返回列表 回復 發帖

<原创比赛作品> 誰 醉 了 ?

<原创比赛作品> 誰 醉 了?

真人真事, 發生在我自己身上的, 哈哈哈~

話說有一個晚上, 我和一班朋友去吃火鍋:

地點: XX 海鮮火煱酒家
時間: 晚上 9 時 48 分
人數: 5 人 (2 男 3 女) (當然包括我 啦..)
故事主角: 朋友 A

這 5 個人一起吃火鍋, 吃的是普普通通的一個鴛鴦鍋 (一邊清湯一邊沙嗲) (有圖為証) , 當中一定少不免飲啤洒......

當時, 席上的 朋友A 和 一男子, 不斷飲呀飲........ 也不知飲了多少支洒, 滔滔不絕........的講呀講........,

突然, 其中朋友 A伸手叫 '伙記' 狀, 我們問他, 叫 '伙記' 做セ呀?

朋友A答 : 我想叫'伙記' 熄咗 '沙嗲' 那邊火呀, 果邊 d 湯好滾 la....
(我們聽後, 立即制止他, 心想鴛鴦火鍋爐怎能熄一邊呢?? 他真的飲醉了.........)

可是, 己來不及啦.......他真的開了口......
,
,
,

朋友A 說: 伙記, 幫我熄咗 '沙嗲' 果邊爐 ar.....

伙記: 呆了一呆....(好像被他嚇呆的)
伙記答 : 先生, 熄了  '沙嗲' 果邊爐, '清湯' 那邊 d 火會很大喎......

伙記講完, 立即揮袖而去........

而我們只好

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• chu553358

• shineboy09

呵呵。。。支持,支持,好搞o野啊
你个朋友好劲啊,话明系鴛鴦火鍋嘛,熄一邊都得??
真系写个服字卑区。。。
如果我系你地入面,我就扮搭台。。。

gemini338  2007-6-21 01:19 PM TVB 500 元  積分轉出
有趣有趣
原帖由 shineboy09 於 2007-6-22 02:19 AM 發表。
呵呵。。。支持,支持,好搞o野啊
你个朋友好劲啊,话明系鴛鴦火鍋嘛,熄一邊都得??
真系写个服字卑区。。。
如果我系你地入面,我就扮搭台。。。

gemini338  2007-6-21 01:19 PM TVB 500 元  積分轉出 ...
thanks~~

不過我覺得唔係我朋友勁,
係個伙記攪嘢 d...
佢個答案簡直意想不到.....

原帖由 gemini338 於 2007-6-21 01:28 PM 發表。

thanks~~

不過我覺得唔係我朋友勁,
係個伙記攪嘢 d...
佢個答案簡直意想不到.....
yea you are right
服务态度也真好吧。。。呵呵
gemini338
您的真人真事、令我都想講下一個真人真事笑話比您地聽。
等我組職下先。
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
喝醉不要紧,关键是伙计更强,哈哈
原帖由 lux1261 於 2007-6-22 06:33 AM 發表。
gemini338
您的真人真事、令我都想講下一個真人真事笑話比您地聽。
等我組職下先。
好呀...洗耳恭聽

個伙計先至勁~個腦轉得咁快~

原帖由 鬼鬼 於 2007-6-22 08:49 PM 發表。
我都覺得......其實個笑話主角係個 '伙記' 先啱..,..

哈哈 個伙計都幾攪野wor:69:
唔知佢又飲左幾多beer:71: :71:
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
伙计在偷懒的时候喝酒了........其实他也醉了
小心囉!!不要被燙到就好.呵呵呵!!加油啦!
。。。醉酒累事。。。。醉酒通常都会做傻事。。。。
伙计都好劲囖。。。。