標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句... [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-11 03:11 PM     標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句...

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-30 03:17 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb6 b4 m2 o7 P- j
tvb now,tvbnow,bttvb  S/ m3 A3 k/ s/ o
《使徒行者》歡喜哥講嘢www1.tvboxnow.com2 A1 `3 i* |1 m" z$ B
30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....公仔箱論壇# M$ d5 f0 |& h2 A, t1 J. O4 c
[attach]2949569[/attach]/ J! m: ^3 h( \1 C" [3 T. T4 l6 o
公仔箱論壇% m' p5 S9 K4 T9 x! z% r) O
歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:
) ~0 a" m+ k. j* N! s& O# y, \
% D* v: N/ D1 }) gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(1)公仔箱論壇2 d7 G3 z& ?1 b: \
洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。
& ~% V( {2 q5 zwww1.tvboxnow.com

. b4 B2 c- S- N4 ~tvb now,tvbnow,bttvb[attach]2949570[/attach]
; K4 O' |5 ], R3 h$ \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 k- w  g- V$ t( N& a6 ]8 a(2)
& W# A7 C7 l2 y1 L7 p, M; K( R[attach]2949573[/attach]
. U9 {3 t* c- x3 m$ M. w: W7 Ttvb now,tvbnow,bttvb將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。
$ `; @9 m; ]8 Q8 F; Q公仔箱論壇
5 q) Q  X9 k/ N/ Htvb now,tvbnow,bttvb
0 ?: m- ]3 Q+ d(3)
) L: o% ^( N& p9 a+ N3 l[attach]2949571[/attach]公仔箱論壇! z. X* |- t% H, |# A! J4 J
建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。
1 P) g8 j. H' q' C( w8 A2 G
- q4 V6 N/ y# n0 B3 N; R: p& ~tvb now,tvbnow,bttvb(4)
  `1 e( B- v2 o將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入,但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。
8 c  f3 }0 ]) D1 wtvb now,tvbnow,bttvb
[attach]2949572[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb" ?: i4 A5 d! o/ k! A! h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 g$ B5 ?+ Q  e" U& P
(5)
( @6 k4 ?, J0 `  i  D5 otvb now,tvbnow,bttvb建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。
9 m# ]- b3 i; @# gtvb now,tvbnow,bttvb
4 H! C: u2 F( [; }. {/ S4 h
www1.tvboxnow.com9 z2 W3 h( q( n: t* w

& |+ W: j. ~" `, z6 i5 T+ T, N27/9/2014 一路好走啦歡喜......
8 {; T' T, y' A/ M) ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2947133[/attach]  {; S' C- u+ h6 }; Q. Z/ a

- I+ s! i5 m% t25/09/2014 阿釘唔係我親生女咁又點啫      
, A" {+ l% O' p" h) Utvb now,tvbnow,bttvb[attach]2945866[/attach]
. r8 F3 J3 `! e5 M( f( c) xtvb now,tvbnow,bttvb其實釘姐係唔係歡喜哥嘅親生女都冇問題嘅。星仔歸天後令歡喜哥成個人改變咗,表面上冇昔日咁趕盡殺絕,又陪靚仔放風箏又賠錢買新界地又盛,仲話想認埋釘姐做女添,真係做戲咁做,不過各位網友唔好誤會,我係指歡喜哥做戲咁做咋。tvb now,tvbnow,bttvb+ E6 |: l# c* b9 Y" L7 h

7 P  w- e. L  B5 e% Y0 Y  I3 v公仔箱論壇係假設嚟嘅啫。  J# I1 D5 g- U% }, h: c/ v+ U5 [
但係因為我覺得歡喜哥始終都係老謀深算,佢對釘姐越來越接受,甚至只經簡單一次過DNA測驗就相信「親子事實」(其實以歡喜謹慎多疑嘅性格,理論上會作多方求證先會確認。),容許釘姐及爆seed加Kobe越入其更高層次的秘密生活,會唔會係歡喜哥嘅一場戲?

9 u1 x) |: N" U/ \0 z$ E1 X9 K; P% z: L5 Q, @
根據無記編劇嘅慣例,將可疑人物更加拉近自己身邊,目的係可以加強監察同更易揭開對方底牌,呢類劇情上嘅安排,都唔係未試過嗰噃,而且如此設定都無同歡喜嘅性格有太大沖突吖。唔,睇多幾集睇吓係咪先。

9 x' f6 h8 F( j) y
  F7 k& q' v+ h: g# x* w8 s17/09/2014  三媽爭佬,點解歡喜哥有咁大吸引力?
8 H3 }3 o! O& \7 `8 B2 z2 B
照計唔應該淨係笑口噬噬就令三媽嗒晒糖嗰噃?
* t: c1 G5 K6 }. V[attach]2939636[/attach]
7 ~6 x1 P. I2 e6 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Rose媽、Nancy媽、Susie媽都一把年紀叫做跑慣江湖吖,又知歡喜已係洪英社龍頭,心狠手辣兼笑裡藏刀又走粉又盛冇理由唔知,你話貪歡喜"貼士"比得多就話啫,無理由三個都發晒老姣咁去競爭吓嘩?遲啲會唔會呷埋釘姐曹: t7 [, _' k' m, J5 F1 O) M

$ E; l- M6 @" K* Q; E3 A小弟好蠢,請各位比啲意見吖........tvb now,tvbnow,bttvb. a* v% j5 Q  \/ h* e% G& q
5 s* p3 |, E/ w$ ?9 E

( O3 I, S! |5 [7 c) D8 {公仔箱論壇13/09/2014  永遠懷念安琳同祟金
' u9 ?0 ~0 u) y% [www1.tvboxnow.com[attach]2936910[/attach]www1.tvboxnow.com: _. g' s/ ?; Z6 n% }
由於安琳、祟金已經魂歸天國,本帖已被洪英社歡喜哥收購,除咗懷念安琳、祟金父女,以後可以集中討論歡喜哥囉。
5 _0 F( x) V- u$ g6 [www1.tvboxnow.com[attach]2936908[/attach]
tvb now,tvbnow,bttvb" W, r; E, }8 |( r& B
[attach]2936909[/attach]
1 y" a7 G/ U, K" p1 }
' \* u2 B* i: ^: ~
6 P# J" U; x, K  n, n7 t8 s0 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ ?$ |% M$ S4 G3 Y. Wwww1.tvboxnow.com12/09/2014 安琳的守護神公仔箱論壇, n  X* |$ r& Y* Q* K9 r" w
哈哈,唔係爆seed,係貝安琪個媽咪劉香萍,兩母女有影皆雙,幾好。
, W( S3 m% v4 h" e- Mtvb now,tvbnow,bttvb[attach]2936153[/attach]公仔箱論壇) T/ p% U9 _1 [3 N' ?
公仔箱論壇3 \% V4 a1 N/ Y$ Y
[attach]2936152[/attach]
$ Q0 F- u# }5 B9 B# S* U# M  Otvb now,tvbnow,bttvb
  \) _3 K* B* B. ?4 d& Ywww1.tvboxnow.com
) g8 k+ K8 t" k1 Btvb now,tvbnow,bttvbKK由廉政公署執行處處長變身「沙嘩啲cup」公仔箱論壇! R% ~9 [) j, K
[attach]2935550[/attach]

1 K# r# \& M8 W/ b, ^* {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。
+ |& r% X( x5 `  X+ o, S% `
tvb now,tvbnow,bttvb* {. ^# q, I- y: h; U
[attach]2935551[/attach]
. o5 ?" K9 [: _7 [" P/ ewww1.tvboxnow.com
不過,喺12集初登場時卻搖身一變成為泰國毒梟"崇金",大講「沙嘩啲cup」文,初睇幾突然,心諗難道係編劇安排執行處處長都要岀馬做匪臥底捉毒梟?但不久就知道捉錯用神。
! y& D( L( K! K3 D公仔箱論壇
1 y" |, O. c, a& G. l; H' \" htvb now,tvbnow,bttvb本劇因為演員易替(梁家輝、森美等)問題而要將部份重拍,我相信重拍時編導及編劇同時「修正其他角色」,所以將KK轉至另一關鍵角色「祟金」。其實無記啲片花用來對客戶sell廣告,所以往往都係拍住少少先藉此冧客,實際可能半年後至正式拍攝一啲都唔出奇,因此預告片花同正式版本面目全非其實好正常,此現像亦經常出現(eg 張家輝夠話返TVB拍神劇《天與地》,又係片花都拍埋,最終都辭演哩。),係製作上意外,有時避都避唔到咁多,因此無須要鬧電視台或監制。或許新安排仲正啲呢?www1.tvboxnow.com, H. o" Y9 O$ s1 e3 _
tvb now,tvbnow,bttvb4 N+ B; P( D5 c
[道歉啓示]tvb now,tvbnow,bttvb: I0 P& X) f+ `- D5 k' Y: g) {
[attach]2935553[/attach]
4 [# ^7 S  g" y
不過,我就比無記過咗一戙,因為介紹本劇時,部份資料就係參考片花內容而成,錯將KK歸納於正義朋友ICAC嗰條水,所以順便向各位道歉一聲,但我已經罰咗自己「面壁思過」.....3日架啦,嘻嘻。
% @; p% L) P6 L! e* g# [www1.tvboxnow.com* z2 {% Q( `5 i" ]

4 D7 B  E* s6 N公仔箱論壇敬業樂業、買少見少% `6 D; A% r. D0 h, g0 L" a
KK(張國強)今次個妝好特別,被火燒毀半邊面嘅崇金成為歡喜哥嘅「催命符」,分分鐘啲臥底瓜晒都無法將歡喜收監,反而因為敵明我暗的關係,借安琳為幌子而將歡喜一舖"趫"起添

) ]* T- u. m3 [& k. @& {+ h
0 y; U) R  q* I8 B7 E0 ][attach]2935556[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb! ^, U/ [; h& B, h" ]+ G$ ~  `
崇金呢個"黑吃黑"角色論戲份只屬「客串」,男配角都唔算,不過設定幾過癮,背負同歡喜嘅恩怨情愁,為復仇而來但唔知仲有冇其他原因,同安琳對話時隱隱透露可能仲有其他仔女都涉及復仇計劃中,頗值追看。公仔箱論壇5 ?( l$ b5 G9 ^5 e6 N% t3 {6 l

& ^+ k4 G% _" X: v! _www1.tvboxnow.com崇金個爛面妝不足以形容KK嘅敬業精神。點樣用文字讚賞張國強一向嘅演譯又係令我非常「頭痕」,唔通淨係用個「好」字或求其話佢演出「絲絲入扣亅就算數?
  U# \$ I& }4 M& S/ @7 Cwww1.tvboxnow.com
/ L; k# r  {% Y5 H- Jtvb now,tvbnow,bttvb
5 g- e3 \( p/ F5 [6 \- }: ^代代都有KK
# ~4 Z. m/ t$ [3 U公仔箱論壇
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。

! F# w9 a) `8 W6 A7 p. K, `' ^www1.tvboxnow.com
+ a+ B2 }$ \+ T7 W. T1 Utvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' F6 ^: w/ a1 C2 E* G) {- q0 v! }3 b
[attach]2935552[/attach]
- v6 E- e4 T! a* b, ]其實KK呢款「強健形老人家」好難得,可塑性仲非常高,拜託無記彈個「好角色」比佢吖,唔係淨係秋官嗰班老牌中生先叫值得架。
+ M2 o9 l' j! h7 {7 j1 `$ o唉~~~,我諗我只可以代好多觀衆同TVB啲高層講,好好珍惜KK嘅呢類好戲而又忠心嘅伙記,佢哋都係無記鎮台之寶呀。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, F/ I& o  C! V9 [4 E2 I
& U& V! a- O. A# }
[attach]2935554[/attach]
9 |( s! R) ?+ Stvb now,tvbnow,bttvb真係好期待崇金呢個壞人可以鍊低歡喜,復仇成功,因為我都唔「抵」得歡喜哥呢個大奸狗咁犀利,可以玩弄警方達至出神入化嘅境地嘛,哈哈。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# x4 I: v8 j; G

. o5 ]* z5 a6 [% c  atvb now,tvbnow,bttvb% k' g$ ]. h: n2 U: f& k$ h& o
兩父女廷續第二波攻勢
0 {4 ?. J4 R0 ^) G' W# K3 {
臥底身份5出其4,估誰是臥底熱潮稍退,啲觀衆已經清楚晒衆臥底嘅背境、加入行動啲原因、臥底間如何試探確認、溝通方法、彼此互相掩護身份,乃至如何活存於歡喜嚴密監控中,維持任務完整性.....等,
8 L& j/ q9 p' s) X4 m8 ^公仔箱論壇

' ~% I. M* D, _. x- o8 i) P" i* d, B上述元素成功推起本劇第一波高潮,大部份觀衆都算收貨啩(雖然犯駁位都幾多)。( F& h/ X+ l# Y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  _$ w- o; S+ p$ e6 W/ x) J
我正擔心「揾臥底」有無可能嘅捱到31集呢,而且一直只得警方抗衡歡喜哥,情節漸見單調。幸好,"安琳"同爸爸"崇金"及時現身。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% f; d. l5 F# Y( N3 N9 a9 @
! R, M  i2 l% q& I3 L& `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 s5 r. o+ m9 k2 J$ Q' s) T
媚態強勁依然
) v9 C8 O7 R, U1 H& d8 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。

! O3 s1 k3 I4 v, V( F- M
: j2 J) w. @% u: {! g/ W- G( f7 d, C& p[attach]2935555[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb6 V3 J4 X+ m. x
無錯,監制揀貝安琪做安琳,部份原因都可能關身材事,但我相信更重要嘅係Ankie眉目間的確好出到嗰種"攝服異性嘅媚態",安琳只係剛岀,演得好與否仲要睇多幾集才可評論,但以佢同祟金帶起本劇第二波高潮係非常好嘅安排,大佬,睇釘姐同爆seed調情及鬥嘴頂頸唔可以成日重覆架?會悶架嘛。
- u4 q- Z: A# i3 w
3 v$ }' s  W4 N: Z) v" U公仔箱論壇
8 s( f7 |- i: N+ _2 Uwww1.tvboxnow.com本帖主要傾講以崇金、安琳、覃歡喜,以及相關3人嘅其他角色(主角配角乜角都得)嘅表現,讚同鬧都無任歡迎架。
7 ]" p. ^, l  q. S( t# t5 C" |公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) G1 e2 r4 o; A

7 ~5 S0 n" m5 T! q; Wtvb now,tvbnow,bttvb6 x( P) ]  B7 C+ X% q5 l7 d" Y  R. q

8 n1 S, @0 o% }% M1 R* Z; x. t! J
0 ^0 c+ ~. c2 ~( U% KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
作者: djydjydjydjy    時間: 2014-9-11 03:23 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:45 AM

我要好似其他人咁叫你Lee生.. www1.tvboxnow.com" \3 M- b& @, L* {1 d6 A/ u
你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。"
4 Q' H* f0 S8 Q' E  I- n6 uwww1.tvboxnow.com( X; l4 w; j4 r0 M/ I! E3 T6 z
叫啲人過去美國住吖.. 時時刻刻都可以睇.. 睇到唔想睇.. 幾正都有呀! 呢啲咪叫大驚小怪囉!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:48 AM

Lee Sir.. 點解你咁勁.. 可以揾番咁多資料架 --> "喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。"
: g; m) v. Z! F$ l5 G2 |tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 E, i8 c* `. {
好多演員都專業包括張國強.. 佢地好似無乜機會發圍咁囉!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 12:58 PM

我要好似其他人咁叫你Lee生..
7 d8 W- a0 n! l你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演 ...
0 f" _+ X3 G+ D( TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-12 02:45 AM
' p5 W3 s2 y4 ^% H/ D細佬同各網友叫我"lam"或"lee sir"仲好啦,叫「李生」好似擺咗我入博物舘咁,哈哈。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 ]' Y% ]7 z0 j4 J) p# O2 T7 ?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: s# g1 `# P7 u6 ?+ E6 o
咪係囉,都係我哋「公仔箱論壇」啲會員好啲。
0 s- A4 ~. Q' W; {) P" b/ p, B[attach]2936145[/attach]公仔箱論壇+ n9 x! B" P2 D6 F+ L; {( Q1 H9 L
我睇安琳呢,就先注意佢啲對白先。
' e; O2 r8 L' G* M/ ]tvb now,tvbnow,bttvb呀!唔好誤會我話佢廣東話唔正,安琳無必要講地道廣東話,話明mixed架嘛,係咪?唔純正先至正常。
& _- I& _7 E% ]4 T1 U. ^www1.tvboxnow.com我係留意佢講對白有冇lur lur脷一舊舊嗰隻,暫時好似冇。
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 01:05 PM

[attach]2936146[/attach]公仔箱論壇% ?& x( `+ E. ?  l! b
揾貝安琪啲相時有個好特別咁現像,就係almost 40%有佢媽咪劉香萍"楝"喺旁邊。公仔箱論壇5 M* j# @5 c7 O
好似一隻守護神,又似一隻吉祥物。See。www1.tvboxnow.com) S- M( |- a  @  {" t8 s0 c5 Z( `
[attach]2936147[/attach]
( w! E0 f% {' ?( e公仔箱論壇 www1.tvboxnow.com* U! J; e7 q+ u- f* I# E8 j
[attach]2936148[/attach]
  Q; \0 m5 a- ~7 }' x- U- Vwww1.tvboxnow.com
- `! i; A+ {9 Atvb now,tvbnow,bttvb[attach]2936149[/attach]
& r. R4 J' B3 l8 j" _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
作者: kenny0082    時間: 2014-9-12 09:35 PM

崇金同安琳,呢个两个确实几有睇头。KK噶妆化得几逼真。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-13 01:24 AM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??
! d' e: P! G3 w: g1 ~- q% I( @公仔箱論壇
6 v0 z2 m: G0 W6 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:36 PM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??
: u( z" s5 [" Z+ l公仔箱論壇
! u5 c& \. i; q0 s, \3 V  O& j佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外www1.tvboxnow.com4 {7 J9 z% X% H4 M' Z  r  R
大文細佬 發表於 2014-9-13 01:24 AM
) V, a4 v' x+ _3 P. G
劉香萍都係電視藝人嚟架,不過唔係太紅,二十幾歲就去咗德國發展。
! N6 A1 u; a6 j& n* H  Rtvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com- t+ S% H; r6 A- q# J& C
[attach]2936906[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:45 PM

1 |# s4 K% w6 \0 Y; \1 p- Mwww1.tvboxnow.com
9 j( T. v3 p3 f% x+ L0 I8 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。安琳安息吧.........我好唔捨得你............./ D3 b0 @7 u* u3 i8 }* m, P
[attach]2936912[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-13 03:45 PM

安琳公仔箱論壇# j, |- Q. F+ W# i+ ?& n
選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-14 06:57 AM

安琳安息吧.........我好唔捨得你.............
6 h, ~4 w! y, J* i4 I. T) u) ?7 e公仔箱論壇2936912www1.tvboxnow.com- `. w- ^: U5 K" l6 Q0 |% u3 ]! W
leekwoklam 發表於 2014-9-13 01:45 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  f, t  {3 {9 H9 o- A: l
www1.tvboxnow.com& X  h  w8 w. `. g8 J, g
lam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:08 PM

安琳TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 l/ H4 u1 c; X6 O
選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!: o# r( ^3 i* s
Pedestrian_A 發表於 2014-9-13 03:45 PM
+ p+ Z5 L+ V/ o  ?" zwww1.tvboxnow.com[attach]2938096[/attach]
) D/ Q4 w# M1 ptvb now,tvbnow,bttvb[attach]2938097[/attach]
' J2 F2 H8 ^- M, l1 Y3 a& T2 \! Xtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇! a4 n0 i3 u+ u. ?0 s% l/ u1 ^
雖然貝安琪演技真係仲有好多進步空間,但安琳個角色OK,仲諗住會好似《巨輪》花比奧咁至少有10集8集戲架嘛......
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:13 PM

: R/ y9 Q; i6 r  o: z5 D/ W7 L1 _tvb now,tvbnow,bttvb
" \  S9 E/ s" b- {9 Llam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
& b9 `4 M$ {$ ~大文細佬 發表於 2014-9-14 06:57 AM
公仔箱論壇- _" P6 }! Y5 L
都唔係嘅,支持新人嘛(佢仲新?),哈哈.....
+ B8 D1 K/ u0 C0 F* a7 X$ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2938105[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-15 12:20 PM

32歲新人
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-17 02:24 PM

32歲新人
9 x- p* i  D( f& j" u, [4 h/ ?www1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-15 12:20 PM
& {1 N1 B6 r% f! Z/ o# H公仔箱論壇[attach]2939643[/attach], C& U2 T/ \2 p% k& |
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-17 04:21 PM

《使徒行者》歡喜哥講嘢-
8 F' f( @5 l( q* {5 p% {$ X; t公仔箱論壇
' i) W" V; Y7 X! K; J公仔箱論壇代代都有KK公仔箱論壇/ Z& N0 r9 T0 p- X
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。
tvb now,tvbnow,bttvb4 Z  E, [  }( q4 K# D$ s/ `0 \5 q; b2 n
leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
) M3 F8 D/ q* e; T1 ], Y$ o# e) ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 {: |9 ~. ]7 N* a4 F- f, _3 ]+ G2 q$ t公仔箱論壇同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有異議,無論角色如何也落力演出,其樂天知命的性格亦令人敬佩,觀全文寫出對張國強kk的評語幾乎也是我想打出來的字,寫得真好。
, ~/ x* c) j$ X" _8 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com8 `9 R4 `$ a, H1 R

作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:06 AM

男人唔壞, 女人唔愛嘛!.. 我先無咁蠢!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:07 AM

( y$ G2 g; T+ {8 z& X' C. Y
; v" Y6 z' b# ^1 e" utvb now,tvbnow,bttvb32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
; H# k) N+ l7 l& CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
+ r, g" u' d, m8 S3 D2 A& I( u1 J公仔箱論壇
, H+ F1 C; o5 e, _佢真係唔似32歲呀
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-18 04:15 AM

6 k/ |2 y/ m* q" _tvb now,tvbnow,bttvb2939643TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 g; D4 z: V9 `& j- I
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
! Z) g3 C  F! Xleekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
- i1 I6 j! `; k, lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。她的樣子和其他西人一樣容易老...  皮膚和體形好好多.
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:53 PM

8 o; |# @  `9 J% g0 ?8 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: }% A6 `- l1 v6 {5 n+ a0 wtvb now,tvbnow,bttvb同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有 ...
  S# [0 y' v) I# s9 g公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-17 04:21 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! B, a8 s# z7 D- s$ v( W% f  s
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
6 `: s! c7 a  H1 _0 a2 G% d  u/ {[attach]2940632[/attach]9 R- x) T( [7 m( }

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:57 PM

( K9 ?3 G. M; g& g) U0 D公仔箱論壇: v6 t; c- i7 T. v' v2 B
佢真係唔似32歲呀  h$ C/ n, O( [0 Q- ^7 Q' D, a
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:07 AM
# \/ T6 L! F$ B4 Z係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。
7 R5 {: |1 R, m* `$ z9 F9 ^0 q) Utvb now,tvbnow,bttvb[attach]2940637[/attach]
作者: asn123    時間: 2014-9-18 04:21 PM

人靠外表,跟衣装,明星穿普通衫, 都会看到非常名贵~~
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-18 11:13 PM

6 t) f" {6 ]3 m0 Y) b5 [
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
1 t5 t3 e  u2 s0 T公仔箱論壇 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( `, q( m& ?4 V  h6 D) h
公仔箱論壇/ }  p$ J5 }* @5 t( `- I$ R/ N
leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:53 PM
! q: U: M) |2 i) D! X
tvb now,tvbnow,bttvb3 w/ p" _2 D. Q/ K

! I' m' w" [9 x1 F& |公仔箱論壇 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩,這次這麼難看的造型也肯做,而且戲中的角色更被愚弄至最後迅速地無厘頭被射殺,也不介意,真的是笨蛋嗎?
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-19 04:31 AM

9 O$ y% J' |( a& p. }- G2 J6 ]  @% h/ rwww1.tvboxnow.com$ z5 I, v& ?9 [0 b' [

8 q/ _! k. ]" g 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...- v" Y) z+ J: ?( {/ j% Q
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
www1.tvboxnow.com! S: L- [5 z  Q( q
為生活, 為$$... 別無選擇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:08 PM

w& m6 l8 F' e1 swww1.tvboxnow.com; f9 a# h5 N3 c7 {) z
0 b. ]' f3 M, \
這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...公仔箱論壇6 a6 V. {. n* _, \
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" c4 ^) ~" B: I1 `
係囉,KK佢份人咁正能量,係一個健康藝人嘅icon,我諗無記如果番拍《430穿梭機》,佢都依然非常樂意「復岀」。
+ c! J. i+ M$ A) R% a% Y9 T% s! H5 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2941381[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:14 PM

( \  ^% i+ t6 i' f4 Q& wtvb now,tvbnow,bttvb為生活, 為$$... 別無選擇
' ?, Q% @; m1 o; L& R/ Awww1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-19 04:31 AM
# z' R& V/ ?" atvb now,tvbnow,bttvb哈哈,或者KK係為「理想」呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 V% j) x% C& i# s+ m+ M7 f
但無論如何,KK每次嘅演出我都會用心用眼去欣賞,唔同某啲演員,有時我只係「聽」咗就算.......
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:31 PM

thank
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:32 PM

thanks
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-20 01:38 AM

: J7 b! O3 F0 C8 R1 `係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。tvb now,tvbnow,bttvb! a& l1 F3 w4 L* F8 P8 N, p
2940637公仔箱論壇% w# g/ R$ J$ y+ S
leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:57 PM
: U% }$ ?1 q+ dwww1.tvboxnow.com6 I$ W- }4 E1 v. `1 |2 {" D' l
佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-20 03:23 PM

* n+ d3 h7 L' c, o
  L7 F5 I6 w7 {: z0 @! e
佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!
" n, F( ~1 x# C6 h1 |% G3 w公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-20 01:38 AM
: n6 ?6 W4 q5 U# o' j0 Ywww1.tvboxnow.com係呀係呀,佢啲皮膚好緊緻,笑時亦未有明顯魚尾紋(當然可能有賴make-up),得天獨厚,男人女人都羡慕,我真係當佢未夠3張。www1.tvboxnow.com  U+ ?: G! v; @( S' p
[attach]2941991[/attach]
/ P$ m. @6 W+ G( Y" J5 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& U/ O; t! L# e5 j' h6 c1 B7 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
作者: stevenforever    時間: 2014-9-20 05:08 PM

以前勁~
作者: 陆云    時間: 2014-9-22 03:38 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-26 03:27 PM

[attach]2946625[/attach]
+ U, }8 L8 J  p2 P. c6 swww1.tvboxnow.com我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-27 01:26 AM

2946625# G& K  ?( z1 |! _
我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。公仔箱論壇' u9 H8 G% _  \/ F  {
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:27 PM
' U% h8 c9 c- i3 d) @3 _% e" k

& F8 ^4 i3 X6 r7 x! VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-27 12:28 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 X9 c: K6 |. L* `: G* [* y: k

- f" Q3 ^/ |" N# r% U6 v- ?廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
9 R& h/ ?0 j: k; d2 N0 |% C" R大文細佬 發表於 2014-9-27 01:26 AM
: F5 }7 C- f: |6 I4 Bwww1.tvboxnow.com咁陰功吖?tvb now,tvbnow,bttvb) l$ l1 I$ q' k4 \
但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....

作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-27 03:27 PM

本帖最後由 Pedestrian_A 於 2014-9-27 03:28 PM 編輯 + m- K3 i/ f' ?; m

) f) P) Y7 t8 u7 F4 m. eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 e' e6 E. w* F% ?, M* v& o0 ]% Y公仔箱論壇咁陰功吖?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; j9 L# m  v. p  h4 l: }9 c5 v
但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....
" N: A" |4 y# R6 A; ]. oleekwoklam 發表於 2014-9-27 12:28 PM
至少他可以做一隻風流鬼
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-28 12:35 AM

至少他可以做一隻風流鬼
  |; p( X: i2 W. S% u1 RPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:27 PM
2 W9 ]$ W& j0 X6 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' `, }- Z6 C1 g" e* _- k5 p
佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-28 04:31 AM

公仔箱論壇# k" I) S3 ^5 k% h, B

! r* d! D  X/ `# |4 G$ A( ?佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
" k. G1 ?% w6 x# U7 z( y+ w公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
; h; h3 a( I* l: k% F3 F& [tvb now,tvbnow,bttvb20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
作者: mnb1123    時間: 2014-9-28 02:36 PM

- j9 c7 h) n+ ?3 |" ?8 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
% F$ t! O* q0 m7 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-28 04:31 AM
' C  r3 u' W- A, }2 t20集前編劇用腦寫劇本,20集後用PP寫劇本  
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-30 03:24 PM

/ b* g* G$ E5 |% f公仔箱論壇
. X3 M2 y3 d! f+ q( E8 }tvb now,tvbnow,bttvb佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
9 i$ g" ^; _! L1 [4 Jtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
6 {% r; W. W6 R' C+ \0 Y7 {- U, V
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Y2 a/ f+ F2 u& H
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....

作者: smallphotojim    時間: 2014-9-30 05:52 PM

樓主真係好有心機,有咁多圖同字,thanks for sharing~
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:29 AM

最好就係原來歡喜哥無死到
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:30 AM

公仔箱論壇2 l* N8 J! _$ J7 }# U. V
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。www1.tvboxnow.com3 |* k0 ~6 Z& X8 n
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
# h' J# i9 [4 C& B5 ttvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
7 c) u- w0 m4 q( s; Y5 R$ k# F! x  Y' k* Q
聽緊電視喇
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 04:10 AM

# B% h) g; x/ R& I; B  M/ K9 s4 k歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。
+ a4 f. ~) [+ q8 v1 p5 {5 ]tvb now,tvbnow,bttvb但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....公仔箱論壇1 s/ b: X; `, E1 `" Z6 {0 f
leekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
著草離開香港
作者: timmaxsing    時間: 2014-10-1 10:28 AM

結局會係什麼呢??
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 11:45 AM

結局會係什麼呢??www1.tvboxnow.com! z, w. }& t: v+ H
timmaxsing 發表於 2014-10-1 10:28 AM
希望爆seed死
作者: 金田Sam    時間: 2014-10-1 12:13 PM

本帖最後由 金田Sam 於 2014-10-1 12:15 PM 編輯 www1.tvboxnow.com: c5 T( W7 \6 c: @. a

8 m) X9 K9 `. }4 ?! r
《使徒行者》歡喜哥講嘢4 N7 l# }; j! d, a# x4 O) U0 x
《使徒行者》歡喜哥講嘢公仔箱論壇9 J' A! E, ^3 c2 K& g3 M
30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....www.tvboxnow.com) D& n: L$ c5 J
3 q( I7 g. x3 k0 U8 ?: g( v5 ~3 g$ \( q* t

- b9 c5 r+ }9 k7 h9 t1 T" btvb now,tvbnow,bttvb歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:公仔箱論壇8 S5 ^5 z9 x1 U1 C/ b
$ l9 g  n# q. ^- D: d: vwww1.tvboxnow.com
& |% ?/ Y; J. _8 X3 Gtvb now,tvbnow,bttvb(1)
: f6 h8 K2 D9 u* ]/ P- @. aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,
1 {* u) ?+ |- ~1 I1 \  w搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。
! \2 A2 D* V$ p' O# Q: S5 |
tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download9 J! ?0 j3 L/ V5 j; p
- [3 d: \2 S4 R2 s# B, U7 t 9 O7 U/ v# A. f
www.tvboxnow.com/ W, k9 {2 v9 V- @www1.tvboxnow.com3 `1 l6 D/ J" h6 n, {4 J
(2)www.tvboxnow.com0 c1 Z. O& }0 ?4 A4 V9 [! B1 ]& e* etvb now,tvbnow,bttvb* f4 l( Q( m$ F$ ]3 I2 v0 ^9 u/ l9 ^
www1.tvboxnow.com& O& o$ _' n1 n$ N* m; q6 |8 W. @" t2 t7 G
將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。
: p1 O+ O$ J0 M6 v3 swww1.tvboxnow.com# }3 ?& K7 f4 ~, J) k公仔箱論壇4 A  M7 \' `  J- o+ o
tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download5 z7 }; {0 u) ~+ h& r  c
) b4 ^% R8 Q' ?tvb now,tvbnow,bttvb(3)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 z* _' {4 \% x  J
& q6 J9 g' x3 W, m4 w公仔箱論壇 tvb now,tvbnow,bttvb% h8 l7 y1 ^- m) ]
建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Z0 X; r" `6 w( q8 C+ ~" V) D9 _
收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。公仔箱論壇0 b* m+ W1 _8 R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 x1 ?& i( A6 [6 U3 z
; y2 {7 l/ W/ U4 p$ x, B2 Q(4)www1.tvboxnow.com8 O1 A: n6 r' G) h6 I
將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入
7 A7 a6 W2 P, g( q8 ?3 f% A% W" P7 _www1.tvboxnow.com但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download: q0 o: c- B5 M; `! n
' E. v& J% o# l5 j0 [* J; X3 P

- t/ }9 X; B8 N; KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com3 }# g- c8 t/ sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" N, n" l5 T* o1 N" s9 P6 Q
(5)公仔箱論壇# ~) f8 O$ R' v0 A3 }. B1 q
建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ h. v6 Q" x1 ?: Y) n6 l8 C, z' [: [
表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,
8 C* B* d  A1 G# k正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: {8 s9 L8 G4 r' NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 z$ U7 C* u! L* z
9 J& l# d+ L' d6 O9 I  d, f3 k6 k& O7 V5 ?2 E
公仔箱論壇5 @1 J; v6 i' w" @; `# n
3 l6 }7 c3 |. O( k1 G; U0 ~
! N! s8 E9 V5 y8 l! b, c公仔箱論壇5 T# _8 t  w2 p8 U- w% _3 C( v
5 r  K0 w4 @- D# t+ U; L

% P+ g8 l: t- j. \leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
! \& c' E/ F& u! a! z

1 j/ D4 W4 o" ^9 M5 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館同時坐擁十億唔去查? 了解呢個威脅後,高寧背後只係呢幾個人,殺手,人地請得歡喜哥你都可以請,用兩億請30個殺手同埋查宋生咩料,為期兩年應該乜都夠啦係嘛? 剷除成脅先金盤洗手,歡喜咁多錢又霸住張地契做乜嘢? 爆seed搶咗你張地契後交比人咪無事囉,最後咁死法賺果十億點先?www1.tvboxnow.com5 V4 {3 l/ y3 P

& M: n1 p" u! h' x2 N. q$ eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一直以一個老謀深算,料敵如神,崇金一戰時仲身手不凡,咁ge角色最後坐晌張椅上等死?
作者: leekwoklam    時間: 2014-10-2 03:00 PM

公仔箱論壇* M' O: M% y& Y7 Y$ F1 U9 t

' q- ^( `' y9 i好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Z0 J3 k/ M) _1 L
金田Sam 發表於 2014-10-1 12:13 PM
3 `9 I9 n3 [2 }2 c1 F
所以,我咪話啲編劇浪費咗歡喜條線囉,諗住佢「香」得合理同轟烈啲架嘛..........
作者: nickyue    時間: 2014-10-8 02:47 PM

十分期待续集再出

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0