標題: Steve Jobs預言2038年係世界末日? [打印本頁]

作者: DICKSONSHK    時間: 2012-12-22 11:03 AM     標題: Steve Jobs預言2038年係世界末日?

如果2038年真係世界末日的話,我諗2038年既香港一生會發生以下呢一件事:http://www.youtube.com/watch?v=ABQ0V3ooEm0
- |9 h; F1 ]8 R; f7 f4 h3 J公仔箱論壇
8 W8 h6 N6 U9 h* W1 i公仔箱論壇點解我會話2038先至係世界
末日??
% ~/ }0 c( ]7 y. o) J8 a, Ntvb now,tvbnow,bttvb因為大家如果有macbook的話
# u  w7 R. i9 _& y4 w8 v8 w可以試下係MacBook度SET時間
* c" x' L. z0 f) X8 v& O: g1 ?. Jtvb now,tvbnow,bttvb你會發覺set到2038之後就無得再Set!www1.tvboxnow.com8 B. Z7 S" }% g
點解?因為Steve Jobs覺得2038就係世界
末日囉!
; x9 x0 d( }# q0 M2 l1 N+ {tvb now,tvbnow,bttvb
( ]* Q5 w/ p/ F* Y5 X公仔箱論壇 ) H% n0 P8 j; l5 R" E; Y( |

8 f. A* J& U- _5 utvb now,tvbnow,bttvb7 x; |5 w/ a$ H2 u% ]+ D% I

. u( Y8 h( Y# K& ^www1.tvboxnow.com如果2038真係世界末日的話,你地到時會如何打算??; `; [1 A; d9 W2 W5 m# e7 v' _
1.        咩都唔做,坐以待斃,白白等死。
9 b  \$ H6 x5 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2.        唉,無得救架啦,算吧啦,仆得街架啦,去死啦!!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ S" q' [( ?2 o& f5 P, [( S
3.        車,謠言黎黎者,信我啦,唔*sorry*會有事既,*hihi*(^ ^),邊度會有末日呀,你唔係真係信呀嘛!!??
0 U$ H: {2 ?: _/ y! x" b4.        我們快點去火星吧,地球很危險,到火星長住。
; X/ k! ^! ?5 M0 W! @( x公仔箱論壇5.        橫掂係咪都死囉,橫死掂死!!不如死得轟烈D!! ,一齊係獅子山下擺一個屬於自己既世界末日POSE吧!!咁樣死都死得有價值D!!* M- S1 J/ b0 |( ~% f
6.        在末日前同最愛既人搞一個屬於自己既「末日婚禮」,順手同最愛既人講「我愛你」(只限浪子、盛女專用)
" ~9 j' o9 H" e+ h& V2 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7.        吃盡世界各國的美食,保證今生無悔!!5 ]! B/ {/ ]4 J- m% D) q
8.        環球世界一周,以最想去的旅行地點作為最先起步點
( N/ Q+ `$ j* s$ U* S- |% MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9.        在未日(12月21日)時於家中舉行一場「末日冬至」,瀟灑地迎接未日,以作紀念歷史性的一刻。
7 Q$ k: f$ L1 _. v公仔箱論壇10.        玩盡全世界未玩過的東西,但求有一個難忘的一天,讓自己開心一次。tvb now,tvbnow,bttvb0 K6 |  Z" K% u# ?! f) `( m
11.        一日之內碌爆晒D卡佢,因為末日後唔駛找卡數XDDDD1 E- H% b8 [7 j3 F
12.        問財務公司借五千萬,之後一日之間洗晒D錢(因為末日唔駛還錢XDDDD)9 ]5 J& x% {3 [: ], h$ A
www1.tvboxnow.com* ~3 C- x# D% Y6 ]4 H) _8 A& \
歡迎留言講出最適合你自己的答案,並按下你所選擇答案中的連結,亦可提出其他想法,謝謝undefined

作者: phantomgao    時間: 2012-12-27 09:49 AM

你为什么势要制造恐慌呢?世界末日对你来讲是什么?你的愿望吗?2012谎言刚过你就要制造2038笑话吗?
作者: JathnielTong    時間: 2012-12-27 08:43 PM

感謝分享,謝謝。可是,2038還有很久!!!
作者: marcus9973    時間: 2012-12-28 07:27 PM

你的macbook最多可用到2038。。。。。
作者: anhla123    時間: 2012-12-29 06:20 AM

依家如果重有人話20xx年係世界末日,小心被人打到佢亞媽都認唔到佢,呢種廢話已經引起很多人的反感,你好彩係網上發嗡風,無事!如果你真係照第12. 做..問財務公司借五千萬,之後一日之間洗晒D錢,之后世界末日未到,你的未日就剛剛開始...問財務公司借果五千萬你做牛做馬做雞都還唔清。
作者: tommy800289    時間: 2013-1-4 12:44 PM

这个人好无聊哦,世界末日有什么好,想法怎么那么消极。真可悲
作者: smcorange    時間: 2013-1-4 01:24 PM

过時'古老'的笑话!!!tvb now,tvbnow,bttvb3 p3 z* ]) ~* v  _) q% y
Steve Jobs 的名字又被消费了.  太无聊可悲!!!
作者: ivanmak    時間: 2013-1-4 03:31 PM

Steve Jobs 自已都顧唔惦自已!
作者: oda211    時間: 2013-1-5 10:44 PM

这个人好无聊哦,世界末日有什么好,想法怎么那么消极。
作者: clivelam    時間: 2013-1-6 12:22 AM

他不是預言家吧
作者: utopia13hk    時間: 2013-1-6 12:58 AM

係提你要換機者
作者: kilykilyk    時間: 2013-1-15 03:45 PM

又嚟世界末日??
作者: kevin702    時間: 2013-2-2 02:32 PM

好无聊啰

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0