返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
1 r' W2 h2 Y4 Y3 ]% t1 v4 }www1.tvboxnow.com一見TVB出品先知唔關事www1.tvboxnow.com- K' L2 `4 g9 G+ ^" ]% M& G0 m7 D
睇左幾集都幾好公仔箱論壇3 e. `6 l- ?# K1 u% a6 q
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
" d% M% o$ L% {3 }7 O- Xtvb now,tvbnow,bttvb
6 i8 i  Q2 P+ t' Lwww1.tvboxnow.com播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
3 y3 g! X4 _  }; D公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
; p  F- \6 v7 _* P8 A2 J) s- Itvb now,tvbnow,bttvb, g2 P; r$ @: j5 x' a" s$ [
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒tvb now,tvbnow,bttvb3 I& x: d8 h  Z, t8 r& \
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果公仔箱論壇( P# h1 W; A7 L, n; \

/ I! B" y, b4 z: D  E$ xtvb now,tvbnow,bttvb當然, 此劇演員也發揮出色 ' Q8 V. s( h5 G7 L- z/ O
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 o3 M9 F" O6 M
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
' u9 E# C: G; r- Y, f% C' g6 O公仔箱論壇
9 \+ c0 i' P4 ]# Y: S3 M) b8 B0 z公仔箱論壇好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
; E* V# n- B# y7 cwww1.tvboxnow.comKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* G( O* T% X  d) a  v+ U9 A( G
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
9 t' F4 n6 j" o" R$ uwww1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
, A- ]0 w! V4 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇8 r, O/ S/ ]7 W: e+ O: K. i
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
& ~2 `6 l! [4 Z$ \; l) p+ f8 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb+ A' j! n* F% E4 T0 W
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集, T# h0 {( P3 E0 v# h4 t7 N
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% |) I, A$ s2 j2 P  k3 v; ]3 m
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...公仔箱論壇( n( n$ O3 [" p7 S0 r. T
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
7 @* A% n  c( [" S% w: s% E

/ t( G* V8 s! G" r. J  d; H! O& ]我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
- Y* t$ Q$ o9 c, ^tvb now,tvbnow,bttvb2945865www1.tvboxnow.com6 F, }" T3 d3 Z- R6 [  q5 B
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...tvb now,tvbnow,bttvb  U  v- {6 W2 G  h& O- t  F
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
$ ]7 M2 C. k% C" W9 L2 ?0 l, ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
: z5 e$ U5 n# }  c9 ytvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. q. ~6 k! l0 o6 y
8 e& p. s  {& K) R0 A
嘩.. 你揾到佢咁多資料
. ?: ~9 F8 y5 [6 w$ mtvb now,tvbnow,bttvb  F* k- d& o7 N9 ]! ]7 {
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾tvb now,tvbnow,bttvb# s3 ?$ L3 ~3 h' i! ^& z: P
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
; q! e2 ]9 o3 d+ E! J! ^tvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
& b4 s5 e3 z- e  g$ J* s" pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb, e& g2 n7 M; B9 h
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
6 w. J  T  \- C0 m歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! / p$ _9 ?4 j9 b. F: A" S: b/ K
tvb now,tvbnow,bttvb2 i3 Z9 ~' I  O, [# G
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 l& y) U" i+ b1 x$ n; H8 u

3 t+ `7 s$ b- m4 T! W) c! k0 W& O( q! r五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
: N4 m" n3 F  Z: _: {9 ?公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
/ k& m) |" R+ c& }: A( B. G& W' Z+ NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& g% A( i% C) C7 u7 l
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
+ R1 r7 c% J$ c/ y
# i" q' b& u# n" J' g' Nwww1.tvboxnow.com20集後不知所謂!!!
+ x; \* ~* n8 b$ p1 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb% Y+ y3 |% `. K

4 \3 b" L% |+ D' u差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
+ O& `0 S9 f. S1 H4 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇' I$ U( K' Y# {/ m9 J4 k
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
8 e5 d" V' ^' l5 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: ^' y. d; H# r2 p* m+ H3 l! Q) jwww1.tvboxnow.com其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
; {, S! X  F8 }: [7 t5 lwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb1 \, T; n+ H$ `. I7 o
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
4 W. w5 o) ]; N1 v8 s公仔箱論壇
+ _& a# p4 W5 k: G- B# Q; STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
2 G$ D+ J, y0 _2 g3 ntvb now,tvbnow,bttvb' ~, e1 ]$ S* c
《再戰明天 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ D" _. N4 w& c% k, `* d
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
" j/ u# i- N5 N+ \" ?公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* H% X! D0 F/ }
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添