標題: [討論] 【tvboxnow红魔鬼曼联转会讨论区】08/09赛季结束 欢迎讨论新季09/10转会大计 [打印本頁]

作者: wlt1110    時間: 2009-6-1 11:38 AM     標題: 【tvboxnow红魔鬼曼联转会讨论区】08/09赛季结束 欢迎讨论新季09/10转会大计

每逢夏季及冬季转会窗口开启的时候,球员的转会谣言,传闻等等就会满天飞。
曼联身为英超四大豪门之一,更是有数不完的球员想加盟。

这个帖子是专门让各位会员讨论有关转会的一切,包括谣言,传闻,笑话等一切。
大家就多多讨论吧~

作者: wlt1110    時間: 2009-6-1 11:43 AM

特维斯的去留现在成了曼联转会工作的焦点。但就在为特维斯的问题扯皮扯得越来越僵时,红魔的潜在离队名单上悄然添上了两个名字:库兹扎克和斯科尔斯。两个名字都是意料之外却又在情理之中,库兹扎克是寻求租借,斯科尔斯则可能转会到博尔顿,两人都是在寻求更多的上场机会。

看到这个消息还真的是吓倒,如果库兹扎克和特维斯真的离队,其实还算是合理,但是斯科尔斯勒,一位已经在曼联呆了这么久的球员,一位和曼联渡过辉煌时期的中场大师,真的可能会为了主力位子而离队吗???
作者: melvin0305    時間: 2009-6-1 11:58 AM

scholes wont leave man united de...he will continue play or be coach in man united..
作者: wlt1110    時間: 2009-6-1 12:29 PM

scholes wont leave man united de...he will continue play or be coach in man united..
melvin0305 發表於 2009-6-1 11:58 AM
但是boltonoffer他教练兼球员身份喔。。。。
作者: tshek    時間: 2009-6-1 12:44 PM

但是boltonoffer他教练兼球员身份喔。。。。
wlt1110 發表於 2009-6-1 12:29 PM
why he want to go to Bolton while he probably will able to get a coaching job in Old Trafford?  You might think he can become a head coach.... but the best coach always start from low, being a EPL head coach as your first job, isn't the way he want to start.
作者: wlt1110    時間: 2009-6-1 01:14 PM

why he want to go to Bolton while he probably will able to get a coaching job in Old Trafford?  You might think he can become a head coach.... but the best coach always start from low, being a EPL h ...
tshek 發表於 2009-6-1 12:44 PM
不是去bolton,是stoke city offer他。
看看基恩也是从sunderland教起
作者: ckw4737    時間: 2009-6-1 01:33 PM

I THINK SCHOLES WON'T LEAVE IF FERGUSON STILL NEED HIM. EVERY YEAR WHEN REACH END OF THE SEASON, MANY NEWS COME OUT REGARDING TRANSFERATION OF PLAYERS, SOME OF ITS IS TRUE BUT MOST OF ITS ARE FALSE. I THINK NEWS REGARDING SCHOLES IS FALSE ONE.
作者: wlt1110    時間: 2009-6-1 01:40 PM

I THINK SCHOLES WON'T LEAVE IF FERGUSON STILL NEED HIM. EVERY YEAR WHEN REACH END OF THE SEASON, MANY NEWS COME OUT REGARDING TRANSFERATION OF PLAYERS, SOME OF ITS IS TRUE BUT MOST OF ITS ARE FALSE. I ...
ckw4737 發表於 2009-6-1 01:33 PM
你指的是煲水新闻,但是如果scholes还立足在曼联,就会阻碍小将上场的机会,虽然他的经验宝贵可以传授下一代,但是转会未尝对他是件好事呢,本人觉得转不转会不重要,就算退休也可随同ole去预备队教球
作者: lomana    時間: 2009-6-1 01:44 PM

现在应该注意ronaldo 的去向....
作者: wlt1110    時間: 2009-6-1 01:48 PM

现在应该注意ronaldo 的去向....
lomana 發表於 2009-6-1 01:44 PM
走了ronaldo,来了ribery,多的钱可以买更多的ronaldo。。。。。
作者: k23bb    時間: 2009-6-1 02:47 PM

相信有C7啲轉會傳聞...大家唔會咁悶囉!...
呢個帖子真好...

史篤城主席葛迪斯否認會邀請史高斯擔任球員兼教練一職。
作者: wlt1110    時間: 2009-6-1 04:43 PM

相信有C7啲轉會傳聞...大家唔會咁悶囉!...
呢個帖子真好...

k23bb 發表於 2009-6-1 02:47 PM
但是太多这些新闻看了听了都会腻。。。。
难道是scholes自导自演。。哈哈。。。赛季初他曾表示是最后一个赛季了喔。。。。是时候退下火线让小将担大旗
作者: tok    時間: 2009-6-1 10:14 PM

因為實際上會係助教?

我都覺得史高斯做教練係好事…
作者: tok    時間: 2009-6-1 10:15 PM

我更期待的係夏格回來,不用買防中,
輸左歐冠,更覺而家防中缺人
作者: tok    時間: 2009-6-1 10:17 PM

1:買賓澤瑪才能更上一層樓
2:納尼進步緩慢
3:韓國仔位置被取代
4:庫茨扎克無機會上陣
5;特維斯不要當替補

點睇Lee 5點
作者: gunden    時間: 2009-6-1 10:29 PM

首先,門將 雲達沙減少出場,比賓科士打多d機會表現自己
之後到後衛,基本上不需要改善,只是加強返多個中堅便可
中場,需要改動很多
左翼,本人覺得賣掉蘭尼,買返個左翼,加埋杜鍚就ok
進攻中,曼聯現在最缺乏的地方,費sir諗諗有人可以代替 (個人認為安達臣未有能力做到)
防守中,有卡域克,加埋下季復出既夏格,重有埋費查 ok的
右翼,如果c7留隊,沒傷,他一定是場場出的
還有星仔,傑斯,史高斯(唔知會唔會走?)作替補
前鋒, 真係想賣走左貝9,集資買迪維斯
可惜,不太可能,所以賣走貝9
之後買一個勁前鋒(賓斯馬is ok),加埋朗尼
重有馬切達,韋碧完 兩個新人
應該可以應付到
所以下季陣容希望:
        雲達沙+賓科士打

拉菲e     李奧   維迪     艾拉

夏格                  卡域克   
        (新進攻中場一名)
c7                              朗尼
        (希望係賓斯馬)

p.s 本人只是說說而已,全力支持曼聯 4連冠 \_/
作者: tok    時間: 2009-6-1 10:48 PM

你忘了費沙金寶

不過翼位係唔多夠人
買返個左翼,加埋杜鍚<--杜錫要多少少時間證明自已

右翼C7以外沒有級數既替補
星哥係對強隊守就可以,攻就…XXX
作者: gunden    時間: 2009-6-1 10:51 PM

你忘了費沙金寶

不過翼位係唔多夠人
買返個左翼,加埋杜鍚
tok 發表於 2009-6-1 10:48 PM
也對,不過我估費sir
都要賣走3-4人才開始擴軍
不竟現在經濟不太好@@
(比較值錢,貝9,蘭尼)
作者: tok    時間: 2009-6-1 11:02 PM

蘭尼   值$?
作者: gunden    時間: 2009-6-1 11:04 PM

蘭尼   值$?
tok 發表於 2009-6-1 11:02 PM
應該都值1000萬鎊吧-0-
進攻中場推薦一名人選,
皇馬-史奈達

不知大家點睇呢?
作者: tok    時間: 2009-6-1 11:35 PM

好!佢進攻ok,不過佢守力唔多夠…
始終要個攻守都有既好D
作者: tok    時間: 2009-6-1 11:36 PM

我本身愛荷蘭人…
不過費sir睇怕都係愛巴西多,拉丁裔人
作者: gunden    時間: 2009-6-1 11:44 PM

好!佢進攻ok,不過佢守力唔多夠…
始終要個攻守都有既好D
tok 發表於 2009-6-1 11:35 PM
應該如果打4-3-3
有兩名防中就不太需要
要求進攻中場防守@@
作者: tshek    時間: 2009-6-1 11:46 PM

不是去bolton,是stoke city offer他。
看看基恩也是从sunderland教起
wlt1110 發表於 2009-6-1 01:14 PM
yes he is... but I think when Keane pick up Sunderland they were still in the Champion League.

and you can see... Keane left already.  The best coach usually spend at least 3-5 years from little team or be an assistant to learn before they move to a bigger club...

When a team team play in EPL, it is a pretty big team if you ask me.
作者: tshek    時間: 2009-6-2 12:08 AM

賓斯馬唔易買,俾我就搞吓個中場先,我哋可能要搵個好啲嘅攻中

我自己覺得Moutinho唔錯,除非安達臣出年突飛猛進,如果唔係安達臣都係後備多

蘭尼應該會走,不過可能只值 800 萬,如果用佢加現金嚟換華倫西亞可能對各方都有利
曼聯,得到華倫西亞
韋根,找到華倫西亞代替品
蘭尼,有正選踢

右後可能要搞搞,其實問題唔大,不過唔多放心
拉菲爾,布朗同奧沙都唔係一級右後
如果可以搵到右後,布朗就要賣,因為布朗將會係第三右後同第四中堅

今年可能會買龍門,我哋係有兩個等上位門將
不過始終俾唔到我咩信心,一個傷多過踢,一個失失慌

防中我之前已經講過,如果夏生唔掂就一定要入貨
我哋最硬淨嗰個防中竟然係費查

中堅里奧開始老,伊雲斯會越來越多機會
要睇吓De Laet同個巴西仔係咩料

七小福最後三個出年應該係最後一年,其實佢哋今年退休可能仲好
可以讓幾個歐聯位出嚟
作者: wlt1110    時間: 2009-6-2 01:21 PM

1:買賓澤瑪才能更上一層樓
2:納尼進步緩慢
3:韓國仔位置被取代
4:庫茨扎克無機會上陣
5;特維斯不要當替補

點睇Lee 5點
tok 發表於 2009-6-1 10:17 PM
别说钱,我觉得benzema的能力也不输给berbatov,只是如果成真,需要时间适应,再说也年轻后生可畏
nani进步缓慢的原因是中场人才济济,连fletcher出场多过他,不争气,可以考虑租借或卖人套现
星仔我觉得不可能被取代,一场欧冠失利就判他死刑。。。他还会是老佛爷的心中一颗重要的棋子
vds一日留在曼联,kuszack和foster的出场机会减少,所以卖人走人都情有可原
有谁甘愿当替补呢,这需要很大的耐心。。。
作者: wlt1110    時間: 2009-6-2 01:24 PM

首先,門將 雲達沙減少出場,比賓科士打多d機會表現自己
之後到後衛,基本上不需要改善,只是加強返多個中堅便可
中場,需要改動很多
左翼,本人覺得賣掉蘭尼,買返個左翼,加埋杜鍚就ok
進攻中,曼聯現在最缺乏的地方,費sir ...
gunden 發表於 2009-6-1 10:29 PM
其实曼联现在壮大的阵容是不需要大量补充
别忘记板凳年轻球员。。。。如果要就是加强前锋位置
作者: wlt1110    時間: 2009-6-2 01:26 PM

你忘了費沙金寶

不過翼位係唔多夠人
買返個左翼,加埋杜鍚
tok 發表於 2009-6-1 10:48 PM
对,曼联至少有三位年轻前锋,macheda,wellback,campbell。。。
左翼有ronaldo,tosik,giggs,星仔,gibson都可以尝试这个位置
作者: wlt1110    時間: 2009-6-2 01:27 PM

也對,不過我估費sir
都要賣走3-4人才開始擴軍
不竟現在經濟不太好@@
(比較值錢,貝9,蘭尼)
gunden 發表於 2009-6-1 10:51 PM
曼联话晒都是四冠王,有钱赚。。。。只怕收自平衡,不肯出大钱买入
作者: wlt1110    時間: 2009-6-2 01:29 PM

蘭尼   值$?
tok 發表於 2009-6-1 11:02 PM
想当年买nani是很值钱,现在有可能折半
有谁肯付高钱给一位一个赛季出场率低的球员,兼是英超最佳演员奖呢?哈哈
作者: wlt1110    時間: 2009-6-2 01:30 PM

yes he is... but I think when Keane pick up Sunderland they were still in the Champion League.

and you can see... Keane left already.  The best coach usually spend at least 3-5 years from little te ...
tshek 發表於 2009-6-1 11:46 PM
keane好像去叫英冠队伍了吧
作者: tshek    時間: 2009-6-2 11:17 PM

keane好像去叫英冠队伍了吧
wlt1110 發表於 2009-6-2 01:30 PM
是呀,因他還未有能力教英超,要過多幾年
作者: tok    時間: 2009-6-3 12:11 AM

我覺得外借佢,有好表現先賣到好價錢…
你見AC借去波爾多果個…就係甘之嘛
作者: tok    時間: 2009-6-3 12:12 AM

别说钱,我觉得benzema的能力也不输给berbatov,只是如果成真,需要时间适应,再说也年轻后生可畏
nani进步缓慢的原因是中场人才济济,连fletcher出场多过他,不争气,可以考虑租借或卖人套现
星仔我觉得不可能被 ...
wlt1110 發表於 2009-6-2 01:21 PM
想當年,簡尼係到,列文等左幾耐先上位
作者: tok    時間: 2009-6-3 12:14 AM

是呀,因他還未有能力教英超,要過多幾年
tshek 發表於 2009-6-2 11:17 PM
係佢覺得自己無囉…
而且繼續教新特爛,到時又無咩表現,好似布魯士等曼聯舊將,
點都好,都無咩機會返教曼聯
不如教英冠,有D經驗,做好成績,再教返曼聯
作者: mj1116    時間: 2009-6-3 12:27 AM

1) 龍門要買,因為雲達沙太老,最多打埋下季,兩個後備都未夠班,如果對d弱隊,可比新買嘅後備龍門夾吓。

2)  後衛要買個中堅,因為又係一個字---老, 李奧開始老啦,又成日傷; 另外右邊可以比多次機會布朗,前季佢都打得好好呀,反而拉菲爾就未得,佢太輕出,成日失位; 伊雲斯可做之材; 奧沙一味死好命; 左邊就唔洗講啦,艾夫華無走雞。

3) 中場方面,強烈要求賣走蘭尼,廢柴一個,左邊可以試吓杜錫,唔得就用番星仔; 中場中就最好加個進攻中場,個人幾認同皇馬嘅史奈達; 防守中場就有費查、卡域克、史高斯、吉遜都ok!

4) 前鋒最緊要留住C朗,佢除咗好波,商業價值更全球之冠,加上絕少傷,幾多人工都值啦; 最佳組合梗係迪維斯+朗尼+C朗啦。

下季陣容希望:

雲達沙+新龍門

布朗     李奧     維迪     艾拉

費查                   卡域克   
               (史奈達)

C.朗        迪維斯       朗尼

睇過嘅曼聯fans,有意見請多多回覆,參考參考
作者: tshek    時間: 2009-6-3 12:39 AM

史奈達踢波上腳,會同C.朗爭波踢
作者: tok    時間: 2009-6-3 12:47 AM

1) 龍門要買,因為雲達沙太老,最多打埋下季,兩個後備都未夠班,如果對d弱隊,可比新買嘅後備龍門夾吓
龍門要穩定,出場次數要連住甘先有態,要換,就直情換個新,雲沙做後備就差唔多

2)  後衛要買個中堅,因為又係一個字---老, 李奧開始老啦,又成日傷; 另外右邊可以比多次機會布朗,前季佢都打得好好呀,反而拉菲爾就未得,佢太輕出,成日失位; 伊雲斯可做之材; 奧沙一味死好命; 左邊就唔洗講啦,艾夫華無走雞。
左邊後防唔夠後備人材!法比奧唔太得

3) 中場方面,強烈要求賣走蘭尼,廢柴一個,左邊可以試吓杜錫,唔得就用番星仔; 中場中就最好加個進攻中場,個人幾認同皇馬嘅史奈達; 防守中場就有費查、卡域克、史高斯、吉遜都ok!
左邊杜錫要睇下佢lee半季習慣左英超未,如果唔係,都係唔夠左翼。星哥留係右面好D,最多掉C朗過黎(如果出星哥時)左翼始終唔夠。
防中就我最愛一句,唔記得邊個兄台講:我們最硬淨既竟然係費查…大家明了!下格,等你回來!
進攻中場係要加既…始終安達神未神得住

4) 前鋒最緊要留住C朗,佢除咗好波,商業價值更全球之冠,加上絕少傷,幾多人工都值啦; 最佳組合梗係迪維斯+朗尼+C朗啦。

下季陣容希望:

雲達沙+新龍門

(史奈達)

作者: HIDE    時間: 2009-6-3 01:02 AM

1) 龍門要買,因為雲達沙太老,最多打埋下季,兩個後備都未夠班,如果對d弱隊,可比新買嘅後備龍門夾吓。

2)  後衛要買個中堅,因為又係一個字---老, 李奧開始老啦,又成日傷; 另外右邊可以比多次機會布朗,前季佢都打得好 ...
mj1116 發表於 2009-6-3 12:27 AM
幾岩聽

買: 龍門 (科士打未得)
   中堅 (伊雲斯未得)
   攻中 (安德臣未得)
   防中 (夏格會唔會再傷?)
   特維斯!
   (前場組合多: 朗尼打左都得)

賣: 蘭尼 (無表現 無進步)
   古斯錫 (無機會表現)
   貝碧 (唔知點講 唔係關鍵先生)

藏: 加利仔 (老)
   史高斯 (老加眼有事)
   傑斯 (老)
作者: wlt1110    時間: 2009-6-4 09:45 AM

想當年,簡尼係到,列文等左幾耐先上位

列文,边果啊?
tok 發表於 2009-6-3 12:12 AM

作者: wlt1110    時間: 2009-6-4 09:55 AM

1) 龍門要買,因為雲達沙太老,最多打埋下季,兩個後備都未夠班,如果對d弱隊,可比新買嘅後備龍門夾吓。-曼联太依赖vds,就算来个厉害世界级的当正选,foster和kuszack还是一样当替补

2)  後衛要買個中堅,因為又係一個字---老, 李奧開始老啦,又成日傷; 另外右邊可以比多次機會布朗,前季佢都打得好好呀,反而拉菲爾就未得,佢太輕出,成日失位; 伊雲斯可做之材; 奧沙一味死好命; 左邊就唔洗講啦,艾夫華無走雞。- 是时候开始计划找ferdinand和vidic的接班人,除了evans,候补是brown,但是被移去右路,oshea是万金油,还是找一个正统的中坚,左右可以考虑巴西孖仔,尤其是左路也太依赖evra了

3) 中場方面,強烈要求賣走蘭尼,廢柴一個,左邊可以試吓杜錫,唔得就用番星仔; 中場中就最好加個進攻中場,個人幾認同皇馬嘅史奈達; 防守中場就有費查、卡域克、史高斯、吉遜都ok!-曼联有太多中场攻击防守球员,只需作出适当的替补买卖就可成事了,史奈達在皇马的表现不过不失,本人不是什么好感,反而希望wigan的valencia

4) 前鋒最緊要留住C朗,佢除咗好波,商業價值更全球之冠,加上絕少傷,幾多人工都值啦; 最佳組合梗係迪維斯+朗尼+C朗啦。-补充实力,或者可以保留原班人马加macheda和wellback

下季陣容希望:

雲達沙+新龍門

(史奈達)

作者: wlt1110    時間: 2009-6-4 10:03 AM

1) 龍門要買,因為雲達沙太老,最多打埋下季,兩個後備都未夠班,如果對d弱隊,可比新買嘅後備龍門夾吓
龍門要穩定,出場次數要連住甘先有態,要換,就直情換個新,雲沙做後備就差唔多 - vds可以光荣退休啦,顺便介绍饭差事在曼联就波啦,亦要选定以为龙门长期作战,先有表现,稳定一号位置

左邊後防唔夠後備人材!法比奧唔太得-孖仔需要更多的磨练,下赛季应该会有更多的出场机会,,还是比较担心evra的左后卫可以考虑从stokecity来的新人

左邊杜錫要睇下佢lee半季習慣左英超未,如果唔係,都係唔夠左翼。星哥留係右面好D,最多掉C朗過黎(如果出星哥時)左翼始終唔夠。
防中就我最愛一句,唔記得邊個兄台講:我們最硬淨既竟然係費查…大家明了!下格,等你回來!
進攻中場係要加既…始終安達神未神得住-anderson将会被要求更努力了,希望可以完成当scholes的接班人
作者: wlt1110    時間: 2009-6-4 10:12 AM

幾岩聽

買: 龍門 (科士打未得)-俾多d机会,可以证明是英格兰未来一号门神
   中堅 (伊雲斯未得)- 后生可畏,别轻易让他走
   攻中 (安德臣未得)- 需要更加努力,改善时时刻刻不定时的状态,一定可以当scholes接班人
   防中 (夏格會唔會再傷?)-有可能会再伤,最新报道话伤势不稳定可能提早挂靴
   特維斯!(前場組合多: 朗尼打左都得) - 保持原班人马,重现四大天王

賣: 蘭尼 (無表現 無進步) 联赛出场纪录少,可以证明没有表现,要走有留要租都没有问题
   古斯錫 (無機會表現) 因为vds霸主一号门神位置
   貝碧 (唔知點講 唔係關鍵先生) 但是作用甚大,同tevez有不同之处

藏: 加利仔 (老)
   史高斯 (老加眼有事)
   傑斯 (老)
以上三位可以在曼联光荣退休,曼联第二代青训仔,名留青史,也可以获得在曼联指教担任俱乐部某某位置
作者: tshek    時間: 2009-6-4 11:17 AM

1) 龍門要買,因為雲達沙太老,最多打埋下季,兩個後備都未夠班,如果對d弱隊,可比新買嘅後備龍門夾嚇。-曼聯太依賴vds,就算來個厲害世界級的當正選,foster和kuszack還是一樣當替補

2)  後衛要買個中堅,因為又係一個字---老, 李奧開始老啦,又成日傷; 另外右邊可以比多次機會布朗,前季佢都打得好好呀,反而拉菲爾就未得,佢太輕出,成日失位; 伊雲斯可做之材; 奧沙一味死好命; 左邊就唔洗講啦,艾夫華無走雞。- 是時候開始計劃找ferdinand和vidic的接班人,除了evans,候補是brown,但是被移去右路,oshea是萬金油,還是找一個正統的中堅,左右可以考慮巴西孖仔,尤其是左路也太依賴evra了

3) 中場方麵,強烈要求賣走蘭尼,廢柴一個,左邊可以試嚇杜錫,唔得就用番星仔; 中場中就最好加個進攻中場,個人幾認同皇馬嘅史奈達; 防守中場就有費查、卡域克、史高斯、吉遜都ok!-曼聯有太多中場攻擊防守球員,隻需作出適當的替補買賣就可成事了,史奈達在皇馬的表現不過不失,本人不是什麼好感,反而希望wigan的valencia

4) 前鋒最緊要留住C朗,佢除咗好波,商業價值更全球之冠,加上絕少傷,幾多人工都值啦; 最佳組合梗係迪維斯+朗尼+C朗啦。-補充實力,或者可以保留原班人馬加macheda和wellback
wlt1110 發表於 2009-6-4 09:55 AM
其實已經買咗兩個中堅,不過都係小朋友嚟
作者: wlt1110    時間: 2009-6-5 03:24 PM

其實已經買咗兩個中堅,不過都係小朋友嚟
tshek 發表於 2009-6-4 11:17 AM
就因为是小朋友,所以忘记了。。。
但是意甲sempdoria的年轻后卫主动对曼联示好,看起来也不错哦,但是如果来了曼联未必也正选踢,但是可以跟evas合拍做rio+vidic第二代。。。哈哈
作者: tok    時間: 2009-6-5 08:39 PM

近排傳
吉信   F金寶 同阿邊個會走,
大家點睇…
我希望金寶可留隊…我覺得佢出韋碧克好
有經驗,有實力
作者: wlt1110    時間: 2009-6-5 09:18 PM

近排傳
吉信   F金寶 同阿邊個會走,
大家點睇…
我希望金寶可留隊…我覺得佢出韋碧克好
有經驗,有實力
tok 發表於 2009-6-5 08:39 PM
D.gibson,F.campbell,D.simpson
都是未来之星,可惜很难在曼联出头,08赛季就只有Gibson出场记录多,而且还有进球,可以当边翼锋,右路都没有问题
Campbell也是逼于无奈才被曼联租借去热刺,在那里他获得更多的出场机会,磨练自己吸取经验
至于d。Simpson就没有什么印象。。。。出场比赛的机会少的可怜
另外,别忘记候成的manucho。。忘记是被买了猪仔还是租借的。。。如果是租借可以召唤他回来
但是,碍于曼联前锋都是大牌明星+wellback和macheda,需要更多的耐心在等待机会
作者: tok    時間: 2009-6-7 11:23 PM

其實我太想金寶回來,同韋碧克同馬智達做三叉擊
作者: wlt1110    時間: 2009-6-8 12:01 PM

其實我太想金寶回來,同韋碧克同馬智達做三叉擊
tok 發表於 2009-6-7 11:23 PM
可以考虑联赛杯试一试年轻三叉
作者: tshek    時間: 2009-6-8 12:20 PM

甘寶售出

United decide to cash in striker Campbell

Hull have had a £6million bid for striker Fraizer Campbell accepted by Manchester United.

Despite Hull's desire to keep Campbell for their first season in the top flight he went on loan to Tottenham for almost the entire campaign.

However, their bid - reported to be £6million - was accepted by the Premier League champions and the east Yorkshire club have been given permission to open talks with Campbell.
作者: tok    時間: 2009-6-8 09:20 PM

皇 馬 擬 千 五 萬 平 賣 雲 佬

皇 家 馬 德 里 教 練 比 歷 連 奴 新 上 任 , 據 聞 打 算 賣 走 陣 中 年 過 30 的 荷 蘭 前 鋒 雲 尼 斯 達 萊 ( 圖 ) , 而 且 標 價 便 宜 得 驚 人 , 只 是 125 萬 鎊 ( 約 1,450 萬 港 元 ) , 而 暫 時 雲 佬 最 有 可 能 就 是 轉 會 英 超 球 隊 曼 聯 。

如果佢返黎會點呢?
作者: HIDE    時間: 2009-6-8 09:35 PM

皇 家 馬 德 里 教 練 比 歷 連 奴 新 上 任 , 據 聞 打 算 賣 走 陣 中 年 過 30 的 荷 蘭 前 鋒 雲 尼 斯 達 萊 ( 圖 ) , 而 且 標 價 便 宜 得 驚 人 , 只 是 125 萬 鎊 ...
tok 發表於 2009-6-8 09:20 PM
買回來做替補都唔錯
作者: tshek    時間: 2009-6-8 11:24 PM

125 萬 鎊??  唔駛諗啦,即買
作者: wlt1110    時間: 2009-6-8 11:57 PM

甘寶售出

United decide to cash in striker Campbell

Hull have had a £6million bid for striker Fraizer Campbell accepted by Manchester United.

Despite Hull's desire to keep Campbell for their first  ...
tshek 發表於 2009-6-8 12:20 PM
Campbell-此处不留人,自有留人处,加油!!!
作者: wlt1110    時間: 2009-6-9 12:00 AM

皇 家 馬 德 里 教 練 比 歷 連 奴 新 上 任 , 據 聞 打 算 賣 走 陣 中 年 過 30 的 荷 蘭 前 鋒 雲 尼 斯 達 萊 ( 圖 ) , 而 且 標 價 便 宜 得 驚 人 , 只 是 125 萬 鎊 ...
tok 發表於 2009-6-8 09:20 PM
便宜啦,抵都烂。。。用125万英镑买回来,再卖出去都有的赚啦。。。哈哈
不过这样便宜买来都浪费,倒不如晕老去sunderland或hull city踢,保证有正选。。。。哈哈
作者: tshek    時間: 2009-6-9 12:02 AM

便宜啦,抵都烂。。。用125万英镑买回来,再卖出去都有的赚啦。。。哈哈
不过这样便宜买来都浪费,倒不如晕老去sunderland或hull city踢,保证有正选。。。。哈哈 ...
wlt1110 發表於 2009-6-9 12:00 AM
不過我哋有歐聯踢
作者: wlt1110    時間: 2009-6-9 11:27 AM

不過我哋有歐聯踢
tshek 發表於 2009-6-9 12:02 AM
但是对曼联来说不是很值得。。。转会费便宜,人工呢?
作者: onlineboi    時間: 2009-6-9 03:12 PM

雲佬唔係同C7 反左面咩? 點會番黎呀?

費sir 要benzema 多過想要雲佬啦...

賓斯馬後生d...
作者: siang09    時間: 2009-6-10 02:21 AM

我觉得曼联应该买一个组织中场球员...
因为利物浦有杰拉德,切尔西有兰帕德,阿申纳有法布雷加斯,曼联呢?
安德森,弗查,卡里克都靠不住...
我觉得买德罗西最好了...
作者: wlt1110    時間: 2009-6-10 09:28 AM

賓斯馬後生d...
onlineboi 發表於 2009-6-9 03:12 PM
当然要benzema啦。。。。起码他是fit 马。。。。。范尼已经是老马了。。。
作者: wlt1110    時間: 2009-6-10 09:37 AM

我觉得曼联应该买一个组织中场球员...
因为利物浦有杰拉德,切尔西有兰帕德,阿申纳有法布雷加斯,曼联呢?
安德森,弗查,卡里克都靠不住...
我觉得买德罗西最好了... ...
siang09 發表於 2009-6-10 02:21 AM
你说的对,这才是曼联真正的需要
我们有c罗,但是作用不如其他三位,因为他是边锋球员
你所说的三位比较倾向防守多于进攻
derossi的确不错,需要考虑能否适应英超,wigan的valencia有也不错哦
作者: tok    時間: 2009-6-10 05:27 PM

valencia防守OK MA?
不也是邊路的?
作者: wlt1110    時間: 2009-6-11 01:08 PM

valencia防守OK MA?
不也是邊路的?
tok 發表於 2009-6-10 05:27 PM
边路中路都可以的啦。。。。曾经有传过Argentina的里克梅尔,但是他已经告老还乡
作者: ljw1982    時間: 2009-6-11 05:34 PM

now is time to buy someone to replace Ronaldo la..:)
作者: k23bb    時間: 2009-6-11 07:38 PM

我個人覺得賓施馬,RIBERY(最好) OR D.SILVA REPLACE C7
跟住買返個防中DE ROSSI ...VALENCIA唔太貴都買得過
作者: gunden    時間: 2009-6-11 08:32 PM

c朗走了,而蘭尼士砵亭想回購NANI
甚至用莫天奴+$$
今年可能是曼聯調整期
不過希望可以買賓施馬,ROSSI,同埋史奈達
邊鋒方面我覺夠@@
星仔,杜錫,還有傑斯可用
不過當然買到韋根的valencia也不错
咁我覺得已經很足夠~
作者: tok    時間: 2009-6-11 08:39 PM

有這筆錢夠買
賓施馬,20m
RIBERY 20m
D.SILVA 20m
DE ROSSI 20m
vALENCIA 15m
作者: amannn    時間: 2009-6-11 08:58 PM

有這筆錢夠買
賓施馬,20m
RIBERY 20m
D.SILVA 20m
tok 發表於 2009-6-11 08:39 PM
Good idea, 这样很划算!再掏笔钱买本泽马加强锋线更加锦上添花咯!
作者: tok    時間: 2009-6-11 09:18 PM

問題係佢地會唔會知道曼聯有錢就開高D價

作者: tok    時間: 2009-6-11 09:24 PM

皇 馬 鐵 衛 軒 斯 恐 重 返 法 甲  2009年 6月 11日 15:47

軒 斯 (左 )進 球 後 慶 祝 。  

瘋 狂 引 進 當 紅 球 星 ,皇 家 馬 德 里 也 在 內 部 進 行 「 大 清 洗 」 。 皇 家 馬 德 里 主 席 前 日 在 接 受 西 班 牙 電 臺 專 訪 時 明 確 表 示 ,將 有 至 少 9名 一 線 隊 隊 員 在 今 夏 離 隊 。

儘 管 皇 家 馬 德 里 主 席 沒 有 點 明 是 哪 些 球 員 ,但 是 據 法 國 《 今 日 體 育 》 的 報 導 ,皇 家 馬 德 里 後 衛 軒 斯 應 該 上 了 這 份 「 黑 名 單 」 ,而 其 去 向 將 很 有 可 能 是 巴 黎 聖 日 門 。

阿 根 廷 後 衛 軒 斯 2007年 從 曼 聯 加 盟 皇 家 馬 德 里 ,目 前 一 共 代 表 皇 家 馬 德 里 出 場 58次 ,但 作 為 曾 經 曼 聯 和 阿 根 廷 的 主 力 ,軒 斯 的 表 現 始 終 沒 能 得 到 皇 家 馬 德 里 球 迷 的 信 任 。 本 賽 季 他 在 聯 賽 中 共 出 場 24次 ,有 兩 球 進 賬 。

儘 管 軒 斯 此 前 曾 對 皇 家 馬 德 里 表 示 希 望 能 夠 留 隊 ,但 也 有 媒 體 報 導 了 軒 斯 渴 望 回 到 成 名 地 巴 黎 聖 日 門 的 言 論 。 軒 斯 和 皇 家 馬 德 里 的 合 同 要 到 2011年 才 到 期 ,不 過 皇 家 馬 德 里 急 於 脫 手 ,可 能 讓 軒 斯 自 由 轉 會 ,巴 黎 聖 日 門 將 免 費 得 到 舊 將 。 唯 一 阻 礙 這 次 轉 會 的 是 軒 斯 高 達 40萬 歐 元 的 月 薪 ,《 今 日 體 育 》 指 出 ,要 是 巴 黎 聖 日 門 滿 足 了 軒 斯 的 薪 資 要 求 ,或 許 將 引 來 隊 中 其 他 球 員 的 嫉 妒 和 不 滿 。 但 另 一 方 面 ,由 於 軒 斯 可 以 勝 任 左 閘 和 中 堅 兩 個 位 置 ,在 本 賽 季 最 後 一 輪 失 去 參 加 歐 戰 機 會 的 巴 黎 聖 日 門 將 可 能 會 放 手 一 搏 ,希 望 能 夠 通 過 引 進 軒 斯 重 塑 球 隊 的 輝 煌 。
作者: tok    時間: 2009-6-11 09:25 PM

如果佢肯,佢返黎左閘加中緊都不錯,加強替補
要埋佢用雲佬回歸!
作者: tshek    時間: 2009-6-11 11:05 PM

有這筆錢夠買
賓施馬,20m
RIBERY 20m
D.SILVA 20m
tok 發表於 2009-6-11 08:39 PM
Ribery  叫價仲高過 C7
作者: tshek    時間: 2009-6-11 11:10 PM

最應該係喺 C7 單交易中加埋卡斯拿斯
作者: tok    時間: 2009-6-11 11:15 PM

我想要皇馬既:
1:洛賓
2:史奈達
3:亨特拉爾
4:軒斯
5:卡斯拿斯

(排名有分先後)
作者: tshek    時間: 2009-6-11 11:23 PM

如果士砵亭真係用 Moutinho 換 Nani

如果Tosic真係掂,應該會上位上得好快

新7號可能係 Tevez
作者: gunden    時間: 2009-6-11 11:25 PM

我覺得賓施馬來的機會大@@
2500萬磅,個人認為真係好值
而rossi 佢黎埋就可以更加加強中場方面
至於列貝列...叫價太高...
同埋好似冇咩商業價值???
作者: tok    時間: 2009-6-12 12:09 AM

商業價值做出黎既…
作者: tok    時間: 2009-6-12 12:10 AM

如果士砵亭真係用 Moutinho 換 Nani

如果Tosic真係掂,應該會上位上得好快

新7號可能係 Tevez
tshek 發表於 2009-6-11 11:23 PM
唉…
泰維斯都唔知留唔留低
作者: amannn    時間: 2009-6-15 06:45 PM

唉…
泰維斯都唔知留唔留低
tok 發表於 2009-6-12 12:10 AM
弗格森现在很想留下特维斯,甚至给阿根廷人打去电话,但看上去这一努力为时已晚...接近特维斯的人透露,“你对某人态度恶劣了一年,怎么可能一个电话就达成谅解?”

特维斯对于本赛季弗格森没有把他当首发前锋很恼火,尤其是直到他要离开俱乐部弗格森才考虑到他的情绪。尽管红魔已经同意支付2550万镑的要价,但不仅是《人物报》,《星期日镜报》也认为特维斯将拒绝曼联的挽留,即将投奔红魔对头曼城。

我想曼联必须做两手准备,在设法挽留特维斯的同时,应积极的去猎取本泽马或西班牙双子星,千万不要让引援成为今年的遗憾!

作者: 我系一督屎    時間: 2009-6-15 10:33 PM

Tevez概去留费sir真系要想下计仔,人工同上场时间系关键。
作者: 我系一督屎    時間: 2009-6-15 10:39 PM

个人反而觉得新7号可能系
朗尼 :一位忠心概英伦本土球员
作者: gunden    時間: 2009-6-16 12:05 AM

其實在6月30日前c7轉會前
曼聯應該不會作出任何買賣@@
因為皇馬d錢未比到手
就唔會買人住
我估係咁@@所以咁多傳聞都應該是炒作吧@@
作者: tshek    時間: 2009-6-16 12:50 AM

其實在6月30日前c7轉會前
曼聯應該不會作出任何買賣@@
因為皇馬d錢未比到手
就唔會買人住
我估係咁@@所以咁多傳聞都應該是炒作吧@@
gunden 發表於 2009-6-16 12:05 AM
但曼聯唔計c7轉會費都應該至少有四千萬用
作者: wlt1110    時間: 2009-6-16 05:24 PM

曼联欲获得wigan的valencia,突然遇到程咬金。据说收到一份神秘的报告价大概2千万
作者: tshek    時間: 2009-6-16 11:11 PM

賓斯馬後生d...
onlineboi 發表於 2009-6-9 03:12 PM
雲佬可能回歸??
作者: wlt1110    時間: 2009-6-16 11:16 PM

Tevez概去留费sir真系要想下计仔,人工同上场时间系关键。
我系一督屎 發表於 2009-6-15 10:33 PM
就算老佛爷亲自出马+出动glazer家族,tevez不会留在曼联的
他要的是主力位置,除非卖掉berbtaov
作者: wlt1110    時間: 2009-6-16 11:17 PM

个人反而觉得新7号可能系
朗尼 :一位忠心概英伦本土球员
我系一督屎 發表於 2009-6-15 10:39 PM
rooney向往10号。。。要做世界第一,不要做曼联大帝
作者: tshek    時間: 2009-6-16 11:33 PM

就算老佛爷亲自出马+出动glazer家族,tevez不会留在曼联的
wlt1110 發表於 2009-6-16 11:16 PM
場場主力冇獎攞,為乜呢?去踢西布朗囉,唔只主力,必然正選添
作者: k23bb    時間: 2009-6-16 11:59 PM

曼联欲获得wigan的valencia,突然遇到程咬金。据说收到一份神秘的报告价大概2千万
wlt1110 發表於 2009-6-16 05:24 PM
會唔會神秘球會就係韋根...
想抬高個價?
作者: wlt1110    時間: 2009-6-19 12:24 PM

場場主力冇獎攞,為乜呢?去踢西布朗囉,唔只主力,必然正選添
tshek 發表於 2009-6-16 11:33 PM
对呀,应该去西布朗那些二流球队。。。
不过,如果去曼城,前锋就有世界级的加巴西加阿根廷前锋
作者: wlt1110    時間: 2009-6-19 12:25 PM

高档超市节日打半折

1`海因策 500万欧元
2`亨特拉尔 1500欧元
3`罗本  2000万欧元
4`斯奈德  1500欧元
5`范德法特   1500欧元
6`梅策尔德 1200万欧元
7`哈维-加西亚 500万欧元
8`范尼 1200万欧元
9`默罕默德-迪亚拉 1500万欧元
10`德伦特 1000万欧元
11`加戈  1500万欧元
12`萨维奥拉 1000万欧元

1+2+3一齐打包3000欧元(听说这组合热刺有兴趣)

PS:不是说所有人都卖,按先后接受报价而定!
     这确确实实是真正的超市
作者: wlt1110    時間: 2009-6-19 12:26 PM

會唔會神秘球會就係韋根...
想抬高個價?
k23bb 發表於 2009-6-16 11:59 PM
甘都的。。唉。。。。阴公啦。。。。
作者: tok    時間: 2009-6-20 07:23 AM

wlt1110 發表於 2009-6-16 11:16 PM
佢而家話想要最高人工嘛…
如果比最高人工佢,佢會留底都抵架
作者: tok    時間: 2009-6-20 07:27 AM

高档超市节日打半折

1`海因策 500万欧元
2`亨特拉尔 1500欧元
3`罗本  2000万欧元
4`斯奈德  1500欧元
5`范德法特   1500欧元
6`梅策尔德 1200万欧元
7`哈维-加西亚 500万欧元
8`范尼 1200万欧元
9`默罕默德-迪亚拉 1500万欧元
10`德伦特 1000万欧元
11`加戈  1500万欧元
12`萨维奥拉 1000万欧元
wlt1110 發表於 2009-6-19 12:25 PM
1+2+3+4+8+12…解決曼聯而家既問題
加埋都唔費8000磅(唔係歐元,仲有錢剩)

1`海因策                           補返左閘既替補不足問題
2`亨特拉尔 1500欧元          前線加強攻力
3`罗本  2000万欧元           C朗既替代品
4`斯奈德  1500欧元             中場發電機
8`范尼 1200万欧元              免費既話,要埋都得
9`默罕默德-迪亚拉                防中缺人
12`萨维奥拉 1000万欧元      前線加速
作者: tshek    時間: 2009-6-20 07:57 AM

佢而家話想要最高人工嘛…
如果比最高人工佢,佢會留底都抵架
tok 發表於 2009-6-20 07:23 AM
佢要頂薪,要高過朗尼
作者: tshek    時間: 2009-6-20 07:59 AM

1+2+3+4+8+12…解決曼聯而家既問題
加埋都唔費8000磅(唔係歐元,仲有錢剩)

1`海因策                           補返左閘既替補不足問題
2`亨特拉尔 1500欧元          前線加強攻力
3`罗本  2000万欧元       ...
tok 發表於 2009-6-20 07:27 AM
軒斯唔會番嚟啦
作者: sang86    時間: 2009-6-20 11:21 AM

斯奈德+ 罗本 应该不错吧。。。。斯奈德 是组织进攻。。。。robben是代替c.ronaldo.....两位加起来才 3500欧元
作者: amannn    時間: 2009-6-20 02:30 PM

海因策和范尼当年在曼练的表现不俗,也容易溶入曼联目前的阵行和配合,打折买回来应该对曼联非常有利的。

斯奈德,罗本和亨特拉尔也是不错的考虑。

1+2+3+4+8 = 6700万欧元。也才6700万欧元!Cheap & Good!

作者: tok    時間: 2009-6-21 01:41 PM

防中要加強,要埋迪阿拉吧
作者: tok    時間: 2009-6-21 01:42 PM

軒斯唔會番嚟啦
tshek 發表於 2009-6-20 07:59 AM
我都認為佢唔會…
不過,球場上既事…無人知既

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0