標題: [疑難求助] 想追一個女仔 [打印本頁]

作者: pyp    時間: 2010-1-19 10:08 AM     標題: 想追一個女仔

剛剛係朋友中識到一個女仔, 雖然唔算得上好靚, 但佢都係我心目既選擇...
: o& A  x, Q/ w, S公仔箱論壇從我朋友口中佢係一個幾smart既女仔, 其實我自己都唔知可唔可以配得上佢...但係為左我既幸福, 我都要試下...
1 h' X2 R% Q5 i  f公仔箱論壇但我自問戀愛經驗不多, 所以希望有邊位大大傳受一d技巧俾我, 等我得到美人歸公仔箱論壇$ i- {5 V1 I4 V
我手頭上有女仔既資料只係 msn, 因為只係見過一次面, 同埋唔知佢係咪唔鍾意msn定係返工好忙冇時間, 每次msn佢都係一句起兩句止, 我試過問佢攞電話, 佢只係俾我頭4個字我, 佢話淨低既遲d先俾埋我...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. n4 i( K3 A* Z1 k5 Y
係咪因為我地仲未熟, 所以女仔有d保留呢? 係呢個moment我可以做咩呢?
! w( }/ r( l( R# x6 f& [: H( [唔該各位大大!!!
作者: antikiss    時間: 2010-1-19 11:49 AM

先由朋友做起吧~~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ {2 J5 d, }( d6 J
我是女生...你說你只見過他一次就想追她?4 U/ p; }+ D  L' L: L% d
那我勸你別那麼快表白喔~: v% D& k0 g" t6 g0 ^
要不然女生會覺得你很膚淺~~~4 N+ o( M7 m6 `. Y) }6 M6 s
先由簡單的msn網友做起吧~~, w4 `, R6 }# M: Z. y- Z' a
要盡量找話題跟他聊~~聊久了~, O' i3 v  p5 h
你才說想約一大班人一起出來吃飯之類的~~www1.tvboxnow.com$ C* U% K/ V+ N( [# B% ~4 c" M
問他方便給你他的電話號碼嗎...tvb now,tvbnow,bttvb+ i! ]* @) t' }! P6 K. K2 c* S
說你遲些辦派對或者是出來喝杯茶之類的~~www1.tvboxnow.com' {/ ?6 l1 n+ j2 a/ s& C  Z0 d; v! m5 Q
這樣就可以簡單拿到電話號碼啦~~tvb now,tvbnow,bttvb9 e' s# u% O) r7 Q- ~+ i
記得喔~~要說是約一班朋友喔~別說是單獨喔~www1.tvboxnow.com: ?/ q. m6 u% s. g
祝你好運和希望對你有幫助吧~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-19 12:09 PM

我係對她有好感, 我呢個時候梗係唔可以用追佢既心態啦...
& U4 `# p# f; c  m. _即係話而家最好係由班人起步先啦...right?
作者: antikiss    時間: 2010-1-19 12:20 PM

對~~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ^* t; |* {  `) X4 b
由一班人起步先..不過要讓你的朋友知道你想要跟那個女生有進一步的發展喔~~~
: }1 Z* ~" d2 x2 r$ |5 Wtvb now,tvbnow,bttvb要不然你的朋友們喜歡上那位女生就不好了~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-19 04:07 PM

對~~~
' m( I+ B2 Z% z* m. B5 z由一班人起步先..不過要讓你的朋友知道你想要跟那個女生有進一步的發展喔~~~公仔箱論壇/ m0 `; m3 X, }& T4 w9 ]
要不然你的朋友們喜歡上那位女生就不好了~~^^
, `' N0 g2 p) [5 z" Ewww1.tvboxnow.comantikiss 發表於 2010-1-19 12:20 PM
3 ^- {% f# m, P0 t& J& X, s
1 Z; h7 Z9 X' N. D
haha...明白...
& l' K4 j0 U: j假如我有她的 msn, 可否每天都找她聊天, 會不會這樣會令她覺得你煩了? 令她反感?
作者: laijiarong    時間: 2010-1-19 10:21 PM

直接约距出黎 得就得 唔得就翻顺德
作者: antikiss    時間: 2010-1-20 09:59 AM

1 j- ~0 L, i- ~- a# x3 e( {9 r4 k; m
2 @8 \/ ]5 K& [' phaha...明白...tvb now,tvbnow,bttvb1 |; J8 R1 v" d+ z' m( z
假如我有她的 msn, 可否每天都找她聊天, 會不會這樣會令她覺得你煩了? 令她反感?
. v* H' M, a6 \9 K5 S- Epyp 發表於 2010-1-19 04:07 PM
5 O/ ]1 a, ]$ z0 ~! D3 xtvb now,tvbnow,bttvb起步時最好別每天..最好是隔幾天~~~
2 t" N# `9 u3 @( d8 X# s, I2 S% D公仔箱論壇然後聊了差不多1個星期左右~就可以每天找他聊天了~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-21 01:19 PM

7# antikiss % s+ S2 }. l/ E1 ^! H! f$ W
tvb now,tvbnow,bttvb8 R: l3 x2 z! m$ }* B
呢個女仔都算係外冷內熱既人...佢對我好似有 d 避記咁...會唔會見得兩次先會係咁呢???
作者: antikiss    時間: 2010-1-22 03:42 PM

其實會哦~~~: r) Z4 e- S4 F8 T
女生呢~~你要儘量找一些有趣的話題跟她聊哦~~
- A: e0 b3 a# C! d0 Z% G3 Y5 Z最好是幽默~~大多數女生都很喜歡的哦~~
: R7 a1 L$ h4 b, ]: j不過呢~~~tvb now,tvbnow,bttvb% C. t0 ]2 r8 n$ m
聊天的範圍要寬一點點~~別定在幾個話題上面~~要是約了出來的話呢~~就千萬別只顧著跟她談天哦~tvb now,tvbnow,bttvb' H, k; ~: X8 a$ @! r
要多跟你的男生朋友有多一點的互動~~再偶爾把注意力放在她身上~問她累不累阿~~要不要喝水之類的話不要在同一個時間問哦~~~
* P! y# N! i3 m! ^tvb now,tvbnow,bttvb女人跟男人就好比釣魚~~~3 r2 x$ B# X7 S& q) ~
放長線,就自然是釣大魚拉~~^^www1.tvboxnow.com6 i2 }7 S* ]4 q
祝你好運哦~~^^
作者: 小甜甜    時間: 2010-2-6 06:53 PM

頭4個字.......?我建议你放弃.你20岁以下就可以试一下.......tvb now,tvbnow,bttvb& q: O! J* H4 d8 l2 v+ T  h
后4個字........!你要加油,我最睇吾起半途而废的人.......因为你有70%到80%的机会......(大前题:你要在有后4個字两天内再见到他)

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www1.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0