返回列表 回復 發帖
澳洲兴cash in hand
大啦叭 發表於 2019-5-19 07:37 PM
加拿大興 咭 in hand ! 多數人個銀包放咭, 唔係放錢 !
个别观众吧,我就唔系几识欣赏了
lhy92725 發表於 2019-5-19 04:48 PM
他能推出市场,当然有做过一番调查
我有個親戚係做飲食, 佢話有兩部收銀機, 一部用黎俾政府查數....
manyiu 發表於 2019-5-20 03:53 AM
咁都得
外星貓E生
我有個親戚係做飲食, 佢話有兩部收銀機, 一部用黎俾政府查數....
咦,呢个系好办法哦
條骨都無佐lu
加拿大興 咭 in hand ! 多數人個銀包放咭, 唔係放錢 !
manyiu 發表於 2019-5-20 03:57 AM
大陆兴用手机里面嘅微信同支付宝或者银联,连咭都唔使
條骨都無佐lu
他能推出市场,当然有做过一番调查
4461 發表於 2019-5-20 08:50 AM
甘小众都有小众嘅消费者
而且有D电影适合送展,有D适合观众口味
各有所需
條骨都無佐lu
咁都得
CC517 發表於 2019-5-20 11:01 AM
如果被查到, 佢會好大鑊㗎 !
大陆兴用手机里面嘅微信同支付宝或者银联,连咭都唔使
lhy92725 發表於 2019-5-20 11:31 AM

大陸而家好先進, 我度乜野都慢人幾拍 !
咦,呢个系好办法哦
lhy92725 發表於 2019-5-20 11:29 AM
因為稅重, 很多行業都收現金 ! 最普遍係中餐館 ! 其次係裝修和修理家居野(中國人) 西人都開始學到野, 我買鏡頭, 如果俾現金, 可以平少許俾我!
因為稅重, 很多行業都收現金 ! 最普遍係中餐館 ! 其次係裝修和修理家居野(中國人) 西人都開始學到野, 我買鏡頭, 如果俾現金, 可以平少許俾我!
manyiu 發表於 2019-5-20 12:54 PM
太慢了,在香港買電器比現金不擦卡都可以平3%,很久了
外星貓E生
如果被查到, 佢會好大鑊㗎 !
manyiu 發表於 2019-5-20 12:48 PM
犯法嘅野,查到都大锅架啦
不过仲系有人走发律喇嘅
條骨都無佐lu
大陸而家好先進, 我度乜野都慢人幾拍 !
manyiu 發表於 2019-5-20 12:50 PM
其实谂深一层,系引诱人洗多佐钱架
用数字按几下就买到野,方便得滞就唔觉意用多佐架啦
條骨都無佐lu
唔似你喎
CC517 發表於 2019-5-19 10:49 PM
我动口多过动手
折数分上下时间米得咯
manyiu 發表於 2019-5-20 03:57 AM
着西装就卡,劳工手作工就cash