返回列表 回復 發帖
www1.tvboxnow.com4 O9 {9 s! N0 a" |5 }. `0 A4 Q* E
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
# U/ \# x# W: W" ^% atvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。( x! n8 \% Z- u* a) a8 w
依三個角色好搶
tvb now,tvbnow,bttvb9 q1 b1 L9 Q2 }9 m8 N) K( e% }1 @
對!
# ^* ~' Q9 K+ w6 S) e睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
6 f) F; `/ C1 f$ _" dwww1.tvboxnow.com另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( w# q$ I8 F  \* M4 }2 H8 s$ t
2713144 ...) P0 h' a; f+ M  B
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
* h% O2 R/ I) f; o! D" u% X" {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
, O$ ?1 W/ J( f. z' _/ R" @1 \. X; q# _公仔箱論壇係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
4 u+ J2 L4 c: X, J  w公仔箱論壇
! S: w2 p# e) w3 t2 R7 v# jwww1.tvboxnow.com我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb0 Q0 Z# N4 {" \' a% u5 [# }" i8 A
都係講事實o者~~
$ }% z( H% a7 u$ Y公仔箱論壇我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.0 _' T6 v2 L5 I% S; X- j% }! k! C$ J

/ L: {0 T# ]7 a$ a" c4 PSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb9 p& h+ m. e) ?' d
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...公仔箱論壇; d3 H# Y) R) o! q+ b7 S
hello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.
2 A. I. J) J/ f7 \' [& Uwww1.tvboxnow.com. ^- |/ Q" O" R7 @
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。
4 m9 A# W1 E3 }9 F) W& q) a第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業
8 b6 E. U# X7 w4 z2 J. l
" p  Z9 X! K8 tSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
0 D6 d; b5 F) Y; O% @2 s
* C. h: J, l7 B* P1 G1 u
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......( K7 M) Z5 d( l1 {; V

. s! M' l( q1 Z我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
' ]* e2 H( v1 A* d1 q5 vtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
www1.tvboxnow.com% c' k; N' ~" c/ w
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 R7 j- i- i- A6 {( K
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, Z, p+ k5 a9 K% a7 q  z9 Z: Z
其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

www1.tvboxnow.com' b8 K: J5 S2 P9 e! s& s6 B
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 K4 q9 y- g, I6 A$ \; i. z
2713924公仔箱論壇: g; J# j. ^* o5 P8 n" q0 q7 F+ ]
我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...
" I9 h* C9 i, }" W+ O公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& v! D8 M% ]$ Q+ h1 W) O6 U
  www1.tvboxnow.com% t5 T7 z4 x# R) b
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受公仔箱論壇5 M# U: c. L. l- f4 f  ~6 ]: x

1 Q0 o/ T. I  XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城tvb now,tvbnow,bttvb, ^& ~( z6 {! q; _

+ i/ X# _  t4 n9 E) y: _4 y9 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

N' @9 q" M$ R  
) a# s& |) Y+ M/ Z2 J* w2 ewww1.tvboxnow.com講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...公仔箱論壇7 b6 ^7 b9 l3 Y/ E" s  f  T
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
' r& {% b2 F) H( O! R# Q7 S
對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
' H' g, ^6 {8 `& P) n  _2 v公仔箱論壇www1.tvboxnow.com( o  j) I3 C3 B
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
/ r9 L) Y% t* v  L$ t4 H其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...
( h9 N+ e0 {" I8 {" \1 d4 \/ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
3 Q8 k0 i6 ^1 `% u8 Q# B
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
+ d- U4 ?, b* x# ]
  tvb now,tvbnow,bttvb9 O4 \% E  s4 h2 K/ q4 Q: \9 W' d
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
+ r5 S! C7 Y  v& x公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ K3 \* W; I9 u; X/ f

# B4 K, `4 K+ T# y8 xtvb now,tvbnow,bttvb絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D6 W7 ^6 c& E3 X

% e7 `3 p1 x% `6 n$ n% ^講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...公仔箱論壇1 @$ I, r# q7 i6 a) k8 x# ]. ]
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
www1.tvboxnow.com: G5 K) G) }5 _' S- H

) ^0 N7 i: T* M) f( z6 P0 {絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦% a8 ~: P3 K6 h, U# J
b1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) x/ e. j: D/ k) e5 @# A7 T, [
第1集 天下無雙
9 f% G, s6 n+ Y- q% V' v公仔箱論壇第5集 每一個明天   黑夜不再來
" L8 C/ I7 P+ W, M3 B- Dwww1.tvboxnow.com第6集 人來人往TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 i9 |- F9 f8 v7 m# \; c
第7集 每一個明天. Q7 E& `8 y4 O8 m, [% v
第8集 每一個明天公仔箱論壇4 s( b4 g0 B5 l  D: g) g% b

2 g3 c7 U; ?$ J% k8 _2 Dtvb now,tvbnow,bttvb真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意