標題: [翻唱] 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-9-24 04:26 AM     標題: 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-19 08:41 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb$ V) P" F0 S4 {; J: O- e

$ a4 o2 t6 \) _8 k: s7 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日送給大家的經典歌曲是林子祥的千枝針刺在心 4 H/ E( s) |4 v( a" z- F% v8 {
如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了。
6 ^$ d" B3 n3 e$ R1 h: q
% a1 q/ `9 }5 r% J6 v( D6 H! JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ y( Z2 n- Q+ i/ w1 K/ ^# ]+ d7 u: u
, {2 N  E. D) w4 {
https://sites.google.com/site/jenniferdreamhk/home/music/1000pins
作者: ~劍全~    時間: 2013-9-24 08:50 PM

多謝小野貓翻唱分享!
/ v6 ^( E+ S; C: K9 e0 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  n$ E+ Z% |2 c0 w話時話,好少女仔會揀林子祥嘅歌嚟唱.
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-25 10:00 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-9-25 10:01 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb, V: |4 W' W! C$ b# }3 @

7 ^! f! |) P* w: z( Xtvb now,tvbnow,bttvb2# ~劍全~
- [0 k8 Z$ |3 r) m" ~+ h9 \
- r' H4 Z- R8 u9 }7 j8 [  Rwww1.tvboxnow.com系咩,我個個男歌星好聽既金曲都會翻唱,謝謝版主支持
作者: jeniffer7799    時間: 2013-9-26 02:07 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-29 12:51 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!tvb now,tvbnow,bttvb- h) ^- O6 ^) Q! Y
jeniffer7799 發表於 2013-9-26 02:07 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ B+ l) |% I8 p; H: E
www1.tvboxnow.com& E0 ^4 o6 k7 ~2 v! X; \- @! p
谢谢姐姐既赞赏
作者: mar76383    時間: 2013-10-3 10:28 PM

這首也唱得很好,好有水準
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-7 03:44 AM

這首也唱得很好,好有水準
( Z% b& k- T% O% g* nmar76383 發表於 2013-10-3 10:28 PM
1 T6 x. T; [! S% _. lwww1.tvboxnow.com
0 n3 N% y. j# Y" F- T1 D: F3 ^- M  PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。谢谢赞美
作者: Samtsui1968    時間: 2013-10-13 07:44 AM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-19 08:42 PM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
( ?4 y$ w1 F1 ?+ q! E+ F; H9 o: iSamtsui1968 發表於 2013-10-13 07:44 AM
* J& |5 j3 t3 t" `+ a* Wtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb+ j3 B, R+ \8 R
谢谢赞美
作者: Nikkisweet    時間: 2013-10-30 02:04 PM

好聽
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-2 01:06 AM

10# Nikkisweet # i/ O. v' u, G+ @" Y+ C4 h1 J# s

* C& T- \3 [6 t* N, ]4 ztvb now,tvbnow,bttvb谢谢赞美
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 12:33 AM

林子祥
& i5 M! t1 R6 u! C! Z& y5 F$ tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: h: s" \+ M6 \- N" E
千枝針刺在心
' X$ Q9 I3 u+ K3 Q3 w& ^: [, MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。作曲:林子祥4 C* G! K* q/ q9 r
填詞:鄭國江tvb now,tvbnow,bttvb- A1 [- g" E" v, f& |! a4 i  F
公仔箱論壇' G6 s( K1 ^( u; Y/ X
你何故牽走了我的一顆心. X% ]4 v; c+ t9 z5 G9 [
更何故竟不顧而行
) H" \# v2 [1 {) @tvb now,tvbnow,bttvb還令我的愛彷似在泥裡陷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" s/ @7 c6 j9 X5 S  ]
愛人你何殘忍公仔箱論壇6 C) I9 e& ~+ `6 k$ k7 Y0 F
你何故不問問
( {8 Q% H: g, V6 t1 j  e- _  W- ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你何故竟毀碎我的心tvb now,tvbnow,bttvb! a0 b( f+ s! \- T
難道那些快樂不再令你留下www1.tvboxnow.com4 ^& w6 p) m8 j" r+ [# k- J
空追憶枕上唇印
+ e& s7 u: o! mtvb now,tvbnow,bttvb更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網 tvb now,tvbnow,bttvb5 A/ m# U: n( C* _$ k# L: g
一顆心一顆心插著針tvb now,tvbnow,bttvb, \# I) ]: }; e# m
它的痛苦有誰問www1.tvboxnow.com7 n+ n4 d7 `; e3 h+ U; j
千枝針千枝針刺在心www1.tvboxnow.com9 _1 k; k6 `4 H* @1 S+ D7 L
心內凝著的血盡變淚痕
  M9 [3 m) X9 @/ h& CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我還要裝作我不打緊tvb now,tvbnow,bttvb( [, I. P0 J5 u
我還要裝作更開心tvb now,tvbnow,bttvb* _/ z# Y* v: u
誰料我的快樂只是迷陣" z7 l/ o  D8 k, w8 U
枕邊珠淚常浸
作者: 625goodie    時間: 2013-11-3 07:08 AM

利害,呀林子祥的歌都唱得頭頭是道
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 03:45 PM

你推帖真係推得好肉酸吓喎
$ z2 ~& o/ u& i6 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。成個幾月前既歌,依家先補歌詞tvb now,tvbnow,bttvb. n" |: O/ n) J6 O: B. r3 F6 A
開埋咁多acc淨係幫你推帖,其他既望都吾望又無分享
- G" c; [! D# p. u- s個個forum都係咁,你駛吾駛呀tvb now,tvbnow,bttvb: C2 P& ?5 p: e& f7 \7 w# g; H* |
其實你唱得好難聽lor
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 05:55 PM

14# siuhakhaha
) c5 E/ J, x2 [www1.tvboxnow.com
' D# x: X/ y  L- J公仔箱論壇你係到抹黑我都抹得好肉酸下喎,那些人開Account做什麼我管不到,這是他們的自由,這裡有人
9 u/ K. j6 g& |www1.tvboxnow.com一日推十幾個post唔見你去話,其實我唱得難聽又怎樣,這裡有說唱得難聽唔可以發歌嗎.  好心你就唔好扮鬼扮馬,係人都知你是誰。你不但只
$ T4 i  `! ^6 Z侮辱我和來打comment既人,你還侮辱了你自己。唱歌唱到沒有容人既氣度,就唔好唱喇。
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 06:16 PM

14# siuhakhaha
7 Q- @3 W- o; ^: J
: _: ~* R; q/ C1 x; M2 i! G8 J6 t2 htvb now,tvbnow,bttvb還有下次要話我,唔好在我睡覺時候,這不是君子所為
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 06:37 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor+ t: W, e5 W% ^' P) E4 n
講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!( B5 @  a! U/ e; V8 b' f
咁大個人都唔怕醜嘅!" e/ k( q3 f! R3 _- h, x: _+ @
寸完見版好覆帖用“支持本論壇”tvb now,tvbnow,bttvb; m  Q- I) c7 P0 s( W
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:03 PM

17# siuhakhaha
9 U( q& ~% O- q- x2 owww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com/ L( b9 ~4 c4 W. K0 G& N: o" X
你巫告人真係好本事,唔怕醜那個是你啦,咪屈得人就屈。我就係copy佐他給我個comment來支持他啦。好心你就唔好甘小心眼啦。我唔係寸他。只是好奇想問下他是不是管理員。好心你就唔好學是學非啦。得閒就唱好d歌。妒忌人和抹黑人,幫唔得你出位既
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:09 PM

17# siuhakhaha
* u. `3 o% _; {# T公仔箱論壇
0 C8 [! J8 B. p- K" d公仔箱論壇有本事就用回自己個帳戶來話我啦,何必要開個新帳戶來巫告人,名不正,言不顺
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 07:11 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: m3 u( t& H) c5 N, w$ K

2 u8 y7 {, `  x" Q- |( r) E至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:15 PM

要出位學你咁推帖咪得lor!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& r' ^0 m1 n. s% }  Z2 [
你唱到咁到有fans話唱歌人才,真係大開眼界,佩服!咁都講得出……
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:27 PM

唔係掛,有人來支持复帖都俾人鬧,你覺得唱得唔好聽又鬧,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% A: ~+ A: m' q5 }6 U
你有沒有覺得你自己有病
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:33 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
, C; N5 p) B2 ]- O
" b6 a: F/ A) I6 L至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.tvb now,tvbnow,bttvb2 _! u2 {% K, @) ~/ s: D- W, n( R7 R
~劍全~ 發表於 2013-11-3 07:11 PM
, h% B" I4 E1 x& [8 D9 A2 b公仔箱論壇
* P' g; z# ^1 n- t: l+ l7 |/ L( UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔该你check 清楚D是不是我分身推帖
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:44 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor
) W+ t- R: Z! h" F* v! xwww1.tvboxnow.com講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
9 R3 Q  V4 c, `# t8 k! F0 o# y) |) ?咁大個人都唔怕醜嘅!tvb now,tvbnow,bttvb! z* ?% d; h) e; t7 ]$ U
寸完見版好覆帖用“支持本論壇”公仔箱論壇0 H( {( _! n7 S* {" l( i" o
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:48 PM

你地班人唔想我係到唱咪出聲囖,使乜玩人玩到甘盡,此處不留人自有留人處,莫TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% E/ k8 \" Y4 L, @0 a
需要踩著人,傷人既自尊心。實在好過份。
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:53 PM

出完歌個幾月先至補歌詞?www1.tvboxnow.com, G/ b5 z; c% u1 A
唔係推帖係乜?出一個新acc就推番晒你Dpost上來
- ]! J  f' t. e+ f9 E( Pwww1.tvboxnow.com果Dacc有D新到一個星期都無,但全部都只會回你D帖1 F8 j, \# P0 p+ u+ R6 K2 F( J! ?
其他forum情況一樣,最攪笑同一個acc回完又回
: y3 D' e, w9 e+ \. I. K. H公仔箱論壇話要一聽再聽喎!仲要推親推半版tvb now,tvbnow,bttvb  s' K  ~( w! D; ?) x& k8 y5 ?4 f# k
其他少發歌嘅網友一下子被到落底,咁好唔健康lor!
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:55 PM

24# siuhakhaha
9 F4 T/ F7 P% z' E& d2 ~$ X1 r+ |www1.tvboxnow.com
' @( h$ E  \1 E( \  G, I$ e. ~. pwww1.tvboxnow.com你刚刚才推完一堆帖,话紧你自己呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 08:00 PM

26# siuhakhaha
7 @) K. t# K, j  W$ |1 h公仔箱論壇5 H9 ]% z3 N5 ^& M
好心你啦,讲来讲去都系那几句,你烦唔烦呀,那些人开了几多天我都唔知,看不见,点解你甘清楚呢,呀原始人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0