返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
1 k% w2 I. F2 Q. g% J公仔箱論壇一見TVB出品先知唔關事
: Z! K6 T9 `9 b) D7 T  Z睇左幾集都幾好- y! R& k! D8 t* w: b: P: {+ W
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
# s: C! G# k. Qtvb now,tvbnow,bttvb  S8 V; b! J, y1 F2 P# x
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
6 t% ~  c' t. p( ^公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
' f4 v5 o2 v, C. [  ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' j8 n) X1 B3 _+ xtvb now,tvbnow,bttvb高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒公仔箱論壇  o4 @) I- J, J; {
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果公仔箱論壇$ p1 N6 b% O8 {" F! P

) x) y6 V; y8 t3 D; l% atvb now,tvbnow,bttvb當然, 此劇演員也發揮出色
$ t1 G* r( S4 B6 X公仔箱論壇三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 u8 l% ?/ V3 w
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
* `) O( F3 O$ e- q6 J
- [- F. O9 C: Y; C0 G) Z# X0 wtvb now,tvbnow,bttvb好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
% a+ i/ P9 Y0 l2 K( l- w# Z6 qKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
' x1 p3 l& R. ]* [4 d% u: l, rtvb now,tvbnow,bttvb爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告   R' l) |3 p0 K. W# |, p( f9 O8 m
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
4 R4 R2 e, N( \0 |" z5 g  ^$ vtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇9 i4 @6 l* F5 p6 ~) j! ^
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!www1.tvboxnow.com( o' L1 j, W+ K, N  X+ I0 m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) y+ }, @: t0 U
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集公仔箱論壇: ^2 B3 H& R$ W0 J4 {& C
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 www1.tvboxnow.com) E! m: b: Q; `3 F; e
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
/ t7 S8 m6 K  o5 A# t% |. dtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
8 D5 w/ \# R2 J& u$ Q
5 S6 F: t" q# Bwww1.tvboxnow.com我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...公仔箱論壇1 x9 i3 F; O7 ^4 Y" P
: f+ D8 ?% b$ I: T. a" T2 zwww1.tvboxnow.com我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" x8 o& j" |0 _/ i9 @
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...公仔箱論壇) G7 i" k  u, ~' K% v9 O
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...tvb now,tvbnow,bttvb( U3 C2 A; m3 H6 V
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
* x5 e, D. M0 ^4 P* x7 Fwww1.tvboxnow.com- \1 i+ Q1 j" f5 x" f
嘩.. 你揾到佢咁多資料
6 m& h0 _3 W, r- l1 [  k

# l% p5 r0 U! h5 q* S4 p我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
- x" j2 ?2 R. a7 U4 {公仔箱論壇kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...9 s1 F: T0 d- J: `' z% d
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
9 N7 e0 _2 m; O0 C! }公仔箱論壇" L: R- |# B8 v4 c
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
9 x8 P& _7 a, l3 stvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
# [2 n# D8 P$ j+ c, _! |$ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ A& b9 S' y) Q. [" \# q爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
9 V+ Z2 O7 v7 g4 Z$ R2 B/ YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" p3 w2 a% X" Gwww1.tvboxnow.com五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
: Z* L/ i( i' B' y; ~Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
& {4 L- v0 o3 W" ?9 n  Nwww1.tvboxnow.com
" X, t" f4 r/ i0 z. |www1.tvboxnow.com可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
* M4 Z- D' Y" A' t$ t+ O* C公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb, c; W: U, u- m+ @  k0 P% G
20集後不知所謂!!! 公仔箱論壇. I6 Q& N2 E% W. n: p) f
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
; f1 q3 d5 K; B6 O
公仔箱論壇- Y; ~8 [" y& K9 O5 Y& u# L9 M
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
公仔箱論壇( [2 x9 L. N# Z$ i4 M# _" s

. m5 @& U; y. n" `/ [* dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。4 U  w' W% i; s" ~$ ]

& c3 Z. k6 {1 `3 O- G" jtvb now,tvbnow,bttvb其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
9 O, M' f* j$ j* E' l4 q
3 D3 V0 }  C: s1 ~. nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
$ Q* Q4 o& a' v" s; U7 i4 K" Nwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# O- H7 U, P/ ~3 I( ?3 ?" W
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
9 O4 [; J$ z1 T' P- ^) L
* b& Q( U9 Q! O2 E2 p+ F; y. g1 p《再戰明天 ...
8 @& D2 ^- w3 S) `www1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
3 m0 P  b" q$ {0 Y& Vwww1.tvboxnow.com* J9 Y# W2 m1 C  y4 N
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添