標題: [討論] 你會支持民眾嘅新年站台咩? [打印本頁]

作者: cgcj    時間: 2018-1-1 11:26 AM     標題: 你會支持民眾嘅新年站台咩?

作者: cgcj    時間: 2018-1-1 02:24 PM

作者: cgcj    時間: 2018-1-1 02:57 PM

作者: cgcj    時間: 2018-1-1 02:57 PM

作者: cgcj    時間: 2018-1-3 10:09 AM

作者: cgcj    時間: 2018-1-3 10:10 AM

作者: cgcj    時間: 2018-1-3 10:11 AM

作者: cgcj    時間: 2018-1-3 10:11 AM

作者: iff    時間: 2018-1-3 02:29 PM

呢些「法輪功」分子喺香港一些場所靜坐示威,阻礙行人通道,還喺一些風景點散發傳單,影響游客觀光,破壞香港嘅營商環境。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:32 PM

綜觀「法輪功」嘅活動,人數之多,規模之大,組織之嚴密,政治圖謀之明確,都系以前喺香港所未見過嘅。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:33 PM

真擔心香港會唔會被利用,成為「法輪功」嘅活動「中心」,甚至成為外國反華勢力妄圖顛覆中國政府嘅「基地」。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:34 PM

喺「一國兩制」之下,雖內地已攞締「法輪功」,但「法輪功學會」已喺香港注冊為合法團體,特區政府並未干預或禁止。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:35 PM

輪子們喺港活動日趨囂張,打着合法嘅旗幟,越嚟越暴露出明顯政治圖謀,令人反感,應引起警惕。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:35 PM

香港嘅高度自治和原有生活方式唔變,系中央所賦予嘅。香港唔應挑戰中央,挑戰「一國」。任何人利用「一制」去反對「另一制」,都系違反基本法嘅行為。。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:42 PM

輪子們如果一意孤行,繼續喺反華、反中央和破壞香港繁榮穩定、挑撥香港與中央良好關系嘅道路上走下去,必將遭到港人嘅唾棄。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:42 PM

FLG嘅活動並唔單純系宗教或健身行為,而系刻意挑撥香港和中央嘅關系,與香港和市民嘅利益作對,系社會人士唔得接受嘅。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:46 PM

從FLG自己嘅言行睇,佢實際上也知自己嘅行為早已為世人所不齒,佢哋一開始系很害驚被別人提前知呢次喺香港嘅活動。
作者: iff    時間: 2018-1-3 02:47 PM

原本應該平靜嘅香港,不斷地有些人突然地搞一些勾當,干擾別人嘅平靜生活,卻總聲稱系為了別人。咁嘅活動中,總揮唔去輪子嘅影子。佢哋悄悄地嚟,大張旗鼓地鬧一下,又悄悄地走。一切都要做成陰謀嘅樣,連佢哋自己都知自己被人討厭,但系還要咁做。既然咁,點解還要去讓人討厭?仍然系為了實現自己嘅陰謀。
作者: iff    時間: 2018-1-4 12:03 PM

作為一名香港市民感同身受,我十分珍惜「一國兩制」、「港人治港」、高度自治所攞得嘅巨大成就,十分關注和維護香港呢個「家」嘅和諧、穩定和安寧。
作者: iff    時間: 2018-1-4 04:11 PM

作者: iff    時間: 2018-1-4 04:11 PM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0