返回列表 回復 發帖
自己生意都要睇报社面色做人.
佢比少D 报纸就唔够卖,D 客乍型。
比多D 又买唔晒,退得多,跟住就比佢cut down supply
大啦叭 發表於 2017-4-15 03:27 PM
告佢歧視你
外星貓E生
提早收铺啰!
大啦叭 發表於 2017-4-15 03:22 PM
你係老闆當然可以
外星貓E生
告佢歧視你
CC517 發表於 2017-4-15 05:28 PM
佢口大,我口细。超市早就有报纸杂志卖,投诉有咩用播。
甘你個檔口又多D其他搞作咯,做生意系要變下花樣架啦
條骨都無佐lu
7仔有魚蛋、獅子狗賣,易整又好食,試下啦
外星貓E生
獅子狗系咩黎架?
不過普通報紙檔應該唔可以隨便經營熟食吧
條骨都無佐lu
獅子狗系咩黎架?
不過普通報紙檔應該唔可以隨便經營熟食吧
lhy92725 發表於 2017-4-16 12:01 AM
獅子狗=一種日本食品

台灣叫竹輪

米通啊?
條骨都無佐lu
米通啊?
lhy92725 發表於 2017-4-16 10:06 AM
貓玩野

竹輪(在港澳地區稱為獅子狗或獅子狗魚蛋或獅子卷)是一種日本傳統食品。傳統的做法是把魚肉泥,麵粉,蛋白,調味料混合,裹在竹籤或細木枝上並以火烤 或蒸熟。現在多已改用機器製造,不再使用傳統的做法。

人們將狹鱈,鯊魚,飛魚,多線魚等的魚肉裡加上鹽,糖,澱粉,蛋白等塞入竹圈,以竹製或金屬制的粗棒狀扦子厚厚夾住,然後火 烤或蒸熟

竹輪是空心圓柱狀,多數直徑2厘米,長4至6厘米,頭尾淺黃色,中間棕色,有皺紋狀表面,像被燒烤過一樣,而根據不同地域,使用的魚和製作形式及味道, 竹輪有各自各的特徵。
復活節快樂
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
外星貓E生
甘你個檔口又多D其他搞作咯,做生意系要變下花樣架啦
lhy92725 發表於 2017-4-15 07:54 PM
毛利越来越低,揾食艰难嘞
7仔有魚蛋、獅子狗賣,易整又好食,試下啦
CC517 發表於 2017-4-15 11:02 PM
呢边7 仔比人告,话比人工低过法定行规
蘋果都成日比人告啦,其實無咪嘅
條骨都無佐lu
E生應該要去教堂哦
條骨都無佐lu
去完啦
外星貓E生