返回列表 回復 發帖
咁咪要起叉電站企足粒幾鐘?
pknoface 發表於 2015-12-25 10:30 AM
行商場OR食嘢...
飲通宵呀?
satoshi23 發表於 2015-12-25 10:32 AM
對...
一般都係在公司或者屋企先叉嘅
或者擺低叉電就去食飯之類,吾會好似普通加油甘等嘅
lhy92725 發表於 2015-12-25 10:32 AM
需要特定叉電地方叉電,因是叉電的電是由電力公司提供,所以叉電地方都係商場or Coffee Shop給人飲Tea
如果行到半路要叉電, 但又前不著村, 後不著店咁點搞法好呀?
pknoface 發表於 2015-12-25 10:35 AM
電力在39%時會顯示要叉電,我試過由機場到我公司的商場叉電時都17%(車程要1小時38分鐘)
要咁來時間咩....唔係要幾十分鍾嗎!

而且仲要係.....

free2penny 發表於 2015-12-25 10:45 AM
叉電有兩類,由於叉電站不多,第一類:數碼港和啟德郵輪碼頭設置四個高速充電站「Supercharger」,最快20分鐘可充一半電量
另外一類都是由電力公司提供,但無「Supercharger」更高W數,所以會慢D囉,需要差不多1小時囉。
是否好似外置差電!
free2penny 發表於 2015-12-25 10:46 AM
在司機位置有部I POD大的LCD顯示器,它會顯示車的現時情況及其它車中所功能,如放音樂由什麼位置出,最新行車路線及GPS等....
WOO...WOO... 圖中有好多紅酒我都試過...
咁如果你部車停起屋企好耐都冇用到(舉例, 有啲車主唔一定日日開車), 啲電會唔會自動流失呀?
pknoface 發表於 2015-12-25 11:03 AM
簡單來講不會,只會開動車時走多了少少電
有邊種未試過或當中有邊隻好飲?
satoshi23 發表於 2015-12-25 11:28 AM
百份之至八十未飲過...
圖中無這年份..... Barolo中的2000年份葡萄酒可以呈現出最複雜的香氣和極濃郁的風味,這些香氣和風味剛好可以與其較高的酸度和豐富的單寧相平衡。是Barolo酒中...試過筆身難忘
我去訓下先...你們自便啦...
PS:第二個暗樓就到啦...
可能會有第三個暗樓架...

呢隻?
satoshi23 發表於 2015-12-25 12:05 PM
不是你說這D紅酒,
是以下的酒:"Paolo Scavino Barolo Carobric 2000"
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
今晚繼續做酒
lhy92725 發表於 2015-12-25 11:11 PM
對⋯⋯繼續再飲⋯⋯
J神今日又通宵?
pknoface 發表於 2015-12-26 02:02 AM
全對⋯⋯
夠15名額未,未夠的話,餘下的名額數就平分啦⋯⋯
我於守候時間才派金(H.K時間上午時間段)⋯⋯1億賞金共13人
PS:1.有關3個3億暗樓我要爬樓的暗數,所以有關3億暗樓會在28號才派發。
PS:2.由於我早前說明了於指定時間內人數不夠15名,會把餘下的2名額平分有關報名會員,有關獎金額(TVB 100,000,000+整數計算TVB 15,385,000)合共每位報名者可得TVB 115,385,000。
PS:3.由於"羊叔叔"不在指定時間內報名,但由於在報名的名額範圍內,並報名格式正確無誤,所以有關1億元折半+15,385,000,所以有關"羊叔叔"可得賞金TVB 65,385,000。