返回列表 回復 發帖

<原创比赛作品>好大好靚既公園

,  描述: 真係好大好靚架!
有一家人剛剛從HK移民到歐洲。
爸爸每天都要開車上班、
媽媽在家中照顧三個小朋友。
有一天爸爸休息、
而三個小朋友又不用上學、
所以爸爸想帶小朋友出去戶外活動下、
他想起天天開車都經過一個好大好靚既公園、
那處有一個好大的停车场、
又有一個好大的噴水池、
入口处又有一座大石像、
D大樹亦排列得整整齐齐、
見到的都是綠油油的草地、
地方又很清潔、
總之這個公園令人感覺好舒服、
好心鄺神而。
爸爸這樣形容、
小朋友當然舉腳讚成啦、
而媽媽馬上收拾野餐的東西、
爸爸還替三個小朋友的單車搬上車、
實行一天的"公園家庭樂"
一家人很開心上車嘻嘻哈哈的去公園玩、
到達拿!爸爸泊好車、
小朋友騎單車、
媽媽拿著一袋二袋野餐的用品、
一家五口直入大門。
見到一塊大石碑寫著、、、、、、

<盧森堡國家墓場>

評分次數

• shineboy09

~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
支持,支持!!!唔错,好得
那處有一個好大的停车场、
又有一個好大的噴水池、
入口处又有一座大石像、
D大樹亦排列得整整齐齐、
見到的都是綠油油的草地、
地方又很清潔、
總之這個公園令人感覺好舒服、
好心鄺神而。
原来系墓場,呵呵,个爸爸形容得全中啊。。。真系卑区玩死,风凉水冷o既地方我就唔想去啦!好有创意o既笑话。。

lux1261  2007-6-21 07:01 PM TVB 500 元  積分轉出
不错哦,写的有板有眼的,整体结构看蛮好的,支持一下!
支持,支持
我都有一個
朋友在美國長大,家非常的大
有一天她來了香港,並想到我家踏單車,
到了這一天,天宮不造美,下大雨,那就不能出去踏單車了
點知朋友話: 沒問題呀,可以在車房踏嗎?
天知道,我們住高樓大廈,何來車房
嗚~~嗚
原帖由 dodo_lone 於 2007-6-22 12:56 PM 發表。
不错哦,写的有板有眼的,整体结构看蛮好的,支持一下!
多謝你的評語!第一次寫、ok la、有更多地方可以進步!
原帖由 wwinglin 於 2007-6-22 06:18 PM 發表。
支持,支持
我都有一個
朋友在美國長大,家非常的大
有一天她來了香港,並想到我家踏單車,
到了這一天,天宮不造美,下大雨,那就不能出去踏單車了
點知朋友話: 沒問題呀,可以在車房踏嗎?
天知道,我們住高樓大廈,何來車房
...
無車房,可以去PAKING呀。哈哈

多謝你支持!
哈哈....

你一路講, 我一路估下爸爸究竟帶他們到什麼地方呢?

睇到最後........

(答案果然意想不到............Good~ )

原帖由 gemini338 於 2007-6-22 09:19 PM 發表。
哈哈....

你一路講, 我一路估下爸爸究竟帶他們到什麼地方呢?

睇到最後........

(答案果然意想不到............Good~ )
意想不到呢!:68: 我想好多人都估唔到呢!:69:
原帖由 lux1261 於 2007-6-22 09:31 PM 發表。

意想不到呢!:68: 我想好多人都估唔到呢!:69:
你覺唔覺得我哋好似玩緊 '猜謎語' gem wor......

呢家人我可能認識喎:69: :65:
個小朋友唔會係妳a ma:65: :65: :65:
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
哈哈!! 好野...
睇到最後都俾你引到我一笑,原来係墓場
我諗D小朋友開心得太早啦...
唔错,寫得幾好...支持..支持
原帖由 金谷秀夫 於 2007-6-22 09:35 PM 發表。
呢家人我可能認識喎:69: :65:
金先生、請比下意見呀!:63: 個笑話得唔得者?
原帖由 chu553358 於 2007-6-22 09:45 PM 發表。
個小朋友唔會係妳a ma:65: :65: :65:
何老板個小朋友咪係亞、、、、、邊個邊個囉。
原帖由 boy321 於 2007-6-22 09:47 PM 發表。
哈哈!! 好野...
睇到最後都俾你引到我一笑,原来係墓場
我諗D小朋友開心得太早啦...
唔错,寫得幾好...支持..支持
最緊要逗到大哥笑、
哈哈多謝你的支持、、、、