返回列表 回復 發帖
貓貓下午好!
I see...  Glad to hear things are solved.  Time to get U-Haul pay some compensation.  

Bring me some Idaho potatoes to Canada if you have a chance, I can turn them into famous Canadian poutine. ...
Pedestrian_A 發表於 2014-7-16 03:16 AM
Thanksagain for the nice note. UHaul is supposed to pay for our extra stay in thehotel, that’s about it. What else could you ask for?

Don’texpect too much out of Idaho potatoes! Potatoes are just potatoes!
Grace 執好嗮嘢啦
lckiong 發表於 2014-7-16 03:28 PM
仲未吖!
下午赶了几份单,现在才得闲返少少
grace姐姐头先来佐啊
lhy92725 發表於 2014-7-16 03:31 PM
依家要去訓啦!!
貓貓凌晨好!

一早起身騰嚟騰去,依家至得閒上網睇吓!

终于到埠啦?慢慢执咯,急吾黎嘅
lhy92725 發表於 2014-7-16 03:42 PM
係呀,終於到步啦!至少要搞兩個月個心先會安定...
要重新适应周围环境,隔离邻舍,系需要D时间
lhy92725 發表於 2014-7-17 10:00 AM
貓貓中午好!!

你講得好啱呀!! 新環境新人事,的確需要D時間! 不過呢度 D 人好友善!! 今日去睇過老公嘅新辦公室,好大好大!! 同佢同事同BOSS打過招呼,個個都好好人! 睇黎呢個係好兆頭!!
甘就好啦,第一印象都重要嘅,希望你好快就全部适应晒啦
lhy92725 發表於 2014-7-17 02:00 PM
我都希望係咁啦!! 多謝你既好意啦!!
新家大吗?个厨房啱吾啱你心水啊?
lhy92725 發表於 2014-7-17 02:07 PM
搬得好匆忙,間屋比以前細左,廚房同以前嗰個比,細左三分一度啦! 不過老公話,穩定左再買大D...希望唔使好耐啦!
细D其实好啊,清洁都吾使搞甘耐
厨房细D可以煮少D野食
lhy92725 發表於 2014-7-17 02:17 PM
但係我好中意煮野嘎!
貓貓早晨!
grace姐你好啊,用新厨房煮过饭啦?
lhy92725 發表於 2014-7-18 10:54 AM
邊有甘快!!仲住緊酒店!啱啱至揾到人聽日幫手卸貨,搬D野入屋,搬完仲要自己拆箱,有排執吖!
乜唔係一邊住一邊將啲要用既嘢攞出嚟咩咁就唔使一下攞嗮出嚟又冇地方放
lckiong 發表於 2014-7-18 11:16 AM
26呎或貴車係租噶!美金租10日要成2700蚊,租金段日計噶!! 唔一次過卸貨,邊得嚟甘多錢日日比人賺!!
原来甘啊?我以为有搬运公司帮手喔
其实甘远路的搬家,真是好多东西吾应该要
lhy92725 發表於 2014-7-18 11:08 AM
喺美國因為地方大,無人跟車搬屋噶!如果請人甘斑法,真系成副身家比埋佢囉!
可能有部分是家具
lhy92725 發表於 2014-7-18 11:26 AM
電視雪櫃,床所有一間屋有既野都喺架貨櫃車度!
將啲嘢搬落屋企內咯,要用就慢慢開箱咯
lckiong 發表於 2014-7-18 11:27 AM
甘都有人要搬左落架車,再搬入屋噶!