標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多? [打印本頁]

作者: _唐糖_    時間: 2013-12-9 07:49 PM     標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多?

. c+ A7 D. C8 dtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇) j% |4 b& A5 C7 t& l' j

" f; r6 L- t3 A' i$ o1 rtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* {5 {6 O) P' @2 f

1 O, A3 ?' u) mtvb now,tvbnow,bttvb先睇完帖再投票啦~
5 ^& |, k: I3 h  L9 _# X. n- M" D
  d6 v, t: M5 F; u

5 K; c+ X- f4 H0 @
( b( }# x& d; e+ ^www1.tvboxnow.com

; Y$ y0 F# O5 u8 m( u公仔箱論壇可能好多人覺得,明珠咁大隻,點會有人中意佢啊?但偏偏何家駿就發掘到明珠嘅優點,並且中意佐佢。我想講,唔好問自己點解“盛”,先問自己 身上有無值得人中意嘅地方。0 |4 m- p. f& ]0 g2 [. j3 ^' i
公仔箱論壇4 E2 V) d0 z- w% K' y! I( C* B

; @9 Y5 g4 ^% b0 l/ ~" {$ jwww1.tvboxnow.com如果你愛一個人,唔系成日送送禮物,唔系成日發短訊,都唔系禮拜六一齊出來唱下K傾下計食下飯,而系做一個出色嘅人,以後嘅以後,可能仲有其他人愛佢,你要做嘅,系將其他人比落去。www1.tvboxnow.com* |, `3 {; v% B; t( g- r
" n: n! @6 w! V
公仔箱論壇$ i1 h3 O5 p1 h6 d  X( L$ t
tvb now,tvbnow,bttvb3 }5 ~* ?( \7 f4 J& V

! G/ A. W: J+ |8 U3 ftvb now,tvbnow,bttvb tvb now,tvbnow,bttvb; x9 E( X2 o& Y& |. v- `+ L9 k( G

- U" X/ @. _9 [" O: ?& NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. }8 I( [. B, R# i; d6 x
公仔箱論壇7 e6 Z# ^# m9 E( Y( T
+ o0 j- i9 k5 P" }

- B1 F- C# V% [) P- y0 M% C$ b" s公仔箱論壇
  f) J. o7 u7 \: ]. I. K
公仔箱論壇  \) v! C+ f7 l2 Y4 @' @4 R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, U/ i  p5 X- j2 L

& B& s+ `, a" M, P# a
$ H: T3 b0 R9 |/ R! Z! w, Q
公仔箱論壇* |0 Q6 v% Q! e! S  b
公仔箱論壇! Z2 I$ c4 E: \

- @3 U* B3 P, ?6 Q: Z
1 c1 |3 {4 v$ v4 q0 m, Z5 E# yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* o+ z' j, Z  F- L0 W4 S' s公仔箱論壇
www1.tvboxnow.com! d3 E( R& S8 k  E! T; v
tvb now,tvbnow,bttvb( n! w& k) a# d, ^" d
tvb now,tvbnow,bttvb9 W9 f, x+ E: q8 S6 Y! R; t% b
tvb now,tvbnow,bttvb% h- p+ K5 |* B7 g
tvb now,tvbnow,bttvb, Y0 i# c* l7 m/ V& k2 i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% f: g9 G) @& y, r+ Y" T

; N6 E' ^/ Q* p4 s* B( L% @) {www1.tvboxnow.com公仔箱論壇" E) u0 R0 C7 C
www1.tvboxnow.com' ?1 y( w9 V$ [" X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, U; n3 j0 l- B1 ^" w3 i' ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ]$ X& K0 @3 b) w4 P0 ?/ x
公仔箱論壇) Y7 h, c! y& [# K  d0 w9 M
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; W' B" }0 h, z6 z
www1.tvboxnow.com" L+ r% `" z; `% E6 L; `
" w3 O, R% [6 u  }0 q; [4 u
www1.tvboxnow.com: r" W* q7 T# z3 E! K, k9 I

; J8 O/ H& `) M: g/ q6 C  ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; |2 M% O3 q& Q6 B- o/ I: D

! P( x. r8 s% H' \( N0 V1 C4 cwww1.tvboxnow.com

5 [0 Z0 A" E: s" Z& x/ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇) \4 L" u3 d- |0 R+ {! W

7 \% W+ m, m/ g" ^% V tvb now,tvbnow,bttvb1 D1 C7 A/ t7 ]
公仔箱論壇4 J3 g! I& `: f' O# C8 l5 b
2 D! Z0 @% m  a8 R+ X0 \

$ r% J4 n" V+ g3 `. BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

# o) N2 Y+ l6 |5 b6 G2 @3 V& F
/ Q' e  n7 M9 \4 H/ F
tvb now,tvbnow,bttvb8 q3 D5 Z$ K: P* Q- [! v
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* J" M7 ]1 g6 d
, M9 u( p* ], v2 c. k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 f: a: C/ m( z" N/ ^8 T

( Y, d- [3 |2 u$ R. a3 a. Jtvb now,tvbnow,bttvb
: `7 u2 Z- q8 o5 N3 O7 N1 a, \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* o) }# q5 F- C0 a; ?# s' d

( B4 k' |4 }* d) U6 D9 P9 A

$ M& {5 A. x7 n% n) h. B1 {7 z4 a公仔箱論壇

8 ?5 B" s* L2 Z公仔箱論壇
" W5 H  z2 W1 m: k. J& d; ^) P8 }# B

+ N1 x1 I9 H/ d: B4 Hwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com9 \$ ]% A2 M1 C- k0 O  C, L

* j0 [# N' c# _$ Y1 r公仔箱論壇

6 T* k/ m  }% Q公仔箱論壇廣男與神刁打對台,你撐邊個呢?投完票記得講下你嘅睇法喎~ ~
5 o8 w- v9 n; q) o% n# Ftvb now,tvbnow,bttvb
9 |6 Z2 s) I, J7 j, D6 t
' F7 G6 W" t! h  K0 P: u
公仔箱論壇7 q$ Q# S  m7 `6 f6 T+ p

9 [6 [9 U! x) k1 R8 awww1.tvboxnow.com公仔箱論壇) H2 N: }5 r" [2 _; Q0 C! n! c

* v  c  ^( [- X% Y" Mtvb now,tvbnow,bttvb3 Z& I5 E7 C* u$ f

作者: solution    時間: 2013-12-10 04:15 AM

; D# b8 I- b& X/ s+ N" itvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com7 G+ e2 ]8 I. O1 ?5 U
呢套劇有唔少偏見。支持獨身o既寫到係貪錢"琅厲"o既怪物,例如江美儀和粱靖琪。2 {8 |7 @1 f  Z! U+ \+ Y
個四個男主角無論幾麻甩咸濕都係有情有義。8 |; n" T* |7 g2 V+ b4 T
根本誤導觀眾。公仔箱論壇4 r. y  U, h* \2 H1 p$ C) @0 o

) U5 ?# T( F! r0 L' BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。江美儀亦唔係叫人唔好拍拖,而係當遇唔到好o既,就寧缺莫濫,浪費自己精神時間,做其他自己鐘意o既野好過。
作者: yimmh2015    時間: 2013-12-10 08:38 AM

其實兩個既論點都有point,! G/ Q# s! M  g( l* e) C: r% n
都係睇你自己點諗= =
作者: a阿乜    時間: 2013-12-10 11:59 AM

我觉得套剧真係觉得唔错,几幽默,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 f: _9 c3 B. r$ I1 J
其实我个人觉得还是两个人一齐比较好,起码有人同你一齐分享
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-10 12:54 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!  
作者: chrischi    時間: 2013-12-10 01:35 PM

2.  我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: sam_78    時間: 2013-12-10 10:26 PM

我投2。因为单身都会有寂寞的时刻。。。。
作者: hashonet    時間: 2013-12-10 10:52 PM

黃子華在戲裡的台詞實在很貼近大部分的待婚男女。
0 n7 p& g& ~: g4 ~1 j; p1 S公仔箱論壇公仔箱論壇, p: a+ T" f) G; N! l9 `- s
例如黃子華對阿蓮說:『…但你怎麼會明白我們人類,有一個伴侶,能夠一起在家看看電視,吃吃火鍋,甚至不吭聲,感受一下對方的存在,這種樂趣呢?』
8 r) ^. o- I0 f1 t* D8 X/ ^1 P
$ L, {/ t& S. [1 B/ y* ctvb now,tvbnow,bttvb熱鬧久了又怕太熱鬧,孤獨久了又怕太孤獨。
作者: kavenzou    時間: 2013-12-10 10:56 PM

緊系支持拍拖啦,單身?悶死啦
作者: sin_ye    時間: 2013-12-10 11:09 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-11 03:13 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇
作者: bichvanluong    時間: 2013-12-11 07:13 AM

希望世人能夠放下世間上種種煩惱....痴男纏女....善哉善哉..
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:16 AM

8# hashonet tvb now,tvbnow,bttvb, F8 @* {' N; J' K3 ?
一人獨飲威士忌,永遠也體會不到兩人共享雞尾酒的百味陳雜。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:22 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( A& ]1 A* a# i- S7 A
大文細佬 發表於 2013-12-11 03:13 AM
" P) A: I' @9 g7 B7 I拍拖同時有單身有既歡樂,個個男人都想,可惜唔系個個女人都懂事呢。
作者: biznelson    時間: 2013-12-11 10:31 AM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: chinchiu2004    時間: 2013-12-11 08:54 PM

廣男哥好嘢
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:50 PM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
# s2 G3 `2 L1 l/ |1 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。biznelson 發表於 2013-12-11 10:31 AM
/ [/ \4 i8 U7 j" @
最怕一有難就拋棄對方,拋棄都算了,有啲仲落井下石。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:51 PM

廣男哥好嘢
, v& M8 S* H+ f" ~# H公仔箱論壇chinchiu2004 發表於 2013-12-11 08:54 PM
" \8 c1 q# T; M  z
  f- }5 A! L; i
可能系因為佢學哲學,講嘅好多嘢都幾耐人尋味。
作者: Komatsu    時間: 2013-12-11 11:52 PM

筷子是一枝,還是一對呢?
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-12 12:35 AM

筷子是一枝,還是一對呢?
/ I3 @2 G) G1 B! fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Komatsu 發表於 2013-12-11 11:52 PM
) S  B  Q, P. r$ j6 I( {; q/ L有趣,我又想起了匙羹……
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-12 01:26 AM

14# _唐糖_ tvb now,tvbnow,bttvb( N: O$ e# E7 }2 F
哈哈哈.... 好似好有苦衷咁喎! 咁就要教育下啲好強佔有慾嘅人喇!
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-12 11:05 AM

I also agree to this 兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: armstrongwong    時間: 2013-12-12 03:16 PM

各有各好喎
作者: Zhentai    時間: 2013-12-13 11:48 AM

single is better because you can be very so many girls at the same time
作者: moonlight1812    時間: 2013-12-13 05:01 PM

不強求。
% ^% G: T4 u+ D  p& B不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。
: z8 b8 s* g: [tvb now,tvbnow,bttvb( y7 u, u+ l  z
我喜歡徐志摩的
  q! F5 d; P* Y) J. vtvb now,tvbnow,bttvb「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」
作者: reno8888    時間: 2013-12-13 06:54 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:41 PM

不強求。8 J8 z5 j! O) t5 H8 q  v" p2 v
不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。
" w7 j! `4 r" S$ K& G公仔箱論壇+ N9 ^9 ~0 ?( r8 I7 k% }4 C* |
我喜歡徐志摩的8 H3 y  |& ?! k% r( R  X
「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」 ...
% f2 y! x. _% c+ pmoonlight1812 發表於 2013-12-13 05:01 PM
+ ^' ~& X3 I8 M8 Y5 G; Rwww1.tvboxnow.com把最好的自己留給對的人。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:43 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!
4 ~/ Q; ~2 S8 ^" L5 l' U公仔箱論壇reno8888 發表於 2013-12-13 06:54 PM
: l8 O5 c" W; g) f3 i0 {+ l我一直都沒有投票,我雖然也很期待緣分,但是又很享受現在單身的自由,真矛盾。
作者: SkyNaruto    時間: 2013-12-16 01:10 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: singua    時間: 2013-12-16 09:34 AM

不知道神刁说的无性生育会在没有男士的情况下怎么进行。
作者: xbird99    時間: 2013-12-17 01:19 PM

梗係撑阿子華啦!
作者: zyz2011    時間: 2013-12-19 12:21 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: enzyme.tcm    時間: 2013-12-19 08:36 PM

我選我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: 留美博士    時間: 2013-12-20 03:46 AM

其實單身有單身的好與壞,拍拖也有拍拖的好與壞,只是目前我覺得拍拖好,因為做任何事都可以和心愛的人分享,是最完美的
作者: lwljin    時間: 2013-12-20 03:01 PM

作者: michael2c22    時間: 2013-12-21 04:30 PM

讚同:
: K6 D! N6 W* M) M1 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: lolo1994    時間: 2013-12-22 07:40 PM

緊係支持拍拖拉  有個伴
作者: oblivious    時間: 2013-12-23 12:18 AM

Choice No. 2~
% L4 V# F5 d9 {$ ]3 [* p5 gwww1.tvboxnow.com
  L: m3 l, x3 T$ J- h5 h" M8 n4 p1 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Both have their own points, but I think it's always nice to have someone around! There are things you can only experience when there's a special someone with you. :D

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0