標題: [疑難求助] 真系好想拍拖 [打印本頁]

作者: jojo-pooh    時間: 2012-6-14 08:47 PM     標題: 真系好想拍拖

眼見身邊的人,都有個伴侶,有的同學仲結婚生BB ,自己都仲系一個人,而且宜家都就來26歲,家庭備左好大壓力。
作者: kingcccc    時間: 2012-6-14 09:44 PM

你係男定女先?tvb now,tvbnow,bttvb( |8 ~( F$ p) U* H
男都好D...女就真係慘, 女多男少咁嚴重公仔箱論壇! f! b; c; \, K) Z6 Z% @( ~. y
質素好的男仔就更加少...我自己係男仔, 有時我都覺得佢地真係唔掂...
, U8 ]3 N% c: ]5 N+ \( q9 L2 X但為拍拖亂去識男仔的話, 最後損失可能係你自己
作者: cuttof    時間: 2012-6-14 11:19 PM

如果你26歲都冇女朋友, 一係你身邊好少女仔, 一係你害羞.公仔箱論壇6 A# A5 O9 ~. y0 S
如果你的目標唔係結婚生仔, 純粹想試吓攞經驗, 你可以搵婚姻介紹所試吓.
作者: codyhk123    時間: 2012-6-14 11:51 PM

就黎 25 o既我都有依 D 煩惱..
  Q5 N$ I1 a+ e3 R. Q/ [www1.tvboxnow.com每次探一次婆婆又問一句「有女朋友未呀, 幾時帶上黎呀」..
作者: kingcccc    時間: 2012-6-15 07:52 PM

男仔其實應該事業行先, 25-26歲仲好後生洗鬼急咩...
作者: copyok    時間: 2012-6-16 12:58 PM

別在電腦前了
作者: copyok    時間: 2012-6-16 12:58 PM

別在電腦前了,走出家門
作者: cyrussss    時間: 2012-6-16 08:28 PM

我都有呢個煩惱,只可惜身邊女性朋友太少...公仔箱論壇9 k' _0 C' k" Q1 M
自己又無其他特別興趣(e.g. 打波...)
作者: lp1234    時間: 2012-6-16 08:51 PM

4# codyhk123
' J  T) ]* w) t6 g6 i" _+ k" bwww1.tvboxnow.com同感!唉!
作者: i熊仔    時間: 2012-6-16 08:55 PM

有錢你驚無?8 C, g, N! M! C! s8 |' u
男講實力,女講魅力.不變定理!
作者: dpcomic    時間: 2012-6-16 09:37 PM

對, 個個都話要30 age 前就要結婚,都唔知係咩定理.$ F  V) Z6 K0 C3 e0 r7 h
你仲未拍拖, 會唔會覺得自己的性格有問題, or 外表? 我意思唔係一定係靚仔或是靚女, 不過至怕d不修邊幅的人, 人地第一眼對你的image 都唔好啦.
作者: 55173    時間: 2012-6-16 09:51 PM

人地結婚同你有咩關? 26歲無女朋友好出奇咩,有的人有錢又有學歷子不過唔想有女朋友..
- u) z" c1 k2 v* H公仔箱論壇你既問題是有無對象先或者個人唔夠主動...
作者: catball9999    時間: 2012-6-16 10:16 PM

別在電腦前了,走出家門
8 p6 b, L& u- G, Q, G. a5 {8 D! m) y3 Ycopyok 發表於 2012-6-16 12:58 PM
2 p: d8 L2 R5 g* U) m  qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, }- L8 J5 r9 |% f9 m3 k
說得對, 整天呆在電腦前, 怎樣去結識女孩子, 結識了, 人家也不會喜歡, 真是想拍拖的, 先檢討, 後改善, 守株待兔沒用的。
作者: calvin6302    時間: 2012-6-16 11:00 PM

我連一個女性朋友都冇.....真係好唔開心...
; t/ k* \: h1 W" Y# T) [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但係我知自己問題係邊, 都改緊
8 b) y4 Z+ Z3 a' @! k; D4 T/ JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過唔係樣樣野都咁易, especially都人既性格方面....
作者: codyhk123    時間: 2012-6-17 12:51 AM

係身邊少異性朋友呢, 可能工作性質關係
$ }9 _0 H/ O3 v+ ?/ l; a% itvb now,tvbnow,bttvb自問都唔算特別宅呢, 不過黎黎去去都係果兩三堆朋友www1.tvboxnow.com$ Z6 }7 X  c0 t3 k

1 m5 g* F8 _: p+ X2 `' K& k的確, 我都相信事業可以吸引異性, 但都想早D 識到一個, 可以相處時間耐D, 唔想到時結婚先發覺大家唔多夾
作者: tim2002chan    時間: 2012-6-17 11:07 AM

隨緣吧!命裹有時終需有命裹無時莫強求!!
作者: jojo-pooh    時間: 2012-6-17 05:07 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。
作者: AlanKwok1122    時間: 2012-6-17 05:18 PM

我今年都30了
; T+ C8 x+ w9 d9 U, }  bwww1.tvboxnow.com我個樣同頭像差浯多公仔箱論壇; W' Q. ]  R8 @$ j7 N) F, f* \' s
身高同佢一樣咁矮TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# s0 m& v" V' w& N6 G& }
' [+ v' O) N( P8 ~" f- l
唔知我幫唔幫到你
作者: i熊仔    時間: 2012-6-17 08:44 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...7 _) W& z; @1 b& d; [
jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: q0 [8 t# x& r- V

% f' Y) `" _2 S6 f* F7 q& Fwww1.tvboxnow.com那小心選男友囉,如果為"拍拖"而拍拖.那拍拖只是"表面風光,心裏很乾"
作者: Arrkam    時間: 2012-6-17 09:06 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...
' Z& |! d9 d/ y# |4 g& o% n公仔箱論壇jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
公仔箱論壇6 J, G4 H1 L/ f5 {+ J( m8 W
我反而跟你調轉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ]* ]. W! o* z& X7 x* M8 a
我係男仔
% [" A5 [! \& s3 i2 k5 w' L5 e7 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公司大部分女生TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ t+ ^5 s  J& O$ {; e
但係唔係等結婚就是有男朋友TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 n6 ]) M" H4 T* s2 C8 C+ `+ L
特別係年紀相若個啲
作者: codyhk123    時間: 2012-6-17 10:45 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ?) D7 b, C3 E4 ^  j2 \
1 L$ }+ K; |$ i" j3 b$ `8 D; V
那小心選男友囉,如果為"拍拖"而拍拖.那拍拖只是"表面風光,心裏很乾"公仔箱論壇1 P' M9 I/ W# }6 u9 @! B4 _
i熊仔 發表於 2012-6-17 08:44 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. s! {5 B( L. o6 G' V1 N: T
有點同意...不過覺得係拍左一段時間相處唔多o岩先會有咁o既感覺
, F  f" I2 r5 I" g但係拍拖過程之中都係比個機會更了解自己呢~
作者: lp1234    時間: 2012-6-18 08:21 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...
: H) N( i" q7 [* r: F3 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 Q/ X8 Z5 H* R. m  U
身邉的人也是結了婚,也不是香港人!!有時溝通不了!!!
作者: wmy123    時間: 2012-6-18 09:21 PM

只是緣份未來,隨緣.
作者: dreamsangel    時間: 2012-6-18 09:36 PM

可以了解你的心情www1.tvboxnow.com, N3 U+ J9 c7 Z: V" p7 Q

3 X2 ?( H& j; Z8 B但這種事是強求不來
; K: }; z1 z# H7 b" g公仔箱論壇
) R+ q% n+ D, g# N公仔箱論壇也許你可以先充實自己
* x7 q% q8 R6 _  {8 \公仔箱論壇9 `/ e: Z* V4 y/ t3 Y" _
可能是口才身材外貌
6 H8 g/ z: t% _6 m7 g* yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 O* i4 ~7 C8 Y: Q! M  mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。機會上門才不會白白溜走
作者: kityankit    時間: 2012-6-19 11:29 AM

係身邊少異性朋友呢, 可能工作性質關係
( _5 e  ]# H9 \自問都唔算特別宅呢, 不過黎黎去去都係果兩三堆朋友1 i" M1 E  v% a6 G/ u( Z+ D

5 t1 z& P) I1 N公仔箱論壇的確, 我都相信事業可以吸引異性, 但都想早D 識到一個, 可以相處時間耐D, 唔想到時結婚先發覺大家唔多夾 ...
7 X6 @& A0 R5 W: h3 U) ]5 @codyhk123 發表於 2012-6-17 12:51 AM
0 L. U  O/ s7 d( d  Y1 ]

) o9 z  f/ U6 g% r& q) f6 f" ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同你一样情况!
/ Q4 K2 m  E6 k7 \  lwww1.tvboxnow.com我还衰过大家,因某些活动识到一个女仕,有段长时间,因某事出现而相爱,开始无耐就被家人阻止,现左心都封闭,心如撕裂; Q* i$ e3 G$ B
事因爱上一个比自已大好多的人
( x1 e. `- \" T3 B. y2 e- Q自己识就被家人阻止,经人介绍就比人玩& v5 X8 F4 x! c8 h) b! I
有时单身还自在,随缘各位,伤多几次想法不同
作者: 外星怪兽    時間: 2012-6-21 04:09 PM

唔使甘心急!!!
作者: jeff729    時間: 2012-6-21 09:51 PM

多多賺錢,以後才養得起老婆小孩
作者: ljbzyhh    時間: 2012-6-22 05:24 PM

走出去,领回来。
作者: kazafkazaf1    時間: 2012-6-23 12:36 PM

那麼多年了,依然放不下她...
作者: bisa888    時間: 2012-6-24 03:46 PM

主動D 出席多D唔同既場合  識多D人
/ A3 c4 _- H2 [4 E0 |www1.tvboxnow.com祝樓主早日搵到自己喜歡既另一半^^
作者: Cloud_Strife    時間: 2012-6-25 02:03 AM

我都想多D異性朋友...但都係工作性質關係,真係搵唔到
作者: ahwing88    時間: 2012-6-25 03:28 PM

緣份既野..講唔定架啦..可能話來就來架啦!!..
作者: jacky000329    時間: 2012-6-25 09:54 PM

把你的電腦封鎖起來
4 H5 |$ W' K0 x0 k- k然後走向人群
作者: ngma    時間: 2012-6-25 11:01 PM

同意樓上~
作者: pilipalahei    時間: 2012-6-26 08:16 PM

26岁就愁结婚的 肯定是女孩罗 现在的男生 26岁都还没玩够 都不愁的
作者: lamk85    時間: 2012-6-26 08:48 PM

唉....我都冇.....
* n1 i. \; y# V0 B+ z' f# ]9 d  twww1.tvboxnow.com但又唔想求期搵個....唉...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0