返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關www1.tvboxnow.com! b- {& g/ S# H
一見TVB出品先知唔關事
+ E$ T6 T1 n% s$ {$ ?) mtvb now,tvbnow,bttvb睇左幾集都幾好
1 V+ X4 s: ]0 I* Q+ E公仔箱論壇bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
9 I. ~0 Z2 w' n/ O1 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com( }- @8 f8 S: s+ _* R0 n/ [9 N7 b9 ~
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
  d; P6 V' @* f- c3 k( UPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
公仔箱論壇1 n/ B" ?8 g5 q& j* Q- l

% b  _1 U" p8 N: H" X公仔箱論壇高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
+ T: U4 v* R) {* ?如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
: o8 X6 X, }3 z# c7 d" t
4 i& A5 H( v- l& Z, J; P/ \0 c7 l: s公仔箱論壇當然, 此劇演員也發揮出色 ! b2 [0 T2 C& D+ A# o: ^0 o
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...  `7 ~2 ?# U- k
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
4 Z( |' G8 y# C+ ]公仔箱論壇
$ J0 T0 P/ ?; X5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
8 e+ o  L# o. }" V$ E5 ltvb now,tvbnow,bttvbKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
5 ^5 _& u2 W+ S公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 www1.tvboxnow.com$ U  g, H7 |' q0 a- C! M* `+ P! X
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
公仔箱論壇2 e. p' G) A+ t
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 Q+ S4 l! b- ^+ @$ j
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!www1.tvboxnow.com: Q. S3 S% e; W$ k0 c# y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; p/ z- V, P$ U, K3 k
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集0 A& Y8 Z% q/ e0 l8 d5 g! U
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
9 e* \6 m9 ?$ M他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
" I& u1 K# r- O( u; R2 g5 lwww1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Z' i) Q/ {8 [) K! r
7 k8 o; T( g" P1 B/ A2 m/ E: e
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
% m$ u5 F! a, m5 `, j0 s8 Twww1.tvboxnow.com2945865
" h: j0 m0 z/ S) T/ T" `  K1 ]www1.tvboxnow.com我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...公仔箱論壇2 x" l9 J) [8 n  v1 y  x( Z# L. L8 P
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 z& k' H; _! B
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
1 w5 U" l; G. N) f0 e) `公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
& H: w# K3 g  a4 p! m3 ^, q$ i
! v+ }0 }# E9 {; U5 t# W# V嘩.. 你揾到佢咁多資料
2 ]2 [$ J; L; E! ^3 l* vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; q4 S% A5 Y* m: n+ h) C# B3 t
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾- I9 ~8 a& w$ S! k( q0 f8 Q$ k& z/ C
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...www1.tvboxnow.com7 Y8 n) {- Z6 b0 D
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
8 E% I! C4 {# `1 S5 }www1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& w+ Q( S% q! z. V6 @
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集tvb now,tvbnow,bttvb) ]) {0 E; h0 A/ x
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 L8 h! Z; E* O6 `! N

: u' [0 Y! j2 R  r' ~/ A爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
, R4 V* |0 x" h% N) R; i
) ^# L) i) z0 x) u7 i5 ]9 B7 K# ywww1.tvboxnow.com五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...www1.tvboxnow.com- |- B) j/ C3 W7 [
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
4 C% P# O) b* ?' n$ wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 E! A' h9 I4 V, `4 m1 G
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
5 R8 S2 a6 J+ J) G0 @: ^* T: }1 Y8 \公仔箱論壇
5 P- \, m+ @. h2 [" T) Z; N20集後不知所謂!!! 8 O2 E  U# W" n5 Y/ Z: t( p
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
4 n0 A/ T2 w$ c! K0 M+ g公仔箱論壇
1 T3 Y9 L2 b) l: c+ Atvb now,tvbnow,bttvb差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
3 U5 X6 t/ s: a9 c! ~! B9 o; w

1 l# |3 [, `5 S. b) Q; L5 N+ m( }/ RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
+ _" V, Y5 l# x0 R8 J6 C公仔箱論壇
  k+ |3 Z. r7 o* m5 U) i4 p% ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B/ ^4 b3 k# n
* N4 H/ g( T/ }% ^( u, K5 W  X/ b
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. U) z% ^2 I) B! w  z* s6 Z

. u# E: E5 }1 C5 z5 }2 o) BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...tvb now,tvbnow,bttvb! ^0 o, h9 R# E; f6 g% d

* H- Z: h9 I6 C《再戰明天 ...
, V: S# }& v1 }( k6 s" kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
! S* B8 L; o& c% \. }: g3 \$ s公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( S# X4 F, K1 h+ t2 ~
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添