返回列表 回復 發帖
% Z! v# I& m+ rtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb5 C  p: [1 m. n+ d
睇咗两集,特點係劇情緊張、節奏緊凑,特別第一集,講出選舉種種黑暗、陰謀,唔怪得政府唔發牌俾魔童
6 H% r+ L- [  U+ q; Y, u- r9 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(雖然蘇局良DL咗4-5個app响佢手機.平版). @  ]( M: {/ H9 D8 Q
www1.tvboxnow.com) z& _  N$ f7 R' J/ J6 D
選舉結果應該係宋漫山會當上特首,陸偉陶廢嘅,張癸龍索K,
4 B5 A# S0 T/ [8 y' k9 Y% ]/ Nwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ c+ G0 s  ?/ G0 K! e9 M4 n
葉晴公平、正義,真正想為基層大眾做嘢通常都會落選,因為唔够奸,緬甸昂山素姫就係例子。P.S我都想佢
. H& A8 h3 W8 D* Uwww1.tvboxnow.com" F0 c7 d! ?% Y( ]% o
剩噃宋漫山够奸、政黨背景、黨主席、阿爺做大後台Sure Win。tvb now,tvbnow,bttvb1 E+ h3 {: C. |3 i* k+ i

" S  s* }) V( `( e: S' P

評分次數

• timmaxsing

8 W$ _7 x0 i, d
9 c  X1 V" X8 f1 h% O, L/ M公仔箱論壇mn bb, 政治真係好得人驚架... 恐怖到呢.. 唔敢亦都唔想識呢啲人 .. 如果配合現實.. 葉晴一定無份喇.. 王維基就係一個好例子喇... 雖則佢都係生意人.. 但佢願意企出嚟, 拍啲大陸禁播嘅劇情..所以咪無得開無 ...
: N3 v; c' n) a3 h( c2 n大文細佬 發表於 2014-11-26 04:42 AM
, _: l/ n. D1 U& l. @  @
無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......
. J, D5 h, `* L% h! ^www1.tvboxnow.com大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電話、上徵信、覆E-mail睇漏咗 唔怪得J神( U$ |: _2 q2 y0 W
: d8 k" j# ~4 I# C* b8 T& I" [3 L
《選戰》精選問題遊戲個個人答案都係:葉晴

評分次數

• timmaxsing

+ E$ a8 J) G0 q, T4 f
mnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架
4 v% A  O2 t  W, y3 J+ b/ O公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-11-27 07:54 AM
- o  I6 i2 A( ]0 n+ ]" m+ G! u
遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
0 g6 L3 f: N6 h% g4 i, B
7 B9 h9 a; ?/ Y: j9 I又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客... tvb now,tvbnow,bttvb$ K8 P1 r, A8 j$ z# q5 Q9 ^
話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇 ...' e6 O( k( V4 M7 D" Q2 l
大文細佬 發表於 2014-11-27 04:03 AM
- E6 |+ i# ~) N+ F( f0 S# ~5 C5 y9 Ltvb now,tvbnow,bttvb大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題
6 ?8 M3 w/ b: h1 W; u1 P8 _
係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:: M8 B' C/ c2 e# Z1 M
http://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html
7 K3 r/ v& z+ i, D所以未叫《和平選戰》囉www1.tvboxnow.com' H+ _# q2 x% L* o; n0 G6 N
timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, W# q, W% n5 u/ T5 R, m0 @4 e- }

明解明解 ‎,原來係論壇

奧斯卡仲係首次公開俾會員選舉,咁就要去提名啦
廖啟智够奸、陰险,郭峰够够邪、狡猾,倆個奸角都演得非常出色,差唔多三個月都係播得10集有D唔過癮。
啱啱睇咗13.14.15連續三集,特首係.........邊個選上唔重要,重要係:
# s& }6 u6 A+ g' W6 M* m" s+ TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。猫姐話齊套劇基本上就是羅列選舉的種種手段同黑暗做法,睇到我真係好唔舒服。
沒有台灣著名轉灣子彈
& s0 l* C* t, V* m( Zwww1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2015-3-10 03:30 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 |7 \. v1 V* C5 }- S1 [
係哦,成套劇好多卑鄙手段出晒,仲有一招台式轉灣子彈未出。路人甲大哥心水清www1.tvboxnow.com' P5 i) }- Q/ J4 S9 q$ q/ Z
雖然每個角色都做得好出色,但都係 '來生人'   同  '童話曲'  令人睇得舒服。
我強烈推介第二人生
! x2 B0 R6 K1 {www1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2015-3-11 03:32 PM
+ I& d( s& P1 X' _% s6 fwww1.tvboxnow.com6 P$ K; O. u5 ~" d2 c, ~8 j# s
多謝路人甲大哥推介,共十一集唔會太长啱晒spring break 放一個星期假可以睇。公仔箱論壇1 h& N+ y. k0 p; J' N
0 q% {0 M/ r& M6 g( M
$ V) k$ ?; U8 ~; K" [4 C7 Q  M: x+ h
quote]無人幫我搵百度資源,無得睇呀公仔箱論壇2 [4 v$ ?+ {/ s1 `8 |& f& M
文武兄幾時返黎呢
( _0 n3 q$ Y9 c8 y6 A! Vtvb now,tvbnow,bttvblhy92725 發表於 2015-3-11 03:50 PM [/quote]
+ |1 c5 h# K# I: E* a2 Q; Z, L( {/ X+ Vwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com0 h; l/ t" [7 Q9 {  C9 y7 W
猫姐,TV分享區HKTV 劇集專區有得下載。