返回列表 回復 發帖

[討論] [意甲南部打比]拿 玻 里 1 vs 0 巴 勒 莫 (7/12)

,  描述: 拿 玻 里 主 場 激 戰 巴 勒 莫

週 二 凌 晨 ,意 甲 第 十 五 輪 上 演 最 後 一 場 角 逐 ,勢 頭 有 所 下 滑 的 拿 玻 里 將 坐 鎮 主 場 迎 戰 巴 勒 莫 。 即 使 巴 勒 莫 近 期 狀 態 相 當 出 色 ,但 一 向 甚 具 主 場 威 力 的 拿 玻 里 今 仗 至 少 可 以 收 穫 1分 。

拿 玻 里 今 季 走 勢 相 對 強 勁 ,球 隊 目 前 以 7勝 3和 4負 的 不 俗 戰 績 排 在 積 分 榜 第 四 位 ,距 離 球 會 高 層 季 初 所 訂 下 衝 擊 歐 冠 盃 席 位 的 目 標 亦 愈 發 接 近 。 雖 然 拿 玻 里 上 仗 聯 賽 作 客 1比 3不 敵 烏 甸 尼 斯 ,減 緩 了 其 排 名 進 一 步 上 升 ,但 球 隊 主 場 出 擊 一 向 特 別 醒 神 ,加 上 由 中 場 大 腦 漢 斯 克 、 兩 位 射 手 卡 雲 尼 和 拿 維 斯 所 組 成 的 進 攻 三 叉 戟 威 力 驚 人 ,拿 玻 里 此 戰 主 場 面 對 狀 態 出 眾 的 巴 勒 莫 依 然 有 望 迫 和 對 手 。 陣 容 方 面 ,後 備 門 將 基 安 尼 路 和 鋒 線 老 將 盧 卡 利 尼 皆 因 傷 無 緣 披 甲 。

巴 勒 莫 自 從 在 聯 賽 當 中 作 客 慘 敗 給 豪 門 AC米 蘭 後 ,球 隊 在 領 隊 迪 里 奧 羅 斯 的 鞭 策 下 近 期 表 現 猶 如 脫 胎 換 骨 ,巴 勒 莫 近 3仗 聯 賽 保 持 全 勝 ,證 明 球 隊 狀 態 正 在 逐 漸 恢 復 至 巔 峰 位 置 。 而 由 兩 位 中 場 新 星 J.柏 斯 杜 尼 和 伊 歷 錫 所 領 銜 的 攻 擊 線 均 場 能 夠 貢 獻 1.79個 入 球 ,巴 勒 莫 戰 鬥 力 的 確 不 容 小 覷 。 不 過 球 隊 今 季 聯 賽 作 客 僅 得 勝 負 各 3場 的 平 庸 戰 績 ,說 明 巴 勒 莫 作 客 演 出 相 對 較 為 不 穩 ,此 番 走 訪 急 需 取 勝 止 頹 的 拿 玻 里 ,球 隊 保 住 1分 已 算 有 所 交 代 。 陣 容 方 面 ,後 防 線 小 將 達 里 美 安 和 鋒 線 小 將 艾 保 靴 南 迪 斯 皆 因 傷 倦 勤 ,而 另 一 位 中 場 線 小 將 A.比 斯 奴 域 則 被 罰 停 賽 。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

De Sanctis
F. Santacroce
P. Cannavaro
H. Campagnaro
M. Pazienza
W. Gargano
C. Maggio
A. Dossena
M. Hamšík
E. Lavezzi
E. Cavani

Sirigu
M. Cassani
E. Muñoz
C. Bovo
F. Balzaretti
G. Migliaccio
A. Nocerino
N. Rigoni
J. Ilicic
J. Pastore
F. Miccoli
ee再次大膽預測2-2和氣收場~

評分次數

• huhut6432gj

ee再次大膽預測2-2和氣收場~
zzleezz 發表於 2010-12-6 08:43 PM
那一隊贏我都不會關心,我只是留意Pastore今場的表現就足夠了.
那一隊贏我都不會關心,我只是留意Pastore今場的表現就足夠了.
huhut6432gj 發表於 2010-12-6 09:27 PM
何出此言?
何出此言?
zzleezz 發表於 2010-12-6 11:55 PM
想知道美州國家盃佢有無入踢,如果有又會唔會正選.
想知道美州國家盃佢有無入踢,如果有又會唔會正選.
huhut6432gj 發表於 2010-12-7 12:08 AM
哈哈....今場佢一傳一射~
開波
Napoli 1-0
90' 入波,好彩
唉我就唔甘心,皆因買左0比0,臨尾在90分鈡入左一球,好唔抵呀!
唉我就唔甘心,皆因買左0比0,臨尾在90分鈡入左一球,好唔抵呀!
kikideebaby 發表於 2010-12-7 11:51 PM
意甲又真係比較難估的.......
kikideebaby 發表於 2010-12-7 23:51
我買左拿玻里