標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :
( Y6 l! [3 D) r& o! ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!
: Z, K, `1 _2 s0 k7 [- h$ T不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~tvb now,tvbnow,bttvb5 w+ G+ Q" s, x3 h
我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦* g7 M, s/ b( W: G: I' I' N" c

# u2 k" a8 s0 n# B; Zwww1.tvboxnow.com希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<公仔箱論壇- f  J( q9 y  t9 z( [
最後....多謝收聽^^
2 q4 F8 [8 N& t  }; s" O: V; etvb now,tvbnow,bttvb2 `0 x0 E3 B) I3 W0 X* @% X# n; _
https://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7it
" U2 |+ y  p4 H! J  `' l" ?公仔箱論壇' w& N( ?# y$ c# t9 z  p) y
對不起、我愛你
. [: j7 q# N6 @tvb now,tvbnow,bttvb作詞:向雪懷! g- S! c) a! `  x" H4 G, \2 ^
作曲:盧東尼
' z6 `+ d+ B& _! C! u! j9 K( w8 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。編曲:雷頌德TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% q( R7 \8 B. r3 V9 a" l

* |$ l6 e& u: ?4 s( H9 F公仔箱論壇多麼想用說話留住你 心中想說
# ?/ t* q% z4 Htvb now,tvbnow,bttvb一生之中 都只愛你 為何換了對不起
, _7 Q9 A+ X9 @- P) o4 Gtvb now,tvbnow,bttvb
" G) }8 o4 T2 J9 B: _- |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。*今天分手像我完全負你
4 {7 {. b7 r4 b+ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記公仔箱論壇$ p- A. T& R" q% ]' }% m
 我每日也想著你 靠在這街中等你
' E, |8 L+ S( A" E2 u: e1 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你+ H5 Z5 U9 o, ^
tvb now,tvbnow,bttvb. j& V/ D: n  x- J1 v& u% d* F) L
 行近我又怕驚動你 我又怕心難死
& H0 t# Q5 }: j) N- D' K 立定決心以後分離 一生裡頭
; M: j* L9 D! o3 I公仔箱論壇 誰是我的心中最美 往日的你*
  J+ ?: g4 Z4 l公仔箱論壇www1.tvboxnow.com8 J" ^# Y; ^: P. P7 Y$ M& o% Z
Repeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

9 Z# T2 @3 T6 ktvb now,tvbnow,bttvb
' V" ]4 A- z  y$ q
Kily :
6 ^1 g% X* i& b# L" o公仔箱論壇你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>5 U) q$ |4 n, w% v, O  P2 E
不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...
2 d' |% G5 ^5 ?: S( Xtreekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
tvb now,tvbnow,bttvb8 j' M- Z! N% T+ n& l' ]
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~tvb now,tvbnow,bttvb* U2 N# l8 i' f* \7 C% y1 S
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 g$ q7 b# q3 U+ v; g1 h

7 z/ Y2 t. i5 L3 e你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果: _  @; M/ L8 Z
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。4 B: O! k# B2 K, `1 Q3 y
然後自己 聽返下個錄音。
* s- N( c6 A& t' b' PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 j+ a- X1 s! C& P7 Q  W4 D% O" L
再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅tvb now,tvbnow,bttvb1 e9 n) K6 |( e7 ^3 q% O
用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.tvb now,tvbnow,bttvb& I+ f0 I# d3 ~+ }; h' p
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 B' v3 r" U2 g% a  v( t8 }% }
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~
6 f1 V% G- `0 q公仔箱論壇唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
  e( ~8 G& O% d( D' Q" e; v( sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。kilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# u; `) ~; ~0 x4 W

- w  E; [& a* f" I0 q確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<2 L& r4 e2 a8 n( _3 i+ \' Y3 ]1 @

% T0 D( \6 z- I: Y) l1 V- ?
um ...tvb now,tvbnow,bttvb. Q$ K9 Q" @/ K, \$ z1 d1 W9 x5 h2 o) a

( s7 X) k9 |; c% o' E9 i) K你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! a' y! u( _% ?& N( ~
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。5 [1 G2 e: M# z$ F) K) X
然後自己 聽返下個錄音。
; I+ g: T1 A9 e; W, [+ R5 _
6 _! V2 [+ D& L( N; _8 ]5 g3 k再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
, K$ W; P3 o, t$ B& A! ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...
9 `8 I9 E3 r& P/ w  b* owww1.tvboxnow.comla..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
6 z5 G7 X9 `& w$ M7 H) J+ f

3 q. `* h9 t6 f1 k0 h. eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
- R' k, _# T& x7 `再有建議記得話我知啊!!!!!
' J' U/ J! v, c: l2 h( {www1.tvboxnow.com. y  h0 Y* J. m9 `; w
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.
/ P2 d9 N0 w, l  Hwww1.tvboxnow.com我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好" B+ `/ w* p& p$ z" Z8 f, g
~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ a0 ]: F9 t, [1 L4 s
公仔箱論壇0 W$ y7 t. K$ o" w0 d
其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

" B0 W; R0 G2 n) }+ Q" D$ I公仔箱論壇
, B2 z. r6 z1 O2 l$ V. I確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
! J! [; t* O: i* ~5 @3 }公仔箱論壇
, c9 q) ^  x4 X: P7 Q8 z7 gtvb now,tvbnow,bttvb
5 W6 z' f; C  u' n: R4 U公仔箱論壇0 s5 j! w6 `" E# t8 h& o" a3 ^3 g% S
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!; D) H  h* C/ _) `
再有建議記得話我知啊!!!!!# l% z  v$ w8 W3 a
, F' F' U4 j" F3 y2 G
www1.tvboxnow.com' |! B3 W6 s+ h5 ?2 z) G- x

. T6 s5 [% R9 `1 A% @! yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實....我好有 ...
8 z8 a& S7 I4 Q( K+ L8 p# {) @: a+ u公仔箱論壇treekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
7 k2 |3 j9 s5 W# \# @* _% ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0