返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb% J( G6 d' X$ q  _5 @2 O# [
, a' _. l+ B: {8 j/ S8 Z0 H
啱嘞!
( h6 C* M+ b* X0 _! E9 D4 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 ; q5 J. s# s- U6 K: K/ @, Y
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?www1.tvboxnow.com# l; |5 k" Q: E: A
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
公仔箱論壇; ~! F: O3 G  V
www1.tvboxnow.com- ^  g6 j$ N# s
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...公仔箱論壇& }, p8 |8 @( d, w& G4 E8 @7 o
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
* B3 V9 l. c4 Z# `( a5 ]1 c公仔箱論壇
! k6 N" {: Y) ]5 s1 a: {( }啱嘞! www1.tvboxnow.com, l1 |. x" ]- r5 F: W2 U, e

3 ]8 l3 D' `0 O4 Q, s7 T) m我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?6 E+ Z# s! t, a8 Z
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
: t$ y( j, N2 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
* Q; e8 l8 a, c0 V( w- k公仔箱論壇6 ]( H5 t  t! z/ R. e! B7 U5 @
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!3 W# T$ h9 }8 B5 q% \7 A! Z
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
+ A/ \6 g: L+ F" ~& [+ Dwww1.tvboxnow.com
& W2 h1 Y! T0 l! o3 E係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。% z7 I; n: r$ [
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住www1.tvboxnow.com9 [, I* R  A2 N' _" M
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" x% d; W! M5 C/ `

- o! H$ c  `- M+ f) l: o3 P' ^www1.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
" V- ?+ m/ Q4 N% h8 }7 V) b公仔箱論壇
2 i0 s! Z5 R" ?* kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
" k& K$ Q1 g* X4 O
  b$ |+ e9 n  f, k1 ]( |你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
公仔箱論壇8 u5 C* e# W8 P

' P. P8 H. g! A. r公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
2 ~2 ^+ c/ R' }; a! u8 Z/ L# B/ Fwww1.tvboxnow.com , x1 e% Y6 z: j
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
2 l) w6 a& i- Q* E) D0 Owww1.tvboxnow.com tvb now,tvbnow,bttvb$ t- j. y. j: a3 a  w* L0 w4 ]
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
& u, `, v# T. B, i  `3 M) u公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
公仔箱論壇# I; D' t# F/ e1 t1 W

/ z) a0 d# M, d  p9 m多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。www1.tvboxnow.com  g5 ~: N' T6 g4 Y
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
! h' y9 U, H% c, b5 Umnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% h  O8 j6 F: z# q  A' {, z& m
tvb now,tvbnow,bttvb, M4 i5 D+ g% S0 G& v+ V
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
  S4 n1 m* O- m: Y, }0 a* m1 Itvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' R% t2 _2 M7 j# Q
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。tvb now,tvbnow,bttvb# Y4 y) v6 s: F; s* R, N; u
www1.tvboxnow.com7 T& P  S& l! b& R# e/ I4 V
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!; ~2 I8 t$ o& h# u

. I6 J4 `1 e% i* G+ Ttvb now,tvbnow,bttvb你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
2 N7 J" Q% h; P) ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
! a- U$ r3 X6 S1 X/ M4 p2 ^* O公仔箱論壇論壇學嘢,平時真係冇時间
1 ~, ]3 X! J" r. a) {0 N/ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ R' y! `" E$ i公仔箱論壇唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇" \% c9 e7 k0 Y4 k4 y) s  \+ @
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
2 z$ {! O$ m. ^# n% E9 vwww1.tvboxnow.com
' z4 M6 c& j% ?& |, T4 Btvb now,tvbnow,bttvb唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
" i, \1 O; t' G7 Z4 I8 J: c9 V4 ^大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
9 w" U# V3 q( z: [8 Z) _3 V9 b5 jwww1.tvboxnow.com3 p" z2 ~" v# H3 f  V# q2 v2 ^
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加公仔箱論壇( V! G  D4 D1 t( q  M3 l
論壇學嘢,平時真係冇時间3 ^8 i$ C1 B, [5 [$ c
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 H( }( I$ z( s
得閒就多啲回帖啦。
tvb now,tvbnow,bttvb: k$ E* ?7 k, W/ F3 p- k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 r  o4 p7 L5 |, f/ v( y: x
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
+ V8 J! o- Q3 L5 O! Z, E3 @' a9 T- hwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
- R# e2 l8 z5 Y  F7 @4 ^www1.tvboxnow.com
' C% O/ E' h6 f" G* stvb now,tvbnow,bttvb啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
www1.tvboxnow.com- i$ X0 V" R0 t6 z$ E5 g
tvb now,tvbnow,bttvb1 I" i( D. T( I; e; q1 v$ w
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...) h; H5 M4 P+ o
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
  {8 Y  |2 U* T. Q4 [& X公仔箱論壇
1 u. x* e7 ^+ d5 Q% ?4 r. h: v5 m煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. ]( o* G6 W$ G9 t9 a$ a7 Z6 R* [+ F
www1.tvboxnow.com- j; T) ]2 ?$ `/ X  {# W3 k7 p
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型$ u% C% C2 K# C2 S  ?% f
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體