返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- @/ H7 C7 J3 _1 N- Q6 W4 y6 d/ l
雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉
  s; q4 z) ?: w) N公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
tvb now,tvbnow,bttvb, R' y) j, C7 D  j

4 ?& `" I( E+ b! g; f4 N) }
  v/ z( G! s' y& D+ b: [2 c6 owww1.tvboxnow.com加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
公仔箱論壇  Q+ [5 b4 f6 [5 R: q

0 E6 `) [3 o2 e/ |# Q7 h+ `. htvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇& E/ k/ x0 G  |
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
. \& i- g! p# h4 i8 h) \' g4 A5 gLastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
* K; Z' {* q- ~: a/ F! |4 G6 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以有兩大寫筆守則:tvb now,tvbnow,bttvb: l' @3 ~' [  @4 g# I
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
' u& i, j' F" _, Bwww1.tvboxnow.com2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
" E  U7 v5 }, y' H& p+ q+ W% J" ]  N! p" U8 l7 N; a( k# [
1 Y* x9 u6 Y) i( l4 x公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb7 H4 V% A1 s3 q4 V- S" v
$ f+ r# G7 ~; G; k' o& [8 E6 B
你睇食為奴就知,大結局好求其咋; [/ `, P- t1 m
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
- f4 ?( u1 M5 ]" W, }2 J

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
/ c- S8 A) D) v2 S# o& @# f0 g- I公仔箱論壇chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
公仔箱論壇% \7 S) @: N+ L1 u9 p, D: H
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
7 {6 Z9 }5 T  h/ J3 w# d食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察
' H( |. S, a9 Jtimmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, }1 s! H% R6 }
tvb now,tvbnow,bttvb: f$ k+ W: ?& m0 r  M
《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
! i! x+ _* A0 n0 j+ N' M1 D% Atvb now,tvbnow,bttvb
9 c- T0 a4 x' z7 P$ E' U4 h唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
- x, h5 \5 N* I, k  Htvb now,tvbnow,bttvb
$ Y- H" g* Z/ s' T公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持$ ]1 t8 i" N6 C
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
/ A" Q& B: b+ A! z- x0 n' |公仔箱論壇係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
! G) j6 s4 F( |* Z
; @! p1 G* B& D& l+ d) g- _$ D8 W

% }5 I+ M: b+ h2 f# |) ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇食為奴就知,大結局好求其咋
' f  O0 z+ L" ]www1.tvboxnow.comLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
' j# |+ v  G$ e; K9 awww1.tvboxnow.com睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
# ?: i$ N$ z. uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com- A( [) N$ Z3 p% {: ?
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
* R' l: ~$ C3 L" P3 m
& A( m& r9 A- g希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!+ k( }5 f3 d% k0 L! n4 o  d& s
tvb now,tvbnow,bttvb) T0 g6 ~  e- f9 b- C# ]/ A
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ y; J9 `0 @( ~+ \2 c. F
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. B2 _' t& @$ g- ?
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。tvb now,tvbnow,bttvb) a# |% W/ L2 C# m3 ?# U# w
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 T5 d4 |7 [% L( V  h& v

% n' B0 Z( q2 K- R公仔箱論壇多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. 9 Q  m8 S' w  Q1 F1 T
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉/ B6 {' p- v# ~( [; h

0 G1 i8 Z5 z! Z5 Q4 hwww1.tvboxnow.com講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?