返回列表 回復 發帖
86# netnet882 佛祖好靚呀!是不是在你講晌紅磡嘅佛殿呢?
Netnet882紅磡象神殿我有少少印象,上個月我幫朋友去順豐速遞攞淘寶啲貨,旁邊好似係象神殿,但落咗閘我唔夠膽入去喔,是私人嗎?
早晨呀~ NETNET882, 昨天我5點幾去到,入左去睇呀~ 入面好光猛..仲浴左佛,好開心,後來想走,有位工作人員叫我留一留,因為那位主持人會幫我地加持,加持後仲比左張卡我,佢話保平安的... ^^ 好開心呀~~~
6 }+ I* t! p% K6 W* ^公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* p7 C( u6 c$ g( j9 p, B
不過個陣好多人,甘大地方...................企都無位企~~我想我一有時間會去上香的!
; S+ b4 S0 @3 ~! n9 y2 X  d公仔箱論壇
1 ^1 v  A  x9 T- S4 e6 |公仔箱論壇今天食 LUNCH 去上了香, 入面感覺都良好呀~又好光猛。。。。 D 人都幾NICE
! a) x- s- M+ E  o6 k8 p我3點幾去無咩人。。。。仲坐左一陣添
請問要自己帶香拜神嗎?殿內有無得賣香呢?我都想去拜下
0 T, w- W& t  STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 p  P, h3 u* T. ttvb now,tvbnow,bttvb早晨呀~~ 今日返1030.... 要早起身tvb now,tvbnow,bttvb' d" @( `' o9 x3 f% s5 j

, J5 c: ?! x- D6 o4 c7 l% |1 \tvb now,tvbnow,bttvb
. |" U4 s, \3 z* G8 X8 wwww1.tvboxnow.com唔洗買香去GA,佛堂入面有提供喇! 去喇去喇!入面好莊嚴的, 又光猛... 感覺良好。。tvb now,tvbnow,bttvb: R1 ?* k* y" t  c" U. }% O! L
tvb now,tvbnow,bttvb! ^& j1 W/ z; U3 J% y7 M' x  T9 U
今日LUNCH 如果出到去,我應該再去上香 ^^
2 V! h9 B  Z9 j6 C- cwww1.tvboxnow.com7 D# c2 w# }' X4 ]$ l
tvb now,tvbnow,bttvb% X1 [0 Z  T& S6 e

|; f# C/ J6 F" ytvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 I! S; t' C5 Y7 B8 ^
95# 異味
本帖最後由 yellowma7 於 2014-4-16 11:34 AM 編輯 公仔箱論壇# v; G  ~# t1 T/ ?
9 A2 ~" t: [4 H  n
Hi ,早晨啦大家呢 幾日公司好忙,都冇时间同大家吹水,公仔箱論壇3 h: Z  R6 i$ [5 }# l7 [
好在我睇反之前,講既事唔係就 miss 左好多野啦,
! }) h, o2 J1 Ewww1.tvboxnow.com我想問下你地講話有得浴佛既地方,其实我都係神婆一名,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& G- ~. ]2 D$ t# a: ]
我想問清楚係殿定佛堂,如果有事想問得唔得架,定係只可上香參拜呢?同有冇得求签架,可以講解下吗?我都想去呀?其实位置係邊到呀?
yellowma7 : 係紅磡呀~鶴園街2G恒豐工業大廈二期地下...* @' O1 c) I$ Q: \* T' [+ w
公仔箱論壇) x5 R+ b( k/ O- u
殿定佛堂?? 我唔識分呀... 不過個名叫 "象神金殿"
" r: G9 B- r' nwww1.tvboxnow.com. m9 h7 i7 }/ M- T
我去2次都是上香咋... 有冇得求签?? 我真係唔知WOR...... 我LUNCH 會去上香.. 我了解一下先..
如果我朋友鬼上身,我會唔知點算 給鬼上身那個的態度和眼神簡直是另一個人一樣~
99# olivesu 我見過我朋友俾鬼上身,變咗另一個人咁,又唔知佢叫乜講乜嘢話,嚇c我,我之後問返佢佢完全唔知發生乜事
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得
99# olivesu
& \8 X* q9 K0 y& q% H0 @. W$ b@@ 甘得人驚?? 我都唔知點算呀?? 有無人解答到呀>>>
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得 ...
! D, j. o+ n8 Z0 f* [' |3 Jtvb now,tvbnow,bttvb異味 發表於 2014-4-17 12:34 AM
0 b9 }! @0 O' ?" G  b' G- I; Q/ j/ [8 j, K0 M
我8點幾未收工~ 日日收10點幾11點呀~~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 M! n- o' }7 V7 |5 [
* t& G1 a  b7 {0 d
我多數中午時間去的...
' D  Q+ h* c" R
) p! c+ z, M4 x9 s4 |& u2...D 人坐係度做咩?? 甘得意????
HI 好耐冇黎 話題講緊咩
象神金殿我間中都有入去拜下神 裡面都幾多神像 金光閃閃都幾莊嚴架 .