標題: 《貓屎媽媽》劇情介紹及觀想感 [打印本頁]

作者: timmaxsing    時間: 2013-12-27 02:16 AM     標題: 《貓屎媽媽》劇情介紹及觀想感

0 \% c+ w/ p2 v. r/ S$ J: l公仔箱論壇
' S/ S' J# ?0 D/ h( ~- Gtvb now,tvbnow,bttvb[attach]2635912[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 Y' _5 ^- V( n7 X" L. n
《貓屎媽媽》劇情是介紹女強人馬思雅(米雪飾)為事業以努力,時間表排得密密麻麻,她不容許自己浪費了任何時間,對丈夫和女兒浪費時間及特定要求。她的丈夫邊冊(杜燕歌飾)是出版社編輯,是重質量;不重銷量,重視過程中而不重視結果。就以喝貓屎咖啡為例呀,坐在合適環境飲咖啡,慢慢地衝調和品嚐當中味道,就是一大樂趣?但對思雅來說,咖啡有提神功用,夫妻步伐不一致,之間距離愈來愈遠。就在二人婚姻走到終點冰河時期之際,邊冊跟替邊貴知(岑麗香飾)補習的學姐蘇眉(胡定欣飾)因為性情相近而愈走愈近。最終是思雅和邊冊離婚收場,邊冊繼丁而娶了蘇眉。貴知從小到大一直按照思雅為她訂下了時間表去做人,甚至為她到外國留學讀醫,但思雅的意願而非自己心目中的理想。在她讀醫的第三年發生了一件意外,就是邊冊車禍離世,令貴知頓時反思自己廿多年來追求是甚麼?同時在邊冊生前正籌備開設一間咖啡店,響應西方國家提倡的「慢活」生活,即是放慢生活節奏,樂觀態度、細味人生的生活態度的方式經營咖啡店。貴知決定繼承父親遺願,暫時休學,決心經營咖啡店,順便可乘機「停一停,想一想」?,思考清楚醫生是否將來一生想走的路呢?最後該貓屎咖啡店是否經營成功呢.....
作者: johnny09    時間: 2013-12-27 03:31 AM

一直好奇怪古明華點樣問哪個陌生女子要返個袋橙
作者: ceciliawsm    時間: 2013-12-27 01:38 PM

对于角色分配, 我觉得蛮合适的。剧情也不错,搞笑成分有很多。只是米雪演的角色似乎太严肃了, 把气氛搞得特别僵 (可能剧情需要吧)。岑麗香的演技嘛。。。只能说还是新人咯。
作者: lingo2005    時間: 2013-12-27 02:17 PM

不错好看
作者: harrymmy    時間: 2013-12-27 03:39 PM

我想问问 猫屎 是只猫屎咖啡的意思吗? 顶级咖啡? 那么剧名 的意思就是 顶级妈妈?  还是参考电影 猫屎先生  理解  为爱你在心口难开
作者: timmaxsing    時間: 2013-12-27 03:52 PM

我想问问 猫屎 是只猫屎咖啡的意思吗? 顶级咖啡? 那么剧名 的意思就是 顶级妈妈?  还是参考电影 猫屎先生  理解  为爱你在心口难开www1.tvboxnow.com% q( F, p8 b8 \
harrymmy 發表於 2013-12-27 03:39 PM
2 D+ |6 l. k2 X" X% b公仔箱論壇猫屎咖啡又名「麝香貓咖啡」。由印尼椰子貓(一種麝香貓)再排出來的糞便便是主要原料,但不要離題太遠,《貓屎媽媽》劇情大綱是講一杯咖啡條配出來是不容易,該劇我覺得帶出,任何事都要努力才會成功的信息
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-27 04:26 PM

* A( s' ?/ D9 j7 F* r* Z7 ?1 @. c公仔箱論壇2 e6 Z# I- N* |# a4 H8 y9 ]8 p
啱啱之前睇完法外嘅王浩信, 佢响呢套劇角色好搞笑仲要配埋小寶好絶, 王浩信做到同法外完全唔同嘅性格, 好好笑, 可以話係呢套劇其中一個亮點! 而胡定欣响套劇要同前輩"米雪"姐較量喇.. 我對佢有信心. 只係睇咗幾集, 要睇落去先可以比更多觀感!
作者: swdlhk    時間: 2013-12-27 06:34 PM

好奇怪啦
作者: apieceofshit    時間: 2013-12-27 07:24 PM

睇到第四集,好幾個位真係笑咗出聲,朱咪咪同古明華再做母子更有默契,王浩信做小男人入型入格,反而黃宗澤嘅發揮就被比下去了。(但無辦法,呢部除咗係喜劇仲係愛情片,男女主角都是有包袱的)
& H& A: J% S# z# ?www1.tvboxnow.com見到樓上有人話米雪的角色把劇情鬧彊了,我反而唔覺... 因為每次做到嚴肅位時,又會估佢唔到爆啲笑料出嚟。" V6 x$ ^1 z8 m1 _; U6 {1 k
如:第一集開始時明明係喪禮,仲要好緊張因為Marcia遲緊到,點知佢迫助手扮胃抽筋,笑了www1.tvboxnow.com. N' t" U1 V4 ~% P; A1 s
第二集貴知同Marcia嘈緊,本來擔心貴知唔敢開口話唔想返英國,點知提子包巧妙咁將重點放咗係個毽到 (汗), R+ T3 M2 Z2 x! [6 K1 e* _3 C
第三集Marcia、蘇眉、貴知、Sherman企係條街到又嘈,點知三個扒街了,爆笑了
9 [) `: G6 b( m* H, mwww1.tvboxnow.com第四集提子包無無謂謂為咗石仔俾人打一餐,本來覺得攞嚟講,點知個尾收得咁靚,我哋有平機會架,暈了: Z& J1 ~5 ~! p/ ^& c
+ b- t: r+ ^  d9 s( k
不過笑得最慘都係:你都痴線架!衰女包係你後面吖嘛! & 長腿叔叔的深情一吻7 o( M) A5 _( D) c' u

. F/ R8 A" j7 {, K希望繼續笑落去,唔好好似My盛Lady咁最後說教味太濃,爛尾...
作者: yuenloi    時間: 2013-12-27 07:33 PM

停一停,想一想.「慢活」生活.好好,我都喜歡。
作者: stevenforever    時間: 2013-12-28 04:26 AM

睇下好唔好睇~
作者: bigheadmanken    時間: 2013-12-28 09:39 AM

thank you for sharing!!!
作者: LEE2    時間: 2013-12-28 10:50 AM

我都滿喜歡這樣的劇情
作者: brianlo0615    時間: 2013-12-28 02:14 PM

搞笑成分有很多
作者: shredcandy    時間: 2013-12-28 05:04 PM

看了五集,我真的覺得不錯的,搞笑位很多,特別喜歡王浩信的演出!而且咪咪姐和古明華也挺合拍,很搞笑的母子……
作者: 小托比    時間: 2013-12-28 07:54 PM

還有發瘟哥,跛CO來搶地盤,好好笑。基本上所有人物都已經交代得很清楚了,性格也很鮮明,互相之間的關係,後續的發展可以鋪展開了。
作者: timmaxsing    時間: 2013-12-28 09:37 PM

第五集觀想感,是祖光說比喜歡貴知的咖啡更甚於父親沖調的港式咖啡,址堤為了滿足兒子及贏回兒子的尊敬,便在店中找機會偷學沖製精品咖啡的技術。雖然址堤用盡任何方法偷師,但身為港式咖啡王的他卻無法成功學習沖出一杯GOOD的美味咖啡,
/ P2 a0 l. G1 j. f1 V思雅帶同港式小食到咖啡店探班,原來打算將咖啡店分租給小吃店以求增加收入,但此舉明顯違反了邊冊的遺願,當然絕不贊成...
作者: moonlight1812    時間: 2013-12-29 12:27 AM

幾位攪笑既演員好攪笑,去到好放好盡,夠瘋癲
$ _5 d+ F  ^2 D( z. wtvb now,tvbnow,bttvb( @, X  M$ ]5 q! U; S" g
可能咖啡方面唔夠專業。但是,這是關於咖啡師的專業劇嗎?我就不太清楚了。
4 x; R, P- G' M& {7 @公仔箱論壇4 ?  C" u3 n8 D; b4 X5 ?
老實說,我原本不打算看此劇的,是 25號晚在朋友家開 party 偶然看到,覺得很瘋狂,才繼續看下去,不合理的劇情就唔理啦
作者: babylonzone_lew    時間: 2013-12-29 12:07 PM

睇嚟好似好好睇喎! 要支持!
作者: 小托比    時間: 2013-12-29 02:04 PM

一直在做蛋糕吃蛋糕,搞到我都很想吃蛋糕,今晚去買個
作者: ilovekc1    時間: 2013-12-29 04:58 PM

搞笑劇集 不明白有什麼好認真# {' q4 K/ C& L/ ~9 X8 `  _) @' l
輕鬆下啦 香港人
5 I! e& j) D% w  \# W. l3 v% cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  j* ?7 @1 U5 M5 u& Vtvb now,tvbnow,bttvb睇個劇都晒精神?tvb now,tvbnow,bttvb6 U; S8 g2 s9 m# H7 d
俾個腦休息下啦
作者: ttytang    時間: 2013-12-30 06:25 AM

看了很好笑。。
作者: mengroup    時間: 2013-12-30 07:14 AM

看到第5集,觉得比“舌剑上的公堂” 好看得多。剧情很 warm 又励志。 最重要系, 笑点终于有新意了:)。 给个Like 你
作者: prince084    時間: 2013-12-30 02:11 PM

本身系因為黃宗澤所以想睇下,睇預告以為劇情會麻麻。公仔箱論壇4 M# H. T' W# h6 Q# z& \" ]
但睇左一個星期發現呢套劇唔錯
% L- [1 s! b( V" Q$ R8 s& a每個角色都發揮得好。好多搞笑位XDD
7 C' S; C; a( Z4 G. M. M& r) L0 E7 etvb now,tvbnow,bttvb呢套劇值得睇^_< 只希望結局唔會爛
作者: zhangzhibi    時間: 2013-12-30 10:07 PM

岑麗香D戲要執執啦
作者: AIRKING999    時間: 2013-12-31 09:44 AM

支持香香公主!!!
作者: akbbq    時間: 2013-12-31 11:44 AM

第六集笑到撲地,大召集打小人,特別最後用尿清理水蛭,太絕了,香香好慘
作者: eastbaygam    時間: 2014-1-1 02:57 PM

貓屎媽媽好好看
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-1 05:28 PM

睇完七集, 好多笑位, 雖然基本上劇裡面嘅人物好難响現實生活揾到.. (好似范發, 唐菲菲, 任嘉政... 佢地一出真係笑到肚痛).... 呢部不失為一部合理嘅輕鬆處境喜劇. 值得一提係張穎康演嘅范發, 同佢响舌劍嘅樊庚, 都演得OK.. 同埋個姓係相同發音架.. lol....
作者: user2003    時間: 2014-1-1 06:15 PM

對王浩信和小寶呢一pair好有期待
' l' D5 r  c1 M8 p) ?; Y- H; Gwww1.tvboxnow.com但胡定欣好像演得麻麻
作者: road333    時間: 2014-1-1 10:23 PM

so boring!
作者: Testydroid    時間: 2014-1-2 11:58 PM

this series is very entertaining and humorous; I personally prefer this show than my sing lady!!!
作者: on0099    時間: 2014-1-3 02:06 PM

1 D& R3 B2 g: G4 ]tvb now,tvbnow,bttvb
- L) t' O7 ^" Z( j( X演員陣容其實是很優秀, 但劇情的架構平鋪直敘, 沒有驚喜.www1.tvboxnow.com' z% ~- u- k. N( h" n* K! ]" \
現在的劇集只有10集是較可取的, 就是開頭5集跟最後5集, 中間都是粗製濫造, 簡單來說是熬時間, 錯過了也不痛不癢.
! a& ^8 [" I( C2 ~4 \公仔箱論壇總括來說:開頭5集已經不吸引, 如何追看下去呢? 多麼優秀的演員都被搞臭了, 對新人來說是累積的演出經驗, 罷了
作者: Duck13i    時間: 2014-1-4 11:51 AM

, p" q1 D# E3 @$ d. otvb now,tvbnow,bttvb《貓屎媽媽》劇情是介紹女強人馬思雅(米雪飾)為事業以努力,時間表排得密密麻麻,她不容許自己浪費了任何時間,對丈夫和女兒浪費時間及特定要求。她的丈夫邊冊(杜燕歌飾)是出版社編輯,是重質量;不重銷 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, y8 P' c" g6 ?
timmaxsing 發表於 2013-12-27 02:16 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. L* X! q: k5 F5 _7 s/ I- |" v) X3 f
其實套劇開頭睇都幾悶 但係就幾鐘意佢個種輕鬆 同埋以咖啡為題材的感覺9 B- I6 g3 A- y/ U7 C% F  I0 W
去到第四 五集開始 套劇既感情線開始慢慢浮現 越來越好睇 依家仲晚晚追添1 c6 S8 }$ s% G; ]" j1 V" U
雖然呢套唔係重頭戲 但我個人都幾鐘意

作者: 小托比    時間: 2014-1-4 01:26 PM

演員陣容其實是很優秀, 但劇情的架構平鋪直敘, 沒有驚喜.www1.tvboxnow.com; v) E4 `" a, S7 q$ ~% j( l! p
現在的劇集只有10集是較可取的, 就是開頭5集跟最後5集, 中間都是粗製濫造, 簡單來說是熬時間, 錯過了也不痛不癢. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 g: S" C) @3 r3 v
總括來說:開頭5集已經不吸引, 如何追看下 ...
' ^# W% \3 `, ~1 Mon0099 發表於 2014-1-3 02:06 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ {4 V$ w- N' Y  w9 ]9 A
完全不認同你的觀點,這套劇到現在為止,完全都沒有冷場,每集都追得很開心。其實都不知道你是不是真的有看過,入正題之後每條线都有發展,明顯是越來越好看,怎麼可以說中間粗製濫造。
作者: on0099    時間: 2014-1-6 02:00 PM

本帖最後由 on0099 於 2014-1-6 02:06 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 }* _+ ]5 A- |$ x* y9 R% O: A

; P, Q1 @0 `" g$ X" V" I, zwww1.tvboxnow.com
7 g/ A$ a0 c: Stvb now,tvbnow,bttvb完全不認同你的觀點,這套劇到現在為止,完全都沒有冷場,每集都追得很開心。其實都不知道你是不是真的有看過,入正題之後每條线都有發展,明顯是越來越好看,怎麼可以說中間粗製濫造。 ...www1.tvboxnow.com' k, o2 h# t1 e, y' H: z5 d& q1 j
小托比 發表於 2014-1-4 01:26 PM
% N# m( I) o: _4 h5 R; |6 Z9 t
! E, @, c2 X( G6 W2 q* Y# [9 Ltvb now,tvbnow,bttvb我也沒完全否定這劇集, 而我是說[現在的劇集只有10集是較可取的],  tvb now,tvbnow,bttvb: J& W1 i& S  \& z
我是有看第1~5集, 但因同時段有其他較吸引的綜藝節目, 所以沒再追看下去.
1 U; v$ O  ?! g7 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇# x# H" T4 M0 c. |) \+ O: T
偶然有時會按過去看一下, 是有搞笑橋段, 看得頗開心的.* y+ S! u) y7 {9 c

9 X. U) d- R' F. }6 Y$ @% y2 \  W( S公仔箱論壇我的結論是點出現今劇集的弊端: [多麼優秀的演員都被搞臭了, 但對新人來說是累積的演出經驗, 罷了]
7 @5 [: y6 r* Q; z. n4 Y  v公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 k. ]! t3 B5 n/ [

' a! p0 q3 G; f# }: q+ @tvb now,tvbnow,bttvb

如以上言論引起你的不快, 本人於此哀心道歉, 抱歉!!!

作者: okx321    時間: 2014-1-6 05:37 PM

我都滿喜歡這樣的劇情,特別喜歡邊貴知,這個角色最有戲劇性,睇到就想笑
作者: huntercong    時間: 2014-1-6 06:15 PM

看了五集,我真的覺得不錯的,搞笑位很多
作者: 小托比    時間: 2014-1-7 02:14 PM

9 Q2 P* S$ C% g0 G- M7 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb% N0 a( m1 [4 {3 d1 z
我也沒完全否定這劇集, 而我是說[現在的劇集只有10集是較可取的],  
: s8 t' m) |( p/ _我是有看第1~5集, 但因同時段有其他較吸引的綜藝節目, 所以沒再追看下去.
0 L' ^2 k, w' o- A公仔箱論壇
) `- k+ j) O9 T5 A6 E* w/ `偶然有時會按過去看一下, 是有搞笑橋段, 看得頗開心的.tvb now,tvbnow,bttvb! _4 m5 P  [6 R3 C3 \% X% O
0 p% u0 F3 i$ Q! m/ v
我的結論是 ...
; d4 ?" i3 ^* Q: o# n+ k8 ^www1.tvboxnow.comon0099 發表於 2014-1-6 02:00 PM
公仔箱論壇- j% t% M8 Q- k6 j
其他劇不管,這裏說的是這部劇,起碼這部一直持續都挺好看。沒有不快,只是互相討論
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-8 12:52 AM

啱啱睇完第十一集, 响第十集有少少冷場, 到十一集啲爆笑笑炓又出返黎:好似范發好專業去表達佢對coffee嘅熱誠執著去對抗馬思雅, 但又唔會用佢嘅江湖地位影響其他人.
6 c0 m& C7 K* k5 E1 q; K* _! O: H另外蘇晰以致諸死地而後生嘅方法喚醒蘇萬鳳同佢之間嘅關係. : O4 d, x. z% @6 v
值得keep住追!
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-8 12:57 AM

tvb now,tvbnow,bttvb1 `: b  [3 ~  b
www1.tvboxnow.com5 s3 r. r/ d* \" w3 Q0 ]
我也沒完全否定這劇集, 而我是說[現在的劇集只有10集是較可取的],  www1.tvboxnow.com, j7 t# Q* s! U8 ]' U" ^
我是有看第1~5集, 但因同時段有其他較吸引的綜藝節目, 所以沒再追看下去.4 |# `' {5 j! O# g7 j" v

' X# d1 V. l, t& |% {. dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。偶然有時會按過去看一下, 是有搞笑橋段, 看得頗開心的.
6 ]- L6 w% p- N9 ^5 A+ T7 vtvb now,tvbnow,bttvb. I; E: r1 |7 q: f5 a$ z
我的結論是 ...
2 C& V+ K, Y+ A$ N7 t6 xwww1.tvboxnow.comon0099 發表於 2014-1-6 02:00 PM
www1.tvboxnow.com+ O9 C& r% a) O. b8 ~
唔使咁嚴重要抱歉, 你都係表達自己嘅意見啫! 0 L/ m( m6 T  C; a/ n7 D
不如你試下比多次機會呢套劇, 由第六集再睇, 用relax心情去欣賞每個演員嘅表達方法吖, 都OK架, 唔好太serious, 幾好笑, 笑多啲, 人都健康啲!
作者: crystal1357    時間: 2014-1-8 11:35 AM

唔錯, 幾好睇呀
作者: lily841121    時間: 2014-1-8 05:52 PM

亠般.沒有看不損失
作者: liuoldman    時間: 2014-1-8 11:51 PM

TVB standard 製造
作者: greensoda    時間: 2014-1-9 07:34 AM

没看过
作者: on0099    時間: 2014-1-10 04:38 PM

' b/ v- d; h4 s4 h; ^4 s
公仔箱論壇( S# W  v  V! _# Q" \
唔使咁嚴重要抱歉, 你都係表達自己嘅意見啫! tvb now,tvbnow,bttvb8 u' b2 q* ^. X! q* r+ h
不如你試下比多次機會呢套劇, 由第六集再睇, 用relax心情去欣賞每個演員嘅表達方法吖, 都OK架, 唔好太serious, 幾好笑, 笑多啲, 人都健康啲! ...
( N9 i# c! a+ Y& g- b0 V/ Atvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-1-8 12:57 AM
( M& ]4 H/ F2 l0 h' u
公仔箱論壇9 Y, k+ ^, Q; J$ q* c* i# [9 _
整齣劇真是依賴優秀的演員們在撐埸面, 他們的表演方式是非常吸引眼球的, 如果是給菜鳥的新人來演的話, 絕不有此化學作用.
2 ?. E' I2 o9 p& T2 Q& u  jwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com+ U6 \! {7 L7 X3 ^
愈看下去就覺得是東拼西拼的, 明顯的看出是由數位導演來拍攝, 有一些埸口是硬來的剪接的.www1.tvboxnow.com; _: l% S2 w- L0 A% j4 e0 y0 n8 z
就整體而言: 由於優秀的演員們的關係, 因此是看得開心的.
作者: hkdog1997    時間: 2014-1-11 01:37 PM

唔錯, 幾好呀
作者: shuyao2002    時間: 2014-1-12 10:00 AM

明明系猫屎妈咪个嘛(以为是米雪)后尾又变咗猫屎少女(以为是岑丽香)衣家又变咗猫屎爹地(黄宗泽)
作者: edmondng80    時間: 2014-1-12 05:22 PM

Just OK...
作者: kipper0426    時間: 2014-1-12 09:34 PM

都幾好睇呀!
作者: cythcyth    時間: 2014-1-12 09:35 PM

我覺得王浩信做得好好啊。公仔箱論壇3 g' s% k% I" l% G/ k
蘇眉同佢坦白個part真係好感人啊。
作者: rickpang    時間: 2014-1-15 05:22 PM

GOOD FOR YOU
作者: koonwah    時間: 2014-1-15 06:39 PM

王浩信,咪咪姐和古明華也挺合拍,綠葉做得出色過主角好多.
作者: 542300    時間: 2014-1-15 08:55 PM

7 B) N' `& l! {# D公仔箱論壇koonwah 發表於 2014-1-15 06:39 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: W- A  |; q. Y9 M, ^# e( M

# Z/ v# ]- x1 U& }7 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。    看到他们的演技,真是一流~www1.tvboxnow.com4 y" S' Y- U' V% c  Y! c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  p4 K) c6 w# G* k4 h

0 t9 J2 R8 C8 ~: g& |  [& g5 X3 L! `. \tvb now,tvbnow,bttvb    超遛的表达,自然的演技,口才~www1.tvboxnow.com- \. O) K# A0 c8 [1 w( Z
9 s; K; h; j% ^% r4 i% |0 O
    新人还需多多磨练。
作者: mimifeng    時間: 2014-1-15 10:35 PM

我觉得呢部戏好爆笑啊~~!D配角都好放得开啊~~!
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-16 08:32 AM

如果我係菲菲真係唔知點算
作者: darwinmak    時間: 2014-1-16 04:22 PM

1 [( X2 `- @8 b* C. Q4 Gtvb now,tvbnow,bttvbkoonwah 發表於 2014-1-15 06:39 PM
綠葉d經驗超哂班la..
作者: andypanghk1021    時間: 2014-1-17 12:06 AM

岑麗香演技越來越好.現在好喜歡睇佢劇集
作者: ongong84    時間: 2014-1-17 10:04 AM

剧情还不错。 很多搞笑剧情。
作者: jynwave    時間: 2014-1-17 11:46 AM

看了一集~已經覺得TVB江郎才盡
作者: GGTTGG    時間: 2014-1-17 04:23 PM

睇下睇下觉得不好看。" J' p2 d  K( t# l( E" {
香香演戏好差。。。公仔箱論壇2 Z7 `! g4 h4 z4 ?9 ?
我觉得套戏浪费了米雪姐。
作者: plcksanver    時間: 2014-1-17 05:26 PM

究竟好不好看???
作者: 小托比    時間: 2014-1-18 09:02 AM

超級中意貴知,cute爆,太可愛了,女神* e% v: l3 C8 _( h) q
另一pair正PK,好cheap
作者: ckato    時間: 2014-1-18 11:11 PM

個結局最後特變得無理頭...
作者: welovephoto    時間: 2014-1-19 12:22 AM

Agree
7 S# t" B% t+ stvb now,tvbnow,bttvb
我覺得王浩信做得好好啊。www1.tvboxnow.com: j: @; ]/ |0 c) o5 H
蘇眉同佢坦白個part真係好感人啊。! `, Y; u5 ]: P, j  H. t
cythcyth 發表於 2014-1-12 09:35 PM

作者: QZPMG    時間: 2014-1-19 12:42 AM

係啦. 王浩信做得好

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0