標題: 林峰生了劉華病 [打印本頁]

作者: kerofaye    時間: 2012-9-29 03:35 AM     標題: 林峰生了劉華病

林峰初出道時扮羅嘉良細佬個時﹐ 演技幾得架...做乜似乜
* r. u: u$ g4 u1 _) o7 L$ ?係後黎做左 chok峰...就患了劉華病....成日都走唔出個 chok 框
9 I2 w. [; {9 w0 f# B公仔箱論壇公仔箱論壇& D* }6 Z& _3 x$ Y: l$ [

8 K" O8 `7 d- x7 j* Utvb now,tvbnow,bttvb劉華咪係咁做了幾十年而家重係做緊劉華...
作者: mie7167    時間: 2012-9-29 02:00 PM

劉德華經過歲月磨練現在有咗好深厚演技,也拿了影帝,不能同日而言。 chok峯根本冇得比,你可以去睇睇“桃姐”自然而不造作。
作者: kinsoong    時間: 2012-9-30 12:15 AM

見到林峰已經唔想睇了....
作者: gn00510447    時間: 2012-9-30 12:16 AM

已經好左好多AR LA...
作者: gto009    時間: 2012-9-30 05:27 AM

如果唔係佢做, 可以搵邊個頂?
作者: colourbeast    時間: 2012-9-30 02:14 PM

大的距離趕上劉華...
! c4 d% }2 p: f0 Y6 Cwww1.tvboxnow.com
作者: Icedtea_822    時間: 2012-9-30 02:31 PM

林峰而家嘅演技,連當年劉德華“獵鷹”裡面嘅演技都不如!!
作者: pjakkkk    時間: 2012-10-1 09:39 AM

一般般吧。。。
作者: abcdboy    時間: 2012-10-1 09:46 AM

劉華都係好戲之人...7 i& c7 y, r7 m" w" Q
我覺得暫時未有得比較..tvb now,tvbnow,bttvb* H1 R. K% M4 W4 Y5 h" Y
TVB 依家都係靠樣搵食...D 戲係愈來愈差...無辦法
1 B. e$ ?0 l6 d8 K- l
作者: wilfredzzm    時間: 2012-10-2 02:24 AM

今年都系他噶戏,TVB难道没其他男演员了吗?
作者: jimmer    時間: 2012-10-2 09:40 AM

感觉林峰呢出戏都演得几好啊
作者: Serenity    時間: 2012-10-2 01:54 PM

刘华永远都是那么浮夸演技。。。
作者: tontsang2013    時間: 2012-10-2 05:35 PM

刘华演技好了很多....林峰沒得比....樣又.......
作者: 屁屁zzz    時間: 2012-10-2 08:18 PM

ok la, just killing time
作者: HunterJacky    時間: 2012-10-2 08:25 PM

林峰.......响《雷霆扫毒》D演技ok啦,并唔係各位讲得甘差嘅。
作者: catmimi0405    時間: 2012-10-3 01:55 AM

I don't think so. I think he is pretty good in acting.
作者: carsonchan    時間: 2012-10-3 05:28 AM

樓主唔好係到發神經la
作者: nickp    時間: 2012-10-5 01:21 AM

作者: aires    時間: 2012-10-5 03:06 AM

3# kinsoong 7 A( z: {, ^2 n7 S. T. I

' G1 D2 S' \, ?0 x, n% x6 c: P4 \公仔箱論壇cant agree more~!
作者: jtjt625    時間: 2012-10-6 03:49 AM

劉德華經過歲月磨練現在有咗好深厚演技,也拿了影帝,不能同日而言。 chok峯根本冇得比,你可以去睇睇“桃姐”自然而不造作。
- |) U+ u; a- ?6 z9 O. \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mie7167 發表於 2012-9-29 02:00 PM
8 Y4 V, H/ l- x  G& c
我唔覺噃。而家嘅劉德華做戲時始終都仲係做緊自己。
6 g+ M9 F: c- ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你咪以為佢攞咗影帝就代表佢有演技先得架
作者: hkers88    時間: 2012-10-6 01:46 PM

作者: alantct    時間: 2012-10-6 08:21 PM

igzagree
作者: kerofaye    時間: 2012-10-10 04:35 AM

0 w( p8 l- W: z' a6 @
我唔覺噃。而家嘅劉德華做戲時始終都仲係做緊自己。
9 S! ^1 e7 @, `www1.tvboxnow.com你咪以為佢攞咗影帝就代表佢有演技先得架 公仔箱論壇9 J# p% f# D, _% r
jtjt625 發表於 2012-10-6 03:49 AM
2 C. P2 z: Q9 i0 S+ ]同意 ﹗ 同我諗法一樣
作者: kerofaye    時間: 2012-10-10 04:42 AM

林峰而家嘅演技,連當年劉德華“獵鷹”裡面嘅演技都不如!!
- G$ _, h2 O- \1 |% ?8 wtvb now,tvbnow,bttvbIcedtea_822 發表於 2012-9-30 02:31 PM
公仔箱論壇! \# Y* l) V; n9 r
我反而覺得當年“獵鷹”裡面的"劉德華"....演得好過現在的"劉華"www1.tvboxnow.com) W$ y: m- @( Y. q5 K

1 l8 ]0 D0 n7 z5 Z4 Y1 |2 Rtvb now,tvbnow,bttvb
8 T$ H* l+ E) R2 v, V" p公仔箱論壇當年佢係演"江大偉"....而家演黎演去都係演"劉華"
作者: xtreme    時間: 2012-10-10 10:42 AM

he is ok
作者: tv8dy    時間: 2012-10-11 11:21 AM

其實 chok 都是大家給他的名字而已呢~
# M: s0 l7 g$ ?" `; _www1.tvboxnow.com其實他還是他.. 沒什麼改變, 爲什麽不可以看下人家的努力,你們認為每個人都可以演戲嗎?倒不如你們試試去演戲,看下你們自己的演技如何?
8 g# _! C3 b' b& r6 b5 w. Nwww1.tvboxnow.com其實chok這首歌真的寫的很好,點樣擺甫士都有你既事,點解穿黑絲都會變怪異,點樣講清楚都說有暗示。。。
作者: leon0621    時間: 2012-10-12 10:20 PM

不喜歡就別看啦....
作者: kerofaye    時間: 2012-10-13 06:06 AM

其實 chok 都是大家給他的名字而已呢~
0 p" U7 v& H! k* b: t- ~; M其實他還是他.. 沒什麼改變, 爲什麽不可以看下人家的努力,你們認為每個人都可以演戲嗎?倒不如你們試試去演戲,看下你們自己的演技如何?
" y1 b/ H5 C* X6 J& n其實chok這首歌真的寫的很好,點樣 ...
% y6 P. G( n/ p# t8 Y/ l, Ctv8dy 發表於 2012-10-11 11:21 AM
+ y- H' W7 N, _, }; _4 b
真係想試去演戲架, 有冇好介紹先?
# s$ P, Q( `; y" ]( f+ Y, z( e- a8 f
( G" s9 _7 l: n& V& |; {2 H# U9 S7 }/ ~# v有﹐ 有看到他的努力!! 就係因為愛林峰先唔想佢走劉華條舊路...
作者: yauyau1985    時間: 2012-10-15 10:08 PM

chok過龍了..
作者: rogerstudio    時間: 2012-10-15 10:28 PM

Agree with you...
作者: wbhadam    時間: 2012-10-16 03:47 PM

最紧要投入角色
作者: huangjunhao    時間: 2012-10-16 04:34 PM

唔系啊,我觉得佢chock得来几好睇啊
作者: tks4th    時間: 2012-10-16 07:56 PM

I haven't seen even a episode
作者: marlboro123123    時間: 2012-10-17 02:08 PM

who is 刘华 ? the shorty & over-acting guy ?
作者: hapaljj    時間: 2012-10-17 03:19 PM

林峰.......响《雷霆扫毒》D演技ok
作者: tipton    時間: 2012-10-17 03:48 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: tch710    時間: 2012-10-18 11:00 AM

林峯真係好難頂...佢真係以為自己好靚仔
作者: venusbbv    時間: 2012-10-18 12:14 PM

佢仲爭好多班囉~~
作者: user5616    時間: 2012-10-21 12:25 AM

劉德華經過歲月磨練現在有咗好深厚演技,也拿了影帝,不能同日而言。 chok峯根本冇得比,你可以去睇睇“桃姐”自然而不造作。7 y- o7 a% {& m) C
mie7167 發表於 2012-9-29 02:00 PM
2 S. @3 @; ?0 ?, T% ttvb now,tvbnow,bttvb非常赞同!
作者: 19851221    時間: 2012-10-22 01:30 AM

贊同
作者: MRW1129    時間: 2012-10-22 01:38 AM

但林峰今次又做得唔錯堝
作者: winnie44    時間: 2012-10-22 10:40 AM

林峰 can not compare to Andy Lau.
作者: winnie44    時間: 2012-10-22 10:40 AM

comparing apple to orange
作者: winnie44    時間: 2012-10-22 10:42 AM

not fair to compare 2  of them

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0