標題: 又係祥哥做, 唉難道沒有其它演員了嗎 [打印本頁]

作者: limited-too    時間: 2012-11-5 04:14 PM     標題: 又係祥哥做, 唉難道沒有其它演員了嗎

前兩個月才睇完祥哥的造王者, 過了兩個月又再睇阿祥哥的大太監, 真的沒有任何演員了嗎? ( a. E* C! }% B4 U
CCTVBo甘大, 難道只得一個人適合演這角色嗎? 點解又係要阿祥哥做呀, 點解, 吾明!!!
作者: neverknoww    時間: 2012-11-5 04:39 PM

why not. if it is good to watch. i don't care who act
作者: playtogether    時間: 2012-11-5 05:12 PM

i also think suitable for him act.... but just a bit boring
作者: cjhvcent    時間: 2012-11-5 06:17 PM

祥哥做几好啊
作者: jay82314    時間: 2012-11-5 06:34 PM

接档雷霆扫毒吗?
作者: 木人仔    時間: 2012-11-5 07:53 PM

你唔係加下先知呀麻?早幾年TVB都仲會輪住咁出劇,加下好輪住拍既果D走左去生仔啦,走去格離台啦,同TVB 鬧不和啦等等,數數下仲唔係得番祥哥仔咩
作者: -小黑仔-    時間: 2012-11-5 09:14 PM

大太监...我觉得祥仔做几好的
# C( M  O2 b# U8 L! l# i! [这么需要演技的角色,在无线现有的演员里公仔箱論壇, B5 t8 Y$ K2 g% q! f+ L
我想不了谁适合演了
8 o- S8 e: T# v- K7 x1 i  j3 Z5 m; B找谢天华?苗侨伟?还是林峰?
作者: RainT    時間: 2012-11-5 09:23 PM

唔通搵個靚仔小生去拍太監咩, 緊係搵演技牌架啦
作者: Fanzie    時間: 2012-11-5 09:28 PM

祥仔咪幾好,好過搵到唔識做去做....
作者: a161190    時間: 2012-11-5 09:50 PM

穩距做咪好咯,地演技先叫人投入。9 g& r4 t9 z7 j- r
個個年紀既可以穩便個啊?謝天華??
作者: andyng509    時間: 2012-11-5 10:43 PM

TVB ge 实力派演员无几人。。。我觉得祥仔很适合演李莲英的角色。
作者: yq9394    時間: 2012-11-6 12:29 AM

我觉得几好啊,无问题啊???
作者: tci    時間: 2012-11-6 12:38 AM

比王韋基搶晒d人才無法啦...
作者: ham77777    時間: 2012-11-6 04:11 AM

祥仔的演技是我的最爱!!
作者: jyyan123    時間: 2012-11-6 06:17 AM

贊成多發幾個電視牌給不同的公司,肯出錢的自然有人材,不然無線雖然賺這麼多錢,沒有競爭,無線的是但精神便會繼續,觀眾便會被逼不停地看同一小班一二三四五線演員在演不同的角色。
作者: guocz    時間: 2012-11-6 08:32 AM

呢部片确实喺得祥仔做得好点
作者: apes_hk    時間: 2012-11-6 10:46 AM

贊成多發幾個電視牌給不同的公司,肯出錢的自然有人材,不然無線雖然賺這麼多錢,沒有競爭,無線的是但精神便會繼續,觀眾便會被逼不停地看同一小班一二三四五線演員在演不同的角色。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 {" |0 U& u: T5 @
jyyan123 發表於 2012-11-6 06:17
* W6 B( q1 {' e( Fwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  l; x+ b5 p: T* J+ U' |' ~
十分同意,講得好!!!
作者: uber    時間: 2012-11-6 11:11 AM

他是影帝阿吗!希望他今年再做影帝!
作者: da52783    時間: 2012-11-6 11:52 AM

佢幾好丫, 不過又真係濫左D GE...
作者: ~chopper~    時間: 2012-11-6 12:48 PM

他做得真係好.支持
作者: pull3    時間: 2012-11-6 01:20 PM

台慶劇用視帝做無可厚非. 不過普同劇如造王者等應減少用大 casts. 避免觀眾看得主角大多而感到煩悶.
作者: ivanmaycry    時間: 2012-11-6 01:27 PM

应该是说幸好是祥哥做,如果是-亚太区最受欢迎男歌手-林峰做的话就。。。。。。。。。
作者: xeniachan    時間: 2012-11-6 01:37 PM

but he is good ~~~ And i love wathcing him
作者: mcmcwai    時間: 2012-11-6 02:06 PM

TTB永遠都係用果D人(當紅)
7 D, y1 o, h8 J我記得試過八點處境劇,八點半,九點半
7 o7 b- p% A' M. M, o: e; O公仔箱論壇都係果D人做
作者: tomoyoxinmei    時間: 2012-11-6 03:22 PM

wondering this drama will be nice or not...
作者: kk12120    時間: 2012-11-6 03:52 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: jaslam    時間: 2012-11-6 04:25 PM

用到你殘,冇人睇就掉埋一邊,TTB本色
作者: kam101    時間: 2012-11-6 07:38 PM

那請問還有誰可以演李蓮英又包掂的?
作者: sinnamhoching    時間: 2012-11-6 09:08 PM

作者: vx0022    時間: 2012-11-6 11:38 PM

ccccccccccccccccccccccccccccccccc
作者: mrjelly    時間: 2012-11-6 11:47 PM

祥仔做係幾好, 不過無記D面孔真係有D悶~tvb now,tvbnow,bttvb' X% {( c& s7 ]; W/ V$ Z; _
成日都係個啲人擔正, 厭!
作者: Icedtea_822    時間: 2012-11-7 05:00 AM

唔係咁,點拿視帝?一年一套台慶劇就好過你平時11個月個日挨夜挨啦。。。。
作者: py0415    時間: 2012-11-7 08:27 AM

我觉得祥仔做几好...无问题, 好演技!
作者: genesispower    時間: 2012-11-7 09:24 AM

无线没有其他演技派演员了。。
作者: 米妮LV    時間: 2012-11-7 12:08 PM

咁你话搵边个好d?我覺得佢演繹的咪幾好咖嘛
作者: 24ZZ    時間: 2012-11-7 12:55 PM

祥仔演很好啊~
0 S2 G0 M/ m5 a, dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。沒問題!
作者: luibill2010    時間: 2012-11-7 01:05 PM

需然套劇係幾好睇,但班演員陣容就睇到有D悶!
作者: luibill2010    時間: 2012-11-7 01:05 PM

作者: terryelt    時間: 2012-11-7 01:14 PM

仲未轉翻來啊!! 以家嘎太監就等於柴九咁!!
作者: ric211    時間: 2012-11-7 02:38 PM

唔搵佢做~~唔通搵王喜返來做咩
作者: ciam    時間: 2012-11-7 07:17 PM

台慶劇, 捨佢其誰.
& D" {$ n  ~/ V; itvb now,tvbnow,bttvb! L9 e( X3 n6 E  H1 |
Anyway, 無記就係有呢個習慣, 你留意一下, D一綫嘅藝員, 一就大半年唔見影, 一就連續推出佢嘅劇集, 司空見慣啦.
作者: smartpan    時間: 2012-11-7 09:55 PM

佢好似都係做緊柴九咁
作者: leon0621    時間: 2012-11-7 10:26 PM

沒辦法阿 好的演員都留不住 通通都到內地發展了 不過祥哥演技也挺好阿  這種大戲 就要重量級的演員囉
作者: 小彰p    時間: 2012-11-8 05:19 PM

+ e- B, X8 j3 Y6 O% E
1 _5 _% b, ]. p* k: @tvb now,tvbnow,bttvb我覺得目前TVB冇比祥叔更加適合演呢個角色既演員存在......講真果句...TVB宜家D新人真係......唔知點講...總之就咁啦...
作者: ngawong    時間: 2012-11-9 04:39 AM

我觉得几好啊
作者: leelee59    時間: 2012-11-9 05:10 AM

/祥哥做好睇呀,唔通揾林峯做咩
作者: when31    時間: 2012-11-9 01:23 PM

唔系啊
9 j: Y' \1 x( P0 Gtvb now,tvbnow,bttvb我觉得几好吖- D; z; i$ a3 t& z  Y- d( c
佢拍多滴我多滴戏体~
作者: colourbeast    時間: 2012-11-9 03:17 PM

沒線的演員離開,有許多人到中國,有演員到了新公司!
/ n7 i& O& Y6 O3 F1 ]6 J
作者: rock_xx    時間: 2012-11-9 07:57 PM

其實祥仔都幾符合個印象, 搵D太有佬味個D就唔得拉
作者: noway7622    時間: 2012-11-10 12:54 AM

祥哥做几好啊
作者: lefai4    時間: 2012-11-10 02:07 AM

難道又搵回到三國既班子黎做主打??咁會好過祥仔咩?
作者: colourbeast    時間: 2012-11-10 02:23 PM

祥哥演戲,沒有太大的變化!
: F- M2 ]9 U: |  T& r* K
作者: hero1987    時間: 2012-11-11 12:20 AM

唔稳距稳边个喔
作者: michellema95    時間: 2012-11-11 12:40 AM

祥哥雖然好但侅家好似招樍左d,馬俊偉都唔錯呀,陳國邦都應該可以做得好,睇得多祥哥超悶,表現同柴九一樣,真的好嗎..............
作者: kelcat    時間: 2012-11-12 09:11 PM

but he acts good bor~~
3 ^. }1 O& b: V4 P/ z% A2 Na brilliant actor can show you the difference between characterstvb now,tvbnow,bttvb3 j0 H: q2 ~" S' a; @
i think he is capable of this =]
作者: poonkaisum    時間: 2012-11-12 10:14 PM

難道只得一個人適合演這角色嗎
作者: herobinbin    時間: 2012-11-12 10:20 PM

祥仔D戏都好睇
作者: anson163    時間: 2012-11-13 07:04 AM

祥仔做係幾好, 不過無記D面孔真係有D悶~
" D/ ^7 S9 y  u! S成日都係個啲人擔正, 厭!
. y, S- F' D. E7 C& D: Ytvb now,tvbnow,bttvbmrjelly 發表於 2012-11-6 11:47 PM
' m3 h  k7 \: |: ^tvb now,tvbnow,bttvb系啊,看来看去都系同一班人.........
作者: hkkungfupanda    時間: 2012-11-13 12:28 PM

tvb always like this
作者: tpk619    時間: 2012-11-14 02:07 AM

祥仔is a good actor, i don't mind watch him a lot.
作者: lwk123    時間: 2012-11-14 02:15 AM

以我所知太監應該係陰聲細氣,成個女人甘,但佢地做唔到囉~係得2個似d,真的是是但但算~公仔箱論壇0 z! x2 ?7 J5 x$ k: n% i

; k- [9 z8 U1 G) O8 Y# Htvb now,tvbnow,bttvb黎耀祥呢,就無咩太大變化,在atv已經係甘,到左tvb都係甘~
作者: user5616    時間: 2012-11-14 07:59 AM

虽然只看了几集, 可是祥仔很适合演这个角色啊!蛮喜欢的。Good Job!
作者: richiericardo80    時間: 2012-11-14 08:46 AM

i think he is a good actor and it is suitable for him... 公仔箱論壇0 l2 J( A' s" F  X$ c
nowadays, it is easy to get actor but there aren't much good actor out there...
作者: a739394    時間: 2012-11-14 10:33 AM

我反而覺得 ..陳國拜..演的三順..不錯..似個太監..其他人...似兵多d..唔似太監
作者: i[C]    時間: 2012-11-14 08:39 PM

我看了几集,觉得很闷。
作者: 泡沫绿茶    時間: 2012-11-14 09:03 PM

除了他,楼主认为TVB还有哪个演员的演技能够胜任这个角色?
作者: troy950518    時間: 2012-11-14 09:09 PM

不過覺得祥仔演得好似又一個柴狗~~
作者: newkingking2003    時間: 2012-11-14 09:18 PM

演的还不错啊!为什么不能是他呢!呵呵!
作者: anthony0908    時間: 2012-11-14 09:47 PM

佢做公公不錯
作者: muikatb    時間: 2012-11-15 02:37 AM

近年CCTVB啲戲黎黎去去都係果班人做,大家又鐘意睇咁有乜辦法
作者: fsyten    時間: 2012-11-15 02:48 AM

我觉得不錯啊!!!
作者: momochacha2007    時間: 2012-11-15 09:44 AM

Nowadays not easy to get good actors.* y  {  J# i0 d. K; Y+ n$ T% i. i
His acting skills has been sharpened after in this field for many years as second line. Being second line is not easy too.
作者: angela16    時間: 2012-11-15 02:03 PM

其實有咩問題?? 做得好米得囉.... 邊個做都一樣
作者: slin345    時間: 2012-11-15 03:17 PM

祥哥演技真的不錯,
% s. j6 }* H* _$ Y不過港劇真的沒什人才了tvb now,tvbnow,bttvb. e7 u4 k+ Z5 `: p" ^# R; [. z& l
來來去去都那些人在演
作者: simonyon    時間: 2012-11-15 05:00 PM

作者: momochacha2007    時間: 2012-11-15 05:13 PM

祥哥演技真的不錯,
3 q/ P' ?3 M$ ~% M" Gtvb now,tvbnow,bttvb不過港劇真的沒什人才了公仔箱論壇$ O1 ?: t6 x2 H0 R: O
來來去去都那些人在演TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" T$ H+ A, f. G% }! W& R
slin345 發表於 2012-11-15 03:17 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 H$ \. [, F5 S% l

G" J: B. s. y- b4 w. ]+ itvb now,tvbnow,bttvbI agree with "不過港劇真的沒什人才了".TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 o' G) J3 ]5 [! t* G

: s+ ~* K) _' q* ?But good thing is TVB is trying to promote second line actor and give them chance to take up the lead role.
作者: da52783    時間: 2012-11-15 06:26 PM

佢幾好AR, 我覺得OK WOR
作者: teaman362    時間: 2012-11-15 06:52 PM

敖嘉年,明日之星!不过很少戏,可能唔系无线亲生仔瓜。
作者: ham77777    時間: 2012-11-15 07:54 PM

祥哥系我滴偶像!
作者: kevinwu10    時間: 2012-11-16 12:13 AM

搵阮兆祥
作者: herobinbin    時間: 2012-11-16 12:17 AM

实力派 演的 最紧要好睇
作者: dino102879    時間: 2012-11-16 05:05 AM

祥仔唔錯,最緊要係有演技同實力支持佢,
作者: wingkaiau    時間: 2012-11-17 02:51 AM

CCTVB重有幾多個可以做得好,又比D高層看中的主角呀,以咪有敢的情況出現
作者: lolo0912    時間: 2012-11-17 02:23 PM

身材高大的人演不了,只好留给祥仔罗
作者: monstersing    時間: 2012-11-17 08:03 PM

職安真漢子
作者: road333    時間: 2012-11-17 08:32 PM

since he is 实力派演员! different  role also good in performing!
作者: jpsho    時間: 2012-11-17 09:47 PM

He got the experience and beside there is no better one...... too bad
作者: lewislewislewis    時間: 2012-11-17 10:10 PM

祥仔的演技是我的最爱!!
作者: 冬青    時間: 2012-11-17 10:28 PM

最好是開放廣播牌照,
作者: wingfungip    時間: 2012-11-18 08:07 AM

作者: QQnoname    時間: 2012-11-18 10:01 PM

他拍戲都不錯看啊
作者: oneunited1356    時間: 2012-11-19 10:49 AM

I don't care as long as the character suite him. Better than watching those lousy actor that can't act.
作者: Silver_Fish    時間: 2012-11-19 12:04 PM

祥哥做幾好啊,唔通要三哥做咩。個人覺得祥哥做李蓮英呢個角色恰到好處。唔知各位是否有同感呢?
作者: tks5th    時間: 2012-11-19 12:12 PM

that's tvb policy
作者: sammid123    時間: 2012-11-19 04:06 PM

其實TVB來來去去都係得個幾個人真係有D悶!
作者: hkcdfamily    時間: 2012-11-20 03:29 PM

作者: tony_show    時間: 2012-11-20 07:39 PM

唉!
作者: tony_show    時間: 2012-11-20 07:39 PM

作者: tony_show    時間: 2012-11-20 07:40 PM

作者: mg005    時間: 2012-11-21 08:55 AM

無記用人一向如此,有何奇怪

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0