返回列表 回復 發帖

[提問] 合成 噬魂盔甲 < 15% ?

用咗九件法神披風,都毋法合成一件 噬魂盔甲 ﹖乜唔係標明合成概率有15%嘅咩﹖真係有冇咁黑仔呀﹗錢都差唔多用光晒囉﹗
原先諗住合成概率有15%,儲了7件法神披風去合成,應該會成功啩﹖點知衰咗,立即去交易中心買多件法神披風,再唔得再去買多件披風,點知9件全部Total Loss﹗

好想合成一套「噬魂套裝」,點知一開始就碰壁,真係極度挫敗感﹗究竟要預留幾多件法神披風先可以去嘗試合成呢﹖

And 想問吓「素質點」可以帶落下一轉嗎﹖
原先諗住合成概率有15%,儲了7件法神披風去合成,應該會成功啩﹖點知衰咗,立即去交易中心買多件法神披風,再唔得再去買多件披風,點知9件全部Total Loss﹗

好想合成一套「噬魂套裝」,點知一開始就碰壁,真係極度 ...
scottchang18 發表於 2012-9-16 02:02 AM
機率吧~~系統給予的機率是不會錯的,可以說是絕對!

噬魂.....在下盔甲一次即OK!但是毀了20~30幾頂法神頭盔吧........才看到2頂噬魂盔......

小小建議,最好一次湊個10件或以上再進行合成~~不是每人運氣都很好滴。

素質點數,無法帶到下一轉。升一轉及全部清空!你可嘗試要升轉時,喝一瓶藥水球後再進行轉生,就知道了。
機率吧~~系統給予的機率是不會錯的,可以說是絕對!

噬魂.....在下盔甲一次即OK!但是毀了20~30幾頂法神頭盔吧........才看到2頂噬魂盔......

小小建議,最好一次湊個10件或以上再進行合成~~不是每人運氣都很好 ...
蒼闇之影 發表於 2012-9-16 06:10 PM
多謝解答﹗咁我想問吓以師兄之經驗,該次合成「噬魂頭盔」要使用到第幾件「法神頭盔」才成功合成第一頂呢﹖

And 究竟是每合成一次就去驗查成功與否﹖還是不理結果,不停合成完所有配件才去驗查成果呢﹖這樣會有分別,對機率有影響的嗎
﹖  
  多謝解答﹗咁我想問吓以師兄之經驗,該次合成「噬魂頭盔」要使用到第幾件「法神頭盔」才成功合成第一頂呢﹖

And 究竟是每合成一次就去驗查成功與否﹖還是不理結果,不停合成完所有配件才去驗查成果呢﹖這 ...
scottchang18 發表於 2012-9-16 02:21 AM
毋庸叫在下師兄,敝人也只不過玩了幾個月而已,互相討論交換心得即可。

我該次合成「噬魂頭盔」,第一次即用一頂「法神頭盔」合成功!! 這純粹是運氣好!!機率應還是15%沒變!

以上建議是以敝人經驗,湊個10來件,一次就合到底而不去驗查成功與否,成功率應該較高!

至少,短短20秒,你要連續10次失敗也..........很難。但不否認有次概率.........至少,未見過並不代表不會發生~

總之,加油吧~~

=======================================================
Thank You﹗ 交易中心「法神披風」每件$1600000 X 10 = $16000000,等我儲夠錢+綠波片石,會再去試多次﹗  

多謝"B"哥贈我披風﹗不勝感激﹗  

"B"哥之饋贈,真係無以為報﹗  
  "B"哥之饋贈,真係無以為報﹗  

剛剛再接再勵,準備了足夠「綠波片石」及「法神披風」十三件,今次唔理咁多一氣呵氣連續按十三次「查看>我要合成>返回... ...」,返去倉庫Check 一 Check,有3件「噬魂盔甲」,Bingo﹗

在此再次多謝B哥全力贊助,Thank You Very Much﹗ 謹獻小小心意,請笑納﹗
我收你一件夠了,而且是我自願讚助你,不用在意 

其他各部份要合嗎 

叫我 bubu 好了 
我收你一件夠了,而且是我自願讚助你,不用在意 

其他各部份要合嗎 

叫我 bubu 好了 
bubu1109 發表於 2012-9-21 09:01 AM
   當然需要啦﹗但bubu 太...太厚了﹗
什麼太厚了 

不夠裝備或寵物幣再問我  
什麼太厚了 

不夠裝備或寵物幣再問我  
bubu1109 發表於 2012-9-21 12:12 PM
   非常充足了,bubu已扶我跳升了n個層次,Thanks﹗  
什麼太厚了 

不夠裝備或寵物幣再問我  
bubu1109 發表於 2012-9-21 12:12 PM
那如果不夠TVB勒?