返回列表 回復 發帖
86# netnet882 佛祖好靚呀!是不是在你講晌紅磡嘅佛殿呢?
Netnet882紅磡象神殿我有少少印象,上個月我幫朋友去順豐速遞攞淘寶啲貨,旁邊好似係象神殿,但落咗閘我唔夠膽入去喔,是私人嗎?
早晨呀~ NETNET882, 昨天我5點幾去到,入左去睇呀~ 入面好光猛..仲浴左佛,好開心,後來想走,有位工作人員叫我留一留,因為那位主持人會幫我地加持,加持後仲比左張卡我,佢話保平安的... ^^ 好開心呀~~~
- H8 T0 X+ i9 o0 K4 H! L% oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb! L& ^& F! k3 q
不過個陣好多人,甘大地方...................企都無位企~~我想我一有時間會去上香的!
本帖最後由 meow7027 於 2014-4-15 10:59 PM 編輯 ! G: {) X$ ]3 i# i. S

U- o0 ~+ o9 T4 U7 Y* I今天食 LUNCH 去上了香, 入面感覺都良好呀~又好光猛。。。。 D 人都幾NICE
* M8 _$ n2 `" ~" Ctvb now,tvbnow,bttvb我3點幾去無咩人。。。。仲坐左一陣添
請問要自己帶香拜神嗎?殿內有無得賣香呢?我都想去拜下
: g/ {, G4 M3 k! D* q7 [6 Ytvb now,tvbnow,bttvb* \: e; O( i9 L, B  B( k
早晨呀~~ 今日返1030.... 要早起身tvb now,tvbnow,bttvb' {, X: @' a5 f

0 H9 T( }6 u7 r$ y' f# ytvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com9 k% J% S1 q& |' N" k# D: l
唔洗買香去GA,佛堂入面有提供喇! 去喇去喇!入面好莊嚴的, 又光猛... 感覺良好。。www1.tvboxnow.com. {/ s$ h  r. q5 U

/ q: j2 o' |, \. M% j0 b, ?3 T公仔箱論壇今日LUNCH 如果出到去,我應該再去上香 ^^
( S# ?4 n& |" u8 H+ }7 z2 `% n  c/ e

$ `7 u5 }/ ^% Z; ^: Qtvb now,tvbnow,bttvb
2 t* s+ i, J: S0 J4 Z, Mtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇8 I' T5 q) q/ U5 V  p
95# 異味
5 w1 j( S. n/ L; R. X8 a! H: rtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇. I& Q% S+ k$ k$ V( z9 ^! V
Hi ,早晨啦大家呢 幾日公司好忙,都冇时间同大家吹水,
& m1 y$ L9 }, a. X1 c9 T) DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好在我睇反之前,講既事唔係就 miss 左好多野啦,公仔箱論壇5 I8 E( G9 G$ o' A4 A
我想問下你地講話有得浴佛既地方,其实我都係神婆一名,
( U( B; X, ]& M8 M- N3 P" k公仔箱論壇我想問清楚係殿定佛堂,如果有事想問得唔得架,定係只可上香參拜呢?同有冇得求签架,可以講解下吗?我都想去呀?其实位置係邊到呀?
yellowma7 : 係紅磡呀~鶴園街2G恒豐工業大廈二期地下...
0 x3 n1 i! @4 J, Vtvb now,tvbnow,bttvb
3 ^$ C- E& C: x: C( q公仔箱論壇殿定佛堂?? 我唔識分呀... 不過個名叫 "象神金殿"
8 Y" U6 t2 B' u公仔箱論壇
, h6 S% m- H6 X) w$ B- @5 }: o公仔箱論壇我去2次都是上香咋... 有冇得求签?? 我真係唔知WOR...... 我LUNCH 會去上香.. 我了解一下先..
如果我朋友鬼上身,我會唔知點算 給鬼上身那個的態度和眼神簡直是另一個人一樣~
99# olivesu 我見過我朋友俾鬼上身,變咗另一個人咁,又唔知佢叫乜講乜嘢話,嚇c我,我之後問返佢佢完全唔知發生乜事
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得
99# olivesu 公仔箱論壇: [. k0 t" G- V
@@ 甘得人驚?? 我都唔知點算呀?? 有無人解答到呀>>>
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得 ...! z& u7 C7 M7 o( f. ]5 C
異味 發表於 2014-4-17 12:34 AM
$ s7 c& N+ Q& w. C1 s& ewww1.tvboxnow.com: x& b: P% E) s, h0 a: H* ?) d
我8點幾未收工~ 日日收10點幾11點呀~~~tvb now,tvbnow,bttvb* F% u, D; M9 Q. k9 D: s1 Q, b
tvb now,tvbnow,bttvb9 i5 e7 V9 E- [' n; p2 v, r$ z
我多數中午時間去的...
2 Z7 Y# G9 T) ^' Q9 a' m
) H0 x8 g, {4 @  x- H2...D 人坐係度做咩?? 甘得意????
HI 好耐冇黎 話題講緊咩
象神金殿我間中都有入去拜下神 裡面都幾多神像 金光閃閃都幾莊嚴架 .