標題: [討論] [意甲南部打比]拿 玻 里 1 vs 0 巴 勒 莫 (7/12) [打印本頁]

作者: huhut6432gj    時間: 2010-12-6 06:39 PM     標題: [意甲南部打比]拿 玻 里 1 vs 0 巴 勒 莫 (7/12)

[attach]1206637[/attach]

週 二 凌 晨 ,意 甲 第 十 五 輪 上 演 最 後 一 場 角 逐 ,勢 頭 有 所 下 滑 的 拿 玻 里 將 坐 鎮 主 場 迎 戰 巴 勒 莫 。 即 使 巴 勒 莫 近 期 狀 態 相 當 出 色 ,但 一 向 甚 具 主 場 威 力 的 拿 玻 里 今 仗 至 少 可 以 收 穫 1分 。

拿 玻 里 今 季 走 勢 相 對 強 勁 ,球 隊 目 前 以 7勝 3和 4負 的 不 俗 戰 績 排 在 積 分 榜 第 四 位 ,距 離 球 會 高 層 季 初 所 訂 下 衝 擊 歐 冠 盃 席 位 的 目 標 亦 愈 發 接 近 。 雖 然 拿 玻 里 上 仗 聯 賽 作 客 1比 3不 敵 烏 甸 尼 斯 ,減 緩 了 其 排 名 進 一 步 上 升 ,但 球 隊 主 場 出 擊 一 向 特 別 醒 神 ,加 上 由 中 場 大 腦 漢 斯 克 、 兩 位 射 手 卡 雲 尼 和 拿 維 斯 所 組 成 的 進 攻 三 叉 戟 威 力 驚 人 ,拿 玻 里 此 戰 主 場 面 對 狀 態 出 眾 的 巴 勒 莫 依 然 有 望 迫 和 對 手 。 陣 容 方 面 ,後 備 門 將 基 安 尼 路 和 鋒 線 老 將 盧 卡 利 尼 皆 因 傷 無 緣 披 甲 。

巴 勒 莫 自 從 在 聯 賽 當 中 作 客 慘 敗 給 豪 門 AC米 蘭 後 ,球 隊 在 領 隊 迪 里 奧 羅 斯 的 鞭 策 下 近 期 表 現 猶 如 脫 胎 換 骨 ,巴 勒 莫 近 3仗 聯 賽 保 持 全 勝 ,證 明 球 隊 狀 態 正 在 逐 漸 恢 復 至 巔 峰 位 置 。 而 由 兩 位 中 場 新 星 J.柏 斯 杜 尼 和 伊 歷 錫 所 領 銜 的 攻 擊 線 均 場 能 夠 貢 獻 1.79個 入 球 ,巴 勒 莫 戰 鬥 力 的 確 不 容 小 覷 。 不 過 球 隊 今 季 聯 賽 作 客 僅 得 勝 負 各 3場 的 平 庸 戰 績 ,說 明 巴 勒 莫 作 客 演 出 相 對 較 為 不 穩 ,此 番 走 訪 急 需 取 勝 止 頹 的 拿 玻 里 ,球 隊 保 住 1分 已 算 有 所 交 代 。 陣 容 方 面 ,後 防 線 小 將 達 里 美 安 和 鋒 線 小 將 艾 保 靴 南 迪 斯 皆 因 傷 倦 勤 ,而 另 一 位 中 場 線 小 將 A.比 斯 奴 域 則 被 罰 停 賽 。

作者: huhut6432gj    時間: 2010-12-6 06:50 PM

De Sanctis
F. Santacroce
P. Cannavaro
H. Campagnaro
M. Pazienza
W. Gargano
C. Maggio
A. Dossena
M. Hamšík
E. Lavezzi
E. Cavani

Sirigu
M. Cassani
E. Muñoz
C. Bovo
F. Balzaretti
G. Migliaccio
A. Nocerino
N. Rigoni
J. Ilicic
J. Pastore
F. Miccoli
作者: zzleezz    時間: 2010-12-6 08:43 PM

ee再次大膽預測2-2和氣收場~
作者: huhut6432gj    時間: 2010-12-6 09:27 PM

ee再次大膽預測2-2和氣收場~
zzleezz 發表於 2010-12-6 08:43 PM
那一隊贏我都不會關心,我只是留意Pastore今場的表現就足夠了.
作者: zzleezz    時間: 2010-12-6 11:55 PM

那一隊贏我都不會關心,我只是留意Pastore今場的表現就足夠了.
huhut6432gj 發表於 2010-12-6 09:27 PM
何出此言?
作者: huhut6432gj    時間: 2010-12-7 12:08 AM

何出此言?
zzleezz 發表於 2010-12-6 11:55 PM
想知道美州國家盃佢有無入踢,如果有又會唔會正選.
作者: zzleezz    時間: 2010-12-7 12:16 AM

想知道美州國家盃佢有無入踢,如果有又會唔會正選.
huhut6432gj 發表於 2010-12-7 12:08 AM
哈哈....今場佢一傳一射~
作者: HIDE    時間: 2010-12-7 03:56 AM

開波
作者: zzleezz    時間: 2010-12-7 06:21 AM

Napoli 1-0
作者: HIDE    時間: 2010-12-7 10:41 AM

90' 入波,好彩
作者: kikideebaby    時間: 2010-12-7 11:51 PM

唉我就唔甘心,皆因買左0比0,臨尾在90分鈡入左一球,好唔抵呀!
作者: huhut6432gj    時間: 2010-12-8 01:39 AM

唉我就唔甘心,皆因買左0比0,臨尾在90分鈡入左一球,好唔抵呀!
kikideebaby 發表於 2010-12-7 11:51 PM
意甲又真係比較難估的.......
作者: HIDE    時間: 2010-12-8 01:46 AM

kikideebaby 發表於 2010-12-7 23:51
我買左拿玻里

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0