返回列表 回復 發帖
最后一季系比人闹得最多嘅
几多人话要寄刀片比编剧嘞
有D人仲话众筹重拍
lhy92725 發表於 2019-10-25 02:11 PM
咁誇張? 不過真係唔及最初咁好睇!
这两部都没看
4461 發表於 2019-10-25 04:32 PM
"權力遊戲" 最初嗰幾季好 3 級, 應該係3 級半...
小弟很纯洁
4461 發表於 2019-10-27 09:22 PM
係真唔係真呀...?
香港依家嘅思維方式係:不要問,只要信!
有次同個朋友食飯,佢帶埋個仔,睇見電視新聞,話咩太子站無死到人,佢話係假新聞,我問佢點知係假,佢話網上爆晒出嚟啦!
我哦咗一聲就無再講落去喇,
網上嘅嘢就信?
無 ...
perfectman 發表於 2019-10-28 09:56 AM
都係呀; 哦咗一聲就好啦; 避免攪到朋友都冇得做!
咪扮啦,再扮就更加唔似了
lhy92725 發表於 2019-10-28 03:48 PM
靚貓貓講左我唔好意思講嗰句...
所以唔好做社會渣滓!
唔好做黃屍曱甴!
唔好做社會嘅寄生害蟲!
有報應㗎!
呢啲垃圾有咩好結果?
perfectman 發表於 2019-11-2 11:11 AM
你同四弟講女人~報應~ 害蟲~ 笑死我呀!
如果係香港出世; 應該無呢個限制; 除非囉緊生果金?
超過183日要交大陸稅,好甘㗎!
perfectman 發表於 2019-11-15 12:36 PM
係做工搵錢多嗰 d人交大陸稅; 窮人唔使交...
4月完全无粮出?政府无比指导意见不让老板扣工人工资吗?
lhy92725 發表於 2020-5-2 07:12 PM
我度即時派發補助金畀市民, 我相信速度之快打破加拿大乜都慢既習慣 ! 定出規例, 租客若有困難; 可以延期交租, 屋主不可以趕租客走 ! 延期報稅和交地稅. 我d 退左休既 uncle 和 auntie 有錢收 !(=打工和無返工既市民, 全部照顧嗮 !) 都係唔好再投訴稅重啦....
我地呢边都有相关嘅优惠,不过基本上系比D做生意嘅
例如税收延迟,社保减免,租金减免等等
基本上普通市民本身系完全无受惠嘅
甚至难听D讲句,2月份3月份好多都比扣人工了 ...
lhy92725 發表於 2020-5-4 09:45 AM
你度d 小市民好似慘d ! 我度d 人大多數都受惠! 你有無聽過 "無家可歸者"="乞兒", 政府送哂佢地去住酒店? 理由係驚佢地係外面容易中新冠肺炎. 我都覺得呢個政府真係無微不至....

卑詩省府安排無家可歸者臨時入住空置酒店

2020年04月25日 16:21

溫市警此前巡視溫哥華一無家可歸者營地。加通社

卑詩省府周六宣布,逾1,000名無家可歸者將會被轉移至空置酒店單位居住。

卑詩社會發展及扶貧廳,以及卑詩精神衛生及癖癮廳周六聯合宣布該消息,溫哥華及維多利亞已分別準備了686個及324個居住單位供使用。

香港都無條件一人有一人$10000,
另為僱主提供僱員工資5成之工資補貼
perfectman 發表於 2020-5-4 09:54 AM
香港派錢慢左D, 澳門d 市民好快收到錢 !
算喺咁啦。
tvbkk123 發表於 2020-5-4 12:21 PM
我度都封左超過兩個月, 除左重要服務, 比如 醫院, 警察, 超市, 倒垃圾...全部關閉 ! 我係屋企兩個月冇出街, 頭髮又無得 cut, 而家變左嗰傻婆....
應該唔關個髮型事
perfectman 發表於 2020-5-4 12:47 PM
披頭散髮好似隻鬼咁呀 !
你讲得对
4461 發表於 2020-5-21 06:34 PM
認同四弟! 冼師傅, 華記和【華哥-呂志華】講得好有理據和好有 point ! 我好喜歡聽佢地~