返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關www1.tvboxnow.com% L6 |) [$ R8 {4 \8 b9 x3 K& j0 {
一見TVB出品先知唔關事
3 Y) c+ ]5 f9 D& P; Y: g" q( H, ntvb now,tvbnow,bttvb睇左幾集都幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% p1 a0 {( I0 l6 h6 R( ]) o. E
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
tvb now,tvbnow,bttvb" Y0 X; F+ \1 G( d+ H4 l

+ Q, H( J& g# ^+ P7 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? tvb now,tvbnow,bttvb. |5 T# [; j0 N" |6 j6 ]  x+ M
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
* @/ |. L) }6 {5 [: ^tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb& r1 A' _8 @2 w$ a2 h2 X
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
5 V/ ?4 J$ S- u  Ktvb now,tvbnow,bttvb如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
% [& o9 @* T, c: b: ywww1.tvboxnow.com公仔箱論壇) r8 U' Z' p% s- ]+ L0 u
當然, 此劇演員也發揮出色 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 z0 w" {8 D% T) N* o3 \; g
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 w) j; |9 [7 S. I: ^7 M
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
- l7 f9 M4 n6 U
www1.tvboxnow.com9 g: h' `% i  K$ z# Z% H$ ^
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集www1.tvboxnow.com) o1 K, j6 _, {- W. V0 A
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪www1.tvboxnow.com! J' Q7 a9 b) S, t
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 Y! p; E9 @/ s, ^8 v( Z) Q/ M
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
, D4 m# l6 K3 v& c" `
. q4 ?( ~6 Y, S3 ?0 N係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
* O2 k: ^; Y: l2 Y) h8 Ywww1.tvboxnow.com
, i! ^* o6 U8 v7 }www1.tvboxnow.comtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集2 f3 D6 G9 R3 a) e+ y* {/ X* W$ d
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
  d# \) g% H6 itvb now,tvbnow,bttvb他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
) A8 B, j! Z" P7 ^- X$ {tvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
% w* O+ k" v* N! j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! `' P, [: U! J4 R) w: X
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
* `9 |: r  E+ N) M* Y4 x8 E0 }# z2945865
& E: `& w/ V6 k4 ]8 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
& N9 x. v9 p( U- @; ?, Z# I* ewww1.tvboxnow.com我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
5 l) h1 x) E* m" |我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...+ O! ]$ R+ j# N" t2 {  G1 A
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
公仔箱論壇% h6 J0 }3 I' P& F, E# S

, d( x2 `; _$ Y9 W  r& L嘩.. 你揾到佢咁多資料
公仔箱論壇6 \) ]7 x6 \3 I- h

. |) v' l% t7 l7 f& Z  q4 d0 x8 v我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
  y2 R# j) u. ?* ^tvb now,tvbnow,bttvbkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
3 s( B4 U& g/ }' _# ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
, [! I9 S0 p- @6 j. e# ]' Ntvb now,tvbnow,bttvb
- }. G6 a0 G0 K: ?4 ttvb now,tvbnow,bttvb第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集www1.tvboxnow.com; x+ v# |$ s6 y1 h
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# S1 w" q4 B' f. c
tvb now,tvbnow,bttvb. C7 v5 {+ e' G
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 A' `  N8 N2 E& O- K% ]8 m; n
公仔箱論壇0 C  K  e' D- k- T1 w8 c
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 s8 K7 ?  A, U6 J9 Z2 c
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
$ M- Z0 t2 D# r! x8 \! B/ D! T
' }& D( i2 Z+ |; U# }" g) k可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
4 c& m6 S% c- G7 M9 t7 A
* Q1 t' ], P1 ^# W/ Y1 _9 ]$ w20集後不知所謂!!! 公仔箱論壇% |& N4 R" j; b4 s0 C
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
公仔箱論壇1 t6 b0 R/ Y0 E2 x' h6 L
. m! p, i* n3 Y% l! W* F# B6 m
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
+ `' J* T6 b) G, I3 A! }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( {: b2 M- ^' l
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
: o* K3 ], M  N! Z" z! uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! C0 ]- t2 P$ w; H! x
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
; v7 ^5 Q5 O* \& l7 n/ W7 @* jtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" h# n& o" ?, {" C
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
. [+ y9 {+ v1 _, O# o2 U) E+ W9 ^: p/ _( C
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
7 X7 T' t( f/ }; zwww1.tvboxnow.com
% F8 Y$ {, F2 B, B& Y$ mwww1.tvboxnow.com《再戰明天 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ d% D3 l! B& m
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
www1.tvboxnow.com- c+ N  J" D' t8 j
; T! w) |- L, X! ]" b4 E
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添