標題: 緊急問題 [打印本頁]

作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-8 09:55 AM     標題: 緊急問題

當我換左新機之後...我個bt就經常性黃燈...
4 Q/ y$ y# s4 W! A' C7 `" xtvb now,tvbnow,bttvb
# y4 ~& D+ A( Dtvb now,tvbnow,bttvb我跟左個教學去做都係冇用...都係黃燈...會唔會因為版本既問題??公仔箱論壇* `' i* m; |1 p
公仔箱論壇5 K* G8 l' I9 g' o: P, Q
我換機前係1.04...綠燈..而且仲下載得超快...但係換機後..用緊1.07...次次開親都係黃燈..
" t+ `2 s6 Q5 k9 r; B2 Z0 y& @
3 t/ `  C1 T% i* i! JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。已經有1,2個星期喇...而家有好多檔案塞住左係度下載唔到...
0 P( o: V7 N1 P/ X4 W; d, c! j5 S- ttvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 @" g- J. X. }! Q6 U1 Z6 S
到底請問一下係咩事...係因為window vista既問題...定係真係版本既問題
作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-12 04:31 PM

竟然冇人知道??
; b, J, b! ^: ?5 P0 Z* f2 O6 x2 Rtvb now,tvbnow,bttvb/ x  |; e/ C9 O% d) |- E
我黃燈左好幾日了...
作者: 秋鳥    時間: 2008-12-12 04:40 PM

有沒有圖片看看??
; Z0 J2 [( c! H$ `可能是你save檔案的時間出了問題,就是說字體顯示有問題公仔箱論壇$ S/ |; j( C) J# d( D7 B  p: s4 n
最好有圖看看,這樣才能看到真正的原因
作者: ivy040875    時間: 2008-12-12 08:36 PM

您有冇用由路器或者轉一轉監控連接埠(選項裡)、轉一轉可能會轉綠燈、我由0.93轉用1.03之後就成日黃燈、我都係轉一轉監控連接埠個尾數就ok(即如是8888就轉成8889或8887等" V5 h6 g6 Y/ @4 P* T
不過我估是版本問題、但我沒試過轉返用.93所以不肯定、你試下啦!
8 S  U, g( Q- R2 I# w0 b0 r+ {$ y5 j7 gtvb now,tvbnow,bttvbo,還有防毒軟件都可能有關啦!* \0 d6 x: G8 L9 z  Q
7 ?. b2 ~! X# Z8 ]7 \* {6 ]
作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-13 06:43 AM

原帖由 ivy040875 於 2008-12-12 08:36 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=14070668&ptid=539856][/url]7 Y  Y' r) f3 @) N( z0 d
您有冇用由路器或者轉一轉監控連接埠(選項裡)、轉一轉可能會轉綠燈、我由0.93轉用1.03之後就成日黃燈、我都係轉一轉監控連接埠個尾數就ok(即如是8888就轉成8889或8887等
9 g" ?4 ?* I3 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過我估是版本問題、但我沒試過轉返用.93所 ...
www1.tvboxnow.com& n0 s( A" j( F7 c9 J5 x5 |1 [1 i
防毒軟件我已經整好哂...防火牆都閂埋...都係冇用
3 a- m& i7 T, qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我跟你咁做就個尾數都冇用= =
5 U. h+ Z- @  p' e( B# V1 C$ J+ T# Owww1.tvboxnow.com% W2 ^% H7 `  ?1 n( w
初初我都好似你咁諗係版本問題...所以我由1.07轉返1.04...
3 h4 O- F* f; K6 G% F- bwww1.tvboxnow.com
) n5 |0 x5 k/ y# U* G點知用1.04都係黃燈...但係我換機之前..次次用都係綠燈...未試過有黃燈呢個問題
4 j! @9 \- r( @tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb% R! Y( \5 r( f  S
我而家係舊機度開返個bt 1.04版本..都係綠燈..但係新機就唔得...公仔箱論壇6 ?; u$ g* f! `+ m$ \- F' f
3 f; |% x* M1 G  q. w
舊機係xp...新機係vista
) Q" ^- x. T+ ?7 I6 k
; [4 j. g: x# y6 n  |4 E
原帖由 秋鳥 於 2008-12-12 04:40 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=14066110&ptid=539856][/url]
3 u; v3 M$ q. U' l' J) X有沒有圖片看看??  j5 J: s6 `7 g& }& [5 H4 a
可能是你save檔案的時間出了問題,就是說字體顯示有問題tvb now,tvbnow,bttvb1 a) e  u) O0 }. ]% B
最好有圖看看,這樣才能看到真正的原因
4 t2 x" ?1 E* e# O4 d& ~- r, A0 Itvb now,tvbnow,bttvb成日都係黃燈囉...定係你想要咩樣既圖??
作者: ivy040875    時間: 2008-12-13 05:59 PM

雖然我不知道除了我上述的問題外還有什麼問題、但我見你的ip是69.2......係唔係您用代理伺服呀?還是路由器未開端口呢?
作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-15 03:42 PM

原帖由 ivy040875 於 2008-12-13 05:59 PM 發表
! f7 i; ]) T- X  K  Swww1.tvboxnow.com雖然我不知道除了我上述的問題外還有什麼問題、但我見你的ip是69.2......係唔係您用代理伺服呀?還是路由器未開端口呢?
tvb now,tvbnow,bttvb5 O" K) c' k2 C0 R, G7 D
因為我而家係外國...所以IP就係68.2XX 字頭...
1 M$ R0 A9 m; I  s, W( @www1.tvboxnow.com
$ j' n7 N$ P* z; l7 _3 T但都唔關事...我部舊機...xp個部...我岩岩開左都係綠燈..tvb now,tvbnow,bttvb: H- ^7 d0 X6 M

3 v! n- }3 L4 w但係我呢部vista機...開就係黃燈...同一個版本同樣setting...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0