標題: [ 轉貼 ] 推翻2012未日的理論 (不喜勿踩 ) [打印本頁]

作者: kissly624    時間: 2010-9-18 02:22 AM     標題: [ 轉貼 ] 推翻2012未日的理論 (不喜勿踩 )

1.)馬雅曆法一般人的見解是,馬雅曆法把2012年12月21日視為世界未日,事實上,馬雅長老已經表示,2012只是舊年曆的完結〝新年曆的開始,沒有未日的意味。就像我們寫完日記換日記薄一樣,(可以在yahoo打馬雅長老四字,會找到好多結果)只是人們擔心未日,強行把此日子視為假想敵罷了。嚴格來說,馬雅其實已經寫到了公元4000幾年,還在寫,相信看貼的朋友,都沒有這麼長命吧!其實,我覺得,只是2012電影的效應,把東西誇大了罷了。
- c6 X5 v( X- ]. _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* j# a! G7 n8 U! j1 i2.)x星撞地球
8 q8 B* r9 W8 @6 {/ l, N+ U9 Fwww1.tvboxnow.com) z! B7 }8 h9 k5 C
據說,2012年會有一個有半個地球大的行星撞地球,說的人,都要想一想了,試想一下,如果一個有半個地球咁大的東西撞埋來,太空處會測不到?就算太空處測唔到,人都可以睇到的,月球只有地球直徑的3份一,夜上都可以看到,何況,係一個仲大個月球的星球。有人會話,就算太空處測到,都唔出聲啦,但係,我想講,而家hk仲講緊普選,世界各地仲好正常下..(溫室效應不說),如果真係測出,個個國家都去整太空船啦,找星球啦,仲講經濟同普選!
. L" x( |/ n9 X1 U4 x  Q5 m$ b公仔箱論壇
6 W6 `8 [$ a2 n9 ?& [3.)地球每3000幾年毀滅一次的理論TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, h6 ^. J( k1 Y- h4 S8 G/ n0 l6 v

, h1 C5 Q0 ?6 o- y中國已經有5000年以上歷史,信史時代都有2000幾年了,唔係d文科生邊有咁辛苦(原諒我借機發洩,因為讀中史真係好難受),計埋世界歷史,180年前的石器時代已經有人了,有文物tim,唔係d文科生....(原諒我!al中史+al世史難在好難受)!入正題,根本3000幾千年地球死一次,係一個完全錯誤的說法,只是無知的網民的吹水,哈小朋友讀書未夠,上次恐龍時代,已經係好多好多年前了。
4 e: ^$ R3 U  V7 e* `* `8 I" `: U% [www1.tvboxnow.com) i: F0 k$ k0 j/ j8 N1 N2 L
4.)基督教預言
# ~/ r! t7 D5 M; h  ]* YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 H7 e# R" L6 J$ o' X# y7 ^  }
事實上,大家千其唔好信基督教的未日預言,基督教的分支十分多,有的已經脫離基督教本身,聖經從來沒有說過2012是未日,更加沒有說過未日的時間,只是說,終極大審判近了。而且,根據聖經,除了神之外,沒有人知道未日的日子,只有神知道。而聖經已經明確指出,不要隨意信預言。由此可見,根本幾時未日,係神先知道,好多人自己走去古,好似好勁,但根據又何在?(還有,小心假基督教,借用神的名義來厄錢,四處講未日的人),我的意見:一定就唔好信,一信就信主,唔好唔知頭唔知路去跟基督教的預言走。www1.tvboxnow.com8 a1 S! B& h6 Y  e

1 V- x5 w! J9 f4 K1 t, I; twww1.tvboxnow.com5.)多次計算未日失效5 Z: y' f: ?  m+ k! x% w: i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. C* b5 i- T/ ~2 w
其實,一直以來,d人都古幾時未日,古左好多次,1997/1998夠哂經典,d人個個當未日,係未日了,不過係買股票的人未日姐,而家大家都仲在,我當時仲好細個,唔知咩叫未日,咁就過左一日了。仲有,科學節目之後話2004係未日,結果冇事,其後,2006,2008,2009,2010都有人話係未日,但98,00,04,06,08,09都不是,已經證明人們冇準確預測的能力,說得簡單一些,有人為利益,有人中意嚇自己。
5 K' G" K4 h9 g公仔箱論壇
; E6 x# ^/ D) A5 ^7 d8 b/ [6.)太陽風暴公仔箱論壇1 k- m+ U- A/ |4 V- j; E

R* v& v( @/ fwww1.tvboxnow.com目前以來,最科學的說法就是太陽風暴,南北極對調的說法,我唔係唔信,因為宇宙係好難講的,只不過,這些資料是誰說的。天文學家?政府?定係一班得中學,什至小學程度的網上專業吹水員說的?天文學家沒有說過會出現還現象。有人說,2012年太陽剛好在太陽系中央,太陽黑子最多,最聚集,係有根據,只不過,其實2003已經創下該歷史的高峰,對地球的影響只是某些地區停電,並不是如此嚴重。 (簡單一些說,2012.12.21 ,00:00如果有這情況,大家早一些睡吧,不要自己嚇自己)tvb now,tvbnow,bttvb! D9 n) u$ s: d& V$ G' J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% D! o% ?0 G& k: N# j
...................................................................................................................* O+ J  n& y2 f) H3 `1 ]# i2 S

! P% m8 u: C! ~. v3 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇, L5 ^+ ]6 x+ ?6 N- T% g
以下是我對2012的看法,只是個人看法,like的話論回貼,不like就當我沒有說過可以了
6 B1 W/ ]- H4 M$ C2 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( K( G1 O% {8 {1 F2 V1 ^
人類集體恐懼:其實,任何一天都可以是未日,不一定是世界未日,假如你今天出外時,突然被車撞死了,就是你的未日。所謂的世界未日,是人們對死亡的集體恐懼積累而成的東西,人類iq太高,生活太好,自然會怕有完結的一天,就把一個日子視為假想敵,而當所有人都把此思想集合,並感染其他人,未日論就出現了。 [
" K8 w& }7 P1 ^3 }7 e0 btvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ B1 q, o  ]- n8 H
嚇人作為娛樂/$$工具:大家可以看一看,而家真的有人叫你比$去逃生,如果真是未日,你應該問他,太空船租金幾多,而不是方周幾$網上寫手:誇大,宣染,令恐懼加大www1.tvboxnow.com8 `0 U  C& S  j5 y" E, N/ G6 t
公仔箱論壇: ~7 N* G$ i1 q
...........................................................................................................www1.tvboxnow.com3 h4 G# t; M, _; I; y7 R3 D
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; m4 O4 E9 H& v9 e
www1.tvboxnow.com# Q) r8 P1 g2 @( \$ l
如果不想未日
  k& F6 X% Y' n! F+ Y% ?9 @tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* H* X8 ?8 F+ u9 G$ r7 O
不如珍惜環境做好自己的本份多些做善事,令世界好一些
. B* l. g/ M0 D% _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 q* M0 p" y7 @7 x' N; C公仔箱論壇" r" e& R! z, E* ]6 A& o
信主的,可以回教會,多pray,改變自己所犯的錯TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 n$ {3 u0 o9 _( z7 g) S' ]3 u

' W) Q0 q* x3 @公仔箱論壇..........................................................................................................www1.tvboxnow.com( z( u+ D, k4 z! }

' u' A# \, E% G% lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 n! _- ?% ?0 ?1 s' q0 e意見完成,like的話,請十卜回貼。^^
作者: liangjinming    時間: 2010-9-18 08:40 PM

其實神都係人,只不過佢做到人做唔到噶嘢,所以先係神.
作者: 偶遇    時間: 2010-9-18 10:44 PM

人類真係好易死...未日可能係病毒,喪屍,或者智能機械人,或者大殺傷力武器,細菌...或者假醫學公仔箱論壇; E2 |; ?7 U+ k8 q$ k

T) l/ G( S# c1 \  `# E7 P  \" Q& r! K* Xtvb now,tvbnow,bttvb或者其他生物上左食物鏈最頂層...好多好多都可能令人類好慘...
4 U# T; `- v0 y6 V2 b$ Y6 K4 Y! I
人類真係好弱架咋...
作者: Tim飯仔    時間: 2010-9-18 11:40 PM

其實神都係人,只不過佢做到人做唔到噶嘢,所以先係神.
+ _* ^! Y2 s7 }' s9 p( [liangjinming 發表於 2010-9-18 08:40 PM
' q6 G3 V+ g" d; r! ~. j
既然你話神係人類,
7 S  Y+ m  q2 n' }% H" Y( YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又何來做到人類做唔到嘅嘢呢?2 B5 n, S4 S5 f0 R: X0 T/ x5 T6 F
既然做到人類做唔到嘅嘢,仲係唔係人類呢??' ]7 d& d$ a! e& {2 V! L. B
www1.tvboxnow.com: L9 k, F5 g( y2 R- o  B" k' @) Q) W
返主題,我不知道究竟係唔係2012未日啦,仲有2年,到時咪知囉,/ G! n& J: u( y( c
9 `8 {$ d; X" P- h* l% J
不過我相信有未日,就係當太陽用盡他的能量,; G. L0 n7 s+ Q: I5 X+ _
相信在線所有網友都無機會見到(如果你有xx億萬年後仲在生,預早同你say sorry啦)......
作者: xixix001    時間: 2010-9-20 05:57 PM

不明生物遗骸突现 十分恐怖
作者: 偶遇    時間: 2010-9-20 08:02 PM

人類既未日可能好快到...但地球既未日可能好耐都唔會到...
" K$ x' x2 l$ S  Q, O4 F' ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇3 ]! O5 T- M+ I% M
人類可以好快咁將地球既資源用哂...但地球都應該好快恢復到...
$ X( z/ Y2 u* g0 s1 E+ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, ^; k" w$ s& i& e5 D4 v# Q% t9 f/ S響冇哂人類之後...
作者: 98830384    時間: 2010-9-21 12:57 PM

最终系人类自己灭左自己
作者: hjg8941    時間: 2010-9-25 12:51 PM

人类自己灭左自己!我看也是的。
作者: kenji_2046    時間: 2010-9-25 08:17 PM

thank you for your sharing.......
作者: 寅次郎    時間: 2010-9-27 04:56 PM

人类早晚都会灭亡,珍惜现实中的每一天吧!
作者: amazestar    時間: 2010-9-29 12:40 AM

未曰?有啲糢糊,如珍惜每一曰好過啦!
作者: ooi_kk    時間: 2010-9-29 04:19 PM

thank 4 your sharing .....>.<
作者: heavenyew    時間: 2010-10-5 10:53 AM

我只会信自己@@
作者: on99siusiuwa    時間: 2010-10-5 01:43 PM

sorry你老母.我係on9siusiuwa.你覺得我知到ge
作者: ambrose1221    時間: 2010-10-7 04:04 AM

謝謝您的熱心分享...謝謝 .
作者: ricepk307    時間: 2010-10-7 04:48 PM

i kind of agree whatever u said, but i still think something will happen in 2012.: x7 _0 m* x; ]) j
just hope its not the end of the world......
作者: mion    時間: 2010-10-9 04:46 PM

good sharing
作者: tnl    時間: 2010-10-10 08:43 PM

Thanks...
作者: wtam    時間: 2010-10-22 09:09 AM

只要活得開心和有意義,管他明天就是末日也無憾!
作者: jeskin    時間: 2010-10-22 05:07 PM

THANK FOR SHARING
作者: az34567889    時間: 2010-10-24 09:21 AM

我顶
作者: shing838    時間: 2010-11-20 01:19 AM

感謝分享,很有趣。
作者: Henna199737    時間: 2010-11-29 11:17 PM

i love this post <3
作者: wmk6226    時間: 2010-12-6 09:35 AM

thanks a lots for sharing......
作者: kkklllooooo    時間: 2010-12-7 08:47 AM

说实在,世界是不是末日,关心也没用.
4 I/ L- n, `8 ]& h# P% k2 j公仔箱論壇电影唐山大地震的一句对白
3 u/ s5 K: {% X$ f4 qwww1.tvboxnow.com不是,就不用跑.是,就跑不了!
作者: greensoda    時間: 2010-12-7 09:08 AM

系又好,唔系又好,现在开始不作任何有关末日的评论, 因为就算那日不用死,总有一日会死的。。。除非你一直活在别人的梦境中~ 记得带陀螺!
作者: ivan_1437    時間: 2010-12-10 01:05 PM

等待2012年12月21日答案就会揭晓
作者: 伊之    時間: 2010-12-13 01:41 PM

人類會死大部分還是被自己弄死的吧
作者: skymob    時間: 2010-12-15 03:49 PM

哈哈 謝謝您的熱心分享
作者: Judesi    時間: 2010-12-16 07:01 PM

支持lz,,tvb now,tvbnow,bttvb9 _# B6 c7 P- b9 [+ S3 c
www1.tvboxnow.com# e6 ~/ ?- p/ W! c; X0 q4 w
世界末日,只是无名恐惧,,
作者: david810422    時間: 2011-1-6 01:23 AM

为了利益,有些人什么都说的出口,大家现在还不是好好的!
作者: 嗜血    時間: 2011-1-9 03:56 PM

末日也没什麽. O& m$ T+ _; R: Y: E4 y1 O  q  g
只要到时不要让我太痛苦就好
作者: a72976    時間: 2011-2-2 12:33 PM

末日也不錯…實驗大規模同年同月同日死…
作者: starb    時間: 2011-2-17 02:27 AM

始終覺得末日最大原因好可能係因為核戰
作者: mountain220    時間: 2011-3-13 10:48 PM

you have your view points...but after the disaster in Japan, australia and new zealand...maybe end of the day will come soon...even not in 2012.
作者: Buthus    時間: 2011-3-17 01:40 AM

人類末日的來臨,就是地球上的資源用盡的時候,但就絶不是2012,2012祇是瑪雅歷法重新計算的一個日子,被人或電影公司抄作為世界末日吧了。現在要做的,就是希望人類盡量減慢地球上資源的流失。
" j) N' p7 j3 z1 G5 Y) w* G+ g公仔箱論壇Thanks for sharing!
作者: klseet    時間: 2011-3-18 12:15 AM

Very well said, clear & straight forward, I agreed with you, thanks!
作者: Buthus    時間: 2011-3-19 01:32 AM

Very well said, clear & straight forward, I agreed with you, thanks!
( x7 C  ~% s; g2 a% }9 atvb now,tvbnow,bttvbklseet 發表於 2011-3-18 12:15 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  T3 \/ b8 w% }3 N  ^
Thank you for your support!
作者: wongsenghoe    時間: 2011-3-20 03:01 PM

謝謝分享...謝謝 .
作者: sotongia88    時間: 2011-3-20 06:57 PM

谢谢楼主分享好东西~!
作者: vcliew13    時間: 2011-3-21 05:06 PM

末日?没那么快。。。慢慢的熬吧。。。。。(包括我)。。
作者: terrylihongyun    時間: 2011-3-22 12:36 PM

人类和大自然相比是在太渺小了!
作者: tn915398    時間: 2011-3-22 06:46 PM

上帝要我們從近日以來的災害中學會什麼呢?洪水、地震、海嘯、疾病、假先知、戰爭、能源爭奪、生態改變等等,人類要好好珍惜彼此,愛護這個地球,上帝必當保守
作者: Chingbaba    時間: 2011-3-29 04:19 PM

既然相信有末日, 既然不知何時末日, 就更要珍惜現在, 好好過日子, 這才是正道!
作者: kschow    時間: 2011-3-31 01:34 PM

之前一直覺得2012末日論好無聊, 好地地邊有可能話滅亡就滅亡
" S- U8 D" h% hwww1.tvboxnow.com
* |( c; X% F" D6 nwww1.tvboxnow.com不過睇完今次日本地震+海嘯之後, 見到一個地震就足夠KO幾個城市, 要滅亡, 原來真係好簡單
作者: 我爱你豆花    時間: 2011-4-11 08:56 PM

反正2012迟早会到来,就是不知道究竟会发生什么......
作者: phiyeung    時間: 2011-4-11 09:23 PM

本帖最後由 phiyeung 於 2011-4-11 08:34 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb7 h# N: s% c& l- X

/ d- `& X. Z1 g% Q5 I公仔箱論壇未日未到,,你的未日好快到!!
作者: kenjichau    時間: 2011-4-13 04:19 PM

我唔理咩日咩日, 以前又話2000年唔知乜鬼野, 又咪過左10年
9 l; T2 p0 U1 Y. L3 l97又話講到未日咁TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# O4 G: t7 \7 k6 X& t# \* i6 f7 }
到時咩日你有咩做到, 真係好似電影咁逃走?
; B/ j/ B+ R, I- G: u無可能架嘛, 有事發生懂處理係高人, 無事搵事做係愚者
作者: vaidil    時間: 2011-4-19 09:53 PM

hope the world will be better : )
作者: hello1231    時間: 2011-4-23 10:47 AM

gud 1.. thanks for the share..
作者: azizur    時間: 2011-4-24 08:02 PM

好多謝你的分享
作者: 愛德華阿倫    時間: 2011-5-4 06:44 PM

我認同樓主的說法~  ^' x6 M  H& T6 n8 f' x, L
www1.tvboxnow.com) J% f( b- L$ l
其實今天出門發生意外也是死
9 [  B! \% V# o6 l# l- Y& U
) t: h, \) R" n# i, d) ^) h5 m世界末日也是死TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% N  O. j8 |% ^9 {; q5 T
8 Y" O5 N6 `- ~/ m* c
那就好好活在當下吧
作者: starb    時間: 2011-5-7 12:39 AM

thank you for your sharing
作者: avian    時間: 2011-5-8 08:06 PM

cannot agree more!!!
作者: ihcdrat    時間: 2011-5-12 01:11 AM

作者: fingerpuppet    時間: 2011-5-17 08:50 PM

仲有一年,睇下點,哈哈,我都希望可以見到下一代
作者: nunny    時間: 2011-6-7 10:08 PM

Good and thank you very much
作者: apple_mj963    時間: 2011-7-3 11:32 AM

十卜
作者: jialangzhong    時間: 2011-7-8 01:14 PM

人生自古谁无死,在生做多底好事。。。虽然未知有无好报。。。总算是个对得起天地良心的地球人。。。
) U( C6 C% Y& A2 jwww1.tvboxnow.com末日又如何。。。?
作者: astray85    時間: 2011-8-2 08:40 PM

未日的日子我們根本沒有事可做公仔箱論壇; J/ z6 y7 M# M
神先知的事,我們估來做什麼..tvb now,tvbnow,bttvb& ~6 ~; B5 `, X# T9 X9 x: C
做好自己的事算了
作者: xiaowu661    時間: 2011-8-4 09:11 PM

我希望这一天永远都不要到来。
作者: sozai    時間: 2011-8-12 07:03 PM

nice post
作者: chausimmhy    時間: 2011-8-23 10:15 PM

支持你這句的意思! S9 U6 X: Z8 S+ E& Q7 x* `8 J$ q4 m
「其實,任何一天都可以是未日,不一定是世界未日,假如你今天出外時,突然被車撞死了,就是你的未日」
0 Q4 K$ ~  t9 rwww1.tvboxnow.com
作者: d528781    時間: 2011-8-27 02:12 AM

支持你那些人只是道聽塗說
作者: kingtoms    時間: 2011-9-1 03:40 PM

人类自己灭左自己,同感
作者: vbfhowmet    時間: 2011-9-2 08:44 AM

我好同意
作者: kky1234    時間: 2011-9-5 04:03 PM

thank you for sharing
作者: kky1234    時間: 2011-9-14 01:00 PM

非常支持以上見解
作者: katherinepanda    時間: 2011-10-4 08:17 PM

cool~~
作者: ymen70    時間: 2011-11-7 01:53 AM

其实 2012 是我们进化 【神】 从2011 开始 , 外星人就是经过这样的过进化
作者: FEEL感觉    時間: 2011-11-10 07:26 PM

厄得一日得一日
作者: superh1234    時間: 2011-11-20 10:36 AM

Thanks you so much for sharing
作者: wxf460219    時間: 2011-11-21 12:43 PM

我也不相信
作者: pocky_hk    時間: 2011-11-23 01:42 AM

我都想未日,反正輪都未輪到我地 d 去驚,
+ J8 f1 n- a0 P+ _2 I" J2 p5 wtvb now,tvbnow,bttvb我地又唔係有幾憶身家,又唔係有超級名譽地位,tvb now,tvbnow,bttvb. l& ^( k) W4 c& W& s
到未日走難時人人平等,d 名人有錢人又唔捱得餓,* p: e' X. h9 z) u
又走得慢,有人話如個地球未日會死左九成人的話,www1.tvboxnow.com$ Y, J9 w4 k* A: Q! R( f
最後死淨的都係中國人,仲要係窮果隻人。
作者: foyu    時間: 2011-11-23 09:15 PM

未日就唔會,除非有國家亂射核彈。但世界環境只會隨科技發展一直差,都係一句,珍惜資源,唔好浪費啦。
作者: takoman    時間: 2011-12-28 02:48 AM

All starts will be array on line  in 2012, you did not mention it.www1.tvboxnow.com# Y. `; b9 F" Q! l# \, l
Could you explain how this phenomenon?
6 O1 v& d: d7 X- zwww1.tvboxnow.com謝謝樓主辛苦囉
作者: kentucka2006    時間: 2011-12-30 08:30 AM

we can go home la!!!
作者: 寻徒    時間: 2012-1-15 12:30 PM

有一日就过一日,到末日果阵时,如果我还在的话再算吧。
作者: ivy040875    時間: 2012-1-15 11:19 PM

講得好呀!醒下啦!唔好好做人日日都可以係未日呀!
作者: adam1992    時間: 2012-1-17 12:53 AM

其实末不末日也没什么所谓,对我来说,我可以做的事情就是do nothing。我相信大多数的人都是平民子弟,就算真的是末日我们这些人只可以wait for death。so 我认为如果有末日就认命,如果冇就努力地为明天奋斗。
作者: mjwai    時間: 2012-2-6 05:14 PM

我唔信未日論..但我信UFO會到地球
作者: twk6606    時間: 2012-2-12 09:15 PM

作者: lch    時間: 2012-2-16 04:13 PM

完全同意你的说法!
作者: fai736    時間: 2012-2-20 01:54 AM

thank you for your sharing.......
作者: hahalu123    時間: 2012-3-30 09:30 PM

分析的有道理
作者: michcat    時間: 2012-4-1 12:20 AM

過左三個月都無事 ... 今年希望 go-on 平平安安
作者: aqun520    時間: 2012-4-12 12:49 PM

末乜東東日ya,無非就喺死啫!唔通死左還會有另一個空間俾你生存咩,就是人類所謂的鬼空間,末日意思即是話連呢個空間都冇埋咯,有呢個可能性嗎?亂吹
作者: gman852    時間: 2012-4-15 12:57 PM

我只知道有很多人打着基督教的旗号来推行他个人的见解,以自己为中心。
作者: maryhung    時間: 2012-4-25 06:00 AM

不明生物遗骸突现 十分恐怖
作者: chichilai    時間: 2012-4-27 09:49 AM

我好同意呀! 好多野都係聽吓冇壞, 吾洗信到十足, 用吓自己分析能力, 咪人講你就信哂先得架! 噤師奶.
作者: chuere    時間: 2012-5-3 11:47 AM

謝謝您的熱心分享...謝謝 .
作者: hanfengmw    時間: 2012-5-11 02:28 PM

身体健康,珍惜生命!
作者: mcdcool    時間: 2012-5-26 01:50 PM

谢谢啊
作者: kht3yt_1wehsj    時間: 2012-6-11 01:08 PM

個人覺得與其擔心上帝或宇宙.....等降下災難, G/ a3 w. _. p4 K( z- @
還不如擔心人類自己把自己玩死
作者: fivewoods    時間: 2012-6-14 11:07 AM

無聊人很多,
% l7 o# u' `) L( C4 U1 t3 ~$ Ytvb now,tvbnow,bttvb這種話題幾年就會來一下( U4 c" z# w( B% w
當作笑話聽聽就好
作者: jeff729    時間: 2012-6-15 05:22 AM

活在當下最重要了
作者: endue    時間: 2012-6-23 02:10 PM

外星人是有的, 飛碟是存在的... 只是不知道他們是其他星球既生物還是4維空間既生物jei....
/ m* K) G' I  ?2 q: d- \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2012我諗係發生左事我地都唔會發覺 = ="
作者: LoVE火魂    時間: 2012-6-23 08:43 PM

其實唔洗理咩世界未日- H5 \8 f* q3 C- V) A
連溫室效應都未KO: E7 M, h3 g. ^/ J  D* ~& _
世界未日都唔論到我地控制www1.tvboxnow.com/ }8 x  j; ~7 R( |; t
不如做人環保d重好^_^
作者: yin668    時間: 2012-6-26 08:41 PM

要死唔比佢死咩!未日要來都無辦法,驚得咁多咩
作者: gugubaby    時間: 2012-6-30 12:22 AM

珍惜现在就能活得精彩

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0