標題: [翻唱] 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:04 PM     標題: 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱

[youtube]G7fa2P41mes[/youtube]! ]  l0 w) Y8 d: ]
公仔箱論壇1 m1 n( a6 n* v( a
歌名: 忘不了您
- \- w6 E- d; M. m# U, R4 x1 S公仔箱論壇作曲: 五輪真弓
) ?% i7 T5 Y+ D$ Q/ C! W填詞: 林敏聰公仔箱論壇" S. J9 Q- h5 b$ S: U& C- z
誰令我心中 痴痴的醉
* o$ j/ k8 f/ o$ C$ `www1.tvboxnow.com在我身邊 每天為我洒滴滴眼淚TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ l2 I; [7 u; D) B
讓我的每一天 也是睛天TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Q$ k  Q4 v" @0 K1 {: p- |* [
懷著滿腔熱誠 藏在我心裡
4 _* f7 H0 U/ c9 U! _" _; a! ttvb now,tvbnow,bttvb如何喜歡您 如何結識您
' w) n1 K! K4 q$ P8 w' F我似是一一的淡忘 唯獨情深一片
& K( N3 m+ r- M* a$ Y( e: D: e5 Gwww1.tvboxnow.com誰與我終生依戀 誰給我真心不變TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 |2 y$ U2 r/ z$ g2 y
只要我一息尚存 也忘不了您公仔箱論壇$ N1 @2 u3 F5 v7 q+ }3 ?, J4 s
誰共我此生 真心相獻tvb now,tvbnow,bttvb" T# Y1 r0 m' }1 }# u5 _
在我身邊 每天為我憂日夜掛念tvb now,tvbnow,bttvb# V" P! d& Y+ \
讓我的這一生 有著明天
7 ?1 I2 `( g4 J: W( P8 u% E/ r: Y% |公仔箱論壇懷著滿腔熱情 來讓我溫暖公仔箱論壇! L) B* o, _" Q$ I
如何喜歡您 如何結識您TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) t. u4 R  l7 i) x( f9 W5 h" T
我已是一一的淡忘 唯獨情深一片www1.tvboxnow.com3 \8 c& \0 Y# }) n+ c. O
誰與我終生依戀 誰給我真心不變www1.tvboxnow.com0 X8 r' L0 B" j2 J/ h2 g# c
只要我一息尚存 我忘不了您
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:21 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-4 11:41 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ J" @7 T1 v7 W$ `
www1.tvboxnow.com  k8 Q. g4 y5 C2 q7 @
有問題.無聲.
$ J  h7 y0 s% S! H; gtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 _, E9 L* `, I1 d  B  O

忘不了你 唱首後生果陣的愛歌

: z) @/ }. r4 I4 Q" O' ]  W真係 忘不了你.無聲嘅歌都係第一次聽.
/ u3 ]7 n1 f% n2 r3 a' ~& @5 hwww1.tvboxnow.com) u5 `3 `: y5 s! Q2 i

唱首後生果陣

www1.tvboxnow.com7 \' L0 C4 o  v& S# [

乜你好老咩.上次就話叫你去報到.

公仔箱論壇- a1 [1 D# g% ~/ O+ v3 F

報到咗.報到唔洗咁密.

1 ^6 y3 }- O+ U! f$ j3 h  r

蝦蝦 妳就唔好叫人做叫叔啦.

www1.tvboxnow.com1 D8 D9 R# f8 w" p5 L2 M  J. m

雖然聽唔倒.估呢首歌難唔倒你.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:42 PM

2# pinaroo
8 Q/ X* F+ y) L1 b# }! G1 v! W4 g
3 R/ o/ L& s: p8 P$ }6 N. s有聲喎,咁奇?
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:53 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-5 12:04 AM 編輯 5 ~! J) |; `% D% R. [" B* Q

( P5 `0 {+ @7 a+ `  a4 bwww1.tvboxnow.com 3# cfuwai
2 B& ]5 ~- W' S3 N% iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ k! |. r% x9 S9 Q/ P/ y2 s8 J

係 youtube 問題.我 check 你其它帖一樣無聲.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ?+ q& B; K3 e

Check 過其他人有用 youtube 一樣無聲.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 [6 l+ t3 c' U2 x) j
建議加條 box Link.
4 O9 H4 d+ v- UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb% Z% L7 ]% ~0 Y

唱得咁好聽.唔介意俾人下載收聽嗎.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 12:30 AM

5 t( m6 Y! J* @www1.tvboxnow.com& [  q/ E" x5 W# g# }$ G( m
4# pinaroo TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 N5 S# K. c2 [" h4 z, e

+ [9 ?5 I" e9 ~- }  qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我唔介意架,問題係我唔知有冇權決定?
! T* H7 y8 \1 `, Ztvb now,tvbnow,bttvb
3 s/ Z6 \7 H, {# E- X6 U- r) Y' Wtvb now,tvbnow,bttvb其實呢首歌真係唔太易唱得順耳.
作者: pinaroo    時間: 2013-10-5 12:55 AM

問題係我唔知有冇權決定( a" o8 a6 z. D. n4 i# I" T! w
tvb now,tvbnow,bttvb& Y/ o5 O" d" D. s0 H( v
你是指版權.因為是你唱,你先有版權.
" o4 }( w+ c* o7 b- Ktvb now,tvbnow,bttvb
/ R4 l2 }4 T) \9 A) Y$ mtvb now,tvbnow,bttvb音樂只要你改一粒音巳經係第二首歌.
9 T" \8 S' s6 q1 T5 k  d0 r* N+ ~# awww1.tvboxnow.com
+ Q6 M$ O; F$ G; w  F. Z) c( k9 I公仔箱論壇咁當然以呢首歌為例.唔通有一百個人,個個都改一粒音.www1.tvboxnow.com" \, M% q2 c/ w+ j! H3 Y3 r2 [0 p
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 `' i, s# @$ N$ G0 e2 d
就變成有一百首,忘不了唔知乜.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-5 01:38 AM

我好采啲,我聽到,ha
$ R: u+ ^6 s' m首歌正喎!!這類歌小啲感情都演繹唔到,tvb now,tvbnow,bttvb. S! |" c0 {4 V( X& I* a
師兄好嘢~support~
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:41 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-5 02:42 PM 編輯 公仔箱論壇: x' N& O; q3 L7 Y. Z
; t7 z* _0 R, s7 X0 m: `
我這兩天上來,我個youtube都搞到無聲,唔知點解。之前個電腦就收到有script 的warning。唔知系唔係這個原因。不過如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume向右就ok了。 。
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:52 AM

張學友都是大叔,都有n甘多人喜歡哦。 。好聽
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-5 10:03 PM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-5 10:04 PM 編輯 : }8 x6 W( x% u+ i- G; L
公仔箱論壇2 Z- L' B0 n+ ]8 q- L9 W! L, W
張學友嘅經典金曲首首都係咁正,真係少啲唱功都唱唔好.
, A, w& U' n! T; h' w1 i. p7 J公仔箱論壇cfuwai 唱得好有感情同唱得好好,多謝自唱分享
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:32 PM

9# jenniferdream   l2 M* a' N( _' }: u7 j4 m
tvb now,tvbnow,bttvb2 V/ G( l5 D4 Q+ [& h) m
我大過學友架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:35 PM

10# ~劍全~ 公仔箱論壇. u4 |: c: B* t8 ~" u+ q

( c" e  D: l3 V+ o( d; ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 v9 B, Z6 `& a# B
哈~~~!你太後生啦,呢首係"譚詠麟"既作品黎架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-6 12:06 AM

6# pinaroo
2 v+ B( A0 F! v% Z1 c# bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" h- k$ Y6 h: Z- K
咁請教下,如果網上搵到一些伴唱音樂片,我加入自己的人聲錄成一首自己唱的歌,咁版權是誰的呢?
5 Q2 ?3 e4 g- Q* l8 B% a7 U公仔箱論壇可以放上網公開嗎?會不會比人告的風險呢?
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-6 12:20 AM

11# cfuwai tvb now,tvbnow,bttvb' p9 g# Z7 M  x
tvb now,tvbnow,bttvb7 F9 o+ q2 @: C8 I1 W
甘又真晤覺你有甘大,好像三十幾乍
作者: blackpig936    時間: 2013-10-6 01:07 AM

好有個人風格,支持!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:22 AM

14# jenniferdream / g( T* D1 n$ B' |

0 F. k/ X5 }! G, L5 t( _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈!你真會令老人家開心.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:23 AM

15# blackpig936 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ y2 x+ d9 P% |$ x/ _; F% `1 E5 s& }2 i

4 C8 m0 W6 c; y8 {6 a% k! S
$ C, D8 p) `  w3 j3 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝你呀!
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-8 11:18 AM

um....我暫時冇諗咁多wor。 反正唔係商業用途, 咁 學習交流 要唔要算 版權噶???公仔箱論壇/ D7 `- ?6 C2 F

* z3 \7 Z# ~+ _* y. u9 R5 a# }2 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過真係認真 正!! 俾個good 你。
作者: cfuwai    時間: 2013-10-9 12:59 AM

18# la..lala^0^ 7 e  e8 x1 S8 h6 P$ X. s# @
' s3 a7 j; G5 |8 L: w8 L
冇法啦,我呢D冇青春,冇錢,冇膽的三冇人員,天性貪玩又天性怕事嘛!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0