返回列表 回復 發帖
水晶又出佐夜街
lhy92725 發表於 2016-5-7 09:46 PM
貓又爆料
甘啱估中佐遮
lhy92725 發表於 2016-5-7 11:55 PM
咁都估到 .... 又到左簽到時間
晚上好.....
水晶今晚起碼要11點才回家
lhy92725 發表於 2016-5-9 10:05 PM
一早番左宜家先有時間上黎....
水晶
yxx01 發表於 2016-5-9 03:29 PM
羊叔叔  好耐冇見
水晶忙
yxx01 發表於 2016-5-10 08:42 AM
你都一樣忙
水晶今晚甘早返佐黎定仲在外面食飯呢
lhy92725 發表於 2016-5-10 09:29 PM
尋晚唔係  係食左先番

《2016勁歌金曲優秀選第一回》預言活動

上半年本地樂壇成績的《2016勁歌金曲優秀選第一回》,將於2016年5月21日舉行。「要成就樂壇傳奇,一切由創造開始。」本回合歌手與音樂人為樂壇創造出76首候選歌曲

這一回優秀選,將會頒發共20首優秀選〈得獎歌曲〉,不設其他獎項可投票予最少1首,不多於20首候選金曲

"所有投票結果均經由核數師核實。"

預言一下誰將是今年的大贏家

有關候選名單如下

1. 我的不死 - 丁悅
2. Simple Girl - 少女標本
3. 失戀咒 - 少女標本
4. 如一 - 王菀之
5. 匆匆一生 - 可嵐
6. 慈禧不是我 - 池希
7. 仍未忘記 - 朱紫嬈 黃劍文
8. 不要說再見 - 岑日珈
9. 在刀鋒上起舞 - 何弘軒
10. 姻緣石 - 何弘軒
11. 第一次擁抱 - 狄易達
12. 完美的生活 - 吳若希
13. 愛 - 吳若希
14. 安守本份 - 谷微
15. 最真心一對 - 何雁詩
16. 四不像 - 泳兒
17. 獨一無二 - 泳兒
18. 一雙手 - 林奕匡
19. Children Song - 周國賢
20. 痛 - 洪卓立
21. 膊頭 - 范振鋒
22. 讓我放開 - 胡鴻鈞
23. 如夢初醒 - 胡鴻鈞
24. 密陽 - 徐天佑
25. 請跟我走 - 陳柏宇
26. 告別之前 - 陳柏宇
27. 我好得閒 - 容祖兒
28. Gotta Get High - 容祖兒
29. Ah Oh - 陳凱彤
30. 小確幸 - 陳凱彤 ft. 陳家樂
31. 層層疊 - 陳詩欣
32. 我阿媽話 - 馬嘉均
33. 推銷員之死 - 張子丰
34. 歌莉亞 - 張紋嘉
35. 緋荔榭·少年 - 張敬軒
36. 記住忘記我 - 許廷鏗
37. Keep On, Fight On - 馮允謙 ft. MastaMic
38. 鬆開領呔 - 彭永琛
39. 比賽歌 - 彭永琛
40. 青鳥 - 黃浩琳
41. 追夢者 - 焯焅
42. 生命的過客 - 焯焅
43. 聖誕快樂 - 曾路得
44. 孤單的貝多芬 - 葉巧琳
45. 一隻沒終點的小鳥 - 新青年理髮廳
46. 雅俗 - 鄧小巧
47. 分手是常識吧  - 鄭欣宜 ft. Supper Moment
48. 驚 - 鄭俊弘
49. 炮火 - 鄭俊弘
50. 屋簷下 - 潘敬祖
51. 潛意識 - 鄧養天
52. 第三條跑道 - 劉浩龍
53. 永遠很近 - 黎曉陽
54. 輕狂 - 謝偉倫
55. 夢想家Dreamers - 鍾舒褀
56. 這首歌的名字是秘密 - 鍾舒漫
57. 我結婚了 - 鍾嘉欣
58. 空心人 - 關心妍
59. 印記 - 譚嘉儀
60. 無限盡放 - BOP
61. Milky Way - BOP
62. 夜幕天星 - C AllStar
63. 后會無期 - C AllStar ft. 梁詠琪
64. Keep Our Faith - Faith
65. 你死我活 - J. Arie
66. 多少年 - JW王灝兒
67. 矛盾一生 - JW王灝兒
68. 大吟釀 - KOLOR
69. 自己的情歌 - Regen C 張惠雅
70. 謝謝你 - SIS 樂印姊妹
71. 新世界 - SIS 樂印姊妹
72. 無中生有 - SUPER GIRLS
73. 有沒有我? - SUPER GIRLS
74. 天生發呆 - Trekkerz
75. 虛齡時代 - Twins
76. 跟車太貼 - Yellow!

特別嗚謝 好幫手:smcorange   

投票日期:

2016年5月7日午夜十二時開始 至2016年5月17日午夜十二時截止

回帖例子 :

勁歌金曲優秀選20首候選金曲:  

少女標本 - Simple Girl , 容祖兒 - Gotta Get High , 容祖兒 - 我好得閒 ,

SUPER GIRLS - 無中生有 , C AllStar - 夜幕天星 ,吳若希 - 完美的生活 ,

C AllStar ft. 梁詠琪 - 后會無期 , 泳兒 - 四不像 , 吳若希 - 愛,

鄭欣宜 ft. Supper Moment - 分手是常識吧 , 胡鴻鈞 - 讓我放開 , 胡鴻鈞 - 如夢初醒

BOP - Milky Way , Trekkerz - 天生發呆 , 何雁詩 - 最真心一對,

岑日珈 - 不要說再見 , 陳柏宇 - 請跟我走 , 許廷鏗 - 記住忘記我,

林奕匡 - 一雙手 , 何弘軒 - 姻緣石

每人預言一次

預言日期:

所有獎項投票2016年5月7日(星期六) 午夜十二時開始 (官方)    [本帖起]

所有獎項截止投票日期:2016年5月17日(星期二) 午夜十二時截止

成功預言 -  成功答中全部題者 為 TVB 50,000,000獎勵/首5位會員

預言獎勵 -  所有成功預言答中一題為TVB 8,000,000獎勵/會員

預言失敗 -  沒有答中的版友也會獲得安慰獎勵 為 TVB 5,000,000 獎勵/會員

http://jsg.tvb.com/2016/selections2016part1/

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

C AllStar - 夜幕天星 ,吳若希 - 完美的生活 ,

梁詠琪 - 后會無期 ,  吳若希 - 愛,

鄭欣宜 ft. Supper Moment - 分手是常識吧胡鴻鈞 - 如夢初醒

岑日珈 - 不要說再見 , 陳柏宇 - 請跟我走 ,

許廷鏗 - 記住忘記我,林奕匡 - 一雙手 ,

何弘軒 - 姻緣石,TWINS:虛齡時代,

關心妍:空心人,何雁詩:最真心一對

鐘舒漫:這首歌的名字是秘密,容祖兒:我好得閒

劉浩龍:第三條跑道,SUPER GIRLS - 無中生有

黃浩琳:青鳥,焯焅:生命的過客
lhy92725 發表於 2016-5-12 10:45 PM
6 題 TVB 48000000
13. 愛 - 吳若希
20. 痛 - 洪卓立
24. 密陽 - 徐天佑
48. 驚 - 鄭俊弘
smcorange 發表於 2016-5-15 06:25 AM
15 題   TVB 120000000
13. 愛 - 吳若希
23. 如夢初醒 - 胡鴻鈞
34. 歌莉亞 - 張紋嘉
43. 聖誕快樂 - 曾路得
44. 孤單的貝多芬 - 葉巧琳
48. 驚 - 鄭俊弘
57. 我結婚了 - 鍾嘉欣
pknoface 發表於 2016-5-15 08:07 AM
10 題  80000000
47. 分手是常識吧  - 鄭欣宜 ft. Supper Moment
Pedestrian_A 發表於 2016-5-15 02:17 PM
13題  104000000
free2penny 發表於 2016-5-15 06:21 PM
10 題    80000000
4. 如一 - 王菀之
54. 輕狂 - 謝偉倫
隨意1678 發表於 2016-5-16 07:53 AM
10 題  80000000
mnb1123 發表於 2016-5-16 12:05 PM
11題 88000000
yxx01 發表於 2016-5-16 02:54 PM
11題  88000000
13. 愛 - 吳若希
20. 痛 - 洪卓立
35. 緋荔榭•少年 - 張敬軒
37. Keep On, Fight On - 馮允謙 ft. MastaMic
HENRY_168 發表於 2016-5-17 03:15 PM
12題   96000000
4. 如一 - 王菀之
12.完美的生活 - 吳若希
16.四不像 - 泳兒
22.讓我放開 - 胡鴻鈞
35.緋荔榭·少年 - 張敬軒
36.記住忘記我 - 許廷鏗
48.驚 - 鄭俊弘
52.第三條跑道 - 劉浩龍
70. 謝謝你 - SIS 樂印姊妹
76. 跟車太貼 - Yellow!
ccw-james 發表於 2016-5-17 05:02 PM
9 題  72000000
13. 愛 - 吳若希
20. 痛 - 洪卓立
35. 緋荔榭•少年 - 張敬軒
巧開來 發表於 2016-5-17 08:37 PM
12題  96000000

巧開來

5 秒前

TVB 96000000

積分轉出

ccw-james

56 秒前

TVB 72000000

積分轉出

HENRY_168

2 分鐘前

TVB 96000000

積分轉出

yxx01

2 分鐘前

TVB 88000000

積分轉出

mnb1123

2 分鐘前

TVB 88000000

積分轉出

隨意1678

3 分鐘前

TVB 80000000

積分轉出

free2penny

4 分鐘前

積分轉出

Pedestrian_A

4 分鐘前

TVB 104000000

積分轉出

pknoface

5 分鐘前

積分轉出

smcorange

6 分鐘前

TVB 120000000

積分轉出

lhy92725

7 分鐘前

TVB 48000000

積分轉出

水晶呢度都有野玩?
lhy92725 發表於 2016-5-12 09:17 PM
岩岩整完......
比個提議啦,其實你貼佐圖片,D人名同歌名都複製黏貼唔到,幾唔方便選嘅
lhy92725 發表於 2016-5-12 10:45 PM
冇時間整.....
邊個肯幫手我額外 比錢佢....
水晶早晨.

貓貓提議好. 用文字列出所有歌手和歌名, 方便啲玩家複製省好多時間. 不過辛苦水晶咯. 叫男朋友幫手.
pknoface 發表於 2016-5-13 08:42 AM
你黎幫我....???

都話冇咯......
水晶早晨. 我係提議叫妳男朋友幫忙喎. 妳叫我幫手未即係........
pknoface 發表於 2016-5-14 08:06 AM
系架啦,掌門做住先啦
lhy92725 發表於 2016-5-14 11:23 AM
你幫我....
水晶週末愉快
mnb1123 發表於 2016-5-14 01:25 PM
BB 好 今日的確放假
1. 我的不死 - 丁悅
4. 如一 - 王菀之
5. 匆匆一生 - 可嵐
6. 慈禧不是我 - 池希
7. 仍未忘記 - 朱紫嬈 黃劍文
8. 不要說再見 - 岑日珈
9. 在刀鋒上起舞 - 何弘軒 ...
smcorange 發表於 2016-5-15 06:20 AM
冇時間整.....
邊個肯幫手我額外 比錢佢....
satoshi23 發表於 2016-5-13 11:37 PM
橙兄    真係 好幫手    

講過要算數

smcorange    3 秒前     TVB 100000000 元    積分轉出