標題: 黃金 滙訊黑店 [打印本頁]

作者: mischief    時間: 2009-1-10 03:23 AM     標題: 黃金 滙訊黑店

前幾日去買左個320gb既hard disk, 個sales態度已經係好差, 不過算啦, 我都係想去買野姐.
買左返屋企之後, format左佢之後發現只係得127gb, 心諗就算個hard disk係唔會足320gb, 但係都唔會食到得返127gb掛.
咁迫住第2日拎返去換, 去問下點解會咁囉.
第2日去到問完佢, 佢同我講開左封就唔係佢地既問題, 佢地唔負責, 姐係我無得換啦.
之後我再睇下個盒入面個膠套, 原來係一早比人剪開左, 只係用一張寫住"The content is made in China"既label痴返住.
作者: Geai    時間: 2009-1-10 03:34 AM

OMG   

next time careful d
作者: wongmifu    時間: 2009-1-10 04:13 AM

你用來裝windows嗎? xp是嗎? sp1 or sp2? 一早比人剪開左小小是正常的,代理加保用證label
作者: tonyayp    時間: 2009-1-10 04:18 AM

原帖由 mischief 於 2009-1-10 03:23 AM 發表
前幾日去買左個320gb既hard disk, 個sales態度已經係好差, 不過算啦, 我都係想去買野姐.
買左返屋企之後, format左佢之後發現只係得127gb, 心諗就算個hard disk係唔會足320gb, 但係都唔會食到得返127gb掛.
咁迫住第2 ...
哇!咁都好严重哦~~

试下再返去,拿单据去同高层D的阿头讲下!

有冇单据啊?如果你系在香港...真系无办法应付时可以用法律来摆平事件!
作者: qqbubu    時間: 2009-1-10 07:49 AM

一句话可以讲,你当衰。(哈哈。开玩笑)
拿返拒当面对则
作者: wongjj    時間: 2009-1-10 07:59 AM     標題: 回應 mischief 第 1 篇文章

我会叫my fd bbb小心呢間黑店 .....

thanks....
作者: nicnic1161    時間: 2009-1-10 09:39 AM

今时今日咁既服务态度真喺唔得啊
作者: 无印良品    時間: 2009-1-10 11:16 AM

噢...黑店....(以後注意D,不要立亂進入D小店黑鋪買野...)

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0