返回列表 回復 發帖
原帖由 lux1261 於 2007-6-22 22:20 發表。

金先生、請比下意見呀!:63: 個笑話得唔得者?
總括來講,故意內容還算完整,但笑料方面不多,想像力豐富,令人會心一笑,對於一個新手來講,已經很好 :69: :support
原帖由 lux1261 於 2007-6-22 07:19 AM 發表。
有一家人剛剛從HK移民到歐洲。
爸爸每天都要開車上班、
媽媽在家中照顧三個小朋友。
有一天爸爸休息、
而三個小朋友又不用上學、
所以爸爸想帶小朋友出去戶外活動下、
他想起天天開車都經過一個好大好靚既公園、
那處 ...
你都好古惑啫靚女細細妹 我都諗到係一個好小人去嘅公園
不過諗吳到係個墓場 咁都比妳諗到 妳好聰明 不過我冇笑到..

哈 哈哈 哈哈哈 再離一個笑話吧!
個故事最大的笑位在最後,仲係一個估唔到的笑位忝,
個笑話由頭到尾都沒有過量多餘的文字,如果真係新
手算係幾好,支持原創笑話。  
火焰幫大家庭主路元帥。
原帖由 金谷秀夫 於 2007-6-23 06:14 AM 發表。

總括來講,故意內容還算完整,但笑料方面不多,想像力豐富,令人會心一笑,對於一個新手來講,已經很好 :69: :support
好一句會心一笑、多謝多謝!
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
原帖由 totorabbit 於 2007-6-23 08:17 AM 發表。

你都好古惑啫靚女細細妹 我都諗到係一個好小人去嘅公園
不過諗吳到係個墓場 咁都比妳諗到 妳好聰明 不過我冇笑到..

哈 哈哈 哈哈哈 再離一個笑話吧! ...
我引唔到你笑係我失敗、我會整多個引你笑!
原帖由 shiucho123180 於 2007-6-23 08:22 AM 發表。
個故事最大的笑位在最後,仲係一個估唔到的笑位忝,
個笑話由頭到尾都沒有過量多餘的文字,如果真係新
手算係幾好,支持原創笑話。
多謝JO哥來、你既意見我收到拿!
多謝你支持原創笑話。
嗯...寫得唔錯, 有創意
莫非你體身經歷???
原帖由 jwxie518 於 2007-6-23 09:55 AM 發表。
嗯...寫得唔錯, 有創意
莫非你體身經歷???
嘻嘻、甘都比你估到!!!!!
個答案幾令人驚喜.
但笑位唔多,  同埋我覺得個笑點唔高

不過第一次作算係咁.
你有想令人開心既心態.
將來作既笑話應該會愈好笑 :71:

繼續努力. 笑話區需要你. :69:
哈哈
笑死啦~~~寫得唔錯啊~~!!!

呢個唔會係你既真人真事丫嘛???
.I see solutions not problem..........
.........................
haha :happy
原來係lux妹既親身經歷
我諗妳果時一定係..
寫得真係唔錯 ^^ 加上係真人真事

:support :support
HIDE 、error403、h2o
多謝你地寶貴既意見,我會努力加油!
Thank You
同意HIDE 所講的.
幾creative 下, 不過可能有d 朋友(我)唔知盧森堡國家墓場的情景, 所以覺得笑點少左.
谢谢你的分享哦!!:014: