標題: 有冇人出左S4? [打印本頁]

作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-19 12:11 PM     標題: 有冇人出左S4?

我本身都想買S4, 但見到D報導講好似好多問題, 請問有人出左嗎?部機有冇事??
作者: 一百蚊    時間: 2013-5-20 06:32 AM

我買左, 講真有d後悔...好食ram, 玩game有d lag
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 06:58 AM

我陪我個fd去買, check左幾部機先揀得落手, qc唔係咁好
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 07:18 AM

我買左, 講真有d後悔...好食ram, 玩game有d lag
& M" f: o5 i$ ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一百蚊 發表於 2013-5-20 06:32 AM
. B5 }: O- Q0 u9 h+ p& Ztvb now,tvbnow,bttvb下, 但部機唔係有2GB RAM咩?都唔夠?
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 07:18 AM

我陪我個fd去買, check左幾部機先揀得落手, qc唔係咁好公仔箱論壇+ m. g0 O" F! O( F: q6 y. h
你還好嗎 發表於 2013-5-20 06:58 AM
: m6 `* z9 s. @6 V: [! r唔係嘛..咁你個FD用落有冇D咩問題?
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 07:32 AM

" m* l+ E. k: G) xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔係嘛..咁你個FD用落有冇D咩問題?2 P  d3 @7 A6 ^- w# e( b! l
米奇老鼠 發表於 2013-5-20 07:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- `6 M$ i6 P! u) X$ ]
聽佢講機身好易熱, 禁左陣whatsapp熱到有d辣手, 我記得之前都睇過d報導話有呢個問題
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 07:33 AM

) ~6 o4 T5 f# d
下, 但部機唔係有2GB RAM咩?都唔夠?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 k" h- X& p6 D7 x7 b3 U
米奇老鼠 發表於 2013-5-20 07:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ f* R/ d' H. K' S/ S1 R' j
我個fd話開機就得7xx mb free ram咋喎, 同埋本身部機都裝左好多app冇得del
作者: i.miss.u    時間: 2013-5-20 07:51 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@公仔箱論壇2 c+ b0 U) Y& I% `6 w9 P5 u
好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順d
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:10 AM

8 ~/ [9 \& U8 k9 P
聽佢講機身好易熱, 禁左陣whatsapp熱到有d辣手, 我記得之前都睇過d報導話有呢個問題
" |5 I# W" B/ c& j, U; o8 ltvb now,tvbnow,bttvb你還好嗎 發表於 2013-5-20 07:32 AM
* u/ t. q6 v4 G6 r, P0 U7 I4 R9 H下, 咁萬一燒左底板就慘喇, 維修又要錢
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:10 AM

* L' v, ~2 G( n2 [tvb now,tvbnow,bttvb我個fd話開機就得7xx mb free ram咋喎, 同埋本身部機都裝左好多app冇得del
% n0 X7 e6 U! [/ g3 @8 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你還好嗎 發表於 2013-5-20 07:33 AM
; Q& R7 k& D/ w4 f: Y
咁衰?咁搞法如果16gb都未必夠
作者: 晴天陰天    時間: 2013-5-20 08:28 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@
" G" ]% x1 y& a( U- z3 E好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' z  W# i. D5 z" K' r9 @# V* t
i.miss.u 發表於 2013-5-20 07:51 AM
; ]- k* [/ n4 i3 U) u# Z
我都覺得one正d, 個mon靚好多好多
作者: syrinx    時間: 2013-5-20 08:30 AM

我剛剛出咗, 無熱既問題, 係覺得個殼有D单薄, 要加保護套, 而且一定要加Micro SD card!!!至於Ram 方面, 每次行完一個App以後要關咗佢, 如果唔係佢仲係背後行緊拖慢部机! 累積得四五個programs 就要係個Ram 度一次过清!!!
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:44 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@
" I! }# l+ c* \% U6 ftvb now,tvbnow,bttvb好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順dtvb now,tvbnow,bttvb: R5 p& O5 U4 A9 E
i.miss.u 發表於 2013-5-20 07:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb1 Z, Y2 }/ n3 j6 N2 |0 Z( A
one係咪最新個部?
. v' g! ^: _+ R* e  F呢部好嗎?
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:44 AM

/ O4 V; k9 t( K) ]3 O. I- d+ Vtvb now,tvbnow,bttvb我都覺得one正d, 個mon靚好多好多
( r) ]0 i8 [3 H+ r. X4 F公仔箱論壇晴天陰天 發表於 2013-5-20 08:28 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) f1 g/ ]5 o3 r8 Q+ h/ }
咁不嬲3星既mon都係差d既...amoled mon既通病
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:45 AM

我剛剛出咗, 無熱既問題, 係覺得個殼有D单薄, 要加保護套, 而且一定要加Micro SD card!!!至於Ram 方面, 每次行完一個App以後要關咗佢, 如果唔係佢仲係背後行緊拖慢部机! 累積得四五個programs 就要係個Ram 度一次过 ...
5 ]0 N# W& }  P* x2 \6 csyrinx 發表於 2013-5-20 08:30 AM
www1.tvboxnow.com1 s  J0 M  d" d) k$ _
咁麻煩...係呢..咁新功能係咪冇咩用??
作者: i.miss.u    時間: 2013-5-20 08:46 AM

2 {: a5 a) c; ?" ?: l) e
one係咪最新個部?4 D1 L4 K2 U$ Z8 O' N9 T5 w, l
呢部好嗎?www1.tvboxnow.com) h8 G9 J# [/ P. l6 ^+ d: c' l
米奇老鼠 發表於 2013-5-20 08:44 AM
2 o! [9 y4 X8 B. X3 u
係呀, new one囉* j! c3 B7 z9 s( c% S" j
我覺得好好用, 個款又靚仔, 仲係金屬機殼, 比較襟用
作者: yimmh2013    時間: 2013-5-20 05:30 PM

s3好d定s4好d?: Y# C! m% A# y2 c
我部s3依家好食電..玩一陣都變得熱左= =
作者: lamqqq    時間: 2013-5-20 07:15 PM

咁大個mon就一定熱架啦。
作者: syrinx    時間: 2013-5-21 12:27 PM

15# 米奇老鼠
2 S& J: N: W& M! [5 `# K7 v, ?% ?- r4 `tvb now,tvbnow,bttvb' o  w+ L2 v) l- c' t6 w
部份新功能都幾有用, 例如那懸浮接電話便可在双手污糟邋遢, 如吃東西時免弄污机身亦可接電話, 另相机特效不少, 而且影出來效果不俗!! 但那面容解鎖便不是那麼穩當, 還是用回傳統劃圖形較佳!!!!
作者: 81147-2    時間: 2013-5-23 02:38 PM

出左冇耐,唔好提.......轉小米2s好過

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0