返回列表 回復 發帖
市長話保證糧食供應架
暫時感覺都唔會缺,就係口罩缺遮
lhy92725 發表於 2020-1-28 09:43 PM
你都信呀, 之前都話(可防可控) 最後又係咁
你都信呀, 之前都話(可防可控) 最後又係咁
free2penny 發表於 2020-1-28 09:46 PM
但現在市面上還是有糧食供應的
條骨都無佐lu
但現在市面上還是有糧食供應的
lhy92725 發表於 2020-1-28 09:51 PM
盡量儲夠糧食, 留在家中, 等2月中左右睇下情況點先算啦!

廣東省延至下月初復工復課 來自或去過疫區加強查驗
http://www.gd.gov.cn/gdywdt/gdyw/content/post_2879851.html
我覺得下月初復工復課都太早了,因為到時免不了大量外來人員集中,一樣好麻煩
條骨都無佐lu
我覺得下月初復工復課都太早了,因為到時免不了大量外來人員集中,一樣好麻煩
lhy92725 發表於 2020-1-28 10:11 PM
想問貓貓是否2月初復工嗎
我地之前老闆係定做2月5號嘅,現在有無變化我仲未收到風
條骨都無佐lu
我地之前老闆係定做2月5號嘅,現在有無變化我仲未收到風
lhy92725 發表於 2020-1-28 10:35 PM
應該有....因為政府都話唔可以2月9日前開工呀

廣東省政府在周二(28日)傍晚發出通知,宣布除必需外,各類企業的復工時間不得早於下月9日,各間中小學及幼稚園不得早於下月17日開學,大專院校等亦要下月24日後才能開學。

廣東省公共場所實施佩戴口罩的控制措施,不合作者將被處罰。
危城傳真●廣州】恐爆第二波疫情!屋苑封村 商場實施「蒙面法」食肆冷清街邊賣菜
危城傳真●廣州】恐爆第二波疫情!屋苑封村 商場實施「蒙面法」食肆冷清街邊賣菜
free2penny 發表於 2020-1-29 08:56 AM
唔怕,我今日先经过街市,有肉有菜卖
條骨都無佐lu
應該有....因為政府都話唔可以2月9日前開工呀

廣東省政府在周二(28日)傍晚發出通知,宣布除必需外,各類企業的復工時間不得早於下月9日,各間中小學及幼稚園不得早於下月17日開學,大專院校等亦要下月24日後 ...
free2penny 發表於 2020-1-28 10:45 PM
又变佐9号啊?我未收到风嘅
條骨都無佐lu
又变佐9号啊?我未收到风嘅
lhy92725 發表於 2020-1-29 12:20 PM
时时变
真系未有报道哦
條骨都無佐lu
真系未有报道哦
lhy92725 發表於 2020-1-29 02:48 PM
http://www.gd.gov.cn/gdywdt/gdyw/content/post_2879851.html
貓貓睇晒佢

一、本行政区域内各类企业复工时间不早于2月9日24时,涉及保障城乡运行必需(供水、供电、油气、通讯、公共交通、环保、市政环卫等行业)、疫情防控必需(医疗器械、药品、防护用品生产运输和销售等行业)、群众生活必需(超市卖场、食品生产、物流配送等行业)和其他涉及重要国计民生、供港供澳及特殊情况急需复工的相关企业除外。用人单位应当依法保障员工合法权益。