲唔聲做左先才是英雄 " @$ @/ _* o8 B0 P0 |# d" q$ [
做多無壞,即使自己搞得掂,女人都鍾意男人獻殷勤.
9 d! W; n6 }: ^- x男生們表現主動嘅時機到啦,唔洗下下提嘅,見到要幫手,默默嘅去幫佢啦.lum死佢啦~ tvb now,tvbnow,bttvb3 `! f: r# j8 y1 _/ O

7 i+ Y) X) j/ C' S7 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇8 q3 I" I$ }  x  ~
5.搵日同你去……
. `. x! u. v7 A1 d/ r) y8 I女人點解憎 ! \0 ~3 @" r0 m/ D
搵日,通常不會兌現 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 w. n: W# K6 V  ]- X& H' E
又信口開河了!
' s: ]$ U" ~/ v6 L4 Iwww1.tvboxnow.com你估我係你D客,「搵日出黎飲茶」咩! www1.tvboxnow.com8 H( V+ ^6 f6 K
建議 www1.tvboxnow.com: h* |6 Q3 h: g9 d3 \* }/ A
女人記性很好,此等不兌現的小事是她日後炒大鑊的導火線
* R& P; A6 V) Xwww1.tvboxnow.com女人無要求的話,男人切忌自動OFFER,無謂製造機會比人CHALLENGE
* G* p6 _8 L* W: Rtvb now,tvbnow,bttvb記性呢家嘢,時好時坏啦,不過對于你哋承諾過嘅嘢,我哋實記得咖.切忌!當你做唔到果樣嘢嘅時候,千其唔好周街承諾. " z6 n) I+ E& k7 k. g
公仔箱論壇2 b% l) P% |& {9 l7 S: X! F# r, F( ~) Y

% R) V( H- S+ n/ o. A; w# ftvb now,tvbnow,bttvb6.得架啦!得架啦!(同類說話:掂架啦!掂架啦) 8 F3 C8 v( _9 I) E; ~3 l" q
女人點解憎 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ M* c$ v# m/ U( t% z5 k
認屎認屁叻,結果錯漏百出無樣得!
" @( A& _" c$ dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你覺得佢係怕你煩,想塞住你把口,所以吹到天咁大,但其實得鬼! 公仔箱論壇' S3 Q' @& P' b1 U9 B
建議 www1.tvboxnow.com0 @: i9 l4 D! |0 `1 u7 r% J
無希望就無期望,無期望就無失望,實話實說吧! tvb now,tvbnow,bttvb8 h5 K, v& W! p6 y  l
女人要講野,一定要比佢講;而比佢講,佢先唔講。 www1.tvboxnow.com8 k% d; O: `+ J% b5 h  Q
係咁掂就唔喺講啦.得把口.理由基本同上.
6 X# L6 v2 l" x' Ewww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' U2 _) v9 C/ u/ g  J- ?

" Q/ s0 ^( s5 L; Y2 v" v) k( U' jwww1.tvboxnow.com7.明啦明啦 (同類說話:係啦係啦、得啦得啦)
" \- Y& M! `% U5 W公仔箱論壇女人點解憎 1 o4 ]$ @! S; s! d
明個屁,想我收聲至真!
5 o- N' i. s8 F+ Z公仔箱論壇真係明?咁我岩岩講到邊度先?
7 q) o8 k1 F# l1 Hwww1.tvboxnow.com建議
5 Z* _6 l: z6 D6 \0 D* Y公仔箱論壇她在跟你說一些她認為很重要的事,即使你覺得無聊,也請耐心聆聽,硬食吧! www1.tvboxnow.com) S( H) B) m  h& V& z4 j+ j
在她喋喋不休時緊握她的手,信我,好快收口。
; j, z2 @& t" k  p1 p3 Ttvb now,tvbnow,bttvb適當時候發問,讓她知道你在聽;無傷大雅的小事不妨附和,大事情則要糾正。 6 C4 @) G8 Y1 p, _0 B
通常咁講果陣都心不在焉,尊重下講緊嘢嘅我哋好唔好? 公仔箱論壇  I" y" T* u6 k" O
tvb now,tvbnow,bttvb! k( N0 s3 s' F  P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 z( r, y' A9 s
8.是但啦
6 u1 Q( [4 [0 G& G女人點解憎 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Q- E8 ^8 U7 m5 O; G1 c+ Z
無要求,無原則,無性格!
# c/ G& V  ^* p9 p3 i/ M7 A9 bwww1.tvboxnow.com你又嫌我煩了! www1.tvboxnow.com4 W3 E+ y/ ~3 D! V2 s$ b
你寧願SUFFER任人擺布,我諗我真係好討你厭,嗚…… 公仔箱論壇, R, j9 G0 a2 V
建議 公仔箱論壇$ o5 F9 B6 U! b$ g( R  i
大可拋個波比佢,溫柔地說:「你話呢?」她反而覺得你尊重她
4 _9 I6 p: ^& k+ }$ I; d& r# ^7 X/ m公仔箱論壇不在乎說什麼,而是在乎怎樣說;男人說話時語氣夠堅定就是說服力,女人自然收聲。
- S' {( |! W& l/ Qps:就個人而言,我中意有主見同有計劃啲嘅男仔,最好同我出街,成日嘅行程佢都plan好晒,邊度吃飯/吃啲乜/等陣去邉之類嘅問題全部唔洗我捻(因爲我最憎最煩有人問我呢啲問題!).哇!!正晒~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 D6 U7 {( w5 b
www1.tvboxnow.com4 J/ e1 Z" p# ]' y2 D  }

7 m  p  m4 T" m- d8 N9.想唔想做?
( K: l' d+ u# k4 {, u7 E- _# P公仔箱論壇女人點解憎 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# A1 K, F, v  [$ G9 M' P# h7 U# z
摸緊先問,遲左D喎!
6 l# Q; ~+ q: V6 d' b8 ~tvb now,tvbnow,bttvb別懶尊重我吧! tvb now,tvbnow,bttvb  I9 c; ^& U+ z" o, R/ R" X0 Z
乜你睇唔出咩?
. c1 A: o* c$ e# }: x. V# a3 H% cwww1.tvboxnow.com點答你呀?唔好難為我啦! $ o5 D3 R( }+ [0 c! Y1 l6 v
建議 www1.tvboxnow.com* R1 P8 C" L& Y# d. k' u
女人做愛講MOOD,一句說話足以摧毀一切。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 s6 P' k1 t3 C  f
不反抗已是默許,醒D啦! 公仔箱論壇- J- p8 F! M  u4 m" G4 h- p! \

, }& \- _- q5 O  Cwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb+ m6 v  t! \7 J7 y
10.你開唔開心?(類似說話:你HIGH唔HIGH?、我得唔得?勁唔勁?) www1.tvboxnow.com/ d; g0 o, |  j  D4 ?/ j
女人點解憎
9 W! i. H6 L) }: C3 |  \tvb now,tvbnow,bttvb焗住要答開心?
' X. M  G  c/ x! ^7 \  _公仔箱論壇迫人講大話!
/ [: U# J2 g/ J, X' d% H/ O! z( Z+ l乜你睇唔出咩?
' Y$ }; z; Q- v/ ]# B4 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。建議 $ s2 @. K/ B' w4 _6 I/ H% ?/ n9 n
抱抱算吧,別生不必要的事端,比機會佢問番轉頭:「咁你愛唔愛我?」 ' S4 g) {, R/ C5 ]$ t2 S7 V
唔提反而唔諗,別「刺激」她去思考,你真係好渣斗!

作者: izzytkwwan    時間: 2007-12-13 12:20 AM

好事實既想法呢...push
作者: h2oangle    時間: 2007-12-13 05:17 AM

hahah 。。全中啊!!
作者: astley88    時間: 2007-12-21 10:59 PM

thanks for sharing
作者: perhaps.smile    時間: 2007-12-28 03:19 PM

全中!!!thx 4 sharing oooo ....
作者: l77o5twa17t3d    時間: 2008-1-13 09:36 AM

thx 4 sharing
作者: coki    時間: 2008-9-3 05:48 PM

.............................
作者: qbao    時間: 2008-9-3 06:15 PM

经典!!!!真的学到野了
作者: skywalker    時間: 2008-9-10 02:19 AM

又學到野喇!!
作者: jean1013    時間: 2008-9-10 07:19 AM

汗||||。。。。
& {" c9 {2 s  d% v公仔箱論壇很多都是事实
作者: 852852888    時間: 2008-9-10 07:49 AM

好變態=.=.......真係有人問咩??
作者: ling234    時間: 2008-9-11 02:51 PM

形同。。。真系事实。。。
作者: yjc4258    時間: 2008-9-11 10:14 PM

多谢楼主,唔迷我地呢班男生死佐都仲未知乜野事....
作者: yjc4258    時間: 2008-9-11 10:14 PM

多谢楼主,唔迷我地呢班男生死佐都仲未知乜野事....
作者: 056123    時間: 2008-9-14 08:44 AM

全部讲晒~!
作者: pretz    時間: 2012-12-15 01:33 AM

呵呵,...
作者: benny111    時間: 2012-12-15 04:57 PM

好,一定要珍藏
作者: Edwind    時間: 2012-12-16 12:08 AM

好难理解!
作者: justforjjuse    時間: 2012-12-16 11:47 AM

lol agree
作者: sharon_bb    時間: 2012-12-16 03:05 PM

HAHA都真係幾憎~
作者: n00bie    時間: 2012-12-17 01:22 AM

Thanks for sharing! Learning a lot from it
作者: herjia    時間: 2012-12-20 11:30 PM

还有“你好肥!!”
作者: ttc2003    時間: 2012-12-20 11:59 PM

全部讲晒~!
作者: GGTTGG    時間: 2012-12-21 04:00 PM

1.你咪咁小器啦!
/ A% y! t* `* H: B公仔箱論壇
: r* Z7 b7 a1 y" ~0 awww1.tvboxnow.com
作者: エスメ    時間: 2012-12-21 06:58 PM

原來我都好少講呢10句說話.  唔怪之得條女咁冧我. 哈
作者: graph    時間: 2012-12-21 07:05 PM

其實對 - 唔住"囉" - 呢句,不輪男女都最唔啱聽
作者: andeiho08    時間: 2012-12-22 01:20 AM

講又死吾講又死
作者: strepsils    時間: 2012-12-22 03:06 AM

lol funny and true
作者: joannc    時間: 2012-12-22 04:32 AM

好變態
作者: azdolt    時間: 2012-12-22 06:24 AM

thank you! 學到野喇.
作者: tvb情人    時間: 2012-12-24 02:30 PM

多谢楼主,学习下。
作者: love4ever    時間: 2012-12-25 05:20 PM

hahah...good points
作者: devilboy999    時間: 2012-12-27 03:52 AM

lol very true
作者: kyooodidi    時間: 2012-12-27 06:19 AM

very true thanks
作者: =kelvin=    時間: 2012-12-27 03:05 PM

very good.. thanks for sharing
作者: kimmy1211    時間: 2012-12-28 12:09 AM

thanks for sharing

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0