標題: [翻唱] 陳百强《偏偏喜歡你》cover by Evelyn [打印本頁]

作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 03:55 PM     標題: 陳百强《偏偏喜歡你》cover by Evelyn

T3 v% r0 x- `公仔箱論壇
: Y, b7 b  i8 f" h- L$ h          https://app.box.com/s/askvjpnpkg1w25f2887pnrhcroe78uri
作者: pinaroo    時間: 2016-4-24 04:52 PM

靚女 妳發帖 格式 層出不窮。
: A# M; H- f5 i4 F% y連 P 版主 所創格式 都俾 妳改埋。www1.tvboxnow.com( b5 X0 N; b; f" k7 s5 ?+ o8 ]
但又 樣樣 齊。公仔箱論壇7 T( O" n" E: |
唱得 唔錯。
, C3 k- O" z4 @公仔箱論壇兩首厭小,就狂唱啦。
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 07:02 PM

. B) Z* a9 y# B" v5 x; vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 P) I  x4 h& D( R8 V1 P7 l
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( W& D( n6 p2 O% {
公仔箱論壇# q/ J% n! u4 i+ x4 }: e
5 A- M2 n8 Z3 Y
P版主:
; ^; }, H5 }0 I, H( P2 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" U. k3 t( v% L7 B0 \5 R# ]www1.tvboxnow.com

- g  }( j  e# R" M5 C  Z; u哈哈!我唔放大d您部手機點睇?我發貼個格式做齊晒!冇得罰我!
, D6 I# l: g6 `! `8 g' I& v5 L
公仔箱論壇5 S) g* H) n+ ~) d- t- O2 L
謝謝您留言鼓勵!知您出字唔易,所以再講聲『謝謝』!謝謝P版主!《偏偏喜歡你》唱得麻麻,希望唔好介意!Danny 既歌,我最想唱係呢首,因為我好喜歡個歌名,簡單又直接地講出個感覺 後o黎睇番資料,鄭國江老師提及《偏偏喜歡你》寫既係個『痴』字,講一個男仔失戀,原來係鄭老師學生一個真實故事。
& }( z3 |% i7 e" q: R& w  }www1.tvboxnow.com
! E* A* p' U1 I* W5 b  Qtvb now,tvbnow,bttvb
公仔箱論壇- f0 N3 X! @* t0 @# B
P版主,您快快完全康復喇!唔知點解,每次我諗起您『食物好好』4個字我就會笑出黎好番就快d出o黎!www1.tvboxnow.com5 u+ E) ^& x8 X& I
" ^- W7 T9 G; y* U  X; B8 O7 |
公仔箱論壇% s. j* v- ?) ]' R
Evelyn
作者: pinaroo    時間: 2016-4-24 07:20 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2016-4-24 07:22 PM 編輯 ( y- t/ `1 e, N8 Y1 n" f
6 K& u; N1 |. I
其實 後來 發覺 有小小错。
. R5 f' Y6 ~0 H% w  f" m# {5 B9 l( U( gtvb now,tvbnow,bttvb標題 要寫 歌手名 歌名。www1.tvboxnow.com/ o6 ~4 {: H% n9 o8 G
手機 留言 係有點  辛苦。
6 e1 f/ L4 w  q1 J! }6 W5 o所以 無辩法,要選擇 性 留言。tvb now,tvbnow,bttvb! x: X" x1 X! g5 b4 L' ?/ W
唔係 差。妳係 自彈,降咗個 Key.公仔箱論壇, R) B1 {3 h. U3 _0 B+ e
但有個人 風格。
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 08:17 PM

本帖最後由 Evelyn. 於 2016-4-24 08:18 PM 編輯 ; v. I* I2 |( J/ t) {2 V

3 ?' C' s* \3 u  itvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇; q, n2 P1 z. V) q) l

+ J! }( j* @( {% X, B' `- ?5 b8 I' m: [5 `) H; s( G
tvb now,tvbnow,bttvb" I, R) t  d6 E1 K( B. B$ k
P版主:
" |  a3 V# Q. v! z1 C& I8 x1 [% \公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 {, ]+ ?( [/ s4 Z1 V1 b$ w8 A1 a- G/ U

1 T5 ]! f- U1 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& n7 \' Q* T3 b# y. l9 t2 n7 f

! C+ X0 B9 Z2 c, ywww1.tvboxnow.com再謝謝留言!P版主真的康復,咁都搵到出錯,果然厲害!標題填格仔我已經好小心,諗左好耐都錯 ......  Sorry!Sorry! 麻煩P版主更正。tvb now,tvbnow,bttvb- b" g# m  a- \( Z) e% J0 S
www1.tvboxnow.com; ~$ B3 O& W: u

; t% q% r4 z  {7 C' e; U& k公仔箱論壇公仔箱論壇9 b1 ^3 i$ F& U1 k/ O8 d1 c
音樂部分唔係我彈,係網上download咋。! ~4 h& C/ ]- x7 }8 d5 O4 b4 ~

2 T  \1 z0 @) x/ Z$ W' vwww1.tvboxnow.com
www1.tvboxnow.com- H; w* u) _# ^0 _% d& S5 s' b/ p* S1 u

4 Y% f# a' k7 }tvb now,tvbnow,bttvbP版主好勤力,機不離手,記得要多多休息!3 L. g6 Q- w2 o. l$ j
www1.tvboxnow.com; D  U2 b/ ~- h
+ A6 P2 f9 ?  g" i, R

& r$ F' S- L% E# x1 y# q$ OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn
作者: ~劍全~    時間: 2016-4-24 09:13 PM

Evelyn. 唱得好柔和,聽得好舒服又投入.8 }) \5 p: `7 }, k- k7 I2 X

1 \4 ?/ Z# q8 i, E2 ^! B5 v( Swww1.tvboxnow.com請繼續努力,有妳留言同發帖,會令自唱區更加精彩.
! M% s2 S. C  h  J: X+ c6 U
- c) L( I, C7 f' @4 [, y2 ~公仔箱論壇期待妳下個自唱作品!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 10:26 PM

公仔箱論壇5 |) G; w+ ]# N/ p  }7 `

! j/ i: w: q1 i( `8 K6 q7 G% Ltvb now,tvbnow,bttvb劍全版主:
. k( K. I" S( t4 B  v# U4 Ktvb now,tvbnow,bttvb* o) C+ A- |" i# N

0 E, @# [, H: c& K9 W- ?# w公仔箱論壇您好!謝謝劍全版主聽歌支持!我加入貴網自唱區1年加2個月。哈哈,我留言多過唱歌,見諒見諒!錄歌要關係密室,其實我唔係好鍾意。我的老師教我自製錄音棚,就係去IKEA2個衣櫃再加隔音綿,我最後都冇做,都係關係房間加塊reflection filter就咁錄歌。
4 f: p* b( |3 Q" E8 e# q8 O
4 M7 P% B! w. H' q2 e& ~( u公仔箱論壇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 i) g; E! p! B! `* W. \# t
公仔箱論壇& g/ `  s- w& M. r
劍全版主我要多謝您!您係最熱心照顧每一位歌友,辛苦晒!我加入自唱區好開心呀!聽大家唱歌好專業,好享受!精彩真係來自每一位歌友們。而我唱歌真係麻麻,聽我歌係給我大大鼓勵喇。謝謝貴網給我一個分享的機會!我較喜歡互動,鐘意新奇既事物,哈哈,我好少會悶,反而係覺得時間太少。
. _6 ?9 T  u% o: H3 w! D6 e0 q6 a: _tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb! V  r0 r" y+ \: j$ Y! k
% \0 W% r( D  C$ Y
Evelyn
作者: beepbeep113    時間: 2016-4-24 10:28 PM

Very Jazzy.  Good Ah!  Thanks for sharing
作者: kilykilyk    時間: 2016-4-24 11:52 PM

http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91697        http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91698  https://app.box.com/s/askvjpnpkg1w25f2887pnrhcroe78uri
; x. i- E9 b  U2 W: {' s) lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn. 發表於 2016-4-24 03:55 PM
2 Z' x( k; w# m: e/ K7 p: Utvb now,tvbnow,bttvb
0 Q. O' `8 z  P+ r/ L7 E6 r2 Ltvb now,tvbnow,bttvb一直很喜歡這歌,好開心能夠聽到Evelyn,這個版本好正...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. L3 j" ]0 {) A+ X& _/ ?
好襯Evelyn靚聲同演繹,聽得好enjoy,very good cover!!支持!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-25 02:16 PM

本帖最後由 Evelyn. 於 2016-4-25 02:23 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 e/ t& X2 [  _( ^5 v4 V& n

) t) ~7 z3 t% ~0 C2 f - E* X1 m% `: L# ?% k

: |- L; [% l1 l, v- k3 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。beepbeep113:
. T. F3 g- g) W公仔箱論壇 www1.tvboxnow.com0 x* C/ D+ t3 \8 S! E
謝謝 beepbeep113 來賞歌!beepbeep113 係一位好主動又熱心既朋友,謝謝您和 Channel Band!有幸在這裡可以欣賞您們的精彩表演,演唱演奏都好pro,2位主音哥哥擁有譚校長同歌神學友既歌聲!我十分喜歡 Channel Band 近作《千載不變》,合拍之餘仲唱出友情既可貴,呢個係音樂奇妙之處,聽到我好感動!好好聽!您曾經講過,要夾歌也非易事,我明白o架。我既工作非常刻板,跟音樂同創作冇任何關連。您們有音樂理想,有自己樂隊,更有自己既空間可以做音樂製作,興趣亦可以係工作,好令人羨慕呀!
" B* w+ W! M0 D0 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 www1.tvboxnow.com+ X/ d7 [+ o) A) }
Evelyn
. o1 _0 I' _/ s* A; S" R: k4 w
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-25 02:50 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  x" z% Q9 ]7 d! T
9 v6 P1 P3 v; `" |" [
kilykilyk:
2 q3 l4 F8 {; _( j3 V) J. K公仔箱論壇
3 d% N; A* t4 B, e5 a+ R7 P. R* ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ ~/ k5 e( ]0 k5 ]公仔箱論壇哈哈!偏偏喜歡你系列,一定有甜美 kilykilyk,kilykilyk 係一位非常友善的朋友!現實版 kilykilyk 都應該係一位嬌滴滴既可人兒!我仲記得我第一次發貼,都係睇您個格式學做,亦直覺您係位唱歌好叻既模範師姐!我講過多次,很喜歡及欣賞 kilykilyk 歌聲!您擁有一把甜美靚聲!這是您的歌唱天賦!獨一無二!仲有,我以為喜歡貓貓既人比較冷傲,但認識既 kilykilyk 係好熱情!好會關心朋友,這是我另一個欣賞您的優點!更謝謝您百忙之中再給我鼓勵呀!
- M5 c% I! u0 y! L) J* {. U' J. yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- s. j/ t7 E9 @( M# X0 Vwww1.tvboxnow.com  w& A  A$ a+ L* u
Evelyn
作者: kilykilyk    時間: 2016-4-25 11:26 PM

http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91698
7 K2 L1 [7 w. ytvb now,tvbnow,bttvb4 Y  l0 N9 _/ p; L- D+ [7 t( [- Y
kilykilyk:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 k  C+ l2 _- X8 e' W7 F; f$ r" u
www1.tvboxnow.com9 y* {0 _; U) R# `" @& H& k6 _
  H8 _/ f$ A* H/ [$ O$ I: O
哈哈!偏偏喜歡你系列,一定有甜美 kilykilyk,kilykilyk 係一位非常友善的朋友!現實版 kilykilyk 都應該係一位嬌滴滴既可人兒!我仲記得我第一 ...公仔箱論壇) t# }. u3 ?. l0 w1 q, d7 A
Evelyn. 發表於 2016-4-25 02:50 PM
# ], a: p4 |: {9 h! Y! ]" n( X5 A
www1.tvboxnow.com$ g! M1 ~# E& p2 k1 `6 P
哈哈~同Evelyn傾下計先..其實我都幾高架!!一啲都唔嬌滴滴,同埋妳講得啱,- N( A6 V) V2 W! k# u1 u
鐘意貓的人可能真係比較cool,唔小朋友話我cool架!!只係唔知點解唱歌變咗甜Evelyn你鐘意貓嗎??
* z: N$ M/ n8 ewww1.tvboxnow.com不過又好開朗,講開又講..Evelyn你歌聲咁性感,個真人係咪好性感??
! Z+ g" t$ S# K  {tvb now,tvbnow,bttvb自唱區有Evelyn真好,熱鬧了不小,我喜歡Evelyn熱情同正能量,要繼續出好歌啊!!我會一直支持!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-26 03:05 PM

www1.tvboxnow.com! c) r4 {: Y! r/ _0 r( [

r& }: E( N! i2 b& _甜美 kilykilyk:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% v) y! D( O" a: \* R7 w9 G9 @
公仔箱論壇, f$ J* D, O, a% k' z

0 r2 v. D; b  Q2 @tvb now,tvbnow,bttvb
: C; Q& F, c7 m. o& f公仔箱論壇再多謝您的回覆!網絡世界無邊無界,睇多左,又聯繫到好多好朋友。如果可以既話,我較喜歡交流,但呢樣野要花d時間同加d主動。不是我黎佐熱鬧,而係大家多了分享!我呢段時間較okay,但忙既時候,就未必可以留言喇,我估大家都一樣!我知 kilykilyk 您喜歡貓貓,所以貼好多貓貓,現實版既我係怕貓貓,我養過好多狗仔,但貓貓一隻都冇。我唱歌唔叻亦聽唔出您講既,我猜愛唱歌既較感性吧!謝謝kilykilyk!好開心由唱歌可以認識您多一d喇!
5 b4 c- j% [4 v
5 G1 s) x# d. O5 ?% V1 R0 b, ?9 i

0 W8 o! T- A4 Ftvb now,tvbnow,bttvb
) |2 f5 t- X# i; w- S公仔箱論壇Evelyn
6 z7 K3 C" d: Y* `8 p8 k公仔箱論壇
作者: shirleywychan    時間: 2016-5-8 01:27 PM

: Q; ~! @  p& ]" w7 s0 L公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb+ n6 a1 n" r8 H
非常棒的Jazzy, 歌詞好、演繹好、唱得好! 讚!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-5-9 11:36 AM

% ^/ P4 V* B8 k
shirleywychan:* ^. |6 U  ^) \; Z( Q

- O; M8 q; U7 M3 `
) d. u" ^8 M# S! {- s, ]' r# h
您好!先謝謝師姐您在我歌唱帖留言及支持!感激您的每句每字呢!您主講 Audition 的錄音操作教學非常專業,資料詳盡,讀後獲益良多!令我十分佩服!我是用 Cubase 軟件錄音但仍在學習階段,日後請多多指教!謝謝您師姐!tvb now,tvbnow,bttvb$ u8 K9 ]; x; b9 Y3 n- ^
tvb now,tvbnow,bttvb# K# {# P6 \+ \, U

/ y" d- H, i; R- ^/ h' ?1 H, nEvelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0