標題: 走左定死左 [打印本頁]

作者: ~嘉~    時間: 2008-10-2 12:47 AM     標題: 走左定死左

假如你老婆/老公死左
or
假如你老婆/老公跟第個走左

邊一樣令你難受d?
作者: rockyguo    時間: 2008-10-2 12:49 AM

都难受......
好难拣..
作者: jasonlcs87    時間: 2008-10-2 12:50 AM

我觉得都一样...但是她走的得开心的话,那至少也有点安慰...
作者: edwin10    時間: 2008-10-2 12:50 AM

假如你老婆/老公死左<----

假如你老婆/老公跟第個走左<---可以找新的,不用想念
作者: mickeybblim    時間: 2008-10-2 12:51 AM

死咗...
作者: ~嘉~    時間: 2008-10-2 12:53 AM

原帖由 rockyguo 於 2008-10-2 12:49 AM 發表
都难受......
好难拣..
唔得
一定要揀
作者: 00-00-00    時間: 2008-10-2 12:55 AM

如果系我,我会选走左比较难受。
作者: qqbubu    時間: 2008-10-2 01:07 AM

两者都是难受哦!
作者: nicnic1161    時間: 2008-10-2 01:18 AM

我认为跟人走最伤心咯,因为我们给不到对方值得留下的念头,是我们不好吗?还是她喜新厌旧呢?这些都是令人难受的~
而去世呢~,我觉得也会很难受,不过当中会是什么原因呢?
作者: yicno    時間: 2008-10-2 06:35 AM

更系死佐啦!走佐有什么难受的!再找第二个啰~!
作者: rrliew    時間: 2008-10-2 06:58 AM

独零零
作者: ahman1995    時間: 2008-10-2 07:04 AM

死左
作者: manyiu    時間: 2008-10-2 07:28 AM

原帖由 rrliew 於 2008-10-2 06:58 AM 發表
独零零
rr  你講咩野呀? 人地問邊一樣難受喎! 你而家独零零好難受咩? Saw rr!
作者: manyiu    時間: 2008-10-2 07:31 AM

我諗係死左難接受d! 如果個 "衰佬" 同人去左, 我真係想佢死, 我駛乜難受呀!
作者: manyiu    時間: 2008-10-2 07:34 AM

原帖由 yicno 於 2008-10-2 06:35 AM 發表
更系死佐啦!走佐有什么难受的!再找第二个啰~!
我都係咁話!仲要親後生快d 搵個比他更好添呀!
作者: rrliew    時間: 2008-10-2 07:36 AM     標題: 回應 manyiu 第 14 篇文章

好采我係“衰野”吾係“衰佬”J
作者: manyiu    時間: 2008-10-2 07:45 AM

原帖由 rrliew 於 2008-10-2 07:36 AM 發表
好采我係“衰野”吾係“衰佬”J
係啦! 你唔會係衰佬! 哈哈!
作者: bourget    時間: 2008-10-2 09:07 AM

點解 ~嘉~ 問 D 甘既問題既 ﹖﹖﹖﹖
作者: yiyianki    時間: 2008-10-2 09:31 AM

跟第2個走會難受D.....
因為佢變左屬於第2個人...
仲要係自己睇住佢走.....

但死左就唔同,,,,,佢再唔屬於其他人...而且每個人都會死.....
作者: ~嘉~    時間: 2008-10-3 02:24 AM

原帖由 bourget 於 2008-10-2 09:07 AM 發表
點解 ~嘉~ 問 D 甘既問題既 ﹖﹖﹖﹖
冇..隨便問問冇乜特別意思
作者: blueocean    時間: 2008-10-3 02:37 AM

I prefer neither of both
一生一世 is better
but reality always hurts...
if I must choose, I rather my other half die
because if my other half leave me, that means I am not good enough for her...and I don't like this
作者: manyiu    時間: 2008-10-3 05:53 AM

原帖由 blueocean 於 2008-10-3 02:37 AM 發表
I prefer neither of both
一生一世 is better
but reality always hurts...
if I must choose, I rather my other half die
because if my other half leave me, that means I ...
I agree with your idea!
作者: blueocean    時間: 2008-10-3 12:14 PM

原帖由 manyiu 於 2008-10-3 05:53 AM 發表

I agree with your idea!
now that you know I am very 專一
so, when you want to have a bf, remember to take me into consideration
作者: miaomiao88    時間: 2008-10-3 12:37 PM

死左

生离或死别,我选择死别。死:就代表你永远都见不到呢个人,无论你地生前有几恩爱。

跟别人跑了:即系你地之间已经有问题,吾走,难道就没事吗?重吾是鸵鸟政策,自己埋在沙推里就以为睇吾到...
                  2. 如果任何一方肯为对方改变,永远还重有再续前缘的机会,最爱既人死了,就只好等下一世了...

(另,古语有云:一次不忠,百次不用。都背叛你咯,重要黎做乜??放手啦!!)
作者: gggg1    時間: 2008-10-4 10:44 AM

當然係死左啦,慘好多呀....

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0