標題: [翻唱] 擱淺_by_地盆佬 [打印本頁]

作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 02:43 PM     標題: 擱淺_by_地盆佬

+ E4 K6 a* M, v8 z% ftvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb' a4 f1 ?% Y6 h5 S

P% y% M+ k1 Ohttps://app.box.com/s/d5hhuoe5nnvfqsxaremb
$ L6 S9 G& t% `/ x5 P  D. T: eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 @* [9 E5 i9 z. V& ^! F7 V/ X
新咪試唱,比D意見!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- p9 \3 I, u) j. z1 z7 v2 D

% T' W1 b5 X# h( HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( v3 X: A) a  u& s7 f) \
周杰倫
) c7 J1 O: B+ e. L8 V公仔箱論壇www1.tvboxnow.com0 N% U2 O3 V" S2 q  G0 ]
擱淺
8 y' p8 |9 L. n0 r/ z* K$ p3 Itvb now,tvbnow,bttvb1 h% G+ M7 g% d
作詞:宋健彰公仔箱論壇6 t9 O7 ]& J& Q' e8 F4 h% a) @6 }
作曲:周杰倫
- o0 W6 p9 F$ m8 F+ a2 b! |) e% `, ~0 E- W
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容
" S! q+ D7 `$ S2 \6 u哭過 卻無法掩埋歉疚www1.tvboxnow.com, X- U$ M7 S  J7 f  p% F

, }: D6 L$ y& i' E. P風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 [$ k; R5 s0 C& B3 `
我拉著線 複習妳給的溫柔
1 G: t. ^5 r* y; a) S* E9 ]0 L5 A% q! s: t
曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾
' \+ W/ ?: v: A0 T2 G0 t0 P; o+ ^( NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。怎麼會怎麼會妳竟原諒了我
0 y9 t" i) v2 L) F) o- d
. Q2 Q9 ]6 {5 v# I5 qtvb now,tvbnow,bttvb我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害公仔箱論壇4 Y) G$ L3 z* N3 b) G4 x4 c. s6 M
我原諒不了我 就請妳當作我已不在( l- O9 Q$ V" |! i; Z
我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
# u. `- L2 E0 L" l8 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。讀完了依賴 我很快就離開www1.tvboxnow.com! L9 ]' X9 P1 M
7 k5 t7 d% |) a# E
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容tvb now,tvbnow,bttvb0 O1 i5 z5 y* |2 [9 _! f+ L
哭過 卻無法掩埋歉疚tvb now,tvbnow,bttvb, ~9 ?) y# f4 h  C9 @, E- v" K
www1.tvboxnow.com. V" U2 B5 P& f9 a7 U+ A
風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援7 \: u! f. w. J$ c8 C. s. I( Y& ~
我拉著線 複習妳給的溫柔
0 t1 B6 v% |8 m. c( ttvb now,tvbnow,bttvb- u+ G9 z: B  n7 k' s1 s/ a2 V0 m
曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾
9 N/ T9 i1 e* w: X) w3 d6 @tvb now,tvbnow,bttvb怎麼會怎麼會妳竟原諒了我
! z4 [+ |8 \6 E& Stvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* d# d7 X. u* ]& C( O
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害
$ \7 W1 [) q9 r- |+ _& kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我原諒不了我 就請妳當作我已不在
% Y3 v- \" L8 t! s5 C  }$ g我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待1 o! b/ x! Q3 V" _' f# P4 C! r
讀完了依賴 我很快就
5 Z7 B6 r* J, _. y& T! F: U
7 ~8 y9 R5 Q1 B& A- M( @+ F; S+ Q& @% y我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害
, U8 N/ X) n2 T& t6 A/ i5 I6 ?9 O2 a+ e) W我原諒不了我 就請妳當作我已不在
' E7 Y' H# ?. @5 I2 w我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
9 C0 C# F3 Q7 C  R6 f- W讀完了依賴 我很快就離開
! ^" s- z' _7 n: B/ O公仔箱論壇
; y. w( X5 S; U0 H$ ttvb now,tvbnow,bttvb我很快就離開
( Q& T+ q3 Q( E- X4 a' }公仔箱論壇

作者: pinaroo    時間: 2013-10-28 04:44 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-28 05:06 PM 編輯 公仔箱論壇5 U7 x- g2 l3 l+ ]( P9 y! i
公仔箱論壇4 Z& B5 ]* E" c2 a9 U
blackpig936 兄
( y3 @( y, m- J1 X6 D3 N9 d7 p
0 C; a& I5 L6 W' xtvb now,tvbnow,bttvb新咪試唱
3 O# `. a9 {; P* v3 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! R7 e0 P5 p0 q- X' N: k
唔知係乜牌子.周杰倫 啲歌我唔熟.
0 J& r2 ]* V3 X& n4 B$ ^0 r
3 b0 Y- p7 X! c& [$ m& _tvb now,tvbnow,bttvb都希望你都分享錄製方法.等日後會員可以懂如何入手.tvb now,tvbnow,bttvb- w% G4 P" c  O. U- |4 y5 O

7 s6 r' E& Z5 n0 j可能有好歌之人.無 錄製方法 想發帖都唔得.
& p6 V6 ]  c/ u+ i) R1 p4 C9 H- v
* F0 }+ w9 E$ S( @" `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我有一種感覺,以前你個 bass 好重.
4 E! ?3 ?: g& V: [5 j* N, H& Z6 ]
聲音濃而厚.所以我話你用聲壓過個 mic 所可能做成的 瑕疵.4 K8 g+ r- J5 b3 m
6 @8 f' z4 A# S2 V( x" ~# q9 k4 G
今次好清把聲,無以前咁重 bass.
' M+ o) ^8 i& V: J! z- _0 T! }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' a2 J# z( V$ v公仔箱論壇聽得好舒服.tvb now,tvbnow,bttvb/ i7 A# A" m8 W9 p/ [3 k

7 }/ [  E: l) Z5 K' Dwww1.tvboxnow.com請繼續支持本論壇.
+ _! P4 \) s# \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, G, [; r4 e$ P) t. g+ L; B努力呀.支持你.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-28 09:20 PM

今次你用支靚咪唱,真係比之前唱得高低音更加清晰分明,當然唱得更加動聽.! n3 H7 }1 f5 U- K+ j6 p  c' K

* e/ j- p2 \4 N% f8 `公仔箱論壇我都想知你支新咪係乜牌子,買咗幾錢??
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 09:33 PM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-29 11:03 PM 編輯 www1.tvboxnow.com' ~) \3 ?0 _% t6 a9 h) X# E$ [
公仔箱論壇3 b" Z8 ?# Y: Q+ ?* t1 [9 s
你d國語好好呢,痕死人啦,我未聽過呢首歌,不過你唱得好好聽,技巧位做得好順.正!
作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 10:06 PM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-10-28 10:23 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# K9 y7 `! `0 L
www1.tvboxnow.com6 H* y: j9 c6 \% V) k! x
3# ~劍全~ tvb now,tvbnow,bttvb; {' b; X) T/ z7 S# G% S
Samson G Track USB condenser mic with Audio Interface  , 效果幾好!人仔800算物有所值!tvb now,tvbnow,bttvb0 t: Q, j& ~; R: c" |0 j8 l& \, g; K
0 L; B9 r* Y% A4 a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 k7 J, j7 q! R! Z# N8 I9 R

( B3 A# ~- D% o, d$ I% bwww1.tvboxnow.comhttp://www.samsontech.com/samson ... microphones/gtrack/
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 11:28 PM

5# blackpig936
2 r7 n! w; P% [9 Y% z# A7 F公仔箱論壇3 C+ L" [3 U1 o' k% D! E

! o! `8 D1 q+ Y# Y# V真係幾ok,我唔係買左冇耐,都買支玩下.是可以直插電腦用?
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-29 01:05 AM

!!! 哩個! 我之前特價都想入手啊。 哈哈哈
% T7 f4 n. W0 \不過 后來諗下都系算,我E+ 支我都用得好順手 >..<
$ G% l7 z' C* P對samson 好有好感 XDD。
' V' m& l3 B& Y7 D公仔箱論壇0 g( K" ^" C$ l9 K4 h% `
支持你先。
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:07 AM

- H; t! t/ ]" g公仔箱論壇* _) ]  i1 I; R& m* C' t
6# cfuwai 直插電腦usb已經用得,唔駛插48V 電源推,佢除咗係支電容咪之外,仲係一張外置聲咭,可以直接插耳机及訊號輸入或者樂器,轉為數碼訊號輸入電腦,可直接較咪及耳机大細聲,# b! n# F- J( Q' q
方便得嚟支咪都幾靚聲架!仲有正版cakewalk sonar LE 電腦錄歌軟件送,
! |  P" ?' ?/ E/ L3 X7 y8 ]! K  B! u公仔箱論壇八舊人仔好過買大陸咪!話晒samson都算有D名氣嘅……
作者: cfuwai    時間: 2013-10-29 01:40 AM

8# blackpig936
4 l0 ~- D* r1 b( C4 R  pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com4 |$ O- H7 W# x8 Y! r
早d識你我唔洗買錯啦,你果支真係好方便又簡單,正!係邊度買架?
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:50 AM

9# cfuwai TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ^- x1 g/ z/ j4 J
tvb now,tvbnow,bttvb, t9 y/ n9 W# @
淘宝 !
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-29 02:52 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,
- u* w) V/ |: @3 R; uwww1.tvboxnow.com高音位有小小唔順,其他都好好,support~
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 03:10 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,
3 D" Z* y1 j) {% u4 ], b高音位有小小唔順,其他都好好,support~# N" h$ z. Y7 |  c6 _
kilykilyk 發表於 2013-10-29 02:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 u& `5 s; F! v- L  B4 [  S9 `  O* g
呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
9 p& x' b  ?0 z' g$ f1 |( o. Ywww1.tvboxnow.com' @2 \3 `* m; K, r8 U* E
咪當奬勵吓自己囉……
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:26 PM

# M" ]- [# g0 ]5 }: C0 \tvb now,tvbnow,bttvb呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
  u" _1 Q& t7 V% x- U公仔箱論壇公仔箱論壇5 O; H+ D1 y% B  S! W' ?4 f
咪當奬勵吓自己囉……
5 H0 M# t) d( x2 U! ]' C* ?blackpig936 發表於 2013-10-29 03:10 PM
. K5 z3 k+ B) K: J. @) B3 K
地盤佬唱歌掂,估唔到玩股票都咁掂~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ X+ z8 w' V8 S$ f
: }" }' j/ E$ _/ D0 @
再來收聽&支持blackpig正歌!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0