返回列表 回復 發帖
掌門今日居然甘早起身
lhy92725 發表於 2015-3-21 09:24 PM
寻日落咗冬天最後一場雪, 地面好滑, 要起身鏟雪.
遊戲二答案:破刀式
蔡培煜 發表於 2015-3-21 11:34 PM
培煜兄晚上好.
掌門晚上好,祝掌門周末愉快,唔使再鏟雪。
mnb1123 發表於 2015-3-21 11:51 AM
mnb早晨. 今朝先要鏟雪.
太多令人唔放心的食品了
lhy92725 發表於 2015-3-21 09:23 PM
我都覺得係. 大陸唔係唔夠食品供應. 一係製造食品既公司或老細們錢為上, 賺咗錢先算, 袋袋平安, 唔理消費者健康安全. 二係大陸相關政府部門監管不力, 即使唔貪污亦係得過且過, 未盡職責. 我諗起碼要過10多20年後或會有所改善既. 依家真係去到超市, 見到中國大陸, 台灣既野都唔係幾敢買, 你話屎未?
你點知細最後
lhy92725 發表於 2015-3-21 11:39 PM
我係話2014年冬天既最後一場雪. 今日係2015年春天既第一天開始.
我包尾
Pedestrian_A 發表於 2015-3-21 03:00 PM
啊甲兄唔好呷醋啦.
唯有等佢地自己改。
應該話等佢地新一代人改變。
kingsleyyu 發表於 2015-3-21 11:53 PM
我都睇到中國政府依家雷厲風行改革緊, 但要一朝一夕係冇可能既, 要一步一步黎. 貪污係边個國家都有, 要睇下貪既程度. 同時要敎育新一代對社會既責任感. 唔係賣咗野賺咗錢就算數, 係要為你所賣既野所造成既后果負上責任. 政府要公平公正既執法, 人民負起社會監督, 大家既眼光係雪亮既. 等想做衰野既人唔敢做. 咁先至有安樂茶飯食.
各位早午晚好.
掌門傍晚好!
mnb1123 發表於 2015-3-22 07:26 AM
mnb傍晚好.
武當ken 晚上好
chan200308 發表於 2015-3-22 05:55 AM
吹水王早晨.
KEN yo man !
BeiDouChef 發表於 2015-3-22 04:39 AM
大廚兄早晨.
這裡沒有雪
Pedestrian_A 發表於 2015-3-22 03:34 AM
下次會有架啦.
多謝ken武當派1000頁加15000帖小禮物!
HENRY_168 發表於 2015-3-22 12:54 AM
万岁爷早晨. 唔使客氣!
唔会再有ge啦,我啱啱換落咗雪呔, 路人甲大哥個度落雪,我呢度都好大機會。
mnb1123 發表於 2015-3-22 07:40 AM
好難講, 紐約呢度4月都有雪落. 加拿大比紐約應該仲凍啲架喎. 啲雪再落起加拿大既機會好大.
咁样正係落响隔甩底好拉。個度离portland有三百幾咪遠
mnb1123 發表於 2015-3-22 08:31 AM
要祈望啲風唔好將啲雪吹返去portland至好喎.