標題: 邊個牌子android機最好用? [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-6-8 09:38 PM     標題: 邊個牌子android機最好用?

我係用開iphone既, 依家想換部android機, 都驚會用唔慣, 想知邊隻牌子會好d呢??
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-9 01:02 AM

個人推薦HTC 可以去試下實體機才決定買不買
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-10 06:03 AM

htc最易用,個介面係htc自家研發的,其他手機冇
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-10 06:55 AM

個人推薦HTC 可以去試下實體機才決定買不買
7 R5 H8 O; [$ j! s1 P" Ikennethchia916 發表於 2013-6-9 01:02 AM
5 J( G( U( P4 i$ y3 E) }) Qwww1.tvboxnow.com咁htc既話邊部好呀?@@
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-10 06:56 AM

htc最易用,個介面係htc自家研發的,其他手機冇
' T" C' [0 ?/ V7 O) j鬆餅人 發表於 2013-6-10 06:03 AM
. p7 [" Y# L2 N/ C* f6 zwww1.tvboxnow.com我睇過廣告好似話係叫htc sense?
: v7 ?' _4 a' F9 P; G不過htc邊部好?
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-10 08:07 AM

' e$ `- r% ~( T( X我睇過廣告好似話係叫htc sense?tvb now,tvbnow,bttvb/ q, A: o4 J2 M- {
不過htc邊部好?" h! k  d8 Y2 E0 X% x' z* K+ W, o
sweetcherry 發表於 2013-6-10 06:56 AM
公仔箱論壇# y- {4 M8 Y2 n+ Z; {6 {1 S$ Q. p
係呀
! D6 r0 e& Q7 L4 ]/ I依家梗係買one啦, 呢部近期大熱
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-11 12:05 AM

4 }% t: Q: g& a' {( t( H" _tvb now,tvbnow,bttvb咁htc既話邊部好呀?@@tvb now,tvbnow,bttvb0 B( F% o6 D* S4 S2 h
sweetcherry 發表於 2013-6-10 06:55 AM
3 _. P! c$ K* h3 \/ s# A
【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。
作者: raif    時間: 2013-6-11 12:30 AM

HTC One
作者: 9時16分    時間: 2013-6-11 01:10 AM

# B0 d  ^3 B7 w% L$ L1 p( b
【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。
) Y* a9 b& Z* {  U+ pkennethchia916 發表於 2013-6-11 12:05 AM
( i8 W( y: \0 W; z" l8 Y公仔箱論壇我E+都用緊NEW ONE, 真係好正tvb now,tvbnow,bttvb% E( s, e6 G7 o2 D
不過香港都有蝴蝶咩???
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 06:13 AM

3 E! r: h' _8 R1 a% |$ f. q3 `1 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我E+都用緊NEW ONE, 真係好正
. a4 ?3 |' [4 L- L  W: B/ Kwww1.tvboxnow.com不過香港都有蝴蝶咩???tvb now,tvbnow,bttvb' T( n6 n% H7 G4 u0 h& K+ _
9時16分 發表於 2013-6-11 01:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb- q8 X  d. o/ F) F8 O
有報導話HTC考慮緊係香港出butterfly lte或者2!
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 06:29 AM

www1.tvboxnow.com/ A( `+ U/ d* k, ]( g$ F% L6 P: N
係呀7 K0 R9 y. p9 n2 x6 A0 L
依家梗係買one啦, 呢部近期大熱www1.tvboxnow.com# B0 e" i+ m7 a) V# o
鬆餅人 發表於 2013-6-10 08:07 AM
$ H0 @6 R# h: _8 i" J9 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個個都話one@@TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* I( ~: p/ ?3 }. u4 `$ J; l9 n
我search左個款睇係幾靚仔, 咁如果呢部同3星既s4比邊部好d?
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 06:31 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* r: r) A1 _  l6 U( [
* W" D% {& z: _4 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。kennethchia916 發表於 2013-6-11 12:05 AM
% `+ ~, }5 y& n# ctvb now,tvbnow,bttvb蝴蝶個款睇落都好靚喎不過我更加鍾意one多d
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 06:52 AM

z  ]( p2 W, M  H+ b
個個都話one@@tvb now,tvbnow,bttvb: M% z* f/ p- l* h4 r1 p* z/ Q
我search左個款睇係幾靚仔, 咁如果呢部同3星既s4比邊部好d?公仔箱論壇2 N; s- |7 L/ ~8 m4 O# k9 E
sweetcherry 發表於 2013-6-11 06:29 AM
, u# `7 R2 q9 W我無s4唔清楚, 不過我聽講s4有好多問題
* e+ O/ h8 k; K% w公仔箱論壇你去實際試下兩部機先囉, 我就鍾意one多d, 金屬機身有質感同襟用好多
作者: 你還好嗎    時間: 2013-6-11 07:08 AM

android機當中,我覺得htc做得最好,佢既介面有好多功能係方便過其他手機
" A: ~9 s( J% ], X# d* X特別係近期既one更加有誠意,zoe動態相薄都好好玩
作者: 晴天陰天    時間: 2013-6-11 07:23 AM

( T7 z- X5 {1 j5 Z+ {8 Fwww1.tvboxnow.com我無s4唔清楚, 不過我聽講s4有好多問題tvb now,tvbnow,bttvb7 b6 @7 Q! M( \
你去實際試下兩部機先囉, 我就鍾意one多d, 金屬機身有質感同襟用好多tvb now,tvbnow,bttvb$ x/ @3 Q6 e0 D- W0 }
鬆餅人 發表於 2013-6-11 06:52 AM
6 x# G: Q) u& u, o; F: zyes!我開頭都諗緊one定s4,最後都係買左s4,用落先知好多問題
, o; F/ K$ P; R6 S8 i0 I' e" }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。例如傾陣電話都熱到咩咁,玩game又會lag
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 07:40 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. l  c! N9 M3 U, v
yes!我開頭都諗緊one定s4,最後都係買左s4,用落先知好多問題TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ]8 r' S% T; s% o& |/ b
例如傾陣電話都熱到咩咁,玩game又會lag
" ?) g, V8 }. }6 ^$ `晴天陰天 發表於 2013-6-11 07:23 AM
0 ^% i6 w# ?7 \. L1 j9 wtvb now,tvbnow,bttvb我有d fd都咁講, lag應該係因為free ram唔夠啦, 聽佢地講得返7xx mb, 太食ram喇
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 08:16 AM

公仔箱論壇( @" U; _, D' T2 q: o$ p0 z) ~
我有d fd都咁講, lag應該係因為free ram唔夠啦, 聽佢地講得返7xx mb, 太食ram喇www1.tvboxnow.com2 w6 {1 q& t/ a+ J+ s; K: E; w
鬆餅人 發表於 2013-6-11 07:40 AM
公仔箱論壇5 z5 U% d( s/ E: M- n; H, `
傾電話都過熱?!小心燒左喎@@
作者: 晴天陰天    時間: 2013-6-11 08:30 AM

燒都事小, 最怕係爆炸咋, 早排先有單3星手機爆炸
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-12 03:47 AM

www1.tvboxnow.com0 @8 l7 |8 e- G, {% w
蝴蝶個款睇落都好靚喎不過我更加鍾意one多d
& M- D0 v4 o! e& U2 \" ntvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-11 06:31 AM
tvb now,tvbnow,bttvb* `7 P4 U* L) m9 e! x5 y* |
one實在太有魅力喇 一見鍾情 第一眼看到它的機身設計 amazing 全新體驗
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-12 03:50 AM

燒都事小, 最怕係爆炸咋, 早排先有單3星手機爆炸
1 f$ v. v9 h6 s! w  K: PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。晴天陰天 發表於 2013-6-11 08:30 AM
www1.tvboxnow.com" v$ c/ r3 ~' q- j5 P- `  Q/ o
我朋友還簽了兩部S4 (計時炸彈)

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0